پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۲۲:۴۲ - ۲۲ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۱۲۳۷
موبایل و تبلت

اپل از دو گوشی جدید آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ پرو مکس (iPhone 12 Pro Max) رونمایی کرد + تصاویر

آیفون 12 اپل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت
آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ پرو مکس با طراحی نوستالژیک مشابه آیفون ۴، پردازنده ی قدرتمند A14 با اتصال ۵G، دوربین سه گانه ی بهبودیافته و ماژول LiDAR معرفی شدند.

سرانجام قطار بی پایان شایعات خانواده ی آیفون ۱۲ در قلب اپل پارک آرام گرفت و اپل طی رویدادی دیجیتال ۴ محصول جدید به سری تلفن های هوشمند محبوب آیفون اضافه کرد. اگر از دو مدل ارزان ترِ آیفون ۱۲ و آیفون ۱۲ مینی گذر کنیم، پرچم داران تمام عیار اپل برای ماه های پاياني ۲۰۲۰ و بخش عمده ای از سال ۲۰۲۱، دو مدل گران‌قیمت یعنی آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ پرو مکس (Apple iPhone 12 Pro Max) هستند. 

اپل (Apple) بالاخره شاکله ی کلی طراحی آیفون را برای نخستین بار از زمان رونمایی آیفون ۱۰ دستخوش تغییر قرار داد و ظاهری برای آن برگزید که ریشه در خاطرات خوب دوران آیفون ۴ داشته و با زبان طراحی آیپد پرو نیز هم خوانی دارد؛ اشتباه نکنید، مهندسان اپل کماکان به فرمول محبوب ترکیب فریم فلزی و پنل های شیشه ای پایبند هستند، با این تفاوت که سطح گرد و انحنادار فریم فولادی گوشی، اکنون تخت و گونیایی است.

از سوی دیگر کوپرتینونشین‌ها پوشش شیشه ای دو سوی گوشی را از جنس جدیدی به نام Ceramic Shield معرفی می کنند که دربرابر سقوط یا خط خوردگی مقاوم تر خواهد بود. این شیشه حاصل همکاری مستقیم بین اپل و کورنینگ است. اپل می‌گوید سرامیک شیلد سخت‌ترین شیشه‌ی محافظ به‌کاررفته در گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود. طبق ادعای اپل، سرامیک شیلد هنگام افتادن از ارتفاع، چهار برابر مقاومت بیشتری نسبت‌به دیگر شیشه‌ها دارد.

دو گوشی آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ پرو مکس (Apple iPhone 12 Pro Max) که به ترتیب نمایشگر ۶٫۱ اینچ و ۶٫۷ اینچ دارند بزرگتر از آیفون ۱۱ پرو و آیفون ۱۱ پرو مکس با نمایشگر به ترتیب ۵٫۸ و ۶٫۵ اینچ هستند( این یعنی آیفون ۱۲ پرو مکس بزرگترین نمایشگر را در تاریخ آیفون ها دارد). نمایشگرهای آیفون ۱۲ پرو و پرو مکس از پنل های OLED موسوم به Super Retina XDR به ترتیب با وضوح ۲۵۳۲ × ۱۱۷۰ و ۲۷۷۸ × ۱۲۸۴ پیکسل استفاده می کنند؛ اما برخلاف انتظارمان از نرخ نوسازی بالاتر خبری نیست؛ نرخ نوسازی هر دو نمایشگر به ۶۰ هرتز محدود خواهد بود.

آیفون ۱۲ پرو مکس بزرگ‌ترین آیفون اپل در تمام دوران‌ها است

انتظار داشتیم تا اپل درگاه شارژ قدیمی و اختصاصی لایتنینگ را با نمونه ی همه گیر و به روز USB- C جایگزین کند؛ ولی این شرکت برخلاف انتظارمان، آیفون های جدید را با همان درگاه قدیمی، بدون شارژر و ایرفون روانه ی بازار خواهد کرد؛ البته کوپرتینونشین ها همراه با گوشی یک کابل لایتنینگ به USB- C ارائه خواهند داد، از سوی دیگر امکان خرید جداگانه ی شارژر جدیدی با توان ۲۰ وات را دراختیار کاربر خواهد گذاشت.

آیفون های جدید کماکان از همان مجموعه ی سه گانه ی عریض، تله فوتو و فوق عریض استفاده می کنند، با این تفاوت که اکنون برای نخستین بار در دنیای آیفون، ماژول سه بعدی (LiDAR) نیز آن ها را همراهی می کند؛ ماژولی که امکان تشخیص سریعتر اجسام را در کاربری های مبتنی بر واقعیت افزوده فراهم می سازد. اپل می گوید ماژول لایدار به آیفون های پرو برای فوکوس بهتر در محیط های کم نور کمک می کند (۶ برابر سریعتر). این ماژول همچنین امکان ثبت تصاویر پرتره را به هنگام استفاده از حالت نایت مود (Night Mode) فراهم می کند.

