همان طور که میدانید گوشیهای گلکسی اس ۹ و اس ۹ پلاس سامسونگ برای اولین بار در تاریخ گوشیهای هوشمند، مجهز به دوربینی با گشودگی دریچه دیافراگم متغیر شدهاند. اندازه دریچه دیافراگم در این پرچمدارهای جدید در دو حالت f/1.5 و f/2.4 قابل انتخاب بوده و باعث میشود تا در شرایط نوری مختلف، میزان نورگیری نیز متفاوت باشد؛ درست مانند کاری که چشم انسان به طور طبیعی انجام میدهد.
با اینکه اکنون اطلاعات زیادی در مورد این قابلیت منتشر شده بود، اما تاکنون از نحوه کارکرد دقیق آن اطلاع خاصی در دست نبود. حال به لطف شخصی به نام Zack Nelson که در کانال یوتیوبی JerryRigEverything فعالیت میکند، گلکسی اس ۹ به طور کامل کالبد شکافی شده و اسرار دوربین آن نیز تاحدود زیادی فاش شده است. وی در حین اینکه گوشی را باز کرده و در حال بررسی قطعات آن بود، متوجه اهرم کوچکی شد که ظاهراً وظیفه باز و بسته کردن دریچه دیافراگم را بر عهده دارد. با توجه به اینکه فضای داخلی گوشیهای هوشمند مدرن بسیار محدود است، مکانیک به کار رفته در این قطعه بسیار نفس گیر و جالب به نظر میرسد. البته امیدواریم سامسونگ به کار خود در این زمینه ادامه داده و دوربین سری گلکسی را هر چه بیشتر بهبود ببخشد.
وقتی شما با نرخ فریم بالا اقدام به فیلمبرداری کنید، با توجه به سرعت بالایی که شاتر خواهد داشت، فرصت نورگیری بسیار کم بوده و بنابراین در اغلب موارد ضبط ویدیوهای اسلوموشن در فضاهای کم نور و تاریک عملاً غیر ممکن میشود؛ به خصوص وقتی بخواهید از دوربین گوشی هوشمند برای این منظور استفاده کنید. برای حل این معضل، سامسونگ فناوری سوپر اسلوموشن را در پرچمدارهای جدید خود معرفی کرده که با اتکا به قابلیت متغیر بودن دریچه دیافراگم، امکان ضبط ویدیوهای حرکت آهسته به مراتب باکیفیتتری را مهیا کرده است.
گشودگی f/1.5 دیافراگم گلکسی اس ۹ و اس ۹ پلاس علاوه بر کاربردی که در ضبط ویدیوهای اسلوموشن دارد، در هنگام عکسبرداری در نور کم هم بسیار به درد بخور و مفید است. این در حالی است که دوربینهای سایر گوشیهای هوشمند از آنجا که از یک اندازه ثابت برای دریچه دیافرگم استفاده میکنند، برای ثبت تصاویر بهتر در نور کم مجبورند به کنترل سرعت شاتر و همچنین ISO اتکا کنند تا میزان نورگیری را کمی افزایش داده و کیفیت عکسها را بالا ببرند.
البته مشکلی که گشودگی زیاد دریچه دیافراگم میتواند به بار بیاورد، کاهش وضوح تصویر و محو شدن قسمتهای مختلف آن به واسطه افزایش میزان نورگیری است. بنابراین سامسونگ ترجیح داده تا علاوه بر گشودگی f/1.5، یک اندازه f/2.4 هم برای دریچه دیافراگم گلکسی اس ۹ و اس ۹ پلاس در نظر بگیرد تا در شرایط عادی مورد استفاده قرار گرفته و تصاویر واضحتری را ثبت کند. به طور کلی، گشودگی f/1.5 برای دریچه دیافراگم این دو گوشی هوشمند زمانی اتفاق میافتد که میزان نور محیط از ۱۰۰ لوکس کمتر باشد.
در مجموع دوربین گلکسی اس ۹ و اس ۹ پلاس بدون شک یکی از نقاط قوت این محصولات بوده و سامسونگ هم حساب ویژهای روی این قابلیت باز کرده است. نظر شما چیست؟ آیا پرچمدارهای جدید سامسونگ میتوانند در زمینه دوربین، رقبای قدرتمند خود مانند گوگل پیکسل ۲ و آیفون ایکس را کنار بزنند؟
- 13
- 2