چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳
۱۲:۴۹ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۱۷۳۸
سرپوش فوتبالی

فوتبال ایران، جایی مناسب برای جولان دلال‌ها

چرا کسی جلوی خون‌آشام‌های فوتبالی را نمی‌گیرد؟

فوتبال ایران,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال
پدیده دلالیسم این روزها در فوتبال ایران نه تنها کم نشده بلکه هرروز بیشتر و بیشتر هم می‌شود. آنقدر بیشتر که این سوال پیش می‌آید چرا کسی جلوی چنین آفت بزرگی را نمی‌گیرد؟

دلالیسم؛ این واژه‌ای‌ است که این روزها در فوتبال بیشتر از هر ورزش دیگری شنیده می‌شود. فرقی هم نمی‌کند که پای تیم‌های داخلی ایران وسط باشد یا بهترین تیم‌های اروپایی. شاید این وسط نحوه ورود دلال‌ها به تصمیم‌گیری‌های کلان فوتبال هر کشور فرق داشته باشد اما در اصل ماجرا هیچوقت تغییری ایجاد نمی‌شود و این پدیده عجیب و غریب هرروز هم بیشتر از روز قبل نمود پیدا می‌کند.

این در حالی است که بعضی ها برای دلال‌ها اسم هم گذاشته اند و از آنها تحت عنوان خون‌آشام‌های فوتبالی یاد می‌کنند! البته منظور از دلال، واسطه های رسمی که دوره های رسمی را گذرانده اند نیست بلکه افرادی مد نظر هستند که واسطه رسمی نیستند و عملکرد آن ها هم فراتر از واسطه گری برای نقل و انتقال بازیکنان و مربیان است. همان طور که خیلی‌ها اعتقاد دارند، هیچ چیز در مقطع کنونی به اندازه دخالت داشتن یک دلال در تصمیمات یک باشگاه و یا اتفاقات مهم هر رشته‌ای نمی‌تواند تاثیر منفی به همراه داشته باشد. 

در فوتبال ایران هم که همیشه قصه دخالت دلال‌ها سر درازی داشته. بحث ورود و دخالت دلال‌ها در فوتبال ایران بارها در رسانه‌های دیداری و نوشتاری مورد بررسی قرار گرفته اما هنوز که هنوز است بدون کمترین تاثیر، بیشترین سودجویی از طریق دلال‌ها به سرانجام موردعلاقه آنها و البته بعضا باشگاه‌ها، مربیان، مدیران، مربیان و بازیکنان می‌رسد.

این روزها بحث حضور یک مهاجم خارجی در باشگاه پرسپولیس دوباره مطرح شده و همه می‌دانند تیم کالدرون نیاز مبرمی به جذب یک مهاجم مکمل در کنار علیپور دارد. در حالیکه شنیده می‌شد سرمربی آرژانتینی قرمزها از بین دو مهاجم برزیلی و آفریقایی در نظر دارد که یکی را به جمع بازیکنانش اضافه کند، چند روز پیش در فضای مجازی اخباری عجیب در خصوص نزدیک شدن یک مهاجم بوسنیایی به نام هاسکیچ مطرح شد. مهاجمی که خیلی‌ها شناخت زیادی از او نداشتند اما وقتی تصویر او را در صفحه یکی از افراد نزدیک به باشگاه پرسپولیس دیدند، تعجب کردند.

نزدیک از این بابت که فرد موردنظر طی سال‌های اخیر همیشه یکی از کسانی بوده که طرفداران در فضای مجازی نسبت به او زاویه و اعتقاد داشتند در تصمیم‌گیری‌های باشگاه به خصوص در نقل‌وانتقالات و نزدیک کردن بازیکنان به تیم نقش دارد. داستان جایی عجیب‌تر و البته ترسناک‌تر شد که تصویری از مکالمه یکی از هواداران پرسپولیس با این شخص روی خروجی رسانه‌ها قرار گرفت. جایی که یکی از هواداران به شخص موردنظر گوشزد کرده بود که سرمربی تیم باید خرید بعدی را تعیین کند و فرد نزدیک به باشگاه اینطور جواب داده بود: "اگر من تعیین کردم چی؟!" همین واکنش باعث شد موج عجیبی در فضای مجازی به راه بیفتد. موجی که در نهایت به سمت تهدید هوادار پرسپولیس از سوی فرد موردنظر رفت. چراکه فرد موردنظر از هواداران خواسته بود هرکس نشانی دقیق آن هوادار که وارد مکالمه شده بود را پیدا کند، بیست میلیون تومان مژدگانی دریافت خواهد کرد!

این شاید تازه‌ترین نمونه در خصوص موضوع گزارش باشد. در فوتبال ایران بارها شاهد چنین اتفاقاتی بودیم. از روزی که هادی مهدوی کیا روی خط برنامه نود رفت و اینطور از دلال‌های بزرگ فوتبال ایران پرده‌برداری کرد: "ماه رمضان بود که همراه با یکی از دوستانم به خانه‌ای رفتیم که خانه یکی از دلالان بود. در این خانه من چیزهایی دیدم که باید به خاطر دیدن این صحنه‌ها برای فوتبال کشورمان تاسف بخورم. در این خانه بازیکنان نامی ایران رفت و آمد داشتند و من یکی از کمک داوران معروف را هم دیدم که برای مهمانان قلیان چاق می‌کرد!" تا روزی که در آبان ۹۶ باشگاه خبرنگاران جوان گزارش عجیبی از مکالمه یکی از دلال‌ها را منتشر کرد.

فوتبال ایران,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال

رابطه این روزهای دلال‌ها با بازیکنان فوتبال به گونه‌ای است که آنها فقط روی گزینه‌های خارجی سرمایه‌گذاری نمی‌کنند. اینکه یک بازیکن خارجی از طریق یک نفر به باشگاهی لینک شود به خودی خود موضوع غریبی نیست اما اینکه بازیکنان ایرانی هم بدون اجازه رفقای نزدیک خودشان که از نظر فوتبالی‌ها اسم دلال را به دوش می‌کشند، راهی تیمی نشوند در نوع خود آفت بزرگی است که به فوتبال ایران وارد شده. نحوه کار دلال‌ها در فوتبال ایران تقریبا برای همه ثابت شده است.

اینکه یک نفر از طریق روابطی که دارد سعی می‌کند واسطه‌ باشد و در نهایت به قول خودشان سهم خودش را بردارد و منتظر رسیدن فصل نقل‌وانتقالات بعدی باشد. گرفتن سهم از بازیکنان ایرانی، ستاره‌های خارجی و حتی بازیکنانی که اسم و رسم خاصی ندارند این روزها تبدیل به اصلی‌ترین هدف دلال‌ها شده. دلال‌هایی که بارها لو رفتند اما بدون اینکه نهادهای مربوط به فدراسیون فوتبال جلوی آنها را بگیرند خیلی راحت به کار خود ادامه دادند. اگرچه این حرف‌ها تکراری شده و بعید است با این گزارش و یا پیگیری‌های مشابه کسی به فکر مقابله با چنین فسادی بیفتد.

گزارش سال ۱۳۹۱ روزنامه اعتماد در خصوص لو رفتن لیست دلال‌های فوتبال ایران خودش بر این قضیه صحه می‌گذارد. این که سال‌ها از آن اتفاق عجیب و غریب و رو شدن نامه‌های محرمانه گذشته اما هنوز نقش دلال‌ها در فوتبال ایران نه تنها کم‌رنگ نشده، بلکه پررنگ‌تر هم شده. این بخشی از نوشته اعتماد در خصوص لو رفتن لیست دلالان فوتبال ایران بود: روزنامه اعتماد برای اولین بار این لیست را به دست آورده و ۱۰۱ نام را در دست دارد. نکته اینجاست که فدراسیون فوتبال حتی در اعلام این لیست هم «گاف» داده و مورد ۱۷ و ۸۰ و البته مورد ۴۸ و ۸۶ دو نام مشترک است که نشان می دهد این لیست ۱۰۱نفره نیست و اسامی ۹۹نفر به اطلاع هیات ها و باشگاه ها رسیده تا با این افراد همکاری نکنند: لیستی که با «الف» شروع می شود و با حرف «ب» به پایان می رسد و همه تیپ آدم فوتبالی در آن یافت می شود.

اولین اسم همان کسی است که رابطه بسیار نزدیکی با سرمربی مشهور منشوری دارد که فعلاحق تیمداری ندارد و پسرش هم به دلیل دوپینگ محروم است. نام دوم همان کسی است که در تیم های تبریزی فعالیت دارد . آن روزها البته دوچرخه هم برای تردد نداشت اما حالابا ماشین های شاسی بلند رفت و آمد می کند و کارش به محاکم قضایی به خاطر دایر کردن خانه های تیمی در شمال کشیده شده است. دلال مورد نظر حجت الاسلام علیپور که به قلعه نویی تذکر داده بود، در ردیف ۲۲ قرار دارد که در تیم های تبریزی فعالیت دارد و بازیکنی که جدیدا به باشگاه استقلال آمده از بازیکنان طرف قرارداد با اوست.

در ردیف ۳۳ و ۸۹ نام دو برادر به چشم می خورد که بارها در برنامه ۹۰ از دلالی ها و فعالیت های آنها پرده برداشته شد. در ردیف ۳۵ نام آشنایی به چشم می خورد.  او همان کسی است که سال هاست از متن فوتبال به حاشیه رفته اما به خاطر نزدیکی با پدرخانم «بسیار» مشهورش آنقدر بازیکن بی کیفیت اما با ارقام نجومی به باشگاه ها قالب کرده که دیگر همه او را به عنوان دلال می شناسند و البته برای پدرخانم مشهور هم گویا چندان مهم نیست و خودش هم بی نصیب نمی ماند! در لیست باز هم اسامی دیگری هست، مثل همان دلالی که زمانی یکی از بازیکنان ایرانی را به آلمان یا هلند فرستاد و طوری رسانه یی کرد که گویا بازیکن جذب شده اما باشگاه موضوع را به کل تکذیب کرد.

khabaronline.ir
  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • چهارشنبه ۲۶ دی
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    دالاس ماوریکس - دنور ناگتس
    ۰۶:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    سایپا - پیکان تهران
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    مس رفسنجان - شهداب یزد
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    صنعتگران امید - مهرگان نور
    ۱۸:۰۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الخلود - الاهلی عربستان
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    اورتون - استون ویلا
    ۲۳:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    نیوکسل - ولورهمپتون
    ۲۳:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - هوفنهایم
    ۲۳:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    اینتر - بولونیا
    ۲۳:۱۵
  • لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - تاتنهام
    ۲۳:۳۰
  • جام حذفی فرانسه
    اسپالی - پاری سن ژرمن
    ۲۳:۳۰
  • جام حذفی اسپانیا
    بارسلونا - رئال بتیس
    ۲۳:۳۰
  • پنج شنبه ۲۷ دی
    جام حذفی اسپانیا
    الچه - اتلتیکومادرید
    ۰۰:۰۰
ویژه سرپوش