به گزارش ایران ورزشی، آنچه این بازی را از فرم یک بازی دوستانه عادی خارج کرد، حضور آورام گرانت، مربی اسرائیلی روی نیمکت تیم منتخب جهان بود. ساعاتی پیش از سوت شروع بازی خبر رسید که رباح ماجر، رفیق سیفی و رفیق هالیش در اعتراض به حضور سرمربی سابق چلسی از حضور در این بازی انصراف دادند. در سایت فیفا هیچ اشارهای به تحریم این بازی نشد، ولی خبرگزاریهای مختلف خیلی زود به آن پرداختند. الجزایر هیچگونه روابط دیپلماتیکی با رژیم صهیونیستی ندارد و تیم ملی این کشور در سال ۲۰۱۶ بازی دوستانه با غنا را به خاطر حضور گرانت روی نیمکت این تیم لغو کرد. همچنین فتحی نورین، جودوکای الجزایری در المپیک توکیو حاضر نشد با حریف رژیم صهیونیستی روبهرو شود که بازتاب زیادی داشت.
در طرح پیراهن دو تیم برای این بازی نواری دیده میشد که از پرچم کشورهای مختلف از جمله اسرائیل تشکیل شده بود. نواف التمیاط، بازیکن سابق تیم ملی عربستان و عماد الحوسنی بازیکن سابق تیم ملی عمان در اعتراض به حضور پرچم اسرائیل روی پیراهنشان، پیش از شروع بازی تصمیم گرفتند با ماژیک آن را سیاه کنند.
کاربران عرب بعد از بازی در شبکههای اجتماعی پستهای زیادی در حمایت از تصمیم این دو بازیکن منتشر کردند.
محمود نصرالله، یکی از این کاربران بود که نوشت: «برخی از بازیکنان مسلمان و عرب به دلیل حضور یک صهیونیست در این مسابقه حاضر نشدند اما تأثیر حرکت نواف التمیاط بیشتر بود که پرچم اسرائیل را محو کرد و موجب خشم و عصبانیت صهیونیستها شد. تو مردی نواف و یک مسلمان واقعی؛ به تو افتخار میکنیم.»
محمد ابراهیم هم اینگونه واکنش نشان داد: «حرکت نواف التمیاط پاسخی به سازشگران بود و آنها که تصور میکنند مسلمانان و کشورهای عربی به سازشگری رضایت خواهند داد. پیام ما روشن است، مسأله فلسطین فراموش نخواهد شد و سازش با صهیونیستها خیانت است.»
فراس الخطیب، بازیکن سابق سوریه هم از اعضای تیم منتخب بازیکنان عرب در این مسابقه بود که بعد از بازی با انتقادات هموطنانش در شبکههای اجتماعی روبهرو شد. همچنین کمیته ملی المپیک سوریه الخطیب را به دلیل تخلف از قوانین و پروتکلهای این کمیته و بیتوجهی به اصول و مبانی کشور اخراج کرده است.
در پی صدور این بیانیه، الخطیب اعلام کرد که هنوز چنین مسألهای به شکل رسمی به وی ابلاغ نشده و انتظار داشته در این خصوص از او دعوت شود تا نسبت به ارائه توضیحات اقدام کند. مهاجم سابق تیم ملی سوریه مدعی شد که از حضور مربی اسرائیلی در این بازی بیخبر بوده و از تصمیم کمیته ملی المپیک سوریه نیز شگفتزده شده است. الخطیب همچنین گفت که پرچم اسرائیل را مثل چند بازیکن دیگر محو کرده و بابت ناراحتیهای پیش آمده نزد مردم کشورش عذرخواهی کرد.
مهدی مهدویکیا هم به نمایندگی از ایران در این مسابقه حاضر بود و با پیراهن آبی تیم منتخب بازیکنان عرب مقابل منتخب بازیکنان جهان حاضر شد، ولی این ملیپوش سابق هنوز واکنشی نسبت به حضور گرانت روی نیمکت حریف نشان نداده و سکوت کرده است.
سکوت سرمربی تیم امید در روزهای گذشته با اعتراض تعدادی از نمایندگان مجلس روبهرو شد. دیروز هم نوبت علیرضا سلیمی، عضو هیأت رئیسه مجلس بود که به مهدویکیا اعتراض کند و گفت: «کسانی که به مهدویکیا مشورت دادند، این کار را دقیق انجام ندادند و او را در دام انداختند. او خواسته یا ناخواسته به سمتی قدم برداشته که منتهی به مشروعیت بخشی به این رژیم قاتل و خونریز شده است. باید به احترام مردم ظلمستیز ایران و هواداران فوتبال جبران کند. مهدویکیا حتماً یک عمر «حسین حسین» گفته که با ظلم و ستم زاویه دارد. مهدویکیا باید جبران کند. تلقی من این است که ندانسته وارد این مسیر شده اما اگر دانسته بوده، نمیدانم باید اسمش را چه گذاشت.»
- 19
- 1