چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۲۰:۵۹ - ۱۲ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۰۷۱۳
سرپوش فوتبالی

چاقوکشی در فوتبال؟ وقتی فدراسیون برخورد قاطع نمی کند همین می‌شود

چاقوکشی در فوتبال ایران,چاقوکشی در فوتبال
تابستان ۱۴۰۰ در ماجرای تبانی در لیگ دسته‌های پایین‌تر شهاب‌الدین عزیزی خادم بلافاصله دستور برخورد جدی داد و برای اولین‌بار تیم‌هایی به دسته‌های پایین‌تر فرستاده شدند.

روزنامه اعتماد نوشت: همین حالا توی گوگل سرچ کنید «بزن بزن در فوتبال»، «چاقوکشی در زمین مسابقه»، «درگیری بین تیم‌های...» یا «حمله به داور»؛ و ببینید چندین مورد نتیجه‌ای را که همه مال همین چند ماه گذشته هستند. آخرین مورد هم برمی‌گردد به چاقوکشی در لیگ امید که فقط خدا رحم کرد کسی کشته نشد. 

در تمام این موارد واکنش فدراسیون فوتبال چه بوده؟ تقریبا هیچ! واقعا فدراسیون به جز انتشار چند بیانیه ملو و انتشار جملات تکراری مثل بررسی خواهد شد، برخورد صورت می‌گیرد، احضار می‌شوند و... نهایت چند جلسه محرومیت که بعد هم به طرق مختلف منتفی می‌شوند هیچ اقدام بازدارنده درستی صورت نمی‌گیرد!

برخوردهای به شدت قهری که در فوتبال ما رواج پیدا کرده سرتاپای لیگ‌های برتر تا زیرگروه و پایه را دربرگرفته. تقریبا می‌شود گفت اگر در لیگ برتر یا لیگ یک کار به زد و خورد با چاقو یا سنگ‌پرانی نمی‌کشد به خاطر وجود دوربین‌های تلویزیونی و به هر حال تجربه‌ای است که بازیکنان دارند. هرچند سایر حواشی و درگیری‌های لفظی که هر هفته در بالاترین سطح فوتبال ایران به چشم می‌خورد دست کمی از برخورد فیزیکی  ندارند. 

وقوع درگیری در فوتبال اجتناب‌ناپذیر است اما این نحوه برخورد با درگیری‌ها و در مجموع هرگونه ایراد و فساد است که می‌تواند یا منجر به کاهش آسیب شود یا بالعکس باعث جری شدن متخلفان شود.

در سال‌های گذشته و در فدراسیون‌های قبلی نمونه‌هایی از برخوردهای چکشی به موقع که باعث شده متخلفان حساب کار دست‌شان بیاید، داشته‌ایم. چه در زمان داریوش مصطفوی که بعد از آن دربی معروف در کمترین زمان ممکن احکام متخلفان را صادر کرد چه در زمان محمد دادکان که بدون مسامحه رفقای خودش یعنی علی پروین و ناصر حجازی را بابت اظهارات‌شان محروم کرد. همین اواخر در تابستان ۱۴۰۰ هم ماجرای تبانی در لیگ دسته‌های پایین‌تر را داشتیم که شهاب‌الدین عزیزی‌خادم بلافاصله دستور برخورد جدی داد و بابت جریمه برای اولین‌بار تیم‌هایی به دسته‌های پایین‌تر فرستاده شدند. در سطح اول فوتبال جهان هم نمونه‌های زیادی هست. زمانی که هولیگان‌ها فوتبال انگلیس را به سمت افراطی‌گری پیش می‌بردند «مشت آهنین مارگارت تاچر» آنها را سر جای خود  نشاند.

مطمئنا در تمامی این پرونده‌ها فشارهایی روی تصمیم‌گیرندگان وجود داشته. به هر حال افرادی که ذی‌نفع یا صاحب نفوذ هستند، تلاش می‌کنند اقداماتی انجام بدهند. مثلا در همان پرونده تبانی لیگ دسته دو مدیرکل‌های ورزش استان‌ها یا برخی نمایندگان مجلس تلاش کردند به تیم‌های شهرشان کمک کنند ولی موفق نشدند چرا که با سد محکمی به نام «عزم جدی برخورد با متخلفان» روبه‌رو شدند؛ عزمی که در دوره اخیر فدراسیون و مخصوصا مواجهه با درگیری‌های سریالی دیده نمی‌شود و همین مساله در کنار سایر مشکلات باعث تکرار چندباره اتفاقات ناگوار در مستطیل سبز فوتبال ایران شده است در حالی که برخورد جدی در چنین مواردی از نان شب برای فوتبال کشور  واجب‌تر  است.  

بدون شک اگر همان زمان که ماجرای حمله دسته جمعی به داور در شهریور امسال رخ می‌داد متخلفان با مشت آهنین مواجه شده بودند آن وقت در آبان درگیری در رده‌های پایه استان تهران که طرفین با چوب و سنگ و مشت و لگد به جان هم افتادند رخ نمی‌داد و اگر باز همان موقع برخورد مقتضی و عبرت‌آموز رخ می‌داد کار به  چاقوکشی  در لیگ  امید  نمی‌کشید. 

حال شرایط طوری شده که احتمالا خیلی از خانواده‌ها دیگر جرات نمی‌کنند فرزندان‌شان را به سمت فوتبال هدایت کنند چرا که امنیت آنها تامین نمی‌شود. آنها می‌بینند محیط ورزش که قرار بود فرزندان‌شان را از آسیب‌های اجتماعی دور کند، خودش تبدیل به یک محیط آسیب‌زا شده که در سیطره چاقوکش‌ها و الوات قرار گرفته  است.

محرومیت ۸ بازیکن و مربی در پرونده چاقوکشی بازی لیگ فوتبال امید/ بازداشت عامل ضرب و جرح در بازی گل گهر و فجر سپاسی

کمیته انضباطی برای بازی جنجالی امیدهای گل گهر و فجرسپاسی دستور موقت صادر کرد.

به گزارش فارس، مسابقه تیم های گل گهر سیرجان و فجر سپاسی از سری مسابقات لیگ برتر امید برگزار و از سوی امید رفعتی- مربی، نیما زید آبادی، علی اکبر توکلی و حسین پروا بازیکنان تیم گل گهر سیرجان، مهدی طایفه رضا خانی، دروازبان، مرتضی حسینوند، کوروش خاکسار و ابوالفضل مسترد، بازیکنان تیم فجر سپاسی مبنی بر بدرفتاری در قبال یکدیگر و شرکت در نزاع دسته جمعی تخلفاتی رخ داد که درخور صدور قرار دستور موقت است.

به استناد ماده ۱۰۰ مقررات انضباطی و تا صدور رای مقتضی نامبردگان از همراهی تیم مربوطه در کلیه مسابقات محروم هستند.

لازم است نفرات فوق دفاعیات کتبی خود را ظرف مهلت ۴۸ ساعت به کمیته انضباطی ارسال کنند.

رای صادره ظرف مهلت دو روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در کمیته استیناف فدراسیون است.

عامل ضرب و جرح در بازی گل گهر و فجر سپاسی، بازداشت شد

دادستان شهرستان سیرجان از بازداشت شخصی خبر داد که در حین برگزاری مسابقه فوتبال گل گهر سیرجان و فجر سپاسی شیراز با سلاح سرد اقدام به ایراد جراحاتی به دو تن از بازیگران تیم فجر سپاسی کرده بود.

مجتبی قدیمی عصر امروز ۱۳ آذرماه با اعلام این خبر، گفت‌: این فرد همچنان در بازداشت به سر می‌برد و دستگاه قضایی نیز با توجه به اینکه وی از افراد شرور و سابقه‌دار است و همچنین اهمیت این پرونده که سبب آزرده شدن افکار عمومی و به‌خصوص جامعه ورزش شده، به صورت ویژه و با قاطعیت به این پرونده رسیدگی خواهد کرد.

وی با بیان اینکه در بررسی‌ها مشخص شد که فرد بازداشتی هیچ ارتباطی با باشگاه گل‌گهر سیرجان ندارد و از جایگاه طرفداران وارد زمین شده بود، ادامه داد: پس از تکمیل تحقیقات پرونده به سازمان لیگ و کمیته انظباطی ارجاع داده خواهد شد و با تمامی متخلفانی که در این حادثه نقش داشتند برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

دادستان سیرجان تصریح کرد: متاسفانه نظیر این اتفاق در مسابقات فوتبال و در چند نقطه دیگر از کشور رخ داده و ضروری است ضمن رسیدگی فوری به چنین پرونده‌هایی، ابعاد این مسائل به لحاظ جامعه‌شناسی نیز بررسی شود تا صحنه ورزش، آلوده به چنین موارد تاسف‌باری نشود.

وی افزود: سیرجان یکی از شهرهای مذهبی، شهیدپرور و فرهنگی ایران است و گل‌گهر نیز به باشگاهی با داشتن زیرساخت‌های حرفه‌ای و پیشرو بودن در انجام اقدامات فرهنگی معروف است و زیبنده نیست رفتارهای ناپسند یک فرد سابقه‌دار را به یک شهر و یک باشگاه تعمیم دهیم.

قدیمی در پایان تاکید کرد: بایستی فدراسیون فوتبال و باشگاه‌ها با وسواس بیشتری به حاکم شدن اخلاق و روح واقعی ورزش در فوتبال پایه‌های خود توجه کنند تا دیگر شاهد چنین صحنه‌هایی در فوتبال کشور نباشیم.

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۲۱ خرداد
    دوستانه
    جمهوری چک - مقدونیه
    ۱۹:۳۰
  • لیگ آزادگان
    مس سونگون - مس کرمان
    ۱۹:۴۵
  • لیگ آزادگان
    آریو اسلامشهر - استقلال آبی پوش ملاثانی
    ۱۹:۴۵
  • لیگ آزادگان
    چادرملو اردکان - دریا بابل
    ۲۰:۰۰
  • لیگ آزادگان
    داماش گیلان - سایپا
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    هلند - ایسلند
    ۲۲:۱۵
  • دوستانه
    لهستان - ترکیه
    ۲۲:۱۵
  • سه شنبه ۲۲ خرداد
    مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    ژاپن - سوریه
    ۱۳:۴۴
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    کره جنوبی - چین
    ۱۴:۳۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    استرالیا - فلسطین
    ۱۵:۴۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    قطر - هند
    ۱۹:۱۵
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    کویت - افغانستان
    ۱۹:۱۵
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    ایران - ازبکستان
    ۲۰:۳۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    امارات - بحرین
    ۲۰:۳۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    عربستان - اردن
    ۲۱:۳۰
  • دوستانه
    پرتغال - جمهوری ایرلند
    ۲۲:۱۵
ویژه سرپوش