آیفون 12 اپل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

مجموعه ی دوربین پشتی آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ پرو مکس همانند نسل پیشین درون برآمدگی مربعی و براقی از پنل شیشه ای پشتی خودنمایی می کند. این برآمدگی میزبان سه دوربین ۱۲ مگاپیکسلی است. دوربین واید آیفون ۱۲ پرو تفاوتی با آیفون ۱۲ ندارد؛ این دوربین از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی با لنز ۲۶ میلی متری هفت تکه و دیافراگم f/1.6 استفاده می کند.

شرکت اپل می گوید دوربین عریض تمام گوشی های آیفون ۱۲ دارای سریع ترین دیافراگم در تاریخ آیفون است (f/1.6). اپل اعلام می کند این دیافرگام باعث می شود دوربین آیفون های جدید در محیط های کم نور ۲۷ درصد عملکرد بهتر داشته باشد. طبق گفته ی اپل، دوربین تله فوتوی ۵۲ میلی متری آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ پرو مکس بزرگنمایی اپتیکال (بدون افت کیفیت) چهار برابری ارائه می دهد.

نمایشگر آیفون ۱۲ پرو و iPhone 12 Pro Max نرخ نوسازی ۶۰ هرتز دارد

دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس حسگر ۱/۱.۷ اینچی دارد که ۴۷ درصد بزرگتر از حسگر آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۱ پرو مکس است. بزرگ بودن حسگر درکنار دیافراگم f/1.6 قرار می گیرد تا آیفون ۱۲ پرو مکس ۸۷ درصد عملکرد بهتر در محیط های کم نور نشان دهد.

اپل در آیفون ۱۲ پرو مکس از سیستم لرزش گیر حسگر شیفت (Sensor Shift) استفاده کرده است تا سیستم لرزش گیر گوشی جدیدش سریعتر واکنش نشان دهد. در دوربین تله فوتوی آیفون ۱۲ پرو مکس از فاصله ی کانونی طولانی تر استفاده شده است که امکان بزرگ نمایی ۲٫۵ برابری را فراهم می کند. این دوربین نیز سیستم لرزش گیر دارد، اما این سیستم از نوع معمولی است. 

آیفون 12 اپل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

آیفون ۱۲ پرو لنز روشن تری دارد (f/1.6) و از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی و سیستم لرزش گیر معمولی بهره می گیرد. این حسگر ۲۷ درصد نور بیشتر نسبت به حسگر آیفون ۱۱ جذب می کند. در آیفون ۱۲ پرو از دوربین تله فوتوی ۵۲ میلی متری با بزرگ نمایی دو برابری ازطریق دوربین اصلی استفاده شده است. این دوربین نیز لرزش گیر اپتیکال دارد. تمامی دوربین ها از نایت مود پشتیبانی می کنند. دوربین فوق عریض آیفون های جدید تغییری نکرده و دیافرگام  f/2.4 و زاویه ی دید ۱۲۰ درجه ای دارد. 

آیفون 12 اپل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

اپل همچنین به قابلیت جدیدی تحت عنوان Apple ProRAW اشاره کرد که قرار است بزودی ازطریق به روزرسانی نرم‌افزاری برای آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ پرو در دسترس قرار بگیرد. اپل می گوید Apple ProRAW شامل قابلیت های پیشرفته ی حوزه ی عکاسی رایانشی نظیر Deep Fusion و Smart HDR است و قابلیت های دیگری هم ارائه می دهد. این فرمت در سراسر دوربین ها ارائه خواهد شد و به کاربران امکان خواهد داد معیارهایی همچون واضح بودن و های لایت های رنگی و موارد دیگر را تنظیم کنند.

آیفون 12 اپل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

گوشی های جدید سری پرو اپل برای نخستین بار در تاریخ آیفون ها میتوانند ویدئوهای HDR ضبط کنند. آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ پرو مکس مستقیما ویدئوهای Dolby Vision HDR را ضبط می کنند و امکان ویرایش آنها را نیز ازطریق اپلیکیشن Photos ارائه می دهند. آیفون ۱۲ پرو و پرو مکس همچون آیفون ۱۲ و آیفون ۱۲ مینی با شارژرهای بی سیم جدید سری مگ سیف سازگاری دارند. وسایل جانبی سری مگ سیف به صورت مغناطیسی به آیفون های جدید متصل می شوند.

بین دوربین آیفون ۱۲ پرو با آیفون ۱۲ پرو مکس تفاوت وجود دارد

اپل به پیشرو بودن در دنیای پردازنده های موبایل با رونمایی A14 Bionic، اولین پردازنده ی پنج نانومتری دنیا ادامه می دهد؛ تراشه A13 اپل متکی بر لیتوگرافی هفت نانومتری بود. این پردازنده که پیش تر همراه با آیپد جدید معرفی شد، قلب تپنده ی آیفون های جدید نیز خواهد بود. این پردازنده ۱۱٫۸ میلیارد ترانزیستور را در قالب CPU با ۶ هسته ی پردازشی جدید، بهمراه ماژول های ۴ و ۱۶ هسته ای GPU موتور عصبی در بطن خود دارد.

پردازنده ی توانمند A14 حدود ۴۰ درصد بهبود عملکرد CPU و ۳۰ درصد بهبود عملکرد GPU در مقایسه با A12 ارائه می دهد و به مدد واحد پردازش عصبی جدیدش، بالغ بر ۱۱ تریلیون عملیات را در هر ثانیه به انجام می رساند. اپل می گوید A14 قوی ترین تراشه ای است که تا به امروز معرفی کرده.

آیفون 12 اپل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

کوپرتینونشین ها امکان اتصال ۵G را در آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ پرو مکس فراهم ساخته اند (البته مدل های عادی و مینی هم از شبکه ی ۵G پشتیبانی می کنند). آیفون های گران قیمت اپل از هر دو نوع اتصال mmWave (سریع با محدوده ی پوشش اندک) و sub- 6GHz (سرعت کم تر با محدوده ی پوشش وسیع تر) پشتیبانی می کنند؛ ولی استفاده از اتصال mmWave در کشورهای محدودی ممکن خواهد بود. اپل از همکاری نزدیک با ۱۰۰ اپراتور در ۳۰ کشور برای ارائه ی تجربه ی لذتبخش ۵G روی آیفون های جدید خبر می دهد.

آیفون های جدید از تراشه ی مودم X55 5G کوالکام استفاده می کنند؛ اما مهندسان اپل ماژول آنتن اختصاصی این شرکت را طراحی کرده اند. پرچم داران اپل با استاندارد جدید وای فای (Wi-Fi) به نام IEEE 802.11ay سازگاری دارند. استاندارد جدید پهنای باند را چهار برابر کرده و بالغ بر چهار مسیر ارسال و دریافت سیگنال را اضافه می کند.

اپل با کنار گذاشتن حافظه ی ذخیره سازی ناکافی ۶۴ گیگابایتی، آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ پرو مکس را در سه نسخه ی ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی به فروش می رساند. کوپرتینونشین ها مدل حرفه ای آیفون ۱۲ را در رنگ های آبی، طلایی، گرافیتی و نقره ای به فروش خواهند رساند.

آیفون ۱۲ پرو با قیمت پایه ی ۹۹۹ دلار و آیفون ۱۲ پرو مکس با قیمت پایه ی ۱٬۰۹۹ دلار به بازار عرضه می شوند. تاریخ عرضه ی آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ پرو مکس به ترتیب ۲۳ اکتبر ۲۰۲۰ (۲ آبان ۱۳۹۹) و ۱۳ نوامبر ۲۰۲۰ (۲۳ آبان ماه ۱۳۹۹) است. اپل اعلام کرد آیفون های جدید بدون شارژر و هدفون در جعبه به بازار عرضه می شوند.

مقایسهآیفون ۱۲ پرو اپلآیفون ۱۲ پرو مکس اپل
عرضه
معرفیتاریخ احتمالی عرضه ۱۳ اکتبر ۲۰۲۰۱۳ اکتبر ۲۰۲۰
وضعیتعرضه در آینده نزدیک (۲۳ اکتبر ۲۰۲۰)در آینده نزدیک
نمایشگر
نوع- Super Retina XDR OLED - روشنایی ۸۰۰ نیت درحالت عادی و ۱۲۰۰ نیت در حالت ماکزیمومOLED Super Retina XDR
ابعاد۶.۱ اینچ (~۸۶.۰% نسبت نمایشگر به بدنه)۶.۷ اینچ
رزولوشن۱۱۷۰ در ۲۵۳۲ پیکسل، نسبت تصویر ۱۹.۵:۹ (~۴۶۰ پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)
محافظشیشه‌ی ضدخش، پوشش اولفوبیک برای کاهش بازتاب نور و لکه دست
- دالبی ویژن - بازه‌ی رنگ گسترده - نمایشگر True-tone- True Tone - Dolby Vision
بدنه
ابعاد۱۴۶.۷ در ۷۱.۵ در ۷.۴ میلی‌متر-
وزن۱۸۹ گرم-
ساختجلوی شیشه‌ای (گوریلا گلس)، پشت شیشه‌ای (گوریلا گلس)، فریم استیل ضد زنگپشت و جلو شیشه، فریم فولاد ضدزنگ
گواهی IP68 برای مقاوت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار (تا ۶ متر برای ۳۰ دقیقه) - Apple Pay (پشتیانی از ویزا، مسترکارت و AMEX)گواهی IP68 برای مقاومت در برابر آب و گردوغبار
سیم‌کارتتک سیم‌کارته (نانو-سیم)نانو-سیم
پلتفرم
سیستم‌عامل در زمان عرضهiOS 14iOS 14
تراشهاپل A14 Bionic (پنج نانومتری)Apple A14 Bionic (پنج نانومتری)
پردازنده مرکزی۶ هسته‌ای۶ هسته‌ای (ARMv8-A)
پردازنده گرافیکیاپل GPU (چهار هسته‌ای)
حافظه
درگاه حافظهخیرخیر
حافظه داخلی۱۲۸ گیگابایت، ۲۵۶ گیگابایت، ۵۱۲ گیگابایت۱۲۸ گیگابایت، ۶ گیگابایت رم یا ۲۵۶ گیگابایت، ۶ گیگابایت رم یا ۵۱۲ گیگابایت، ۶ گیگابایت رم
نوع حافظهNVMe
دوربین
اصلی۱۲ مگاپیکسل (لنز ۲۶ میلی‌متری واید، ۱.۷ میکرومتر سایز پیکسل، فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز، لرزشگیر اپتیکال تصویر، f/1.6) 12 مگاپیکسل (لنز تله‌فوتو ۵۲ میلی‌متری، ۱/۳.۴ اینچ سایز سنسور، ۱.۰ میکرومتر سایز پیکسل، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، لرزشگیر اپتیکال تصویر، زوم اپتیکال ۲ برابری، f/2.0) 12 مگاپیکسل (لنز ۱۳ میلی‌متری اولتراواید با پوشش ۱۲۰ درجه، f/2.4‏) TOF 3D LiDAR (حسگر تشخیص عمق تصویر)۱۲ مگاپیکسل (لنز واید)، ۱۲ مگاپیکسل (لنز اولتراواید) و ۱۲ مگاپیکسل (لنز تله‌فوتو) و اسکنر TOF 3D LiDAR (تشخیص عمق)
قابلیت‌هافلاش چهارگانه‌ی دورنگ، HDR، پانورامافلش LED چهارگانه‌ی دورنگ، HDR، پانوراما
فیلم‌برداری۴K@24/30/60fps، 1080p@30/60/120/240fps، Dolby Vision HDR، ضبط صدای استریو.۲۱۶۰p@24/30/60fps، 1080p@30/60/120/240fps، HDR، ضبط صدای استریو.
سلفی۱۲ مگاپیکسل (لنز ۲۳ میلی‌متری واید، f/2.2‏) SL 3D (حسگر بایومتریک تشخیص چهره و عمق تصویر)۱۲ مگاپیکسل (لنز واید ۲۳ میلی‌متر، f/2.2)
فیلم‌برداری سلفی۴K@24/30/60fps، 1080p@30/60/120fps، لرزشگیر الکترونیکی تصویر-ژیروسکوپی۲۱۶۰p@24/30/60fps، 1080p@30/60/120fps، لرزشگیر الکترونیکی تصویر-ژیروسکوپی
صدا
جک ۳.۵ میلی‌متریخیرخیر
باتری
باتریباتری غیرقابل تعویض لیتیوم یونیباتری غیرقابل تعویض لیتیوم یونی
شارژر- شارژ سریع ۱۸ وات - USB Power Delivery 2.0 - شارژ سریع بی سیم ۱۵ واتی Qi- شارژ سریع - شارژ بی‌سیم
قابلیت‌ها
حسگرهاFace ID، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما، فشارسنجشتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما، فشارسنج
دستیار صوتی سیری با پشتیبانی از دستورات صوتی محاوره‌ای
شبکه
فناوریGSM ‎/ CDMA ‎/ HSPA ‎/ EVDO ‎/ LTE / 5GGSM ‎/ HSPA ‎/ LTE / 5G
اتصالات
شبکه بی‌سیمWi-Fi 802.‎11 a/b/g/n/ac/6، دو بانده، هات‌اسپاتWi-Fi 802.‎11 a/b/g/n/ac/ax، دو بانده، هات‌اسپات
بلوتوث۵.۰، A2DP، LE۵.۱، A2DP، LE
GPSبله، با A-GPS، GLONASS، GALILEO، QZSSبله، با A-GPS، GLONASS، GALILEO، QZSS
NFCبلهبله
رادیوخیرخیر
USBLightning، USB 2.‎0۲.۰، کانکتور ریورسبل
متفرقه
رنگ‌هانقره‌ای، گرافیتی، طلایی، آبیخاکستری، نقره‌ای، طلایی، سبز، آبی مات
حدود قیمت در زمان عرضهحدود ۱۰۰۰ دلارشروع از ۹۹۹ دلار

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش