دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۲۱:۳۶ - ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۰۷۵۶
سرپوش فوتبالی

فتح الله زاده: گریه سرپرست استقلال وسط زمین غلط بود/ از سرکوچه برای استقلال مدیر می‌آورند

علی فتح الله زاده,مدیرعامل سابق استقلال
علی فتح الله زاده گفت: اینکه چند بازیکن در جدال مقابل سایپا خیانت کردند و باعث برکناری حجازی شدند، مسئله‌ای است که خود ناصرخان مطرح کرد ولی من با زبان روزه می‌گویم چنین مسئله‌ای واقعاً هنوز به من ثابت نشده است.

به گزارش خبرورزشی، استقلال روز دهم اردیبهشت سال ۷۸ برای آخرین بار عنوان نایب قهرمانی جام باشگاه‌های آسیا را به دست آورد و پس از آن دیگر نتوانست در عرصه رقابت‌های باشگاهی قاره کهن به جدال نهایی برسد. شکست استقلال در مسابقه اسرارآمیز مقابل جوبیلو ایواتا یک ژاپن و اتفاقاتی که پس از آن برای ناصر حجازی رخ داد از جمله مواردی است که هنوز هم جزو معماهای فوتبال ایران تلقی می‌شود و نکات ناگفته بسیار زیادی را در دل خود محبوس کرده است.

برای رسیدن به بخشی از پاسخ آن سؤالات سراغ علی فتح‌الله‌زاده رفتیم. مردی که در آن مقطع مدیرعامل باشگاه استقلال بود و قطعاً می‌تواند بسیاری از ناگفته‌ها را بازگو کند. اتفاقاً فتح‌الله‌زاده در گفتگو با خبرورزشی دست افشاگری‌های بی‌سابقه‌ای زد. افشاگری‌هایی که بخش قابل ملاحظه‌ای از آنها پس از گذشت ۲۲ سال هنوز هم جذابیت فراوانی دارد. چکیده حرف‌های مدیرعامل اسبق استقلال در مورد آن ماجراها و شرایط کنونی آبی‌پوشان را مرور می‌کنیم:

گریه‌های متعصبانه ولی نابجا

نایب قهرمانی در جام باشگاه‌های آسیا عنوان فوق‌العاده ارزشمندی محسوب می‌شود ولی واقعیت امر این است که در سال ۷۸  طوری کار کرده بودیم که چیزی غیر از قهرمانی هواداران را راضی نمی‌کرد. استقلال در سال ۷۷ قهرمان لیگ آزادگان شده و سال ۷۹ نیز فاتح جام حذفی شد. هواداران در حدفاصل این دو جام دلشان می‌خواست تیم محبوب آنها فاتح جام باشگاه‌های آسیا هم بشود ولی نشد. طبیعی بود که همه ناراحت باشند. آقای منزوی در آن مقطع سرپرست تیم بود و پس از پایان مسابقه داخل زمین چمن به شدت گریه می‌کرد. وقتی این صحنه را دیدم، نزد ایشان رفتم و گفتم: مرد حسابی! نایب قهرمانی در آسیا گریه دارد یا خنده؟ استحقاق ما قهرمانی بود ولی نایب قهرمانی هم فوق‌العاده ارزشمند است. شاید آن صحنه‌ها برای ناصر حجازی عزیز مقداری سوء تفاهم ایجاد کرد و من هم معتقدم گریه‌های آقای کامران منزوی در داخل زمین چمن از نظر مدیریتی نابه‌جا بود ولی انصافاً باید این مسئله را بگویم که منزوی واقعاً ناراحت بود و اصلاً نمی‌خواست هواداران را علیه حجازی تحریک کند. منزوی فوق‌العاده ناصرخان را دوست داشت و هنوز هم دوست دارد.

بازی نکردن برومند

پس از پیروزی مقابل دالیان در جدال نیمه نهایی، ناصر حجازی فقید بنابر هر دلیلی به این نتیجه رسید که پرویز برومند را نیمکت‌نشین کرده و در مسابقه فینال محمدعلی یحیوی را به میدان بفرستد. شاید اگر سن و سال و تجربه الان را داشتم، با ناصرخان صحبت می‌کردم و اهمیت قهرمانی در جام باشگاه‌های آسیا را بیشتر شرح می‌دادم تا ایشان هم مجاب به استفاده از برومند شود. پرویز در آن مقطع یکی از سنگربانان تیم ملی بود. البته حرمت آقای یحیوی هم کاملاً محفوظ. منظور من این است که کمک می‌کردم تا شانس قهرمانی استقلال بیشتر شود. البته من به آقای حجازی همیشه اعتقاد داشتم و بدیهی است که قهرمانی استقلال در آسیا برای خود ایشان هم اتفاق فوق‌العاده ارزشمندی بود ولی به‌ هر حال نظرش استفاده نکردن از برومند بود. همان طور که در مسابقه فینال فرهاد مجیدی را هم تعویض کرد. به هر حال ایشان از نظر فنی کارشناسی‌تر از همه ما بود بنابراین باید به نظرات او کاملاً احترام گذاشته می شد. من هم دقیقاً همین کار کردم. حتی با وجود این حرف‌هایی که به شما می‌زنم، شاید در مورد برومند هم اگر زمان به عقب باز می‌گشت، با حجازی حرف نمی‌زدم و وارد حیطه اختیارات فنی او نمی‌شدم. به هر حال ایشان سرمربی من بود و من هم کاملاً به توانایی‌هایش ایمان داشتم.

