چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۱۷:۴۷ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۳۵۱۷
سرپوش فوتبالی

جزییات پرونده استقلال در فیفا به روایت کسرایی

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال,محمدرضا کسرایی

 محمدرضا کسرایی رئیس دپارتمان بین‌الملل سازمان لیگ ماجرای محرومیت‌های اخیر باشگاه‌های فوتبال ایران را در کافه‌خبر توضیح داد.خبر محرومیت باشگاه استقلال از نقل و انتقالات، فوتبال ایران را تکان داد. استقلالی ها حتی آن اوایل نمی خواستند باور کنند که چنین محرومیتی برایشان در نظر گرفته شده است. اما زمان که گذشت، مشخص شد این محرومیت جدی است. پس از آن باشگاه تراکتورسازی هم با محرومیتی مشابه مواجه شد و پس از آن هواداران پرسپولیس از این می ترسیدند که تیم آن ها هم محروم شود. اما چنین اتفاقی برای پرسپولیس رخ نداد. با این حال زنگ خطر برای فوتبال ایران به صدا درآمد که فیفا از این به بعد با هیچ باشگاهی شوخی ندارد و باشگاه هایی که پول بازیکنان و مربیان خارجی خود را نداده اند، باید هرچه زودتر فکری به حال این موضوع بکنند.

 

در این رابطه بخشی از اهالی فوتبال اعتقاد دارند که فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ کم کاری کرده اند و محرومیت باشگاه ها، تقصیر فدراسیون است. محمدرضا کسرایی رئیس دپارتمان بین الملل سازمان لیگ مهمان کافه خبر بود تا درباره این محرومیت ها توضیح دهد.

 

*شکل جدیدی که برای محرومیت ها در نظر گرفتند یک مقدار نو است.

تا الان فیفا نمی توانست رای انضباطی بدهد. در اصلاحیه جدیدی که اتفاق افتاده، شورای حل اختلاف فیفا هم می تواند جرایمی را در نظر بگیرد.

 

*در حقیقت اینها احکام پیشگیرانه هستند. چون باشگاه بدهی زیادی دارد می خواهند تعهد جدیدی اضافه نکند.

سیستم فیفا به این صورت است که وقتی شما یک منازعه ای داشته باشی اول باید به شورای حل اختلاف بروی. این شورا اولین چیز این است که خودش را برای وارد شدن به این کیس محق می داند یا نمی داند. اگر محق باشد کیس را بررسی می کند. تا قبل از ماده ۱۲bis  رایی صادر نمی کرد. فقط وقت می داد مثلا برای پرداخت پول. اگر باشگاه در آن بازه زمانی که فیفا اعلام می کند به تعهداتش عمل نکند، آن زمان پرونده را برای اعمال محرومیت به کمیته انضباطی می فرستد که مجری محرومیت و رای هایی است که شورای حل اختلاف می دهد. تا پیش از این اینطور بود که وقتی باشگاه مثلا ظرف ۳۰ روز پول را نمی داد، به شرط این که بازیکن و وکیلش اعلام رضایت نکرده باشند و درخواست اجرای حکم داشته باشند، پروند به کمیته انضباطی می فرستاد. کمیته انضباطی هم یک وقتی تعیین می کرد و می گفت اگر در این زمان این پول را پرداخت نکنی، به ترتیب محرومیت هایی مثل کسر امتیاز و فرستادن به لیگ پایین تر و ... اعمال می شد. بعد از این قانون ماده ۱۲bis خود شورای حل اختلاف می تواند محرومیت تعیین کند. برای باشگاه استقلال همین اتفاق افتاد. شورای اختلاف چند بازه زمانی مشخص کرد و به باشگاه استقلال گفت شما در این بازه های زمانی تعهداتتان را انجام ندادید به این دلیل که شما چند پرونده دیگر دارید که به چند بازیکن دیگر هم تعهداتتان را انجام ندادید پس ظرف یک ماه وقت دارید این پول را بدهید، اگر ندادید اولین جریمه از طرف خودم اعمال می شود که آن هم محرومیت نقل و انتقال است. این ماده ۱۲bis است که کسی خبر نداشته.

 

*شما می دانستید؟

ما می دانستیم ولی نه اینقدر توجیه.

 

*چه زمانی فیفا به شما اعلام کرده بود که این حق را دارد؟

الان تاریخش را ندارم. حدودا شش یا هفت ماه پیش.

 

*این ماده را جدی نگرفتید چون قبلا حکمی صادر نشده بوده؟

می شود گفت که اینطور است.

 

*شما برای باشگاههای آسیایی ما حالت مشاور هم دارید. به خصوص در مورد استقلال که فکر می کنم یک دوره ای حکم هم داشتید.

مشکل همین است. سال ۸۸ دپارتمان بین الملل سازمان لیگ شروع به کار کرد. زمان عزیزالله محمدی و شخص خود من بودم. سازمان لیگ یعنی باشگاهها و مسابقات داخلی. باشگاهها و مسابقات داخلی که بین الملل ندارد. لیگ فوتبال ما که بین الملل ندارد.

 

هدف از اینکه بین الملل شکل گرفت کمک به حل مشکلاتی بود که باشگاهها در بین الملل خودشان داشتند. بین الملل سازمان لیگ حق مکاتبه با فیفا، ای اف سی و یا سازمان های خارجی دیگر را ندارد. مهمترین کار ما هم جام باشگاههای آسیا بود که من خودم هم تجربه برگزاری اش را داشتم و هم ؟؟؟؟؟  بودم. دو سه سال در این داستان ها تجربه پیدا کردم وقتی تجربه پیدا کردم دستور مافوق من این بود که باید به این باشگاهها کمک کنم. داستان حکمی که می گویند من از استقلال گرفتم همین است. وگرنه اصلا پولی از استقلال برای من نیامده. اگر من از استقلال پولی گرفتم برای اینکه مثلا شب به ما گفتند داورها را از هتل ببرید بیرون ما با آنها رفتیم. سال اول من خودم مترجم ناظر بازی بودم. بعد از آن از سال ۲۰۰۸ سیستم لیگ قهرمانان عوض شد. باشگاههای ما بلد نبودند ما خودمان تازه آمده بودیم و این داستان را تجربه می کردم و سال اول خودمان همه کارها از مترجم گرفته تا مدیا آفیسر را انجام می دادیم. سال بعدش هر کس یک تیم برای برگزاری برمی داشت. مثلا من استقلال بودم. سردار محمدی چون بارها فتح الله زاده گفته بود کمک ما کنید از من خواسته بود که کمکشان باشم. حامد پرسپولیس بود، سلمان سعیدی سپاهان بود و... در آن گیر و دار یک هزارتومانی در جیب من نرفته.

 

اگر هم پولی گرفتم یا برای مترجم بوده یا مثلا می گفتند برایشان هدیه بخریم و ... بهترین کسی که می توانسته به باشگاهها کمک کند قطعا یک جنس آدم هایی مثل من بودند که در بین الملل داریم کار می کنیم و مکاتبات برگزاری بازی را هم خودمان داشتیم. سر یکی از بازی ها ناظر بازی قبل از تمرین آمد گفت اسامی ۱۸ نفر را همین الان بدهید. مربی هم گفت من اگر الان اسامی را بدهم بعد در تمرین مصدوم بدهم چه کنم؟ گفت باید اسامی را بدهید. اینها به من مراجعه کردم و من هم چون آیین نامه را بلد بودم آمدم به ناظر گفتم شما باید ۹۰ دقیقه قبل از بازی اسامی را داشته باشید. چنین کمک هایی داشتیم. در کل این سال هایی که من به استقلال کمک کردم فقط یک بار با تیم به عربستان رفتم آن هم به این دلیل که تیم های ما را در فرودگاه اذیت می کردند. کاروان استقلال بالای ۸۰ نفر بودند.

 

*۸۴ نفر بودند.

در صورتی که کاروان آنها وقتی برای بازی رفت به ایران آمد چهل یا چهل و پنج نفر بودند. ما با آنها صحبت کردیم و آنها همه هزینه های استقلال را تقبل کردند. بعد یک مصاحبه ای صورت گرفت باشگاه هم آمد گفت ما فقط همان تعدادی که خودمان آمدیم را می دهیم. آن موقع باشگاه استقلال هم وضع مالی خوبی نداشت. مثل همین الان بود. ما رفتیم با عرب ها صحبت کردیم و همین صحبت ما حدود ۲۵ هزاردلار جلوی ضرر استقلال را گرفت.

 

*آن سفر عزیز محمدی و تاج هم بودند.

عزیز و علی پور بودند.  خلاصه هدف از تشکیل دپارتمان بین المللی سازمان لیگ این موارد است.

 

*درباره خرید بازیکن هم با شما مشورت می کردند؟

اصلا. امکان ندارد. در رابطه با بازیکن من به هیچ عنوان صحبتی نمی کردم. اصلا سراغ نداری من یک بازیکن چه ایرانی و چه خارجی به یک باشگاه زنگ زده باشم.

 

*استعلام هایشان را هم در نمی آوردی؟

اصلا. من خودم یک نامه تهیه کردم که برای ثبت قرارداد با بازیکن ها سه مدرک می خواهید. یک قرارداد، دو کپی پاسپورت و سوم یک مدرکی که نشان بدهد این بازیکن قراردادش با باشگاه آخرش فسخ شده. مسوولیت ارائه مدرک هم باشگاههاست.

 

*این که می گویید همان مشکلی بود که برای راه آهن پیش آمد؟

اصلا پیوست سه آیین نامه نقل و انتقالات بازیکن می گوید باشگاه مسوول آپلود داکیومنت، ورود اطلاعات و درخواست آی تی سی است. فدراسیونی که درخواست کننده آی تی سی است، رابط بین باشگاه درخواست کننده و فدراسیون صادرکننده است. ما نه مسوولیت داریم مدارک را چک کنیم و نه اطلاعات.

 

*این نکته دقیقا این است که همکار شما آقای منوچهری در راه آهن سمت داشت.

نه. حمید منوچهری سرپرست تیم نوجوانان بو د و اصلا به بین الملل کاری نداشت.

 

*باشگاه وقتی تی ام اس می گیرد و کارت بازی برای بازیکن صادر می شود که دیگر فدراسیون مقصر است.

ما برای ثبت قرارداد چند مدرک می خواهیم. مفاصاحساب مالیاتی، پایان خدمت و ... آیا داستان کارت های پایان خدمت جعلی فدراسیون مقصر بود؟ اینها رفته بودند یک مدرکی را جعل کرده بودند. تازه اینها همه بحث بازیکن های داخلی است. اگر بازیکنی مفاصاحساب مالیاتی جعل کند و بیاورد آیا فدراسیون می تواند ۱۶ ضرب در ۳۰ مدرک را از اداره مالیات استعلام بگیرد؟ به خاطر همین ما همه مسوولیت را متوجه باشگاه کردیم. در مورد راه آهن هم برگه جعلی نبود، منقضی بود. داستان اینجا بود که این آقای موتومبا توسط یک ایجنت زمانی که حمید درخشان سرمربی پرسپولیس بوده می آید پرسپولیس تست بدهد. از باشگاهش یک نامه مثلا در ماه دی می گیرد که قرارداد من در تاریخ من در فلان تاریخ فسخ شده است. پرسپولیس او را نمی خواهد. به باشگاهش برمی گردد و اینکه چرا دوباره برای باشگاهش دو بازی می کند را ما خبر نداریم.

 

بعد یک ایجنت ایرانی دیگر برایش گزینه راه آهن را می آورد. این برگه ای که داشته جعلی نبوده خود باشگاه اردواسپور صادر کرده بوده اما منقضی بوده. چون بعد از نقل و انتقالات دوباره این پسر بازی کرده بوده. پس این برگه معتبر نبوده. اینها این را به راه آهن هم نمی گویند. همین برگه را به عنوان برگه فسخ قرارداد در لیگ ثبت می کنند. سال ۹۲ یک دستورالعمل از لیگ برای همه باشگاهها رفت که یکی از بندهایش این بود که مسوولیت ارائه همه مدارک و چک کردن صحت و سقم همه آنها به عهده خود باشگاه است. لیگ مسوولیتی ندارد. در فیفا و ای اف سی شما یک مدرکی بدهید مثلا اگر اشکان دژاگه می خواسته ملیت ایرانی اش را تایید کند مسوولیت ارائه مدارکش با ما بوده. اگر ما مدرکی جعل می کردیم فردا ما گیر بودیم. این هم همین بوده یعنی باشگاه هم برای این مدرک گول خورده بود. اما بعد از آن از فروردین یک سری اتفاقات عجیب افتاد.

 

فروردین نفت مسجد سلیمان فهمیده بوده که مدرک این بازیکن مشکل داشته. در یک بازی رودررو که با راه آهن داشتند ایجنت اول به نفت مسجد سلیمان گفته بود شما اگر نبردید می توانید با این اطلاع که این بازی کرده بوده، نتیجه را به نفع خودتان برگردانید. نفت مسجدسلیمان اعتراض می کند، دستورش برای کمیته انضباطی می رود، کمیته می گوید چون دو ساعت بعد از بازی نبوده ما رسیدگی نمی کنیم. یعنی اگر همان به ما ارجاع می خورد ما از فروردین پیگیر می شدیم. بعد از آن مسعود رضاییان و یک نفر از نفت مسجدسلیمان برای ما یک لینک فرستادند که نشان می داد این بازی کرده بود. ما همان لینک را برای مسوول تی ام اس ترکیه فرستادیم و پرسیدیم که این بازیکن بعد از صدور این مدرک بازی کرده؟ جواب نداد. بعد ما تهدید کردیم که اگر جواب ندهید به فیفا شکایت می کنیم اینها جواب دادند. حالا اگر بخواهیم به مورد راه آهن برگردیم اولا که باشگاه راه آهن یوزرنیم و پسورد خودش را دارد. هر باشگاه دارد. ما در پیج باشگاه نمی توانیم. مسوول تی ام اس باشگاه راه آهن یک آقا به اسم شیرازی بود. آن زمان من ناظر یک بازی در لیگ قهرمانان بودم و اصلا ایران نبودم. باشگاه راه آهن با همین مدرک جعلی درخواست آی تی سی می کند، فدراسیون فوتبال ترکیه ریجکت می کند و آی تی سی صادر نمی کند.

 

بعد از این ما هم به لیگ اعلام کردیم که آی تی سی این بازیکن صادر نشده و قراردادش منتفی است. ما قبلا هم داشتیم که مثلا یک بازیکن خارجی استقلال اهواز دوطرفه فسخ کرده بود ولی نیامده بود در لیگ ثبت کند و اسمش را از لیست دربیاورد. وقتی درخواست آی تی سی اش آمد، استعلام گرفتیم لیگ گفت نه این ثبت نکرده. ما هم ریجکت کردیم. بعد استقلال اهوازی ها آمدند ثبت کردند ما دیدیم تایم درست است، صادر کردیم. ما تجربه این اتفاق را داشتیم و برای همین من به مسوول تی ام اس ترکیه یک ایمیل زدم گفتم شما دفعه اول ریجکت کردید، اگر تایید می کنید که مثلا تاریخ اتمام قرارداد یا فسخ قراردادش فلان تاریخ است، آی تی سی را صادر کن. اگر هم تایید نمی کنید ریجکت کن. اینها بعد از سه روز آی تی سی را صادر کردند. وقتی یک فدراسیون آی تی سی صادر می کند یعنی مدارک آپلود شده را تایید کرده است.

 

مثل این می ماند که من یک درخواست به شما بدهم، شما وقتی امضا می کنی یعنی درخواست من را تایید کردید. این برای دو سه ماه قبل از این است که ما بفهمیم این بعد از آن تاریخی که مدرکش را آورده برای تیمش بازی کرده. ما در اردیبهشت این موضوع را فهمیدیم و به فدراسیون فوتبال و کمیته انضباطی گزارش کردیم. آن زمان یک سری گفتند محمدرضا کسرایی با رحیمی در باشگاه راه آهن دوست بوده و این اتفاق افتاده. من یک سوال دارم، خدای نکرده یک نفر بیاید از یک جا دزدی کند خودش زنگ می زند به پلیس می گوید بیا توی این اتاق و دستگیره در را هم نشان می دهد می گوید از این هم یک اثر انگشت بگیر؟ من وقتی خودم ایمیل زدم و تحقیق کردم که این بازیکن سر ما را کلاه گذاشته یا نه، آیا اگر دست من با آنها در یک کاسه بود، می آمدم کل ایمیل های رد و بدل شده و کل اطلاعات را بدهم و بعد رویش یک نامه هم بزنم بگوییم این بازیکن ما را گول زده؟

 

*از طرف دیگر هم آن زمان می گفتند محمدرضا کسرایی کل این پرونده را می داند و الان هم به خاطر رفاقتش با مهدی رحمتی و اینکه پیکان خطر سقوط دارد این قدر پیگیر ماجراست.

اولا که این داستان برای یک ماه بعد بود. بازی پیکان راه آهن آخرین بازی لیگ بود. این پیگیری های ما برای اواخر فروردین و اردیبهشت بود. من روز قبل از بازی راه آهن پیکان با مهدی رحمتی صحبت کردم ولی خدا شاهد است که یک کلام درباره این بازیکن ها صحبت نکردم. در صورتی که دو روز قبل از بازی راه آهن و پیکان ترکیه تایید کرد که این بازیکن بازی کرده بوده و همان موقع من و آقای شهبازی یک گزارش تهیه کردیم و به آقای کاظمی دادیم ایشان هم به فدراسیون برای پیگیری های معمول فرستاد.

 

صبح بازی پرونده موتومبا به کمیته انضباطی آمد ولی آنها رای ندادند. یکی از دعواهایی که من و مهدی رحمتی در عمرمان داشتیم همین بود که به من گفت تو می دانستی این اتفاق افتاده و به من نگفتی. سوال من این است که مگر پیکان دو ساعت بعد از بازی رفت و اعتراض زد که می گویند من گفتم؟ پیکان فردای بازی نامه زد. اگر من به مهدی رحمتی که این قدر رفیقم است و تیمش داشت می افتاد می خواستم چیزی بگویم آیا باشگاه پیکان دو ساعت بعد بازی که وقت اعتراض دارد، اعتراض نمی زد؟ اگر من به مهدی گفته بودم و مهدی قبل بازی از این که این بازیکن جعلی است خبر داشت، مهدی دو ساعت بعد بازی به اینها می گفت و اعتراض می زدند.

 

*یکی از موردهایی که در این پرونده ها به وجود می آید این است که تو و حامد و... تقریبا گهگاهی به ایران سر می زنید. یعنی تمام مدت به دلایلی خارج از ایران هستید و در حقیقت مدیران پروازی هستید.

ما تا حالا با هیچ تیمی اعزام نشدیم. با تیم ملی ها هم اعزام نشدیم. در سال الان شاید دو سال باشد که در لیگ قهرمانان سالی پنج شش بازی می دهند. آن زمان که اصلا نداشتیم. این حرفت را قبول دارم ولی ما هیچ گاه هر سه نفر با هم بیرون نبودیم.

 

*در قضیه راه آهن هر سه نفرتان بیرون بودید.

نه. اینطور نبود. فقط من ژاپن بودم.

 

*زمانی که برنامه اش در نود بررسی می شد؟

در هر سه برنامه من ایران بودم. فقط زمانی که باشگاه راه آهن داشت درخواست آی تی سی می زد من ایران نبودم. اینکه می گویند اینها پروازی هستند را من قبول دارم، قبلا بیشتر سفر می رفتیم ولی در این دو سال گذشته بیشتر مدیریتش کردیم. اصلا به ای اف سی ایمیل زدیم که هر مچ دی یکی از ما می آییم. پارسال من خودم چهار یا پنج بازی رفتم و سه بازی را ریجکت کردم. اگر این حرف را سه سال پیش می زدی من قبول می کردم. ولی الان اینطور نیست. دو تا نامه زدند که الان با تیم استقلال بروم ولی نرفتم.

 

*در همین شرایط که متهم هستی؟

در همین شرایط نرفتم. من خودم در این ده سال شاید با تیم ملی یک بار مسافرت خارجی رفتم، زمان افشین قطبی جام غرب آسیای اردن رفتم. تیم در ۴ تا آمد من برگشتم و حتی برای فینال هم نماندم. با باشگاهی ها هم نهایت دو بار اعزام شدم.

 

*بحثی که وجود دارد این است که الان اصل درآمد شما از سفرهای ای اف سی است. هم چشمگیر است هم نقد است.

اصلا نقد نیست. به خاطر تحریمها اصلا پولی برای ما نیامده. در این چهار پنج سالی که ما برای فیفا بازی ها را می رویم، پولش بعد از ۴ سال تازه دارد می آید. من یک داور می شناسم شاید سی چهل هزار دلار از فیفا طلب داشته، روی این حساب که این پول را از فیفا می گیرد یک جا سرمایه گذاری کرده بود، بعد که مشکلات ترانسفر پول پیش آمد گرفتار شد. اینکه بحث مالی بوده درست است ولی یک توانایی هم پشتش بوده. به هر حال اگر کسی را معرفی می کنند که به آنجا برود یک تستی دارد. فدراسیون نمی تواند هر کسی را معرفی کند. ضمن اینکه هر چه ما از این ناظرها بیشتر داشته باشیم به نفع فوتبال خودمان است. به این دلیل که هم با آیین نامه ها بیشتر آشنا می شوند هم با برگزاری و... اگر آیین نامه را بلد باشیم، یک ناظر از خارج بیاید نمی تواند شما را گول بزند. خلاصه اینکه هر کدام ایران نبودیم یک نفر دیگر کارمان را انجام می داده و اینکه بگویید به خاطر نبودن ما مشکلی به وجود می آمده کم انصافی بوده است.

 

*از زمان راه اهن دیگر چنین مشکلی نداشتیم تا این فصل. به نظر من باشگاه استقلال و تراکتور و ملوان صاحب حق هستند. اینها با حکمی روبه رو شدند که در موردش به آنها اطلاع رسانی نشده بوده. به خصوص درباره بازیکن های داخلی شان که در داخل ثبت کرده بودند. به تی ام اس دسترسی نداشتند که ریجکتشان کند و حکمی هم که نیامده بوده.

قطعا حکم آمده.

 

*پس چطور حکم داشتند و رفتند بازیکن گرفتند.

از ملوان شروع کنیم. هر باشگاه یوزرنیم پسورد مخصوص خودش را دارد. که فدراسیون اصلا نمی تواند به جای باشگاه درخواست آی تی سی کند و فقط نقش یک رابط را دارد. فدراسیون فقط گیرنده آی تی سی و درخواست کننده آی تی سی از طرف باشگاه است. سیستم فعلی ثبت قرارداد ما چه برای بازیکن های داخلی و چه خارجی این است که وقتی باشگاه با یک بازیکنی قرارداد می بندد به سازمان لیگ می آید تا قرارداد ثبت کند. ما یک سری معیارها داریم برای اینکه هر بازیکن خارجی ای نیاید. تازه این معیارها را داریم وضعمان این است اگر نداشتیم چه اتفاقی می افتاد. مثلا بازیکنی که از اروپا می آید باید در سه فصل اخیر در دو لیگ بالای آن کشور بازی کرده باشد. یا بازیکنی که آسیایی است یا باید سابقه لیگ قهرمانان در سه سال اخیر داشته باشد یا برای تیم ملی بزرگسالان کشورش بازی کرده باشد. مسوولیت این موضوع با باشگاه است.

 

اما به خاطر اینکه ما کمکی به باشگاه کرده باشیم یک استعلام غیررسمی می گرفتیم در حقیقت یک سرچ در سایت هایی مثل ساکرنت و ترانسفر مارکت و ویکی پدیا و ... می زدیم. بازیکن خارجی قراردادش را با بازیکن ثبت می کند و برای ثبت قطعی به سازمان لیگ می رود. قبل از ثبت سازمان لیگ برای ما می فرستد که ما چک کنیم. عینا جمله ای که ما می نویسیم هم این است که بر اساس تحقیقات غیررسمی این بازیکن سابقه ای که ما می خواهیم را دارد. ۴سال است با آی تی سی یک برگه به اسم پلیرپسورد صادر می شود که نشان می دهد بازیکن از سالی که در آن کشور رجیستر شده با چه باشگاهی تحت قرارداد بوده و چه لیگی بازی کرده و... یعنی یک دیتیل کامل از سوابق ورزشی گذشته بازیکن را موظف هستی که با آی تی سی بفرستی. وقتی ما غیر رسمی تایید می کنیم و آی تی سی صادر می شود، چک می کنیم که آیا تایید غیررسمی ما با آن مدرکی که خود فدراسیون صادر کرده مطابقت دارد یا نه. اگر مطابقت داشته باشد آی تی سی می دهیم، کارت صادر می شود و بازیکن می تواند بازی کند. داستان ملوان این است که ماده ۶ آیین نامه نقل و انتقالات بازیکنان حرفه ای می گوید بازیکن ها فقط در دو بازه زمانی نقل و انتقالات می توانند به باشگاه دیگر بروند چه به صورت قطعی یا قرضی مگر یک استثنا.

 

تمام مشکلاتی که ما در این موضوع داریم برای همین یک استثنا است. ما برای بقیه قوانین آی تی سی به مشکل نخوردیم فقط در مورد بازیکن های آزاد به مشکل خوردیم. برای اینکه یا یک مدرک جعلی رو کردند یا مدرک معتبر نبوده. استثنا این بوده که اگر بازیکنی تا قبل از آخرین ساعت نقل و انتقالات کشوری که می خواهد به آن وارد شود، قراردادش با باشگاه قبلی اش یا دوطرفه فسخ شود یا به اتمام برسد می تواند یک طرفه فسخ کند. این اول یک بازیکن بود و ما برای کمک به باشگاهها آن را سه تا کردیم که باشگاهها بتوانند نقطه ضعف هایشان را بشناسند.

 

*از مهدی مهدوی کیا، محمدرضا خلعتبری، موتومبا و  این بازیکن ملوان ما این گاف را دادیم.

چرا این اتفاق ها افتاده؟ بازیکن یک برگه باشگاهها می دهد و می گوید طبق این برگه من بازیکن آزاد هستم. باشگاه با همان برگه در فدراسیون قراردادش را ثبت می کند و با همان برگه که در سیستم تی ام اس آپلود می کند درخواست آی تی سی می دهد. ما از کجا می دانستیم آقای مهدوی کیا آن زمان اینطور بوده یا خلعتبری کی فسخ کرده بوده؟ مسوولیتش بر عهده باشگاه است. در تمام این کیس ها ما از باشگاهها نامه داریم.

 

*اینطور است که باشگاهها می گویید هر چه شد با خودتان!

نه اینطور نیست. همان آیین نامه سال ۹۲ است که به باشگاهها ابلاغ کردیم.

 

*بله. ولی در مورد خلعتبری هر کسی می دانست که این اتفاق می افتد.

در مورد خلعتبری اگر بخواهم حقیقت را بگویم کیس خلعتبری یک کیس ملی بود.

 

*از همان زمانی که خلعتبری آنجا قرارداد می بست که می دانست دارد چه می کند!

این را من نمی دانم. باید خود بازیکن پاسخگو باشد. اما اتفاقی باید می افتاد که این بازیکن در آن لیگ با آن نام مجعول بازی نکند.

 

*یک بازیکن مشکلش ملی بوده یکی کشوری بوده مهدوی کیا اسطوره بوده و...

من فقط می توانم بگویم ما بی تقصیر بودیم.

 

*سختگیری هم نکردید.

وقتی باشگاه که مسوولیت داشته یک برگه به تو می دهد و تو موظفی که بفرستی که دیگر تقصیر تو نیست. منظم ترین و مرتب ترین فدراسیون فوتبال دنیا آلمان است.

 

*همین الان اشکان دژاگه نمی توانست بازی کند.

بله. ولی کارش درست شد. باشگاه استیل آذین براساس مدرکی که مهدوی کیا از باشگا قبلی اش می گیرد درخواست آی تی سی می کند، ما هم به آلمان می فرستیم. مهدوی کیا برای ما اسطور بوده برای آلمان که نبوده. چرا آلمان آی تی سی صادر کرده؟ باشگاه استیل آذین یک درخواست به ما می دهد با یک سری مدارک، صحت مدارک را ما نمی توانیم چک کنیم. فقط آنها را به آلمان می فرستیم. اگر صادر کند یعنی هویتش درست است، اگر صادر نکندیعنی درست نیست. چرا آلمان صادر کرد؟ مگر نمی دانست که مهدوی کیا تاریخ فسخش را عقب انداخته بوده؟ این مساله ثبت بازیکن خارجی در فصل نقل و انتقالات در همه کشورها خیلی زیاد است. ما در کشور خودمان حاشیه درست می شود. ولی چیزی نیست که فقط مختص ما باشد.

 

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال,محمدرضا کسرایی

*درباره ملوان می گفتید. این بازیکن با هر شکلی ثبت شده.

ملوان می خواسته یک بازیکن آزاد بگیرد. قراردادش را ثبت می کند و به سازمان لیگ می برد. سازمان لیگ هم اعلام می کند که من برای این که بتوانم به شما کمک کنم که این پروسه تسریع پیدا کند، قراردادش را ثبت می کند و کارت بازی را می دهد و می گوید تا آی تی سی نیامده این بازیکن را بازی ندهید. همان سال اولی بوده که از منطقه آزاد تیم را به یک مالک دیگر تحویل داده بودند. حالا چه مشکلاتی بوده که این اتفاق نیفتاده، نفر قبلی یوزرنیم پسورد را به نفر جدید نداده یا اینها درخواست ندادند را ما نمی دانیم. باشگاه ملوان با همان کارت این بازیکن را چند بازی، بازی می دهد. مجموعا این بازیکن چهل یا چهل و پنج دقیقه بازی کرده در هر بازی هم چهار پنج دقیقه به زمین می آمده بعد از همین میزان بازی هم بلافاصله قراردادش را فسخ کردند. حالا سوال من این است که ما که در بین الملل هستیم و از نقل و انتقالات داخلی خبر نداریم، چطور باید متوجه می شدیم که یک بازیکن در سازمان لیگ ثبت کرده و کارتش را گرفته و بدون آی تی سی بازی کرده.

 

*الان شاکی ملوان باشگاه است؟

نه باشگاه هم نیست. فیفا می گوید یک بازیکن در لیگ ایران بازی کرده بدون آی تی سی. یک مشکل بزرگی که ما داشتیم و الان حل شد، نبود کمیته تعیین وضعیت بازیکن ها است. اگر به من بگویید تجربه ده ساله من می گوید تمام مشکلات حقوقی انضباطی که در کیس های بین المللی خوردیم به خاطر نبود این کمیته بوده. این داستان از زمان آقای نبی شروع شد. ایشان اصرار داشت که این اتفاق بیفتد ولی به سرانجام نرسیدیم. بعد از چنین اتفاقاتی همه متوجه شدند که باید چنین کمیته ای داشته باشیم. اطلاعات ما متمرکز نیست پراکنده است. اگر کمیته تعیین وضعیت بازیکنانی که زیرشاخه اش نقل و انتقالات و همین یک نفری که نقل و انتقالات را انجام می دهد بود، وقتی یک قرارداد بدون آی تی سی ثبت می شد می فهمید.

 

*فیفا درباره ملوان چه می گوید؟

یک توضیحاتی از باشگاه ملوان خواسته، باشگاه هم عینا همین چیزها را گفته. نفری که قبلا در سازمان لیگ بوده این اهمال را کرده بوده که نباید کارت بازی را صادر می کرده. سوال من اینجاست که به ما در بین الملل چه ربطی داشته؟

 

*الان چه مجازاتی برای ملوان در نظر گرفته شده؟

هنوز هیچ مجازاتی در نظر گرفته نشده فقط توضیحات خواستند که این بازیکن چقدر بازی کرده، بازی او تاثیر داشته یا نه، گل زده یا نه و... این بازیکن مجموعا پنج شش بازی در دقایق پایانی به زمین آمده و در این دقایق نه کارتی گرفته و نه در زمان حضورش گلی به ثمر رسیده.

 

*در مورد خلعتبری چنین اتفاقی افتاد بازیکن موثری هم بود ولی پرسپولیس ۵۰ هزاردلار جریمه شد.

من هم فکر می کنم در این مورد هم نقدی باشد. شاکی ای وجود ندارد و فیفا فقط اعلام کرده که این بازیکن اینطور بازی کرده و مشکل هم این بوده که ما سیستم ثبت قرارداد آنلاین نداریم. اگر یک سیستم مثل تی ام اس داشتیم وقتی باشگاه می رفت درخواست نقل و انتقالات داخلی کند سیستم خود به خود جلویش را می گرفته. به هر حال وقتی یک سیستمی در ابعاد گسترده ای مثل این دستی ارائه می شود این مشکلات به وجود می آید.

 

*الان این مشکل رفع شده؟

بله. پروپزال آن ارائه شده است.

 

 

*پس همچنان تا پایان فصل دستی است. برویم سراغ کیس استقلال. روزبه چشمی، سرور جپاروف و آندو.

دقیقا. کیس استقلال از این قرار است که فیفا یک نامه به فدراسیون می دهد که یک بازیکن به اسم عادل شیحی چنین شکایتی از باشگاه استقلال کرده. این را برای باشگاه بفرستید و جوابیه اش را تا فلان تاریخ به ما بدهید.

 

*فیفا همچنان با باشگاهها مکاتبه مستقیم ندارد؟

اولین مکاتبه را با فدراسیون می کند. فدراسیون هم روی آن یک نامه می گذارد و به باشگاه استقلال می فرستد. اولین مکاتبه همیشه با فدراسیون است اما بعدش دو تا اتفاق می افتد. یا باشگاه جوابیه اش را خودش مستقیم به فیفا فکس می کند یا به فدراسیون می دهد فدراسیون یک کاور روی آن می گذارد و دوباره به فیفا می فرستد. اگر اتفاق اول بیفتد فیفا دیگر مستقیم با باشگاه مکاتبه می کند اما اگر مورد دوم اتفاق بیفتد باز جواب را به فدراسیون می دهد که فدراسیون به باشگاه بگوید. در مورد عادل شیحی باشگاه استقلال جوابیه اولیه را مستقیم داد. بعد فیفا یک نامه زد که شماره فکس باشگاه استقلال را بدهید. از این به بعد کلیه مکاتبات بین فیفا و استقلال مستقیم بود، به فدراسیون یک رونوشت جهت اطلاع می داد. آن هم فقط فیفا رونوشت جوابیه های خودش را می داد از استقلال هیچ چیز به ما نمی رسید. ما در جریان روند پرونده نبودیم.

 

بعد از این که باشگاه استقلال جوابیه قانع کننده نمی دهد یا اصلا جواب نمی دهد، ۱۸ شهریور ۹۵ فیفا رای صادر می کند. این رای ۵ بند داشته. بند اول باشگاه استقلال مقصر است، بند دوم ۴۷ هزار دلار باید بدهد، بند سوم اگر ظرف ۳۰ روز ندهد پرونده به کمیته انضباطی می رود، بند چهار، بند ۵ اعمال محدودیت خود فیفا است. که در صورتی که باشگاه استقلال ظرف ۳۰ روز این پول را ندهد از نقل و انتقالات بعدی محروم است. پس اینجا هم ما، هم باشگاه استقلال از آن ماده ۱۲bis آگاه شدیم. هیچکس نمی تواند بگوید از این ماده مطلع نبودیم. بلافاصله همان روز نامه را به باشگاه استقلال می فرستند. روال این است که ۱۸/۶ وقتی که نامه می آید، ده روز وقت داری که درخواست گراند کنی. گراند یعنی مراحل رسیدن به آن رای را به تو می دهد. از تاریخی که شما گرند را می گیری ۲۱ روز وقت داری که به دادگاه کست بروی. یعنی گراند تجدیدنظر نیست.

 

فقط یک گزارش مکاتبات و مراحلی است که به این رای رسیده. تاریخ ۷ مهر گراند به باشگاه استقلال رسیده. یعنی ۷/۷ باشگاه استقلال گراند را داشته. گراند برای عادل شیحی و باشگاه استقلال و فدراسیون فوتبال ایران و ای اف سی رفته. یک بار دبیر کل رویش دستور داده که مدیرعامل باشگاه استقلال، کمیته انضباطی، سازمان لیگ جهت اقدام. پس باشگاه استقلال در تاریخ ۷/۷ اطلاع داشته که مفاد چی هست و بند ۵ را هم می دانستند. از این تاریخ ۳۰ روز وقت داشته تا پول را بدهد. در خود گراند کامل این موضوع را توضیح داده. بند ۹ می گوید باشگاه استقلال هیچ اعتراضی روی این رای نمی کند و این رای قطعی است. باشگاه وقت دارد در ددلاین گفته شده پول را پرداخت کند. بند ۱۶ می گوید مطلع شدیم که بعد از ۳۰ روز اول باشگاه استقلال پول را نداده پس این رای قابل اجرا است. یک سی روز دیگر هم گذشته و همچنان باشگاه استقلال عکس العملی نداشته. بعد می گوید طبق همان ماده ۱۲، این دو تا سی روز گذشت بدون هیچ گونه پرداختی توسط باشگاه استقلال. این که دیگر نامه فیفاست و تحریفی ندارد. ماده ۱۸ می گوید اعضای شورای حل اختلاف بعد از این ۳۰ روز ها متوجه شدند باشگاه استقلال پرونده های متعددی دارد که به تعهدات مالی آنها عمل نکرده پس به اشد مجازات بر اساس ماده ۱۲bis محکوم می شود.

 

اشد مجازاتش تازه از باشگاه تراکتور خیلی کمتر بوده. تراکتور ۴ بازیکن داشته که همزمان همه را یک طرفه فسخ کرده ولی استقلال فقط تعهدات مالی اش را انجام نداده نه اینکه به قرارداد بی احترامی کرده باشد. بند ۵ می گوید باشگاه ۳۰ روز وقت دارد که پول را پرداخت کند، اگر ظرف ۳۰ روز پرداخت نکرد، آن موقع تازه خواهان، یعنی بازیکن یا وکیلش می توانند درخواست اجرای رای را داشته باشند که همان محرومیت از نقل و انتقالات جدید است. باشگاه ۲۱ روز وقت داشته این را ببرد. باشگاه بدهکار بوده و پول هم نداشته. آن زمان هم من می دانم که باشگاه درگیر توزی بود و با هزار زور و زحمت پول او را پیدا کرد. به گفته خود آقای افتخاری آن یک میلیارد که آمد و برداشته شد خیلی به باشگاه ضربه زد. دو تا سی روز علیرغم ددلاین فیفا گذشت، باشگاه استقلال هیچ کاری انجام ندارد. به ۱۶ آذر رسیدیم یعنی سه ماه بعد از صدور رای. در این تاریخ فیفا یک نامه مستقیم به باشگاه استقلال می زند که وکیل این بازیکن در تاریخ ۲۸ و ۲۹ آبان اعلام کرده که شما پولتان را ندادید پس ما باید رای را اجرایی کنیم. اما شما از این تاریخ یک هفته وقت دارید پول را بدهید.

 

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال,محمدرضا کسرایی*یعنی همه جوره با باشگاه راه آمده.

 

اصلا سیستم فیفا جوری است که دوست ندارد تنبیه انضباطی کند. حتی اگر رای کسر امتیاز بخواهد بدهد در لحظه آخر هم زنگ می نزد می گوید ما این رای را دو روز دیگر نگه می داریم شما بدهی ات را پرداخت کن. پروسه فیفا اعمال محرومیت نیست. دوست دارد یک اتفاقی بیفتد دو طرف خرسند باشند. بازیکن به پولش برسد و باشگاه هم محرومیتی نکشد. پس در نهایت باز تا ۲۳ آذر به استقلال فرصت می دهد. متاسفانه هیچ اقدامی از سوی باشگاه استقلال صورت نمی گیرد. یک هفته بعد یعنی ۲۹ آذر فیفا یک نامه دیگر به باشگاه استقلال می زند که شما این فرصت ها را از دست دادی و هیچ کاری نکردی و ما شما را محروم می کنیم.

 

یک رونوشت هم به فدراسیون می زند که این محرومیت را برای باشگاه استقلال اعمال کنید. ما وقتی دیدیم که باشگاه استقلال هیچ کاری نمی کند ۱۸ آذر یک نامه دیگر زدیم و هشدار دادیم که محروم می شوند. دوباره هیچ اقدامی صورت نمی گیرد تا به دوشنبه ۲۹ آذر می رسیم. نامه دیگری به صورت مستقیم به باشگاه استقلال می رسد که این اتفاق ها افتاده ما به شما وقت دادیم، شما پول ندادیم پس شما در بازه نقل و انتقالات بعدی محروم هستید. یک نامه هم به فدراسیون می آید که باشگاه استقلال محروم است.

 

*پس چرا حکم اعلام نمی شود؟

الان می گویم. این نامه دوشنبه به فدراسیون می آید. معمولا به خاطر اختلاف ساعت نامه هایی که از فیفا می آید بعدازظهر می رسد. ساعت ۴:۳۷ دقیقه نامه به فدراسیون می آید. سه شنبه نامه به سیستم اداری رفته. چهارشنبه بعدازظهر نامه به دفتر من آمده که من ماموریت بودم. پنجشنبه صبح من این نامه را دیدم. تا می آیم اقدامی کنیم یک نفر از فیفا به فدراسیون زنگ می زند و یک رابط از باشگاه استقلال می خواهد. حامد هم گوشی را به من می دهد. طرف می گوید ما دو تا سی روز وقت دادیم، یک یک هفته هم وقت دادیم، الان هم علیرغم سه روزی که از نامه ما می گذرد، تازه امروز بعدازظهر می خواهیم تصمیم بگیریم که این حکم را اجرا کنیم یا نه، اگر باشگاه استقلال همین امروز هم کاری کند ما نگهش می داریم.

 

بلافاصله ما این فرد را به حامد افضلی وصل می کنیم و او هم به مانوسی فر وصل می کند. ما دیدیم باشگاه استقلال اصلا بیخیال است و دارد به کسر امتیاز می رسد می آییم این نامه ای را می زنیم که همه می گویند تحریف شده و ترجمه شده و ... این نامه نه تحریف است نه ترجمه. سه بند دارد. بند اول می گوید به پیوست نامه ۱۹ دسامبر فدراسیون که ما قبلا برای باشگاه فرستادیم این نامه جهت اقدامات لازم ارسال می شود. بند دوم می گوید در همین رابطه درباره رایی که ۸ دسامبر صادر شده در صورتی که آن باشگاه تا ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ رای به تعهدات خود  عمل نکند از نقل و انتقالات محروم می شود. باشگاه استقلال می گوید ما این ۳۰ را دیدیم فکر کردیم فدراسیون گفته از تاریخ این نامه ۳۰ روز وقت داریم. تهدیدهای فیفا قوی تر و معتبرتر است یا تهدید فدراسیون فوتبال؟ به فرض محال که این نامه ایراد داشته، آقای استقلال شما که سه روز قبل از طریق فیفا از اجرای حکم مطلع شده بودید، پس چطور می گویی به خاطر نامه فدراسیون فکر کردیم وقت داریم؟

 

*هنوز این جا هم به شیحی پول ندادند؟

نه. ما آن نامه را زدیم به این دلیل که دیدیم ساعت ۱۱ صبح پنجشنبه  است، بعدازظهرش در فیفا جلسه دارند و هنوز بند ۵ رای اجرا نشده. پس اینکه در آن برنامه تلویزیونی دوستمان برمی گردد می گوید ضمایر اینها ماضی بوده فدراسیون چرا ماضی ننوشته به این دلیل است که هنوز رای اجرا نشده بود. وقتی ما نامه را زدیم باشگاه استقلال هنوز از نقل و انتقالات هم محروم نبوده. من صبح پنجشنبه این را برای حامد افضلی ایمیل کردم و نوشتم برای توجه و اقدام فوری. بلافاصله بعد هم زنگ زدم گفت به آقای مانوسی فر وصل شده.

 

*پس تقریبا ۲۹ آذر اینها می دانستند محروم هستند. چطور در دی ماه با روزبه چشمی قرارداد بستند؟

دقیقا می دانستند. من سیستم روزبه چشمی را نمی دانم چطور بوده ولی چیزی که حس می کنم این است که باشگاه استقلال یا حواسش نبوده یا از این که نقل و انتقالات محروم شده مطلع نبوده. ولی آقای مانوسی فر به من گفت من به افتخاری اعلام کردم که تماس تلفنی فیفا اینطور بوده. حالا اینکه باشگاه چرا بعدش بازیکن گرفته چه داخلی و چه خارجی برای من جای تعجب دارد. نکته دیگر اینکه اصلا لازم نیست باشگاه برود درخواست آی تی سی کند بعد که ببیند نمی تواند بفهمد محروم شده.

 

همان آیین نامه نقل انتقالات، ماده ۳، بند ۳، پاراگراف ۳ می گوید تمام کسانی که یوزرنیم، پسورد دارند موظف هستند روزانه به تی ام اس سرکشی کنند تا از تعهدات، اتفاقات خبردار شوند. اگر باشگاه استقلال قبل از نقل و انتقالات تی ام اس را چک می کرد یک نوار زرد را پایین صفحه اش به صورت آلارم می دید که مشخص می کرد در نقل و انتقالات محروم است. اصلا فرض محال این نامه ما غلط بوده استقلال که سه روز قبل می دانسته که محروم است. بعد از تماس تلفنی فیفا ما دیگر از روند کار خبر نداشتیم برای اینکه می گفتیم وقتی این قدر دارند با اینها راه می آیند که محرومیتشان اجرایی نشود حتما باشگاه استقلال یک کاری می کند. ما هیچ اطلاعی نداشتیم تا اینکه فهمیدیم اینها رفته اند که بازیکن بگیرند. سیستمی که می گویم تمرکز ندارد، اگر مثلا یک کمیته تعیین وضعیت داشتیم همان زمان می آمد جلوی ثبت قرارداد اینها را می گرفت.

 

*درباره تراکتور هم این نکته وجود دارد. ثبت کردند، کارت بازی صادر کردند وبازیکن بازی کرده.

در اینباره من حرف نمی زنم.

 

*اینکه می گویند به فدراسیون گفته شده تیم هایی که تخلف داشتند کسر امتیاز می خورند....

فیفا در تمام نامه هایی که می زند اینها را اعلام می کند.

 

*الان بحران بین المللی ما چیست؟

عدم تعهد و پایبندی باشگاهها به قراردادهایی است که می بندند. مخصوصا در سطح بین المللی.

 

*این که کلی گویی است. الان کدام باشگاه ما احتمال کسر امتیاز دارد؟

اکثر باشگاههای ما پرونده دارند. استقلال، پرسپولیس، تراکتور، سیاه جامگان و حتی شاهین بوشهر و برق شیراز از سالی که در لیگ برتر بودند همچنان پرونده بدهی دارند.

 

*الان می گویند پرسپولیس ۸ امتیاز احتمال کسر امتیاز دارد، تراکتور ۱۴ تا و استقلال ۶ تا.

نه اینطور نیست. پرسپولیس یک پرونده بزرگ دارد که پروسه اش در حال انجام است و ما هم نمی دانیم چه خبر است. استقلال چند پرونده دارد که یکی از آنها پروپئیچ است که جلو افتاد. تراکتور شش هفت پرونده سنگین دارد. پدیده دارد. سپاهان، فولاد، ذوب آهن، گسترش فولاد ندارند.

 

*اینکه می گویند تراکتورسازی چون از آن بازیکن ها استفاده کرده فیفا اصرار دارد که محروم شوند چطور؟

اصلا چنین چیزی نیامده.

 

*درباره تراکتور؟

من دخیل نبودم. یک رونوشت از رای برای ما آمده و ما اصلا در جریان نبودیم. مشکل اصلی این است که باشگاههای ما اصلا ساخختار ندارند و فشار این بدون ساختار بودن روی فدراسیون سرریز می شود.

 

*ولی شما هم خیلی هیاتی با موضوع برخورد می کنید.

می شود گفت که اینطور است.

 

 

 

 

khabaronline.ir
  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • سه شنبه ۶ آذر
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    ساکرامنتو کینگز - اوکلاهاما سیتی تاندر
    ۰۶:۳۰
  • لیگ نخبگان آسیا
    اولسان اچ دی - شانگهای پورت
    ۱۳:۳۰
  • لیگ نخبگان آسیا
    ویسل کوبه - سنترال مارینرز
    ۱۳:۳۰
  • لیگ نخبگان آسیا
    بوریرام تایلند - کاوازاکی
    ۱۵:۳۰
  • لیگ نخبگان آسیا
    شاندونگ تایشان - جوهور دارالتعظیم
    ۱۵:۳۰
  • لیگ قهرمانان آسیا دو
    شارجه امارات - استقلال تاجیکستان
    ۱۷:۳۰
  • لیگ نخبگان آسیا
    الشرطه عراق - الوصل امارات
    ۱۹:۳۰
  • لیگ نخبگان آسیا
    السد - الهلال
    ۱۹:۳۰
  • لیگ قهرمانان آسیا دو
    سپاهان - الوحدات اردن
    ۱۹:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    اسلوان براتیسلاوا - آث میلان
    ۲۱:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    اسپارتا پراگ - اتلتیکومادرید
    ۲۱:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    یانگ بویز - آتالانتا
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    بارسلونا - برست
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    بایرلورکوزن - سالزبورگ
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    بایرن مونیخ - پاری سن ژرمن
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    اینتر - لایپزیش
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    منچسترسیتی - فاینورد
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    اسپورتینگ - آرسنال
    ۲۳:۳۰
  • چهارشنبه ۷ آذر
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    میامی هیت - میلواکی باکس
    ۰۴:۰۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    فینیکس سانز - لس آنجلس لیکرز
    ۰۶:۳۰
  • لیگ نخبگان آسیا
    گوانگژو اف سی - شانگهای شنهوا
    ۱۳:۳۰
  • لیگ نخبگان آسیا
    یوکوهاما مارینوس - پوهانگ استیلرز
    ۱۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان آسیا دو
    نسف قارشی - الکویت
    ۱۷:۳۰
  • لیگ قهرمانان آسیا دو
    تراکتور - الوکره قطر
    ۱۹:۳۰
  • لیگ قهرمانان آسیا دو
    الحسین اردن - شباب الاهلی امارات
    ۱۹:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    ستاره سرخ بلگراد - اشتوتگارت
    ۲۱:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    اشتورم گراتس - خیرونا
    ۲۱:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    استون ویلا - یوونتوس
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    بولونیا - لیل
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    سلتیک - کلوب بروژ
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    دیناموزاگرب - دورتموند
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    لیورپول - رئال مادرید
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    موناکو - بنفیکا
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    پی اس وی آیندهوون - شاختار
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش