پاس بغل پا
فوتبال به عنوان یک ورزش تیمی محسوب میشود و هر یک از بازیکنان در آن، نقش و موقعیت خاصی را برعهده دارند. یادگیری مهارتهای پاسکاری صحیح، باعث میشود که نقش و موقعیت شما در زمین بازی مؤثر شود و شرایط سنی فرد و مهارتهای کلی او در فوتبال تعیین کننده ی این مهارتها می باشد. برخی از بازیکنان ممکن است در مقایسه با سایرین پاسکاری بهتری داشته باشند ولی فقط فردی می تواند مهارتهای پاس دادن، دریبل کردن و شوت زدنش را ارتقاء بدهد که بیشتر تمرین کند. برای این که در یادگیری این مهارتها موفق شوید، نیازمند تمرین و اراده جدی برای پیشرفت هستید. زمانی یک پاس کامل میشود که گیرنده توانایی استفاده ازپاس را براحتی داشته باشد. پاس خوب مزایایی دارد که از آن ها می توان به ارتباط مناسب بین بازیکنان و افزایش اعتمادبه نفس تیم اشاره کرد. بنا براین هیچ چیز زودتر از پاس های بی دقت باعث خراب شدن تیم و بازیکن نمی شود.
نحوه انتخاب پاس
در انتخاب پاس باید به پنج عامل زیر توجه کنید:
> پیش از این که توپ را دریافت کند به محیط و پیدا كردن افراد شناخت داشته باشد.
> در زمان انتخاب پاس، محل استقرارهمبازیان باید مدنظر قرار گیرد.
> نقاط مختلف زمین( هراندازه به دروازه خودنزدیك می شویم درصد اطمینان پاس باید بیشتروهراندازه به دروازه حریف نزدیك می شویم میتوان از پاسها یی با ریسك بیشتر استفاده کرد) از دیگر مواردیست که باید به آن توجه کنید.
> پاس باید مرتبط با اهداف تاكنیكی تیم باشد.
> در انتخاب پاس از جمله پاس بغل پا باید به قابلیتهای تكنیكی بازیكن توجه کنید.
> پاس شکلهای مختلفی دارد که با توجه به کاربردش، استفاده و آموزش داده می شود. به عنوان مثال پاسهای بیرون پا علاوه بر خصوصیات خاص، اغلب موارد سبب میشود که صحنه های بسیار زیبا خلق شود.
> بازیكنان باید نسبت به احتمال رخ دادن خطرات ذاتی و صدمات در بازی فوتبال، آگاهی داشته باشند و در رابطه با سلامتی افراد تیم خودی و بازیكنان حریف، مسئولیت آنها را گوشزد کنند.
> بازیكنان پیش از انجام تمرین و مسابقات، حتماً باید بدن خود را به روش صحیح گرم كنند.
نکاتی درمورد پاس بغل پا
* برای شروع ضربه زدن به توپ بهترین روش اینست که از قسمت داخلی پا استفاده کنید چون وسعت این قسمت از پا باعث میشود که میزان اشتباه در بازی با توپ کاهش یابد و برای مسافت های کوتاه( جا به جایی توپ بین بازیکنان نزدیک به هم) بسیار مناسب است.
* پای تکیه باید با فاصله ۴ انگشت در کنار توپ باشد و پای ضربه زننده با توپ، زاویه ۴۵الی۹۰ درجه بسازد. درصورت فرض کردن سر به عنوان ساعت ۱۲و توپ و پای تکیه به عنوان ساعت ۶، پای ضربه زننده باید از ساعت ۵ برای نونهالان حرکت کند ولی برای آماتورها از ساعت ۴ و برای حرفه ای ها از ساعت ۳( فراموش نکنید که پای ضربه زننده باید در امتداد توپ حرکت کند واصطلاحا تا ساعت ۹ بالا بیاید مزیت این حرکت دقت در پاس، زیبایی پاس وحرکت پس از پاس می باشد) حرکت کند.
* سر باید به حالت عمود بر روی توپ قرار گیرد یعنی اگر از بالای چشم، سنگی را رها کنید سنگ روی توپ می افتد.
* با پایین آوردن مرکز ثقل بدن، باید با استفاده از گودی داخل پا، ضربه را به مرکز توپ وارد کنید.
* پس از ضربه زدن به توپ باید تا رسیدن به هدف( این کار باعث حرکت وحمایت میشود) توپ را تعقیب کنید.
* پنجه پا باید حتماً رو به بالا باشد زیرا باعث سفت شدن مفصل پامی شود وعلاوه بر دقت در پاس از آسیب دیدن مچ پا نیز جلوگیری می کند.
* توجه کنید که برای پاس باید در روبروی یار با سرعت مناسب( سرعتی که مناسب فاصله باهدف باشد) و دقت بالا قرار گیرید و همچنین بموقع پاس دهید یعنی زمان پاس نباید آن قدر دیر باشد که باعث شلوغ شدن منطقه بازی شود و هم تیمیمان نتواند از آن استفاده کند و زمان پاس نباید آن قدر زود باشد که نتواند از آن استفاده کند .
* در تمام اشکال پاس، پای تکیه از اهمیت بسیاری برخوردار است و حکم مگسک را برای ضربه زننده دارد. درصورت کج بودن پای تکیه، توپ به سمتی میرود که پای تکیه رو به آن بوده است.
* این نکته را در نظر داشته باشید که پاس بغل پا یکی از اشکال پاسهای زمینی محسوب میشود که در بین پاسها مشهور است و به علت میزان دقتش، استفاده بیشتری از آن می شود.
نقاط قوت پاس بغل پا
به علت این که در پاس بغل پا، سطح وسیعی از پا با توپ در تماس است، بدین ترتیب میزان دقت این پاس تضمینی است.
نقاط ضعف پاس بغل پا
- یکی از نقاط ضعف پاس بغل پا اینست که پیش بینی اش برای مدافعان امری آسان می باشد.
- پاس بغل پا برای پاس با برد زیاد کاربرد ندارد و توانایی ایجاد نیروی کافی را برای شوتهای قوی ندارد.
- پاس بغل پا در هنگام سریع دویدن کار ساده ای نیست و باید آهنگ حرکت برای استقرار صحیح بدن تغییر داده شود.
گردآوری: بخش فوتبال سرپوش
- 16
- 4