نایب‌قهرمانی استقلال ارزشمندتر از قهرمانی‌های اخیر است

فیلم این موضوعی که مطرح می‌کنم، موجود است. قبل از بازی با جوبیلو ایواتا در داخل رختکن آقای مرتضی محصص هنگام آنالیز حریف ژاپنی تأکید می‌کرد یک بازیکن فوق‌العاده سرزن دارند که حواس همه باید به آن جمع باشد. در آن مقطع رضا حسن زاده یکی از بهترین سر زنان آسیا بود ولی از شانس بد ما آفتاب داخل چشمش خورد و همان بازیکن مورد نظر ژاپنی‌ها در نیمه اول دو بار دروازه استقلال را باز کرد. در نیمه دوم هم هر چه زدیم، جبران نشد. در آن بازی علی موسوی خودش به تنهایی چند موقعیت بسیار خوب داشت که با بدشانسی گل نشد. البته در کمال احترام به همه تیم‌هایی که هم‌ اکنون در لیگ قهرمانان آسیا شرکت می‌کنند و با آرزوی موفقیت برای نمایندگان ایران، باید این نکته را هم بگویم که از نظر من نایب قهرمانی استقلال در سال ۷۸ ارزشمندتر از قهرمانی تیم‌ها در فصول کنونی لیگ قهرمانان است چون در آن مقطع ما برای رسیدن به فینال به مصاف تیم‌های شرق آسیا هم می‌رفتیم ولی حالا شرایط به گونه‌ای است که تیم‌های غرب تا جدال نهایی اصلاً کاری به کار شرقی‌ها ندارند.

شرکت نکردن حجازی

ناصر حجازی پس از شکست استقلال مقابل جوبیلو ایواتا فوق‌العاده عصبانی بود و حتی تمایلی به شرکت در مراسم توزیع مدال هم نداشت ولی من نزد ایشان رفتم و گفتم ناصرخان! شما جنتلمن هستی. شما تاریخ فوتبال ایران هستی. من هم مثل شما ناراحتم ولی برای حفظ شأن و منزلت میزبانی استقلال بهتر است در مراسم شرکت کنی. از نظر من، این نایب قهرمانی شما عین قهرمانی در آسیا است. حجازی هم قبول کرد و به مراسم آمد.

برکناری با نظر هیئت مدیره

آقای حجازی چند روز پس از نایب قهرمانی استقلال به واسطه شکست مقابل سایپا از سمت سرمربیگری کنار گذاشته شد و خود من در آن مقطع مدیرعامل بودم. شاید در فوتبال ایران هیچ کس اندازه من به حجازی فقید نزدیک نبود ولی گاهی اوقات بی‌رحمی فوتبال باعث می‌شود تصمیمات بسیار دشواری بگیرید و آن ماجرا هم یکی از دشوارترین مقاطع مدیریتی من در استقلال بود. اجازه بدهید این مسئله را هم باز کنم که بر خلاف شایعات مطرح شده، معاونان باشگاه استقلال در برکناری حجازی نقش نداشتند بلکه پس از شکست مقابل سایپا، هیئت مدیره وقت به این نتیجه رسید که ناصرخان نباشد. اصل داستان همین بود که پس از شکست تیم ما مقابل جوبیلو ایواتا، آقای حجازی در تپه‌های داوودیه مصاحبه کرده و با نشان دادن زمین محل تمرین استقلال گفت با تمرین کردن در چنین زمین‌هایی شما انتظار دارید ما قهرمان آسیا هم بشویم؟ این مصاحبه باعث ناراحتی تعدادی از اعضای هیئت مدیره شد و همین مسئله در برکناری ایشان نقش بسیار مهم ایفا کرد ولی پس از آن همان اعضای هیئت مدیره که ناراحت شده بودند، با توضیحات من قانع شدند که منظور حجازی شرایط کنونی فوتبال ایران بود نه امکانات استقلال. ما در آن مقطع در بهترین زمین‌های تهران تمرین می‌کردیم.

علی فتح الله زاده,مدیرعامل سابق استقلال

پاسخ دادن در روز قیامت

اینکه چند بازیکن در جدال مقابل سایپا خیانت کردند و باعث برکناری حجازی شدند، مسئله‌ای است که خود ناصرخان مطرح کرد ولی من همین حالا در گفت‌وگو با خبر ورزشی و با زبان روزه می‌گویم چنین مسئله‌ای واقعاً هنوز به من ثابت نشده و نمی‌توانم کسی را متهم کنم. البته اگر شخصی به ناصرخان خیانت کرد، باید جواب این نامردی خود را در روز قیامت بدهد.

حفظ حجازی و پورحیدری

متأسفانه ما با سرمایه‌های خودمان اصلاً درست رفتار نمی‌کنیم. رفت و آمد مربیان یک مسئله طبیعی است ولی شکل برخورد با آنها فوق‌العاده مهم است. شما ببینید که چقدر با محمود فکری بدرفتار کردند؟ خوب اگر چند سال دیگر آقای فکری به امید خدا یکی از بهترین مربیان فوتبال ایران شود واقعاً آنهایی که با چنین شکلی باعث کنار رفتن فکری از استقلال شدند، چه حرفی برای گفتن دارند؟ باز هم می‌گویم رفت و آمد مربیان طبیعی است و گاهی اوقات مدیران باید حتی علیه نزدیک‌ترین مربیان به خود نیز تصمیم بگیرند ولی شکل کار فوق‌العاده مهم است. شما ببینید در استقلال کار به جایی رسیده که حتی استراماچونی هم ول می‌کند و می‌رود. یعنی آیا واقعاً باشگاه در پاییز سال ۹۸  مبلغ ۱۵۰ میلیون برای حفظ این مربی ایتالیایی نداشت؟ خود من اگر یک تیم خصوصی داشتم، ناصر حجازی عزیز، منصور پورحیدری فقید، رضا احدی دوست‌داشتنی و پرویز مظلومی محترم را تحت هر شرایطی همیشه در مجموع کنار خودم حفظ می‌کردم. شاید جایگاه آنها عوض می‌شد ولی قطعاً از مجموعه نمی‌رفتند. وقتی مرحوم حجازی فوت کرد، خیلی از همان افرادی که مصاحبه می‌کردند و می‌گفتند چرا استقلال با این همه بازیکن خوب همراه با ناصرخان نتیجه نمی‌گیرد برای این مرد بزرگ دایه مهربان‌تر از مادر شده بودند.

شرایط مدیریتی

فقط بحث رفتار با کادر فنی نیست. شرایط و منزلت مدیریتی در استقلال هم پایین آمده است. یک زمانی بزرگانی همچون آقامحمدی، ایروانی ، میرولد و ... عضو هیئت مدیره استقلال بودند ولی حالا گاهی اوقات افرادی را به عنوان مدیر ارشد در جمع مدیران باشگاه استقلال می‌بینیم که انگار یک عده سر کوچه رفته‌اند و هر کس را آنجا دیده‌اند، گفتند دلت می‌خواهد مدیر استقلال شوی؟ منزلت مدیریتی این باشگاه باید حفظ شود. باز هم به معرفت امیررضا خادم که چند روز قبل مصاحبه کرد و گفت در مورد برکناری فتح‌الله‌زاده اشتباه کرده است. خادم باعث برکناری من شد ولی حالا آن قدر جرات دارد که صراحتاً بگوید اشتباه کرده است. انصافاً من هم پس از آن ماجرا هرگز کوچک‌ترین بی‌احترامی به وزرای ورزش نکرده و چوب لای چرخ استقلال نگذاشتم.

شگفتی با قهرمانی

فرهاد مجیدی فرد بسیار باهوشی است و آرزو می‌کنم در استقلال موفق شود. به نظرم اگر به تیم کنونی فرهاد دو مدافع و دو هافبک خوب تزریق شود، قطعاً می‌تواند مدعی قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا باشد ولی اینکه عده‌ای مدعی‌اند همین تیم با همین سرمایه‌ها می‌تواند قهرمان آسیا شود، در واقع شیطنتی است که برای افزایش انتظارات از فرهاد و در نهایت خراب کردن او انجام می‌دهند. اگر مجیدی با این مجموعه که هم‌اکنون در اختیار اوست، بتواند قهرمان آسیا شود به‌معنای واقعی کلمه هنر کرده و مسئله کاملاً جای تعجب و شگفتی دارد. استقلال حتماً باید برای قهرمان شدن در آسیا تقویت شود.

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش