پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۴۰ - ۱۹ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۱۰۶۶
سرپوش فوتبالی

گرشاسبی: خریداران سهام پرسپولیس و استقلال ضرر می کنند/ فتح‌الله‌زاده:‌ واگذاری دو باشگاه کارشناسی نیست

حمیدرضا گرشاسبی,علی فتح الله زاده
مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس گفت: با این روند واگذاری، باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال دولتی‌تر می‌شوند.

حمیدرضا گرشاسبی در گفت و گو با فارس درباره چرایی فعالیت های انجام شده برای واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در سال پایانی دولت اظهار داشت: این بحث همیشه مطرح بوده و قرار نیست دو باشگاه خصوصی شوند. استقلال و پرسپولیس زمانی واگذار می شوند که دولت، سایه و نقش خود را از روی آنها بردارد و آنها را به بخش خصوصی واگذار کند اما چه نوع واگذاری است که ۱۰ تا ۱۵ درصد سهام در فرابورس عرضه شود و سایر سهام آنها در اختیار دولت باشد تا خودش برای سرخابی ها هیات مدیره و مدیرعامل تعیین کند؟

وی ادامه داد: سخت و بعید می دانم در وضعیت فعلی هم روند واگذاری انجام شود زیرا شرایط فعلی به هیچ وجه برای واگذاری فراهم نیست. حتی با این روند مدنظر وزارت ورزش و جوانان باشگاه ها بیشتر دولتی تر می شوند تا خصوصی. 

مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس درباره مبهم و پنهانی پیش رفتن فرآیند واگذاری عنوان کرد: تاکنون ندیدیم چیزی جلو برود که بخواهیم بگوییم شرایط در چه شکلی است. فقط شنیده ایم جلساتی در این زمینه تشکیل شده است. یکی از مهم ترین شرایط واگذاری یا حضور در فرابورس، سه سال شفافیت اسناد مالی باشگاه ها است. شفافیت به معنی عدم بدهی و سوددهی سرخابی ها است که چنین چیزی را نمی بینیم.

گرشاسبی تصریح کرد: استقلال و پرسپولیس از زمان تاسیس خود بدهی مالیاتی دارند که تاکنون صاف و شفاف نشده است. با توجه به اینکه تعیین مالیات بدون بررسی صورت حساب های مالی بوده، بدهی مالیاتی را به شکل علی الراس تعیین کرده اند. یعنی حساب و کتاب ها در سال های دور آماده نبوده و آنها را به دفاتر اسناد مالی تحویل نداده اند. به همین دلیل اداره مالیات طبق بررسی برخی اسناد بدهی را به شکل علی الراس محاسبه می کنند. 

وی ادامه داد: با توجه به پرداخت نشدن این مالیات در تمام این سال ها، به آن جریمه هم تعلق گرفته و به رقم گردن کلفتی تبدیل شده که سال هاست برای استقلال و پرسپولیس دردسر به وجود آورده. 

مدیرعامل اسبق پرسپولیس درباره اینکه به نظر می رسد مسئولان وزارت ورزش با واگذاری ناگهانی برخی مجموعه های ورزشی و تحت تملک درآوردن آنها برای سرخابی ها قصد دارند به شکل غیر واقعی طرازهای مالی آنها را مثبت کنند، توضیح داد: این ورزشگاه ها متعلق به دولت است و نمی توان آنها را واگذار کرد و با سندشان وام گرفت. هیچ کاری نمی توان با ورزشگاه هایی که در جریان واگذاری تحت مالکیت استقلال و پرسپولیس درآمده انجام داد و فقط می توان از آنها استفاده کرد. فروششان هم مانند طی کردن هفت خوان رستم می ماند.

گرشاسبی ادامه داد: اگر عزم و اراده جدی و قطعی برای واگذاری استقلال و پرسپولیس وجود داشته باشد، می توانیم از کشوری مانند ترکیه الگو بگیریم که در اقدامی موفق، کل باشگاه های دولتی  را به بخش خصوصی واگذار کرد.

وی درباره چرایی واگذاری دو مجموعه ورزشی شهرداری تهران و اداره کل ورزش و جوانان استان تهران به دو باشگاه برخلاف صرف و صلاح بیت المال توضیح داد: زمانیکه ورزشگاه های شهید کاظمی و امام رضا(ع) در اختیار پرسپولیس و استقلال قرار گرفت، بحث واگذاری دو باشگاه مطرح نبود. سند این مجموعه ها در اختیار شهرداری است و به صورت موقت و چندین ساله سرخابی ها از آنها استفاده می کنند. 

مدیرعامل اسبق پرسپولیس ادامه داد: در زمان شهرداری قالیباف طبق صحبتی که خودم به عنوان مدیرکل ورزش و جوانان تهران با وی داشتم، قرار شد با توجه به اینکه شهرداری ها در تمام کشور مشغول تیمداری و کمک به تیم ها هستند، شهرداری تهران هم به استقلال و پرسپولیس کمک کند. در آن زمان به ما اعلام کردند طبق مصوبه شورای شهر، کاری با ورزش قهرمانی نداریم و تنها به ورزش همگانی اهمیت می دهیم. ما هم گفتیم ورزشگاه هایی مانند امام رضا (ع) و شهید کاظمی به چه درد ورزش همگانی می خورد؟

گرشاسبی افزود: در نهایت طبق پیگیری های صورت گرفته و کمک های پررنگ علیرضا دبیر که آن زمان عضو شورای شهر تهران بود، قرار شد با مصوبه این شورا و ورود محمود گودرزی، وزیر وقت ورزش و جوانان برای اینکه حساسیتی ایجاد نشود، ضمن در اختیار گذاشتن ورزشگاه کاظمی به پرسپولیس، استادیوم امام رضا (ع) هم تحویل استقلال شود. بچه های ورزشی شورا هم در این راستا خیلی کمک کردند. این ورزشگاه ها که آن زمان بلااستفاده بودند، اکنون هم تحت تملک سرخابی ها نیستند و فقط از آنها استفاده می شود.

وی درباره دلیل ورود سرخابی های پایتخت به بازار بورس و فرابورس در بدترین شرایط اقتصادی بورس کشور گفت: به نظر من اصلا نیازی به این کار نیست بلکه باید با تشکیل ترکیبی از افراد توانمند اقتصادی و ورزشی مانند کاری که در ترکیه انجام می شود، راهکار و تعریف درستی را برای واگذاری آنها در نظر گرفت تا استقلال و پرسپولیس به یک الگو برای واگذاری سهام سایر باشگاه ها تبدیل شوند و دولت هم دردسر آنها را از سر خودش باز کند.

مدیرعامل اسبق پرسپولیس خاطرنشان کرد: با شرایط فعلی به باشگاه ها آسیبی وارد نمی شود و ضرر واگذاری سهام از طریق پرسپولیس و استقلال به افرادی می رسد که سهام را خریداری می کنند. البته اگر سودی هم در کار باشد به همین افراد بازمی گردد که آن هم بعید است. در کل از نظر من پرسپولیس و استقلال با واگذاری از این طریق به سود و ضرر خاصی نمی رسند.

گرشاسبی درباره اینکه به نظر می رسد مطرح شدن بحث واگذاری این دو باشگاه مردمی در مقطع اخیر به جهت پاک کردن صورت مسئله ناکارآمدی دولت در اداره فوتبال است، عنوان کرد: من نیت اصلی طراحان واگذاری را نمی دانم و نمی خواهم این امر را قضاوت کنم اما فکر نمی کنم واگذاری استقلال و پرسپولیس محقق شود. دست کم تا پایان دولت فعلی این اقدام زمانبر و پردردسر اتفاق نمی افتد.

وی ادامه داد: بسیاری از مدیران سازمان خصوصی سازی که هم در جریان پیگیری واگذاری دو باشگاه بودند، اکنون گرفتار شده اند و این جا به جایی ها تاخیر زیادی را به وجود آورد. باشگاه ها هم به دلیل تغییرات متوالی مدیران خود و خط کشی نشدن حساب و کتاب های دوران مدیریتی آنها، تنها سبب تلنباری بدهی استقلال و پرسپولیس شده است. 

این مدیر فوتبالی ادامه داد: برخی مدیران هم فکر می کنند در این دو باشگاه چه خبر است و برای حضور در آنها هول می شوند. وقتی وارد کار می شوند، تازه می فهمند چه وضعیت اسفناکی از لحاظ مالی وجود دارد. این ورود چشم بسته سبب می شود آش همین آش باشد و کاسه همین کاسه. مدام بدهی های جدید روی قبلی ها تلنبار می شود و با دو اشتباه در پرونده های حقوقی کار بیخ می کند. به همین دلیل استقلال و پرسپولیس مدام کاسه چه کنم دست شان می گیرند و دنبال پیدا کردن راهکار برای رفع مشکلات هستند.

***

فتح‌الله‌زاده:‌ استقلال سهامدار دارد، بدون اجازه اساسنامه‌اش را عوض کردند/ واگذاری دو باشگاه کارشناسی نیست

مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال گفت: از نظر من واگذاری ۲ باشگاه کارشناسی نیست و عواقب آن به دولت بعدی موکول می‌شود و شما شک نکنید با این ندانم کاری هر دو باشگاه طی سال‌های آینده دچار مشکلات عدیده خواهند شد.

علی فتح‌الله‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس در خصوص نحوه واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به فرابورس اظهار داشت: از نظر من این موضوع نامش رهاسازی است تا واگذاری؛ ما می‌خواهیم باشگاه‌ها را به سمت خصوصی‌سازی ببریم ولی با این شرایط این کار امکانپذیر نیست. 

وی افزود: با توجه به شرایط اقتصادی در ایران و آسیب‌هایی که در ایام کرونا به کل جهان و به خصوص کشور ما وارد شده باید بررسی‌های دقیقی روی این موضوعات صورت بگیرد. متأسفانه این روزها اموال باشگاه‌ها را بالا می‌برند و مثلاً فلان استادیوم را به نام استقلال و پرسپولیس  می کنند اما فرض کنید کسی که می‌خواهد سهام استقلال را بخرد نیاز نداشته باشد که دو ورزشگاه در اختیار استقلال باشد.

مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال تأکید کرد: به جای آنکه این کار را انجام بدهند بهتر است برند دو باشگاه را واگذار کنند. مثلاً  فردی که می‌خواهد سهام داشته باشد خودش وارد عرصه شود و هرکاری که دلش می‌خواهد با سلیقه خودش انجام بدهد. اشتباه اول اینجا بود که ورزشگاه‌ها را برای اضافه کردن اموال برای ورود به فرابورس اینگونه به دو باشگاه اختصاص دادند اما شاید فردی که خواست سهام را بخرد نیازی نداشته باشد که ورزشگاه مرغوب‌کار به نام استقلال باشد.

فتح‌الله‌زاده گفت: نکته مهم قضیه هم این است که آیا مسائل مالی این باشگاه‌ها حل شده است یا خیر؟ من خودم چندین بار به رؤسای مجامع مختلف نامه نوشته‌ام که ما مطالباتی داریم که باید تکلیفش مشخص شود. شاید فردا یک نفر باشگاه را خریداری کرد و یک شاکی جدید پیدا شد و به AFC نامه نوشت در آن صورت خریدار باشگاه اصلاً مسئولیت قبول نمی‌کند و می‌گوید باشگاه را تازه خریده و به بدهی‌های گذشته کاری ندارد. 

وی تأکید کرد: تمام بدهی‌ها باید صاف شود. در یک دوره یکسری از افراد سهام خریده‌اند اما بعدها آقایان اساسنامه باشگاه را عوض کرده‌اند آن هم بدون اجازه کسانی که سهام خریده‌اند. در زمان ریاست آقای علی عبادی در سازمان تربیت بدنی نفراتی مثل خسرو دانشجو، مرحوم منصور پورحیدری، محمد سعید نفریه و ... سهامدار شدند اما آیا از این نفرات اجازه گرفتند که اساسنامه را تغییر دادند؟

مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال تصریح کرد: خود من از مرحوم پورحیدری سؤال کردم که او گفت ما اجازه ندادیم اساسنامه عوض شود اما آقایان این کار را انجام دادند. از خانواده او هم سؤال کردم همین حرف را زدند.

فتح‌الله‌زاده یادآور شد: نکته مهم و سوم این است که وزارت ورزش در این چند سال بارها و بارها اعلام کرده این دو باشگاه بدهی مالیاتی سنگین دارند آن هم به دولت؛ آیا این بدهی‌ها تعیین تکلیف شده است یا خیر؟ شما همین حالا اگر بخواهید شخصاً خرید و فروشی انجام دهید تا مفصاحساب نبرید اجازه معامله به شما نمی‌دهند. آیا کسی که می‌خواهد سهام استقلال را بخرد فردا نمی‌گوید صدها میلیارد تومان بدهی مالیاتی چه شده است؟ در اینگونه موارد باید شفاف‌سازی صورت بگیرد و خصوصی‌سازی نباید معنی رهاسازی پیدا کند. از نظر من این کار اصلاً کارشناسی نیست و عواقب آن به دولت بعدی موکول می‌شود و شما شک نکنید با این ندانم کاری هر دو باشگاه طی سال‌های آینده دچار مشکلات عدیده خواهند شد.

وی ادامه داد: من اولین کسی بودم که یک پیشنهاد خوب مطرح کردم ولی متأسفانه آقایان لج می‌کنند و کار خودشان را می‌کنند آن هم بدون کارشناسی. پیشنهاد کردم حداقل در یک دوره به صورت پیمان مدیریت دو باشگاه را به افراد واجدالشرایط بدهند مثلا وزارتخانه باشگاه را به صورت پیمان مدیریت در اختیار فردی می‌گذارد و به او می‌گوید یک ریال کمک مالی به دو باشگاه نخواهد کرد و بید بدهی‌های باشگاه را هم تسویه کند. اگر این گروه خوب کار کردند باز هم قرارداد پنج ساله را تمدید کنند. به این شکل نه دولت پولی خرج می‌کند و نه سهامی فروخته و نه امتیازی به کسی واگذار کرده است. شک نکنید پیمان مدیریت به اهل فن در دو باشگاه جواب خواهد داد.

حمیدرضا گرشاسبی,علی فتح الله زاده

  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    سانفرسه هیروشیما - ویسل کوبه
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    اسپانیا - آلمان
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش