جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۲:۰۰ - ۱۰ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۳۰۴۴
سرپوش فوتبالی

ماجرای محمد صلاح و حمايتش از عمرو ورده؛ نه يعنی نه؟

محمد صلاح و عمرو ورده,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال

محمد صلاح روزهاي شلوغي را پشت سر مي‌گذارد. كشورش ميزبان جام ملت‌هاي آفريقاست و هر روز حاشيه‌اي جديد براي ابرستاره ليورپول ايجاد مي‌شود. مقامات مصري قيمت بليت‌هاي مسابقات را بسيار بالا تعيين كرده‌اند. شروع قيمت‌ها از ۱۰۰ پوند است و تا ۵۰۰ پوند هم مي‌رسد. براي بازي‌هاي مصر اين رقم از ۲۰۰ پوند تا ۶۰۰ پوند در نوسان است و اغلب مردم مصر توان پرداخت چنين رقمي براي بليت مسابقات فوتبال را ندارند. همين موضوع باعث شد تا محمد صلاح در توييتي خطاب به مسوولان برگزاري مسابقات بنويسد: «مسوولان بايد به صداي مردم گوش دهند و اين قيمت‌ها را كاهش دهند.» محبوبيت بسيار زياد صلاح، مقامات را مجاب كرد بسيار سريع واكنش نشان بدهند و اعلام كنند در اسرع وقت تا آنجا كه ممكن است هزينه بليت‌ها را كاهش خواهند داد. در گوشه و كنار قاهره، اسكندريه، سوئز و اسماعيليه تصاوير محمد صلاح در قالب بيلبورد، پوستر و نقاب قابل مشاهده است. اما چيزي كه اوضاع را كمي از كنترل خارج كرده، فعاليت‌هاي عجيب عمرو ورده در اينستاگرام است. ستاره جوان تيم ملي مصر با ارسال پيام‌هايي براي مدل‌هاي معروف كشورش به آنها پيشنهاداتي داده كه توسط اين مدل‌ها رد شده، اما اصرار او به فرستادن پيام و ادامه بحث با آنها، باعث شده تا اين زن‌ها اسكرين‌شات چت‌هاي‌شان با ورده را منتشر كنند و يك بحران واقعي براي تيم ملي مصر به وجود بيايد.

همزمان با انتشار عكس‌ها و ايجاد جو عمومي منفي عليه عمرو ورده، فدراسيون فوتبال مصر ستاره تيم را خط زد و اعلام كرد كه او از اردوي تيم ملي اخراج شده است. در شبكه‌هاي اجتماعي بحث‌هاي بسيار شديد و تنش‌زايي بين مردم در گرفته است. برخي ورده را قرباني بي‌مسووليتي اين مدل‌ها مي‌دانند و برخي ديگر اين اقدام ورده را ناشي از فرهنگ غلط جاري در جامعه مصر مي‌دانند. در آماري باور نكردني كه در سال ۲۰۱۳ منتشر شده، گفته شده ۹۹ درصد زنان مصر حداقل يك بار آزار جنسي فيزيكي را تجربه كرده‌اند. اين يكي از تاسف‌بارترين آمارهايي است كه مي‌توان در قرن بيست‌ويكم خواند.

همزمان با اين بحث‌ها و ابراز خوشحالي فعالان حقوق زنان، محمد صلاح در اظهارنظري جنجالي از فدراسيون فوتبال مصر خواست تا فرصتي دوباره به اين بازيكن بدهد. ستاره ليورپول در توييتي نوشت: «بايد با زنان در نهايت احترام برخورد كرد. هرگز نبايد به آنها بي‌احترامي كرد. ايمان دارم كه بسيار از افرادي كه مرتكب اشتباه مي‌شوند، اگر با آنها به خوبي برخورد شود، ممكن است كه بهتر شوند. مجازات كردن ساده‌ترين راه براي برخورد با افراد خطاكار است. بايد به چنين افرادي فرصت دوم داد. طرد كردن راه درستي نيست. بايد اداره كرد و ياد گرفت.» حالا، محمد صلاح پاي به دريايي توفاني گذاشته است. طبقه متوسط جامعه مصر، كه حضوري پررنگ در شبكه‌هاي اجتماعي دارند عليه محمد صلاح كارزارهايي به‌راه انداخته‌اند. اين حرف صلاح، بر خلاف تلاش‌هايي بود كه آنها سال‌هاي سال است برايش قدم برمي‌دارند. هشتگ‌هايي در توييتر براي اين موضوع ساخته شد و خيلي سريع به ترند اصلي اين شبكه اجتماعي تبديل شدند. اكانت رسمي فدراسيون فوتبال مصر با نقل‌قول‌هايي از صلاح، الغزال، هگزي و المحمدي، اين ماجرا را يك نقشه عليه ورده خواندند و كار او را يك «اشتباه». اما همزمان در اين اكانت گفته شد كه افرادي كه به‌ آنها تعرض شده بود، مي‌توانستند بسيار كنترل‌شده‌تر رفتار كنند. موج حملات و ريپورت‌هاي اين پست آنقدر شديد بود كه بعد از دو ساعت از توييتر پاك شد. صلاح در مورد بليت‌هاي مسابقات نشان داد كه با دغدغه‌هاي طبقه متوسط جامعه مصر همراه است. اما كاري كه صلاح و هم‌تيمي‌هايش در قبال عمرو ورده انجام دادند، بر خلاف خواست آنان بود. صلاح كم حرف مي‌زند، حداقل در اين موارد كم حرف مي‌زند و بسيار مراقب است كه حساسيت‌برانگيز نباشد. او در سخنانش تاكيد كرد: «نه، به معناي نه» است و نبايد بعد از اينكه زني پاسخ منفي مي‌دهد، به ماجرا ادامه داد. او يكي از كليدواژه‌هاي مدافعان حقوق زنان را تكرار كرده تا بتواند فضا را با خودش همسو كند، اما چنين اتفاقي رخ نداده است. برخي مي‌گويند اين كلمات را به كار برده تا در ليورپول دچار مشكل نشود و نظر واقعي‌اش همان است كه ورده تنها يك اشتباه كرده و بايد به او فرصت دوباره داد. بسياري مي‌گويند بهتر بود محمد صلاح در اين خصوص سكوت كند تا اينكه بخواهد اينچنين از هم‌تيمي‌اش دفاع كند. به‌خصوص كه اين اظهارنظرها پيش از ديدار مصر با اوگاندا بوده و مي‌تواند روي جو استاديوم‌ها تاثير منفي بگذارد.

ماجرايي در جام ملت‌هاي آفريقا مدام در حال تكرار است و آن هم آسيب ديدن هواداران است. زماني كه الجزاير و سنگال با يكديگر بازي داشتند، نزديك بود افراد بسيار زيادي زير دست و پا له بشوند، چرا كه هواداران حاضر نشده‌اند از گيت‌هاي ورودي عبور كنند و بدون در دست داشتن بليت قصد ورود به استاديوم را داشتند.

چهار سال پيش و در شهر قاهره، ۲۰ نفر در ورزشگاه ۳۰جون (محل برگزاري ديدار تيم‌هاي الجزاير و سنگال) كشته شدند. اين شائبه وجود دارد كه در اين تورنمنت هم اين اتفاق بيفتد، چرا كه اوضاع ورزشگاه‌هاي مصر هرگز امن نبوده و نيست. در ساير بازي‌ها، مشكلات بيشتري وجود دارد. كنفدراسيون فوتبال آفريقا به تقليد از اروپايي‌ها، براي هواداران «فن‌آيدي‌» درست كرده‌ كه كارايي كافي ندارد. بسياري نتوانسته‌اند بعد از خريد فن‌آيدي بليت تهيه كنند. با وجود چك شدن مسائل امنيتي، فن‌آيدي باعث شده ورزشگاه‌ها خالي بشوند. حتي خانواده بعضي بازيكنان تيم‌هاي حاضر كه هزاران كيلومتر راه آمده‌اند، نتوانسته بودند بازي‌ها را تماشا كنند. افرادي مي‌گويند دولت مصر ترجيح مي‌دهد كه استاديوم‌ها پر نشوند تا تجمعي شكل نگيرد. به‌خصوص كه محمد مرسي به تازگي فوت كرده است.

در جريان بازي‌هاي مصر، تماشاگران در دقايق ۲۰ و ۷۴ به ياد قربانيان حوادث ورزشگاه‌ها نور موبايل‌هاي‌شان را روشن مي‌كنند. دقيقه ۲۰ اشاره به كشته‌شدگان ورزشگاه ۳۰جون دارد و دقيقه ۷۴، اشاره به كشته‌شدگان فاجعه «پورت‌سعيد» كه باعث تعطيلي موقت فوتبال در مصر شد. اوضاع چندان مرتب نيست و شاهد يك جام ملت‌هاي بي‌نظم هستيم. صداي اعتراضات از هر سمت به گوش مي‌رسد، سرورهاي كامپيوتري فدراسيون فوتبال آفريقا خراب شد و اين ماجرا باعث شد مشكلات بسياري براي هواداران به وجود بيايد. فاطما سامورا، دبيركل فيفا نياز به يك جراحي اورژانسي پيدا كرد. بازي‌ها در تابستان برگزار مي‌شود و گرما امان همه را بريده است. زمين‌هاي بازي براي اولين‌بار در فصل تابستان در اين تورنمنت مورد بهره‌برداري قرار گرفته‌اند و به جذابيت بصري بازي‌ها افزوده‌اند.

با وجود تمام اين حواشي و اتفاقات مهم كه برخي با جان انسان‌ها در پيوند است، رسانه‌ها و افكار عمومي همچنان درگير ماجراي حمايت محمد صلاح از عمرو ورده هستند. اين دليلي است كه مي‌گوييم صلاح در توفان قدم گذاشته است. او درباره يكي از حساس‌ترين موضوعات اجتماعي، اظهارنظري جنجالي داشته و بعيد است به اين زودي ماجرا ختم به ‌خير شود.

etemadnewspaper.ir
  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۲ آذر
    جام حذفی ایران
    تراکتور - گل گهرسیرجان
    ۱۵:۰۰
  • جام حذفی ایران
    فرد البرز - خیبر خرم آباد
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    شناورسازی قشم - مس رفسنجان
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    پارس جنوبی جم - سپاهان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الفیحا - الاهلی عربستان
    ۱۸:۲۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - القادسیه
    ۲۰:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آگزبورگ
    ۲۳:۰۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - تولوز
    ۲۳:۳۰
  • شنبه ۳ آذر
    لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - چلسی
    ۱۶:۰۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال خوزستان - پیکان
    ۱۶:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    هلاس ورونا - اینتر
    ۱۷:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - هایدنهایم
    ۱۸:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - فرایبورگ
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - ناتینگهام فارست
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - کریستال پالاس
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ولورهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - یوونتوس
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - تاتنهام
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    سلتاویگو - بارسلونا
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش