باشگاه پرسپولیس این روزها گرفتاری های بسیار زیادی در سطح مدیریت حس می کند و این مسئله بعد از استعفای مهدی رسول پناه سرپرست و عضو هیات مدیره این باشگاه و البته علی رغبتی کمی بیشتر از گذشته به چشم می آید و باید دید درنهایت چه تصمیماتی برای این باشگاه اتخاذ می شود و آیا این قرمز ها در آستانه شروع لیگ و فینال لیگ قهرمانان آسیا (AFC Champions League) به ساحل آرامش می رسند یا اینکه تمام دستاوردهای یحیی و شاگردانش به علت سوءمدیریت بر باد می رود. اما این باشگاه علاوه بر مسایل کلان مدیریتی به دلیل داشتن پرونده های مختلف در فیفا، دادگاه عالی ورزش و کمیته استیناف کنفدراسیون فوتبال آسیا ( AFC ) ، روزهای پرسروصدا حقوقی را پشت سر می گذارد و تلاش بخش حقوقی باشگاه و البته وکلای این تیم در پرونده های مختلف این است که درنهایت با دفاعیات خوب و قانونی خبرهای خوبی را از روند این پرونده ها به هواداران پرشور باشگاه بدهند.
به همین منظور با وکیل باشگاه پرسپولیس در بعضی پرونده های مهم باشگاه دقایقی هم کلام شدیم تا درخصوص پرونده هایی که او مدیریت می کند، صحبت کنیم. گفت وگوی « فرهیختگان» با امیر ساعد وکیل را در ادامه می خوانید.
در آغاز از آنجا که شما مسائل حقوقی مربوط به پرونده عیسی آل کثیر را عهده دار بودید، می خواهیم از ریز دفاعیات ارسالی برای کمیته استیناف دربارهی این پرونده بگویید.
خب، این پرونده در هنگامی که تیم برای انجام مسابقات لیگ قهرمانان آسیا (AFC Champions League) در دوحه حضور داشت، باز شد و در مقطع آغازین اعتراض به حکم صادره کمیته انضباطی فیفا دربارهی محرومیت ۶ ماهه آقای آل کثیر پرونده در اختیار من قرار نداشت اما سایر دوستان در پرسپولیس که از حقوق سررشته دارند، دفاعیاتی را تنظیم کردند که در آن به شادی های بعد از گل این بازیکن در ایران اشاره شده بود و همچنین گفتگو این بازیکن بعد از گلزنی که آن را تقدیم به برادرزاده اش کرده بود نیز در پرونده قرار داده شد. ضمن اینکه بعضی از شادی گل های مشابه با شادی آل کثیر در فوتبال خارجی هم در پرونده قرار گرفت اما جواب کمیته انضباطی کنفدراسیون فوتبال آسیا به ما این بود که برای ما مهم نیست این اقدام بازیکن از روی علم و آگاهی بوده یا اینکه با قصد و انگیزه دیگری انجام شده بلکه این مهم است که یک تماشاگر حاضر در ورزشگاه یا بیننده تلویزیونی احساس نکند به فرد یا قومیتی اهانت نژادی صورت گرفته است.
و پس از ارائه پرونده به شما برای دفاع از این بازیکن در کمیته استیناف چه اتفاقاتی رقم خورد؟
ما طوری دفاعیات خود را آماده کردیم که هرکدام را از زوایایی که مورد تایید کمیته انضباطی AFC نبود، کنار گذاشتیم و توانستیم لایحه دفاعی این پرونده را در ۲۶ صفحه تنظیم کنیم و با اضافه شدن مستندات حدود ۵۰ صفحه تقدیم کمیته استیناف کنفدراسیون فوتبال آسیا کردیم. ما سعی کردیم در این بخش از دفاعیات خود مستندات محکم تری را ارائه کنیم و به طور مثال به شادی بازیکن بحرینی مقابل هنگ کنگ اشاره کردیم که آن هم با محرومیت از سوی کمیته انضباطی AFC مواجه شده بود و آن را مقایسه کردیم با اقدام آل کثیر که اصلا در فاز دیگری انجام شده بود. همچنین در بخشی از دفاعیات اشاره کردیم به مقررات فیفا و اینکه در چه زمان هایی رفتار یک بازیکن نژادپرستانه قلمداد می شود. مقررات انضباطی AFC هم یکی دیگر از موارد ارسالی ما به استیناف بود و با اشاره به ماده ۱/۵۸ انضباطی کنفدراسیون فوتبال آسیا سعی کردیم بسیاری از جنبه های عمومی حکم صادرشده را مخدوش کنیم.
حالا چقدر امید دارید که این دفاعیات به نتیجه برسد و این بازیکن مورد عفو قرار بگیرد؟
این پرونده به لحاظ حقوقی بسیار فراتر از پرونده های معمول در ورزش کشور است و به همین دلیل بسیار برای ما وقت گیر و سنگین بود. با توجه به اینکه فیفا در موضوعاتی که به دخالت سیاسی ها در ورزش و همچنین موارد نژادپرستی مربوط می شود بسیار حساس است، نمی توانیم پیش بینی دقیقی از رای نهایی داشته باشیم اما چیزی که مشخص است این است که ما در ایران می دانیم او قصد و انگیزه ای نداشته و حالا امیدواریم با دفاعیات جدید بتوانیم باعث بخشش او شویم و این بازیکن بتواند در فینال آسیا پرسپولیس را همراهی کند.
دربارهی پرونده آل کثیر یک تفاوت نظری هم بین کارشناسان حقوقی فوتبال وجود داشت. بعضی بر این باور بودند که این بازیکن باید در دفاعیاتش از لفظ معذرت خواهی استفاده کند و بعضی مخالف عذرخواهی بودند. شما از کدام استراتژی استفاده کردید؟
من بر این باور بودم که اگر قرار باشد ما در این دفاعیات به صورت مستقیم عذرخواهی کنیم، یعنی پذیرفته ایم که اشتباهی رخ داده است. ضمن اینکه در قوانین چیزی وجود ندارد که اگر فردی بعد از باز شدن پرونده ای عذرخواهی کند در جرایمی که برایش درنظر گرفته می شود، تخفیفی قائل می شوند. ضمن اینکه در مواردی که به نژادپرستی مربوط است حداقل جریمه ای که در آیین نامه انضباطی آمده، همین ۶ ماه است و بازیکن بحرینی نیز با همین مقدار محرومیت که حداقل جریمه است، مواجه شده است. با این تفاسیر من صلاح ندانستم که آل کثیر به صورت مستقیم عذرخواهی کند و از او خواستیم نامه ای بنویسد که در آن لفظ عذرخواهی وجود نداشته باشد اما از انگیزه هایش بنویسد و اعلام کند که قصد اقدام نژادپرستانه نداشته و تنها رابطه عاطفی برای برادرزاده اش او را به این شادی گل سوق داده است.
درمورد پرونده برانکو ایوانکوویچ شما بر این عقیده بودید که اقدام بعدی فیفا کسر امتیاز یا سقوط به دسته پایین تر نخواهد بود و ظاهرا تفسیر شما درست هم بود.
من بر این باور بودم که فیفا در آن مقطع پرسپولیس را با جریمه جدیدی روبه رو نمی کند و حتماً پیش از اعلام محرومیت های جدید نامه ای برای باشگاه ارسال می کند و در آن زمانی هرچند کوتاه را برای آنها درنظر می گیرد تا به تعهدات خود عمل کنند و اگر این اتفاق رخ ندهد، شامل جریمه ای می شوند که در نامه قبلی به آن اشاره شده بود. اما بعضی دوستان حقوقی آن زمان با نظر من مخالف بودند و بر این باور بودند که باشگاه پرسپولیس در خطر کسر امتیاز یا سقوط به دسته پایین تر قرار دارد. اکنون هم که بخش عمده ای از مطالبات برانکو پرداخت شده و گزارش آن نیز توسط وکیل برانکو ایوانکوویچ به فیفا اعلام شده است. امید داریم که ظرف روزهای آینده اندک مبلغ باقی مانده هم به ایشان پرداخت شود و پس از آن ۶ هزار فرانک سوئیس جریمه به فیفا هم با راهکاری به حساب فیفا ارسال شود تا مشکل بسته بودن پنجره پرسپولیس برطرف شود.
این یعنی فیفا به علت دیر پرداخت شدن پول برانکو ایوانکوویچ قطعا پنجره باشگاه پرسپولیس را نمی بندد؟
اگر تا زمان باز بودن پنجره نقل وانتقالات این پول پرداخت شود، قطعا پنجره پرسپولیس باز می شود.
ظاهرا قرار بود باشگاه دربارهی مسئله مذاکره با بشار رسن (Bashar Rasan) و البته فسخ قرارداد شجاع خلیل زاده هم شکایاتی را صورت بدهد. این اتفاق رخ داده است؟
ببینید، هنوز این موارد در حد صحبت و مشورت پیش رفته و به تشکیل پرونده منجر نشده است اما خب تیم القطر با بشار رسن مذاکرات بسیار عمیقی داشته و حتی بازیکن را به جدایی تشویق کرده است که این خود می تواند جرایمی برای باشگاه و بازیکن داشته باشد که با توجه به مخالفت باشگاه و پذیرش از سوی رسن فعلا این موضوع به تشکیل پرونده نرسیده است. درمورد شجاع خلیل زاده هم چون ایشان فسخ کرده، دست باشگاه را برای اقدام جدید بسته است. اما ایشان هم با الریان قطر قرارداد امضا کرده و هم پیش از رفتن با باشگاه پرسپولیس قرارداد بسته است و ما منتظریم ببینیم نظر کمیته تعیین وضعیت درخصوص این فسخ به چه ترتیب است که اگر آن را قانونی بدانند، باشگاه می تواند از طریق فیفا این پرونده را پیگیری کند و اگر به نفع باشگاه هم رای صادر شود که قطعا جرایمی برای این بازیکن درنظر گرفته می شود.
باشگاه پرسپولیس در مسئله شجاع خلیل زاده دقیقا به چه موضوعی اعتراض دارد؟
ما هم ایراد شکلی از فسخ قرارداد بازیکن گرفته ایم و هم در قرارداد ایشان بندی موجود است که تا زمانی خاص می تواند آفر خارجی ارائه کند و با دادن مبلغی اقدام به جدایی کند که این زمان برای این بازیکن به پایان رسیده بود.
- 18
- 6