به گزارش نود، چند سال پیش بود که مجتبی شریفی، رئیس وقت کمیته انضباطی واژه ای را به دیکشنری فوتبال ایران اضافه کرد به نام "مغالطه". در لغت این کلمه به معنای قیاس فاسدی است که منتج به نتیجه صحیح نباشد و فساد آن یا از جهت ماده است یا از جهت صورت و یا از جهت صورت و ماده هر دو.
حالا امروز صبح در گفت و گوی تلفنی رئیس کنونی کمیته انضباطی شاهد چنین عملی بودیم. اسماعیل حسن زاده در مصاحبه ای تلفنی با برنامه رادیویی تهران ورزشی با گاردی فراوان و با الفاضی نادرست گفت و گو را آغاز کرد؛ ادامه داد و به پایان رساند.
او از همان ابتدا شمشیر را از رو بست و در پاسخ به این سوال که فرق کمیته انضباطی و کمیته اخلاق و حیطه کاری آنها در چیست به جای پاسخ دادن، رسانه ها را به مطالعه در این باره فراخواند. این در حالی است که سوال پرسیده شده توسط مجری برنامه به خاطر اطلاع شنونده و مخاطب عام بوده و حسن زاده می بایست درباره این سوال مهم صحبت می کرد که این اتفاق رخ نداد.
لحظاتی بعد بود که ماجرای اصلی کلید خورد. محمد میر(مجری برنامه) از حسن زاده راجع به پست اینستاگرامی مهدی رحمتی پرسید که بسیار شدید به کمیته انضباطی و کمیته اخلاق حمله کرده بود و از کمیته اخلاق خواسته بود به بحث دو شغله بودن حسن زاده رسیدگی کند.( طبق قانون و به منظور رفع مشکلات ناشی از دو یا چند شغله بودن و اقدامات مغایر با شئون قضا و قضاوت به دارندگان پایههای قضاتی تاکید میشود مادامی که در استخدام قوه قضائیه هستند از پذیرش، اشتغال و مشاوره در دستگاههای دولتی و غیردولتی و انجام مشاغل دیگر اعم از رسمی و آزاد از جمله سردفتری اسناد رسمی، دفاتر ازدواج و طلاق ممنوعیت دارند.)
حسن زاده اما به جای پاسخ دادن به این سوال واضح، با گفتن جملاتی عجیب هم مغالطه کرد و هم باعث شد تا یک موج شدید مردمی علیه او شکل بگیرد و دقیقه به دقیقه به حامیان آن اضافه شود. رئیس کمیته انضباطی به جای پاسخ به شبهه مطرح شده گفت: بهرحال با توجه به اینکه بخشی از رفتارهای امروز ورزشکاران خصوصا جوان شهرستانی که دو روز است به تهران آمده و علیه وزیر میزند و یا در بخش مصاحبه های ورزشی از زمین و زمان صحبت می کنند پس هرکسی می تواند این کار را بکند و در این میان باید کالبد شکافی شود که ما چرا این گونه هستیم. مثلا رادیو بیاید و از میان تمام اتفاقاتی که می تواند برای فوتبال مفید باشد من را روی خط برنامه ای بیاورد و حرف هایی آقای رحمتی پررنگ کند تا من جوابی بدهم در این میان حاشیه جدیدی تولید شود. تکرار می کنم، وقتی یک جوان دو روز است از شهرستان به تهران آمده و تریبون برای او مهیا می شود که به راحتی علیه وزیر و صدا و سیما و ... حرف می زند باید کالبدشکافی شود. مهم این است که بودن یا نبودن افراد در هر شغلی ترتیبات سازمانی دارد. مثل این است که آقای رحمتی چند سال است که در استقلال حضور دارد یا چرا فلان مربی موفق نبوده و در فلان تیم و ...، من می گویم این مشکلات باید کالبد شکافی شود که همه ما با رعایت احترام وظیفه خود را انجام دهیم و به قوانین این مملکت احترام بگذاریم.
نکته دوم من هم این است که صدا و سیما رسالت دارد که به اصلاح مسائل کمک کند. من که نباید نظر شخصی آقای رحمتی را جواب بدهم. صدا و سیما از هزینه بیت المال استفاده می کند و در برنامه خود از پست شخص آقای رحمتی از من می پرسد؟ من چرا باید جواب پست شخصی ایشان را بدهم. تهیه کننده شما دیروز از من خواهش کرده و خواسته که امروز وقت بگذارم و به احترام شنوندگان عزیز به مسائل انضباطی پاسخ دهم و من هم می گویم چشم اما وقتی با برنامه ارتباط می گیرم مجری محترم آن برنامه تصمیم می گیرد از پست شخصی کسی از من سوال کند که نظر شخصی خودش را گفته است. برنامه ای که به جای پرسیدن مسائل انضباطی و روشنگری مردم، می آید درباره پست شخصی یک نفر از من سوال می کند انصافا این برنامه لایق بیت المال نیست.
سوالات زیادی بعد از این صحبت ها در ذهن مخاطب ایجاد شد. اینکه چرا رئیس کمیته انضباطی در پاسخ به یک سوال ساده اینقدر برآشفت؟ اینکه آیا تفاوتی است بین کسانی که شهرستانی هستند و شهرستانی نیستند؟ آیا شهرستانی ها حق سوال و انتقاد ندارند؟ آیا خود اسماعیل حسن زاده اهل شهرستان تالش نیست؟ گفتن این جمله ها در رسانه ملی و متهم کردن دیگران در قبال پرسیدن یک سوال ساده از جانب رئیس کمیته انضباطی و از زبان یک وکیل کارکشته که می داند واژه ها چقدر تاثیرگذار هستند عجیب نیست؟
اولین نتیجه صحبت های حسن زاده، ایجاد هشتگ: من_شهرستانی_ام در فضای مجازی بوده است. جایی که بازیکنان استقلال و همچنین افراد سرشناس و مخاطبان عادی از آن حمایت کرده اند.
برخی چهره های فوتبالی این سخنان حسنزاده را در ارتباط با اظهار نظر های اعتراضی وریا غفوری دانستند و به دفاع از این بازیکن پرداختند. مسعود شجاعی کاپیتان تیم ملی و تراکتورسازی با انتشار استوری زیر از وریا غفوری حمایت کرد:
- 16
- 5