شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۴ - ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۲۰۹۵۲
سرپوش فوتبالی

«جنجال» کلیدواژه دیدارهای پرسپولیس و سپاهان؛ مارادونا، آب‌های آلوده، غش کردن و سرباز احمدی!

تقابل‌های سپاهان و پرسپولیس طی ۲ دهه اخیر همواره آبستن حوادث و حواشی فراوانی بوده و بازی اخیر ۲ تیم نیز از این قاعده مستثنی نبود.

به گزارش خبرآنلاین، حساس‌ترین بازی هفته بیست‌وپنجم رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران در ورزشگاه آزادی به انجام رسید و پرسپولیس و سپاهان به تساوی بدون گل رضایت دادند. در حالی که جدال ۲ تیم از کیفیت فنی بالایی برخوردار نبود، بازهم شاهد حواشی فراوانی بودیم که اثرات آن، چند روز پس از پایان بازی، همچنان باقی مانده است و درباره‌اش صحبت می‌شود. اتفاقی که برای اولین بار در ال‌کلاسیکوی فوتبال ایران رخ نداده و در تاریخ لیگ برتر مسبوق به سابقه بوده است.

سال ۸۲: وقتی پیروانی، مارادونا شد!

بنابر روایت فوتبال ۳۶۰، دی‌ماه ۱۳۸۲ در ورزشگاه نقش جهان، سپاهان و پرسپولیس به مصاف یکدیگر رفتند. ابتدا محمود کریمی تیم میزبان را پیش انداخت اما شاگردان وینگو بگوویچ به بازی برگشتند و ۲ بر یک به پیروزی رسیدند. گل نخست سرخ‌پوشان بسیار جنجالی بود. افشین پیروانی در دهانه دروازه توپ را به کمک دست چپش وارد دروازه کمیل سوسکو کرد تا نتیجه ۱-۱ شود. علی خسروی، قاضی این دیدار گل را سالم را تشخیص داد و سپاهانی‌ها چند دقیقه به این تصمیم اعتراض کردند که نتیجه‌ای در پی نداشت. پژمان جمشیدی در دقایق پایانی گل دوم و پیروزی‌بخش نماینده پایتخت را به‌ثمر رساند اما هیچ‌گاه آن گل عجیب از یادها نرفت.

سال ۸۶: چشم‌هایش!

هفتمین دوره رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران و بازهم تقابل سپاهان و پرسپولیس در دی‌ماه. رقابتی که همه‌چیزِ آن تحت‌الشعاع اتفاقی تراژیک و تلخ قرار گرفت. پرتاب نارنجک دست‌ساز به سمت زمین و اصابت آن با صورت محمود احمدی. سرباز ۱۹ ساله‌ای که قربانی درگیری روی سکوها شد و دیگر چشم‌هایش قادر به دیدن نبود. ماجرا وقتی غم‌انگیزتر شد که مسببین این فاجعه بزرگ به معنای واقعی کلمه قسر در رفتند.

سال ۱۳۹۱: عجیب مثل آب‌های آلوده

تیم تحت هدایت مانوئل ژوزه به ورزشگاه فولادشهر رفت تا مقابل سپاهان دیدار کند. بازی‌ای که منجر به پیروزی ۲ بر صفر تیم میزبان شد. عادل کلاه‌کج و جواهیر سوکای گلزنان تیم تحت هدایت زلاتکو کرانچارِ فقید بودند. ماجرای اصلی بازی اما رفتار و حرکات عجیب بعضی از بازیکنان پرسپولیس در جریان بازی بود که برخی از آن‌ها بی‌دلیل تعادل‌شان را از دست می‌دادند یا کارهای غیرمعمولی از آن‌ها سر می‌زد که حتی بازیکنان سپاهان هم به آن اشاره کردند. پس از پایان مسابقه و در رختکن تیم میهمان چند نفر از حال رفتند. آن‌ها در صحبت‌های خود اعلام کردند که در جریان مسابقه از نتیجه بازی آگاه نبودند و دچار تهوع، سرگیجه و تاریک‌بینی شده بودند. باشگاه پرسپولیس بر این باور بود که آب‌های معدنی داده شده به آن‌ها از سوی تیم اصفهانی آلوده بوده است. این آب‌ها در شرایطی ویژه آزمایش شدند اما هیچ‌وقت نتیجه آن به صورت مشخص اعلام نشد.

سال ۱۳۹۲: خلق واژه جدید در فوتبال ایران به نام «غش کردن»

حدود چهار دقیقه از بازی گذشته بود که درگیری‌ای در داخل محوطه جریمه پرسپولیس بین شجاع خلیل‌زاده (مدافع سپاهان) و میثم حسینی (مدافع پرسپولیس) رخ داد و پس از چند ثانیه، محسن قهرمانی در سوت خود دمید و ضمن اعلام پنالتی برای تیم اصفهانی، مدافع میهمان را از زمین اخراج کرد. تصاویر آهسته مشخص کرد که تصمیم داور بازی بسیار عجیب بوده است. همان زمان علی دایی اعتراض شدیدی به تصمیم اتخاذ شده داشت اما تغییری صورت نگرفت. هادی عقیلی پنالتی را به گل تبدیل کرد و در لحظات پایانی امین جهان‌عالیان دومین گل سپاهان را به‌ثمر رساند. پس از پایان بازی، دایی در نشست خبری اعلام کرد که قهرمانی به سمت تیم سپاهان غش کرده بود. پرونده بازی به کمیته انضباطی رفت و طی حکمی تاریخی مرتضی کریمی (کمک‌داور بازی) ۱۰ سال و محسن قهرمانی، ۸ ماه محروم شدند.

