علت استفاده از عبارت “اصلیترین” برای توصیف پردازشگر اگزینوس ۹۸۱۰ این است که سامسونگ در ساخت گلکسی نوت ۸ از تراشه پرچمدار اگزینوس ۸۸۹۵ استفاده کرد و علی رغم این که نام این پردازشگر با شماره ۸ شروع میشود، سازنده کرهای از آن به عنوان یک تراشه سری ۹ یاد میکند. صرف نظر از این که کدهای عددی چه اطلاعاتی را ارائه میکنند، منابع خبری زیادی تا به حال گفتهاند که پردازشگر اگزینوس ۹۸۱۰ همان تراشهای است که در ساخت گوشیهای پرچمدار گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس به کار میرود، اما از آنجایی که این موضوع هنوز توسط سامسونگ تایید نشده است، نمیتوان با اطمینان نسبت به صحت داشتن آن مطلبی را بیان کرد.
پردازشگر اگزینوس ۹۸۱۰ هنوز با استفاده از فناوری ۱۰ نانومتری ساخته میشود اما باید به این نکته اشاره کرد که نسل دوم این فناوری در ساخت این تراشه به کار گرفته شده است؛ به همین دلیل میتوان با اطمینان گفت که این پردازنده مرکزی نسبت به سایر پردازندههایی که با فناوری ۱۰ نانومتری سامسونگ ساخته شدهاند، عملکرد بهتری دارد و شارژ کمتری را مصرف میکند. منابع خبری در این رابطه گفته بودند که پردازشگر کوالکام اسنپدراگون ۸۴۵ گلکسی اس ۹ با یک فرآیند ۷ نانومتری و پردازشگرهای اگزینوس این گوشی پرچمدار با یک فرآیند ۸ نانومتری ساخته میشوند.
سامسونگ گفته است که پردازشگر اگزینوس ۹۸۱۰ سومین نسل از هستههای یک واحد پردازنده مرکزی قابل تنظیم را در کنار یک واحد پردازش گرافیکی بهینه سازی شده و یک مودم ال تی ای گیگابیت با توانایی پشتیبانی قابلیت اتصالی ۶CA را بر روی خود دارد. هنوز مطلبی در رابطه با واحد پردازش گرافیکی این تراشه منتشر نشده است اما بد نیست بدانید که سازنده کرهای چند ماه پیش از مودم ۶CA خود رونمایی کرد و گفت که از این سخت افزار ارتباطی در ساخت نسل بعدی گوشیهایش استفاده میکند. این مودم میتواند سرعتی معادل ۱.۲Gbps را در کنار یک پروسه دانلود پایدارتر در اختیار شما بگذارد از این رو میتوان گفت که گوشی پرچمدار بعدی سامسونگ با قابلیت اتصالی ۵ جی عرضه میشود.
طبق اطلاعات منتشر شده توسط سازنده مشهور کرهای پردازشگر اگزینوس ۹۸۱۰ از اواخر سال میلادی جاری وارد پروسه خط تولید انبوه میشود. حال باید منتظر ماند و دید که آیا سامسونگ اگزینوس ۹۸۱۰ را در یک مدل ۸ نانومتری هم تولید میکند یا خیر؟
با همه این تفاسیر از آنجایی که گفته شده است که گلکسی اس ۹ زودتر از گلکسی اس ۸ رونمایی میشود و از ماه آینده وارد خط تولید انبوه میگردد، بعید نیست که در آیندهای نزدیک شاهد عرضه این گوشی هوشمند با یک پردازشگر ۷ نانومتری کوالکام اسنپدراگون ۸۴۵ و یک پردازشگر اگزینوس ۹۸۱۰ ده نانومتری در سایر نقاط جهان باشیم.
هنوز مشخص نیست که کدام یک از این دو پردازنده مرکزی قابلیتهای بهتری دارند به همین دلیل تنها باید منتظر بمانیم تا نتایج تستهای بنچمارک منتشر شوند و به این ابهام پاسخ دهند.
مجتبی ذکایی
- 18
- 1