دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۴ - ۰۸ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۰۶۸۰
نوستالژی

ویروس کرونا علیه فوتبال؛ کاری که از پس جنگ جهانی و داعش بر نیامد

لغو فوتبال ها به دلیل کرونا,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی
با شیوع ویروس کرونا تقریبا تمامی مسابقات فوتبال در دنیا لغو شده است.

به گزارش ایلنا، حالا دو هفته‌ای می‌شود که تمامی لیگ‌های معتبر جهان از خاور دور تا خاورمیانه و اروپا و آمریکای جنوبی از لیگ قهرمانان اروپا و یورو ۲۰۲۰ تا لیگ برتر ایران همه بر اثر شیوع کرونا لغو شده است تا عطش فوتبال دوستان برای اغوای خود بیش از هر زمانی بیشتر شود. خبرها از سیاست تا همین ورزش همه و همه معطوف به کرونا شده از مخاطبین تا خبرنگاران همه تحت تاثیر کرونا ویروس هستند.

در جنگ جهانی اول تمامی مسابقات ورزشی از جمله المیپک لغو شد اما فصل ۱۵ - ۱۹۱۴ لیگ انگلستان با توجه به درگیری اروپا و انگلیس در این جنگ با قهرمانی اورتون به پایان رسید حتی سایه جنگ نتوانست بر علاقه مردم به فوتبال کم کند. حتی کار به جای رسید که در ایام کریسمس سال ۱۹۱۴ درست ۱۰۶ سال قبل  در خط مقدم جنگ، دو کشور آلمان و انگلیس دو کشور درگیر در جنگ برای ۲۴ ساعت آتش بس اعلام کردند آن هم برای برگزاری یک دیدار فوتبال.

لغو فوتبال ها به دلیل کرونا,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

جنگ جهانی دوم علاوه بر لغو المیپک و تنیس ویلمبدون باعث شد تا جام جهانی ۱۹۴۲ و ۱۹۴۶ لغو شود اما لالیگای اسپانیا و سری‌آ ایتالیا به همراه لیگ سراس آلمان که در کانون درگیری‌ها بودند به قوت خود باقی ماند. حتی با خفقانی که آلمان در اروپا ایجاد کرده بود هرگز مانع برگزاری فوتبال نشد، فرانسه اشغال شده اجازه داشت یک تورنمنت ترتیب دهد و برای شرکت در این تورنمنت از کشور های تحت اشغال و کشور های آزاد دولت دعوت به عمل آورد.بلژیک هم یک چنین وضعی داشت و تنها طی سال های بحرانی ۴۱ – ۱۹۴۰ بود که از فوتبال محروم ماند و کشور هلند فقط در سال ۱۹۴۴ که جنگ جهانی به اوج خود رسیده بود. در همین دوره سوئد و دانمارک هفت بار با هم مسابقه دادند . این مسابقات باعث می شد که تماس دانمارک با دنیای آزاد قطع نشود و از دیگر سو همبستگی مردم تا حدودی حفظ شود . در روزهای که اروپا بوی مرگ می‌داد و خاک مرده بر سر این قاره سبز پاشیده شده بود فوتبال تنها امید مردم بود که بوی زندگی می‌داد.

بعد از اتمام جام جهانی، فیفا در بیانیه ای اعلام کرد که اگر هر کس با آلمان بازی کند بدون هیچ عذر و بهانه‌ای به صورت مستقیم از این فدارسیون جهانی اخراج خواهد شد.

اما دیگر بار سوئیس  همپون سال ۱۹۲۰ برای  پا در میانی به سمت آلمان دست کمک دراز کرد  و راه رای برای ورود آلمان به فیفا  هموار کرد.

تفاهم از هنگامی آغاز شد که قشون اشغالگر آمریکا در آلمان  که ستادش را در شهر اشتوتگارت بر پا کرده بود  به یک افسر متخصص ورزش نیازمند شد . چون در میان پرسنل ارتش آمریکا چنین افسری را نیافتند یک افسر دانمارکی ررا که آکسل نیلسن نام داشت و یکی از شرکت کنندگان در بازی های المپیک بود ، استخدام کرد.

نیلسن عاشق فوتبال بود و برای احیای فوتبال آلمان به ویژه در منطقه تحت اشغال آمریکا  بسیار زحمت کشید. همو بود که پس از چانه زدن های بسیار ، بالاخره موافقت نایب رئیس فدراسیون فوتبال سوئیس گوستاوویدرکر " را برای انجام یک مسابقه با تیم اشتوتگارت جلب کرد.

نیلسن زرنگی به خرج داد و به منظور رو به رو نشدن با اعتراض فیفا ، دعوت نامه را با امضای حکومت نظامی آمریکا به زوریخ فرستاد.

وقتی در ماه اکتبر سال ۱۹۴۸ ویدرکر به اشتوتگارد رفت ، یک صندوق لیمو ترش و چهار توپ فوتبال ساخت انگلستان برای " ادموند کوتن " کاپیتان تیم اشتوتگارد و ملی پوش آلمان سوغات برد.

بازی دو تیم زوریخ و اشتوتگارت را ۷۰ هزار تماشاگر تماشا کردند و دیدند که چگونه تیم اشتوتگارد تیم زوریخ را به آسانی ۶ بر ۱ در هم شکست.

در سال ۱۹۵۰ که فدراسیون فوتبال آلمان دوباره به عضویت فیفا درآمد ، باز سوئیس اولین کشوری بود که با آلمان مسابقه داد.

فوتبال حتی جریان شاه کلید جریانات انقلابی نیز بوده است بارز ترین مثال آن درست ۳۰ سال پیش در تاریخ ۱۳ می ۱۹۹۰ در بازی دینامو زاگرب و ستاره سرخ اتفاق افتاد. همه چیز از ضربه بوبان شروع شد در حالی که پلیس داشت طرفداران دینامو را می‌زد. زوونیمیر بوبان کاپیتان دینامو زاگرب در اقدامی عجیب، پلیسی که با هوادار تیمش بد رفتاری کرده بود را با لگد زد تا مامور نقش زمین و بوبان برای حفظ امنیت در محاصره هواداران تیفوسی قرار بگیرد. بوبان بعدها گفت من برای کرواسی این کارا انجام دادم. سرانجام این درگیری‌ها باعث شد تا جنگ بین کروات‌ها و صرب‌ها به خیابان‌ها بکشدو بالاخره موجب جدایی کرواسی از یوگسلاوی شد.

لغو فوتبال ها به دلیل کرونا,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

پیش از شروع جام جهانی ۲۰۱۸ با ظهور داعش هر روز عکسی از تهدید جانی فوق ستاره‌های دنیای فوتبال توسط این گروهک تروریستی منتشر می‌شد. حملات تروریستی در قلب اروپا حتی به بازی فرانسه و آلمان در استادوفرانس هم کشید اما جام جهانی روسیه بدون ذره‌ای ترس و دلهره برگزار شد.

لغو فوتبال ها به دلیل کرونا,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

اما کرونا ویروس از راه رسید. با شیوع این ویروس در چین تمامی مسابقات ورزشی حتی سوپر لیگ چین لغو شد. بعد از گسترش این ویروس ابتدا مسابقات مثل والنسیا و آتالانتا، پاری‌سن‌ژرمن و دورتموند در لیگ قهرمانان اروپا بدون حضور تماشاگران برگزار شد. اما با مثبت اعلام شدن تست کرونای روگانی‌، مایکل آرتتا و هادسون اودوی گویا مسئله جدی تر از آن بود که مسابقات بدون حضور تماشاگران برگزار شود. لیگ‌های جهان از اروپا و آسیا و آمریکا یکایک لغو شدند لیگ قهرمانان اروپا و آسیا حتی کوپا لیبرتادورس لغو شدند. اما این کافی نبود و موضوع جدی‌تر هم شد یورو ۲۰۲۰ با دستور یوفا و کوپا آمریکا با دستور کونمبول قرار شد با یک سال تاخیر در سال ۲۰۲۱ برگزار شود. المیپک ۲۰۲۰ توکیو هم به جمع یورو و کوپا لیبرتادورس ملحق شد. کاری که جنگ جهانی و داعش از پس آن بر نیامد را کرونا انجام داد. تعطیلی فوتبال آن هم در تمام دنیا.

لغو فوتبال ها به دلیل کرونا,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

اما صبح امروز خبر تمرین تیم فوتبال شانگهای در منطقه پودونگ،که پرجمعیت ترین منطقه چین است دوباره روح امید را در کالبد فوتبال دوستان دمید.

بحران کرونا همچون طاعون و جنگ جهانی و حتی قحطی روزی پایان می‌‌یابد. اما چیزی که در این روزها حائز اهمیت است، آن است که نه تنها فوتبال دوستان قدر این نعمت را بیش از پیش می‌دانند بلکه تمامی کسانی که گلایه می‌کردند که این دیگر چه ورزشیاست ۲۲ نفر در پی یک توپ هستند، شاید آنها هم دلشان برای این جذاب لعنتی تنگ شود.

محمدرضا قاسمی

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش