به گزارش ورزش سه، هرچند که در نشریات محلی و شبکه های اجتماعی، اسپانیایی ها و طرفداران رئال مادرید سرمست از پیروزی قاطع بر تیم بایرن مونیخ، حسابی خط و نشان می کشند اما اوضاع در میان آلمانی ها و حتی بارسایی ها طور دیگری است! جبهه ائتلافی بایرنی-بارسایی که این بار علیه دشمن مشترکشان متحد شده بودند، بعد از بازی تنها سه نفر را عامل صعود رئال مادرید به مرحله نیمه نهایی می دانستند: «ویکتور کاسای» داور مجارستانی بازی به همراه دو کمک خود! در ادامه مروری داریم بر ۱+۵ بازی مهم لیگ قهرمانان باشگاه های اروپا طی چند سال اخیر که با حواشی داوری بسیاری همراه بودند. بازی هایی که اسپانیایی ها پای ثابت آنها هستند!
چلسی - بارسلونا (فصل ۲۰۰۸-۲۰۰۹)
فرهای «بالاک»؛ شاید این تلخ ترین تصویر از شب شوم «استمفوردبریج» در ذهن طرفداران چلسی باشد. شبی که «تام هنینگ» داور نروژی بازی، رویای آن ها را بر باد. با نگرفتن دو پنالتی واضح. دو تیم دیدار رفت خود (در نیوکمپ) را با نتیجه صفر-صفر به پایان برده بودند. در مرحله برگشت در «اسمفوردبریج»، چلسی خیلی زود به گل رسید تا به صعود امیدوار شوند.
آنها می توانستند فاصله گل های خود را بیشتر کنند اما «داور نروژی» آن شب با پنالتی غریبه بود! میشائیل بالاک، هافبک محبوب چلسی که حسابی از تصمیمات داور عصبانی شده بود با چهره ای برافروخته مقابل داور بالا و پایین پرید تا تصاویر مجادله لفظی او و تام هنینگ، تراژیک ترین تصویر از شب تلخ لندن باشد. در این بازی بارسلونا در دقیقه ۹۳ به گل رسید و به مرحله بعد صعود کرد. بخش آبی پوش لندن هرگز آن شب را فراموش نخواهد کرد...
بارسلونا - اشتوتگارت (فصل ۲۰۰۹-۲۰۱۰)
دیدار رفت مرحله یک شانزدهم نهایی لیگ قهرمانان اروپا. بازی بارسلونا و اشتوتگارت در استادیوم Vfb Arena شهر اشتوتگارت. در شرایطی که بازی با نتیجه ۱-۱ تا دقایق پایانی پیش می رفت، یک خطای مسلم در محوطه جریمه بارسلونا روی «سباستین رودی» رخ می دهد. شدت برخورد طوری بود که شاید بینندگان تلویزیونی بازی نیز می توانستند تشخیص دهند این صحنه پنالتی است.
اما «بیورن کویبرز» داور هلندی بازی به دلیل جایگیری نامناسب، تشخیص به ادامه بازی داد. بازی با همان حساب ۱-۱ به پایان رسید تا بارسلونا با پیروزی ۴ بر صفر در دیدار برگشت به مرحله بعدی صعود کند. شاید اگر کویبرز آن صحنه را به درستی قضاوت می کرد، رویای بزرگ اشتوتگارتی ها طور دیگری رقم می خورد.
بارسلونا - رئال مادرید (فصل ۲۰۱۰-۲۰۱۱)
دیدار رفت مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا بین بارسلونا و رئال مادرید در ورزشگاه «سانتیاگو برنابئو». قضاوت این بازی بر عهده داور مشهور و باسابقه آلمانی «ولفگانگ اشتارک» گذاشت شده بود. اما گاهی داوران بزرگ هم اشتباهات بزرگی می کنند. اشتارک در دقیقه ۶۱ بازی، «په په» مدافع رئال را به خاطر خطای شدید روی «دنی آلوز» از بازی اخراج می کند. «پپه» و «خوزه مورینیو» (سرمربی وقت رئال مادرید) به شدت به تصمیم داور معترض اند.
حق با آنها است. اصلا برخوردی رخ نداده بود که مستحق کارت قرمز باشد! در صحنه آهسته مشخص شد که دنی آلوز به شکلی زیرکانه خود را به زمین انداخته تا موجب اخراج پپه شود. اعتراض رئالی ها بی فایده بود و این تیم ۱۰ نفره شد. در ادامه بارسلونا دو گل به ثمر رساند و صعود خود به فینال را تقریبا قطعی کرد.
رئال مادرید - منچستر یونایتد (فصل ۲۰۱۲-۲۰۱۳)
بازی رفت دو تیم در مادرید ۱-۱ تمام شده بود و دو تیم بازی برگشت را در «اولترافورد» منچستر برگزار می کردند. بازی تا اواسط نیمه دوم با حساب ۱ بر صفر به نفع منچستریونایتد پیش می رفت و این یعنی صعود تیم انگلیسی به مرحله بعد. بازی به دقایق حساس خود نزدیک می شد که «جونیت چاکیر» داور ترکیه ای بازی به شکلی عجیب خطای «نانی» (هافبک منچستریونایتد) را مستحق کارت قرمز می داند.
کارتی که بعدها نشریات گفتند در سختگیرانه ترین حالت ممکن باید رنگش زرد بود. نانی از بازی اخراج شد و کمتر از ده دقیقه بعد رئالی ها گل تساوی را زدند. تنها ۳ دقیقه بعد «رونالدو» گل دوم رئال را نیز به ثمر رساند تا آرزوهای منچستری ها نقش بر آب شود. بازی با همان نتیجه ۲-۱ به پایان رسید. شاید اگر نانی اخراج نمی شد نتیجه طور دیگری رقم می خورد.
بارسلونا - پاری سن ژرمن (فصل ۲۰۱۶-۲۰۰۷)
یکی از خاطره انگیزترین بازی های تاریخ لیگ قهرمانان اروپا. همین چند هفته پیش. وقتی دیدار رفت بارسلونا و پاری سن ژرمن در مرحله یک شانزدهم نهایی فصل جاری لیگ قهرمانان با حساب ۴-۰ به نفع پاریسی ها به پایان رسید همه گفتند حذف بارسلونا قطعی است. هیچ کس فکرش را هم نمی کرد که بازی برگشت با حساب ۶-۱ به نفع بارسا تمام شود و این پاریسی ها باشند که باید با مسابقات خداحافظی کنند.
اما تصمیمات «دنیز آیتکین»، داور آلمانی بازی به خلق این نتیجه باورنکردنی کمک کرد. بعد از بازی بسیاری از نشریات اروپایی نوشتند که این بدترین داوری همه تاریخ لیگ قهرمانان اروپا بود! هرچند که این ادعا کمی اغراق آمیز به نظر می رسد اما مرور تصمیمات «آیتکین» نشان می دهد که او به همراه دو کمک خود در امر قضاوت این دیدار رفوزه شدند.
پذیرش گل آفساید «سوارز» در دقایق ابتدایی بازی، نگرفتن خطای پنالتی «ماسکرانو» در دقایق ۱۱ و ۸۵، ندیدن پنالتی هند «پیکه» در اواخر بازی و تمارض سوارز در دقیقه ۹۲ بخشی از اشتباهات مهلکی هست که پاریسی ها را متوجه «آیتکین» می کند. اشتباهات داوری این بازی به قدری بود که «پیرلوئیجی کولینا»، رئیس کمیته داوران اتحادیه فوتبال اروپا نیز به شدت از «آیتکین» انتقاد کرد و گفت که او جریمه خواهد شد.
سوت های مانع «کام بک» در مادرید!
و در نهایت بازی برگشت بایرن مونیخ و رئال مادرید در مرحله یک چهارم نهایی فصل جاری لیگ قهرمانان اروپا. وقتی بایرن دیدار رفت را در مونیخ با حساب ۲-۱ به رقیب اسپانیایی خود واگذار کرد، هواداران این تیم امیدوار بودند که تیمشان در مادرید اصطلاحا «کام بک» کند و به مسابقات بازگردد. آنها تجربه بازی بارسلونا و پاری سن ژرمن را مثال می زدند و می گفتند وقتی می شود شکست ۴ گله را جبران کرد پس حتما باخت ۲-۱ نیز قابل جبران است.
اما هرچقدر که تصمیمات داوری در بازی برگشت بارسلونا و پاری سن ژرمن به کام بک بارسایی ها کمک کرد، این تصمیمات در بازی سه شنبه شب رئال و بایرن مانع کام بک آلمانی ها شد. شاید مونیخی ها با اخراج سختگیرانه «ویدال» کنار بیایند، اما گل دوم و سوم رئال مادرید (که رونالدو در موقعیتی کاملا آفساید) به ثمر رساند چیزی نیست که طرفداران بایرن مونیخ آن را ببخشند.
آن هم در شرایطی که بایرن مونیخ برای صعود تنها به یک گل نیاز داشت و حتی با توجه به حضور دروازه بانی همچون «نویر» در درون دروازه بایرنی ها و دست بالای آلمانی ها در ضربات پنالتی، کشیده شدن احتمالی بازی به ضربات پنالتی، بیشتر به نفع بایرن مونیخ بود تا رئال مادرید. اما تصمیمات «ویکتور کاسای» و دو کمک او، شب تلخی را برای بایرنی ها رقم زد. آنها به این زودی ها کابوس مادرید را فراموش نخواهند کرد...
- 12
- 2