سال ۱۳۹۸: حاضر نشدن سپاهان در زمین و باخت ۳-۰

اسفندماه سال ۱۳۹۸ بود که پرسپولیس باید در اصفهان به مصاف سپاهان می‌رفت. طلایی‌پوشان با هدایت امیر قلعه‌نویی جدی‌ترین تعقیب‌کننده تیم تهرانی در مسیر قهرمانی بودند و باید از این دیدار ۳ امتیاز می‌گرفتند. با این وجود اتفاق بی‌سابقه‌ای رخ داد و اتوبوس حامل تیم اصفهانی در میان ازدحام شدید جمعیت، در خیابان منتهی به ورزشگاه، گیر کرد و با تاخیر رسید. آن‌ها در رختکن هم زمان قابل‌توجهی را هدر دادند و دیر به داخل زمین آمدند. همین تاخیر باعث شد تا سرخ‌پوشان تهرانی که مدتی در زمین بودند، با رای داور زمین را ترک کنند. ۴ روز بعد کمیته انضباطی، رای نهایی را اعلام کرد و پرسپولیس با نتیجه ۳ بر صفر برنده شد تا عملا سپاهان دیگر شانسی برای رسیدن به این تیم نداشته باشد.

سال ۱۴۰۰: درگیری از زمین تا تونل و سپس محرومیت از میزبانی!

بازی در اصفهان برگزار شد و ۲ تیم به تساوی ۱-۱ رضایت دادند. عیسی آل‌کثیر برای پرسپولیس گلزنی کرد و محمد محبی تنها گل طلایی‌پوشان را به‌ثمر رساند. جنجال بزرگ این دیدار پس از تمام شدن بازی آغاز شد و بازیکنان ۲ تیم از درون زمین تا داخل تونل با یکدیگر درگیر شدند و صحنه‌های زشتی را خلق کردند. ماحصل این نزاع دسته‌جمعی این بود که کمیته انضباطی، هر ۲ بازی فصل بعد ۲ تیم را در شهر بی‌طرف به انجام رساند. مسابقه رفت در اراک با برتری یک بر صفر پرسپولیس تمام شد و در دیدار برگشت، سپاهان با حساب ۲ بر یک در سیرجان، از سد رقیب دیرینه خود گذشت.

سال ۱۴۰۳: سکوهای ملتهب و محرومیت ۱۰ ساله برای پیرمرد هتاک

۱۲ اردیبهشت‌ماه، شاهد بازی برگشت پرسپولیس و سپاهان در لیگ بیست‌وسوم بودیم. دیداری که با نتیجه بدون گل به اتمام رسید. در جریان بازی طرفداران هر ۲ تیم شعارهایی را علیه یکدیگر سر دادند و مواد محترقه هم به درون زمین پرتاب شد. با این حال پس از پایان مسابقه بود که ویدیویی از یکی از هواداران منتسب به باشگاه سپاهان در فضای مجازی منتشر شد که فرد مذکور الفاظ زشت و زننده‌ای را خطاب به هواداران خانمِ پرسپولیسیِ حاضر در ورزشگاه نسبت داد که با واکنش شدید اهالی فوتبال و حتی غیر فوتبالی‌ها همراه شد. کمیته انضباطی نیز خیلی سریع به ماجرا ورود کرد و این فرد را به مدت ۱۰ سال از حضور در ورزشگاه محروم کرد. حکمی که با انتقاد زیادی روبرو شد و خیلی‌ها بر این باور بودند با توجه به نظارت ضعیفی که روی ورود و خروج هواداران به ورزشگاه‌ها وجود دارد، فرد خاطی می‌تواند به راحتی وارد استادیوم شود. از طرفی باشگاه اصفهانی نیز خواستار این بود تا به فحاشی هواداران منتسب به پرسپولیس هم رسیدگی شود. همین کشمکش درگیری دیگری را بین مسئولین رسانه‌ای ۲ تیم به وجود آورد که همچنان ادامه دارد.

این‌ها تمام جنجال‌ها و حواشی رخ داده در دوئل‌های بین پرسپولیس و سپاهان نبوده است. بارها شاهد رخ دادن صحنه‌هایی عجیب در پیکار بین این ۲ تیم بزرگ فوتبال ایران بوده‌ایم که در این گزارش به تعدادی از مهم‌ترینِ آن‌ها اشاره شد.

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱۰ خرداد
    لیگ آزادگان
    چادرملو اردکان - فجر سپاسی
    ۱۹:۳۰
  • جمعه ۱۱ خرداد
    دوستانه
    آاس رم - آث میلان
    ۱۳:۳۰
  • جام حذفی عربستان
    الهلال - النصر
    ۲۱:۳۰
  • شنبه ۱۲ خرداد
    لیگ برتر امارات
    خور فکان - الاتحاد کلبا
    ۱۷:۵۰
  • لیگ برتر ایران
    پیکان - استقلال
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    ملوان - آلومینیوم اراک
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    صنعت نفت آبادان - تراکتور
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    گل گهرسیرجان - ذوب آهن
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    سپاهان - شمس آذر قزوین
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    پرسپولیس - مس رفسنجان
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    نساجی مازندران - فولاد
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    استقلال خوزستان - هوادار
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    شارجه امارات - الوحده امارات
    ۲۰:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    رئال مادرید - دورتموند
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش