سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۲۵ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۳۸۷۰
موبایل و تبلت

اطلاعاتی جالب درباره طول عمر و نحوه شارژ درست باطری های موبایل

شارژ کردن گوشی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

امنیت اتصال گوشی به شارژر برای زمانی طولانی همیشه برای کاربران سوال بوده است. آیا با قرار دادن گوشی در شارژ در کل شب سلامتی کاربر و دستگاه به خطر می‌افتند؟

 

کاربران حتی پیش از ظهور گوشی های هوشمند تصور می‌کردند نگه داشتن گوشی در حالت شارژ وقتی ظرفیت باتری به طور کامل پر شده، برای سلامتی کل دستگاه و مخصوصا خود باتری مضر است. مهمترین نمونه این کار، اتصال گوشی به شارژر پیش از خوابیدن است، چرا که بعد از بیدار شدن، با گذشت حدود ۷ الی ۸ ساعت دستگاه را از شارژر جدا می‌کنید.

 

اگرچه تعداد زیادی از کاربران بدون در نظر گرفتن عقیده مضر بودن این حرکت، گوشی خود را همیشه در طول شب شارژ می‌کنند، اما به عقیده تعداد قابل توجهی از کاربران، اتصال گوشی به شارژر برای مدت طولانی از ظرفیت و دوام آن می‌کاهد. اگرچه با در نظر گرفتن گوشی های موبایل قدیمی شاید بتوان این نگرانی‌ها را کمی توجیه کرد، اما در حال حاضر جای هیچ نگرانی وجود ندارد. یک گوشی هوشمند، دارای یک باتری هوشمند است که می‌تواند مراقب سلامتی خود باشد.

 

 

اتصال گوشی به شارژر در کل شب هیچ مشکلی ندارد!

به گفته صریح کایل وانس (Kyle Wiens) رییس iFixit، که همه کاربران آن را به عنوان شرکتی پیشرو در زمینه آموزش‌های سخت افزاری گوشی موبایل و همچنین انجام کالبدشکافی بر روی این محصولات می‌شناسند، اتصال گوشی به شارژر در طول شب (برای مدت زمانی طولانی و بعد از شارژ شدن کامل دستگاه) سبب کاهش ظرفیت، عمر و دوام باتری نمی‌شود. به گفته وی تنها چیزهایی که اهمیت دارند، تعداد چرخه‌های شارژ، نحوه استفاده از باتری و میزان بار و فشاری است که بر روی آن قرار می‌دهید.

 

شارژ کردن گوشی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

تعداد سیکل‌های شارژ برابر تعداد دفعاتی است که یک باتری می‌تواند قبل از دست دادن دوام خود، به طور کامل شارژ و سپس تخلیه شود. به عنوان نمونه اگر از دستگاه تا رسیدن به ظرفیت ۵۰ درصد استفاده کرده و سپس آن را به طور کامل شارژ کنید، نیمی از یک سیکل کامل باتری را طی کرده‌اید.

 

به گفته رییس شرکت iFixit باتری‌های متداولی که در گوشی های هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرند دارای ۴۰۰ چرخه شارژ هستند. پس با استفاده عادی از دستگاه، حتی با گذشت یک سال و نیم از زمان خرید آن، باز هم دوام باتری تقریبا همانند روزهای اول باقی خواهد ماند. تعداد قابل توجهی از کاربران، که معمولا فشار زیادی به دستگاه خود نمی‌آورند، حتی با گذشت دو سال نیز تفاوت محسوسی در دوام باتری گوشی هوشمند خود مشاهده نمی‌کنند.

 

شارژ کردن گوشی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

این مدت برابر زمانی است که یک کاربر بعد از خرید گوشی جدید آن را نگه می‌دارد. به این ترتیب هیچ‌گاه نیاز به تعویض باتری نخواهید داشت. اهمیت این موضوع زمانی بیشتر می‌شود که بدانیم باتری تعداد بسیار زیادی از گوشی های موبایل امروزی توسط خود کاربر قابل تعویض نیستند.

 

 

پس، نگه داشتن گوشی در شارژ در طول شب حتی وقتی ظرفیت آن به طور کامل پر شده است، تاثیری بر روی تعداد دفعاتی که یک باتری می‌تواند بدون کاهش ظرفیت از صفر تا صد پر شده و سپس خالی شود نخواهد داشت.

 

در مورد فرسایش تدریجی عمر باتری باید بدانید این قطعات نگهدارنده انرژی، به طور دائم در حالت فروپاشی هستند و هر لحظه از میزان دوام آن‌ها کاسته می‌شود، اما این تغییر کوچکتر از آن است که توسط کاربر حس شود. یک نماینده Anker به عنوان شرکتی فعال در حوزه لوازم جانبی، معتقد است اتصال گوشی به شارژر در طول شب تغیر قابل توجهی در این فرآیند فروپاشی به وجود نخواهد آورد.

 

شارژ کردن گوشی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

گوشی های هوشمند به نوعی طراحی شده‌اند که از دریافت نیروی الکتریکی بیش از حد نیاز جلوگیری می‌کنند.هر دستگاه به صورت پیش‌فرض به یک چیپست خاص مجهز می‌شود که در زمان ۱۰۰ درصد شدن ظرفیت باتری حین اتصال گوشی به شارژر ، از ادامه پیدا کردن فرآیند نیرورسانی جلوگیری می‌کند. پس در صورت خرید یک گوشی موبایل دارای برند محبوب و شناخته شده، مطمئا آن دستگاه نیز به چنین چیپستی مجهز شده است.

 

 

به گفته نماینده شرکت Anker، عقیده به کاهش دوام و ظرفیت باتری در صورت اتصال گوشی به شارژر برای مدت زمانی طولانی و همچنین در زمان شارژ کردن دستگاه به صورت نصفه و نیمه، از تجربه کار کردن با گوشی های موبایل قدیمی نشات می‌گیرد.

 

شارژ کردن گوشی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

این متخصص عقیده دارد در گذشته و وقنی که دستگاه‌های همراه کاربران اعم از لپ تاپ و گوشی، حین نگه داشته شدن در شارژر برای زمانی طولانی، بین عدد ۹۹ درصد تا ۱۰۰ درصد جابه‌جا می‌شدند، عقیده به مضر بودن این حرکت به وجود آمد. اما این مشکل تنها از بروز یک ایراد در اندازه‌گیری ظرفیت باتری توسط نرم افزار دستگاه ریشه می‌گیرد و هیچ دلیل دیگری ندارد.

 

 

شارژ کردن گوشی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

اگرچه اتصال گوشی به شارژر برای چندین ساعت متداولی، به صورت مستقیم برای باتری مشکلی به وجود نمی‌آورد، اما به خاطر افزایش دمای دستگاه در چنین حالتی، بعید نیست باتری و خود گوشی موبایل از دمای بالای آسیب ببینند. اپل در وب سایت خود به کاربران هشدار داده دوام باتری‌‎های لیتیومی که در گوشی های هوشمند امروزی به کار می‌روند، در صورت افزایش دما کاهش پیدا می‌‎کند.

 

 

یک مشکل بسیار متداول در میان کاربران، بالاتر نرفتن عدد نشان‌دهنده میزان شارژ باتری از یک عدد مشخص است. مشکل بزرگتر از این زمانی است که با وجود نرسیدن عدد نشان‌دهده ظرفیت باتری به صفر، دستگاه ناگهان خاموش می‌شود. این مشکل در بسیاری از مواقع به دلیل کالیبره نبودن باتری اتفاق می‌افتد. به عبارت دیگر، سیستم عامل در تشخیص درست ظرفیت باتری دچار مشکل شده و نمی‌تواند میزان انرژی باقی مانده آن را به طور صحیح درک کند.

 

برای حل این مشکل کافی است باتری را کاملا خالی کرده و اجازه دهید دستگاه خاموش شود. بعد از اتصال گوشی به شارژر، در همان حالت خاموش چند ساعت منتظر مانده و بلافاصله بعد از نمایش نوتیفیکیشن پر شدن ظرفیت باز هم دستگاه را از شارژر جدا نکنید. این کار را دو یا سه دفعه انجام دهید. اگر مشکلتان با این راهکار حل نشد، باید به فکر تعویض باتری گوشی خود باشید.

 

 

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
مطلب با تیتر هیچ ارتباطی نداشت طول عمر؟ نکات جالب؟
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش