جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۲:۰۷ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۰۴۰۳
موبایل و تبلت

شرکت سامسونگ، تراشه اکسینوس ۸۸۰ فایوجی (Samsung Exynos 880 5G) را معرفی کرد

تراشه اکسینوس ۸۸۰ فایوجی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت
تراشه اکسینوس ۸۸۰ سامسونگ معرفی شد.

سامسونگ جدیدا تراشه ای ۵G با اسم اکسینوس ۸۸۰ معرفی کرده است؛ این تراشه شباهت های زيادي با اکسینوس ۹۸۰ دارد و در بعضی جوانب از آن ضعیف تر است.

سامسونگ در حوزه ی تولید تراشه حرف های زيادي برای گفتن دارد و پيشتر به صورت جدّي در بازار تراشه های ۵G ورود کرده است. این شرکت کره ای هم اینک دو تراشه ی ۵G اختصاصی با اسم های اکسینوس ۹۸۰ و اکسینوس ۹۹۰ دارد. سامسونگ برای بالا بردن تنوع تراشه های ۵G خود ساعاتی پیش از تراشه ای جدید پرده برداری کرد که با اسم اکسینوس ۸۸۰ فایوجی (Samsung Exynos 880 5G) شناخته می شود.

تراشه ی جدید سامسونگ شباهت هایی بسیار زیاد با پرچمدار پیشین این شرکت یعنی اکسینوس ۹۸۰ دارد. بر این اساس پردازنده ی مرکزی تراشه ی اکسینوس ۸۸۰ مجهز به هشت هسته ی پردازشی است که دو مورد از آنها از نوع کورتکس A77 و ۶ هسته ی دیگر از نوع کورتکس A55 هستند. بعلاوه اکسینوس ۸۸۰ همچون مدل ۹۸۰ به پردازنده ی گرافیکی Mali- G76 MP5 مجهز شده است.

سامسونگ اکسینوس ۸۸۰ را با اتکاء بر لیتوگرافی (نود پردازشی) ۸ نانومتری ساخته و در آن از واحد پردازش مبتنی بر شبکه ی عصبی (NPU) مستقل به منظور پردازش های مربوط به یادگیری ماشین استفاده کرده است. ناگفته نماند اکسینوس ۹۸۰ نیز همین لیتوگرافی و همین NPU را داشت.

تراشه ی اکسینوس ۸۸۰ سامسونگ مجهز به مودم ۵G مجتمع است که امکان اتصال به سرعت اینترنت (Internet) بالا را فراهم می سازد. به لطف اینترنت ۵G میتوانید بدون هیچگونه قطعی به استریم ویدئو از پلتفرم های آنلاین بپردازید و با سرعت بالا فایل های مدنظر خود را از اینترنت دانلود کنید.

سامسونگ می گوید اکسینوس ۸۸۰ در راستای تسهیل بعضی کارهای حوزه ی ۵G نظیر واقعیت ترکیبی و تجربه ی بازي در فضای ابری معرفی شده است و از شبکه ی ۵G با امواج دارای فرکانس زیر ۶ گیگاهرتز (sub- 6GHz) پشتیبانی به عمل می آورد. این نسخه از شبکه ی فایوجی دامنه ی پوشش بسیار وسیعی دارد، ولی سرعت آن نسبت به نسخه ی دیگر کم تر است. بر اساس ادعای سامسونگ، اکسینوس ۸۸۰ حداکثر سرعت آپلود ۱/۲۸ گیگابیت بر ثانیه و حداکثر سرعت دانلود ۲/۵۵ گیگابیت بر ثانیه را ارائه می دهد. کره ای ها می گویند سرعت دانلود تراشه به هنگام استفاده از تکنیکی ویژه با اسم اتصال دوگانه ی E- UTRA- NR میتواند به ۳/۵۵ گیگابیت بر ثانیه ارتقاء پیدا کند. این تکنیک، توانایی های ۵G و LTE را با یکدیگر ادغام می کند.

با وجود همه ی این شباهت ها سؤالی مهم در ذهن شکل می گیرد؛ اکسینوس ۸۸۰ نسبت به مدل پیشین یعنی اکسینوس ۹۸۰ چه تفاوت هایی دارد و چطور خودش را از آن تراشه متمایز می کند؟ نخستین تفاوت به هسته های کورتکس A77 برمی گردد. در اکسینوس ۸۸۰ فرکانس پردازشی هسته ی کورتکس A77 به ۲ گیگاهرتز کاهش پیدا کرده است، این هسته ها در اکسینوس ۹۸۰ با فرکانس ۲/۲ گیگاهرتز فعالیت می کنند. این موضوع سبب می شود حداقل روی کاغذ، اکسینوس ۹۸۰ ازلحاظ پردازنده ی مرکزی قدرت بیشتری نسبت به اکسینوس ۸۸۰ داشته باشد، البته این تفاوت عملکرد آنچنان زیاد نخواهد بود. بعلاوه هسته های کورتکس A55 تراشه ی جدید با فرکانس ۱/۸ گیگاهرتز فعالیت می کنند تا در راستای ارائه ی عمر باتری بهتر ازسوی دستگاه، قدم بردارند.

تراشه اکسینوس ۸۸۰ فایوجی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

اکسینوس ۸۸۰ سامسونگ از صفحه نمایشی با حداکثر وضوح ۲٬۵۲۰ در ۱٬۰۸۰ پیکسل پشتیبانی می کند، درحالی که اکسینوس ۹۸۰ توانایی پشتیبانی از صفحه نمایش ۳٬۳۶۰ در ۱٬۴۴۰ پیکسل را هم دارد. درکنار این موارد، تراشه ی جدید سامسونگ از استاندارد وای فای ۵ استفاده می کند درحالی که اکسینوس ۹۸۰ توانایی ارائه ی وای فای ۶ را هم داشت.

اکسینوس ۸۸۰ سامسونگ از حداکثر دوربین یگانه ی ۶۴ مگاپیکسلی یا دو دوربین ۲۰ مگاپیکسلی پشتیبانی می کند، این درحالی است که اکسینوس ۹۸۰ توانایی پشتیبانی از حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی را هم دارد که نمونه ی آنرا در گوشی های گلکسی اس ۲۰ اولترا و شیائومی می نوت ۱۰ دیده بودیم. بدین ترتیب افرادی که به دنبال دوربین هایی با وضوح بالا هستند بهتر است سراغ گوشی هایی بروند که در فهرست مشخصات فنی آنها اسم تراشه ی اکسینوس ۹۸۰ ذکر شده باشد.

افزون بر موارد یاد شده، پردازنده ی جدید سامسونگ از ویدئوهایی با حداکثر وضوح ۴K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه پشتیبانی می کند، درحالی که اکسینوس ۹۸۰ می توانست امکان فیلم برداری با وضوح ۴K و نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه را ارائه دهد. تمامی این موارد به وضوح نشان می‌دهند اکسینوس ۸۸۰ قرار است ازلحاظ قدرت و قابلیت ها، پائین تر از اکسینوس ۹۸۰ جای گیرد. نحوه ی نامگذاری تراشه ی جدید نیز همین موضوع را نشان می دهد.

تراشه ی اکسینوس ۸۸۰ همینطور در زمینه ی پردازش های مربوط به هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) تراشه ای توانمند برشمرده می شود. این تراشه با اتکاء بر قدرت پردازشی خود میتواند در راستای بهبود تجربه ی عکاسی با گوشی قدم بردارد، بعلاوه کارکرد دستیارهای صوتی هوشمند به لطف اکسینوس ۸۸۰ بهبود پیدا می کند. سامسونگ می گوید اکسینوس ۸۸۰ ضمن بهره‌مندي از NPU مستقل به پردازنده ی سیگنال دیجیتال (DSP) مجهز شده است تا بتواند به شکل محلی و بدون نیاز به اتصال به فضای ابری به قابلیت هایی ویژه در حوزه ی هوش مصنوعی دسترسی پیدا کند. پردازنده ی عصبی این تراشه با تسریع روند اجرای پردازش های مصنوعی شبکه ی عصبی، امکان استفاده از یادگیری ماشین را فراهم می کند.

تراشه اکسینوس ۸۸۰ فایوجی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلتویوو Y70s 5G؛ نخستین گوشی دنیا با تراشه‌ی اکسینوس ۸۸۰ سامسونگ

اولین گوشی جهان با اکسینوس ۸۸۰ هم به تازگی معرفی شده است. بر این اساس ویوو روز گذشته در کشور چین موبایلی تحت عنوان Vivo Y70s 5G رونمایی کرد که تقریباً ۲۸۰ دلار قیمت دارد و از تراشه ی ۵G جدید اکسینوس ۸۸۰ استفاده می کند. ویوو Y70s دستگاهی میان رده است که از رابط کاربری فان تاچ ۱۰ بر پایه ی سیستم عامل اندروید ۱۰ استفاده می کند و به ۶ یا ۸ گیگابایت حافظه ی رم LPDDR4X درکنار ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی UFS 2.1 مجهز شده است.

گوشی ویوو Y70s 5G برای به تصویر کشیدن محتوای بصری به صفحه نمایشی IPS LCD با اندازه ی ۶/۵۳ اینچ متکی است که وضوح فول HD پلاس را به نمایش می گذارد. در بخش بالای صفحه نمایش گوشی حفره به منظور میزبانی از دوربین سلفی به چشم می خورد. در این گوشی از اسپیکر استریو استفاده شده است؛ بعلاوه در بخش کناری ویوو Y70s شاهد استفاده از سنسور اثر انگشت هستیم.

گوشی جدید ویوو در پنل پشتی مجهز به مجموعه دوربین سه گانه است. دوربین اصلی حسگر ۴۸ مگاپیکسلی دارد، دوربین دوم از حسگر ۸ مگاپیکسلی با لنز فوق عریض استفاده می کند و در دوربین سوم شاهد حسگر ۲ مگاپیکسلی عمق سنج هستیم. در پنل پشتی همچنین فلاش ال ای دی دوگانه جاي گرفته است. دوربین ویوو Y70s میتواند ویدئوهای ۴K را با نرخ حداکثر ۳۰ فریم بر ثانیه ثبت کند. پنل جلویی دستگاه میزبان حسگری ۱۶ مگاپیکسلی با توانایی فیلم برداری ۱۰۸۰p است. گوشی جدید ویوو از باتری ۴٬۵۰۰ میلی آمپرساعتی با فن آوری شارژ سریع ۱۸ وات پشتیبانی می کند.

معرفی گوشی جدید ویوو نشان می دهد اکسینوس ۸۸۰ به مرحله ی تولید انبوه رسیده و حتی دراختیار شرکت هاي تولیدکننده ی گوشی هم قرار داده شده است. بدین ترتیب در آینده ای نزدیک شاهد افزایش شمار گوشی های مجهز به این تراشه به خصوص در بازار ایالت متحده آمریکا خواهیم بود.

هرچه زمان می گذرد قیمت تراشه های ۵G پایین می آید و شرکت هاي تولیدکننده ی گوشی بیش ازپیش به تولید دستگاه هایی رغبت نشان می‌دهند که در عین بهره‌مندي از شبکه ی ۵G قیمت خيلي زيادي نداشته باشند. معرفی اکسینوس ۸۸۰ تلاشی از سوی سامسونگ برای پایین آوردن قیمت گوشی های ۵G است.

مشخصات تراشه‌ی اکسینوس ۸۸۰ سامسونگ
پردازنده‌ی مرکزی (CPU)

۲ هسته‌ی کورتکس A77 با فرکانس ۲ گیگاهرتز

۶ هسته‌ی کورتکس A55 با فرکانس ۱/۸ گیگاهرتز

پردازنده‌ی گرافیکی (GPU)Mali-G76 MP5
مودم ۵G مجتمع

✔️

(پشتیبانی از ۵G NR Sub-6GHz با حداکثر سرعت آپلود ۱/۲۸ گیگابیت‌بر‌ثانیه و حداکثر سرعت دانلود ۲/۵۵ گیگابیت‌بر‌ثانیه)

واحد پردازش مبتنی‌بر شبکه‌ی عصبی (NPU)✔️
ارتباطاتبلوتوث ۵، وای‌فای ۵، رادیو FM
دوربینپشتیبانی از دوربین یگانه‌ی ۶۴ مگاپیکسلی یا دو دوربین ۲۰ مگاپیکسلی
ویدئوحداکثر وضوح ۴K با نرخ ۳۰ فریم‌بر‌ثانیه
صفحه‌نمایشحداکثر وضوح فول HD پلاس (معادل ۲٬۵۲۰ در ۱٬۰۸۰ پیکسل)
حافظه‌ی رمLPDDR4X
حافظه‌ی ذخیره‌سازیUFS 2.‎1 ،eMMC 5.‎1
لیتوگرافی (نود پردازشی)۸ نانومتری

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش