به گزارش خبرورزشی، اگرچه ژاوي ارناندس حالا ديگر كاپيتان بارسا نيست ولي همچنان با دقت خاصي اوضاع تيم محبوبش را زير نظر دارد. او هنوز وارد دنياي مربيگري نشده اما در گفتوگوي اختصاصياش با روزنامه اسپورت، از فلسفه و مدلهاي كاري صحبت كرده. ژاوي كه بيشترين بازيها را با پيراهن بارسا در طول تاريخ برگزار كرده، به بررسي حال و روز تيم كاتالان پرداخته. در اينجا ميتوانيد گزيدهاي از اين گفتوگو را مطالعه كنيد:
* بازيكنان كمپهاي كودكان و نوجوانان بارسا ميپرسند كه آيا به بارسا برخواهي گشت و چه زماني؟
آنها مرا به چشم سرمربي ميبينند (ميخندد). مربيگري در بارسا كار سادهاي نيست. بايد ايدههاي شفافي داشته باشي و آماده باشي. من حالا كارم را در قطر و با يك پروژه جذاب شروع كردهام. با فليكس سانچس و سرخي آلگره كار ميكنم و هدفم سرمربيگري است تا در آينده به عنوان يك سرمربي به بارسلونا بازگردم. اين را مخفي نميكنم.
* چه زماني دست به كار ميشوي؟ چون گرفتن كارت مربيگري سه سال طول ميكشد.
هنوز زمانش نشده. من كارت مربيگريام را زماني كه دست از فوتبال بازي كردن بكشم، خواهم گرفت. سال آينده دوره مربيگريام را شروع ميكنم و در كمتر از دو سال ميتوانم كارت مربيگريام را بگيرم
* آيا مدل يا الگوي خاصي در دنياي مربيگري داري كه بخواهي مثل او شوي؟
كم و بيش از همه مربيانم درس گرفتهام. اوايل زياد كرويف با من كاري نداشت ولي بعدها ارتباط مستقيمي با او برقرار كردم. حس ميكردم كه او دائماً در حال يادگيري است؛ نه فقط در مورد فوتبال، بلكه در مورد درسهاي زندگي. از زمان روي كار آمدن كرويف در بارسا، فوتبال در اين تيم به دوران قبل كرويف و بعد از او تقسيم شد.
* گوارديولا و آراگونس، الگوهايت نيستند؟
من با هر دوي آنها ارتباط فوتبالي و انساني خوبي برقرار كردم. من و پپ با دو كلمه، كاملاً منظور هم را درك ميكرديم. اين دو كساني هستند كه بيش از هر كسي كارنامه فوتبالي من به عنوان بازيكن را تحت تأثير قرار دادند.
* براي مربيگري به كجا خواهي رفت؟ تيم ملي قطر براي جام جهاني ۲۰۲۲ يا بارسلونا؟
نميدانم. نميتوانم در مورد اين دو و يا دو سال پيشرو صحبت كنم. منطقيترين حالت اين است كه در سن ۳۸ سالگي بازنشسته شوم و بعد...
* بعد تيم پايهاي بارسا؟
انتخاب با من نيست. اميدوارم كه پيشنهادات زيادي به من برسد. تابستان گذشته با يكي از مديران بارسا صحبتهايي كردم و شفاف گفتم كه نه آماده مربيگريام و نه مدركم را گرفتهام.
* نظرت در مورد والورده چيست؟
از طريق پوسانكو، يكي از دستياران والورده كه دوستم است اطلاعاتي در موردش گرفتم. او خيلي از والورده تعريف ميكند و به نظرم بارساييها در انتخابش كار درستي انجام دادند. او بهترين گزينه پيشروي بارسا بود.
* به نظر ميرسد كه عمر باتري مربيان بارسا در طول سه سال به پايان ميرسد. نه؟
ميخواهيد اين حرف را در دهان من بگذاريد. نه؟ (ميخندد). براي مربيگري در بارسا بايد خيلي آماده بود. همه چيز خيلي سخت و حتي شايد غيرانساني باشد. حتي با كسب جام قهرماني هم خيالت راحت نميشود، چون ممكن است بگويند كه تيم خوب بازي نميكند. به همين خاطر مربيگري در بارسا سختتر از رئال است. چون در بارسا فقط فتح جام مهم نيست و تيم بايد خوب بازي كند.
* اگر بودي، اكتور بيرين را ميخريدي؟
كم بازيهاي او را ديدهام ولي بگذاريد چيزي بگويم؛ خيلي بعيد است كه بازيكني را بخرم كه قبلاً در تيم بوده.
* يعني نظرت در مورد پيكه و سسك هم صادق است. نه؟
بله. من طرفدار اين ايده هستم كه بازيكنان را نبايد به تيم بازگرداند. آنها در سن ۱۶ يا ۱۷ سالگي ميروند و بازگشت آنها را درك نميكنم. اين فلسفه من است. تو اينجا بودهاي؛ خواستي بروي... پس ديگر برنگرد.
* اين تصميمي قاطعانه است؟
بله، درك ميكنم كه اگر خواستي بروي، دليلي داشتي. مثل تورال؛ او رفت چون مادرش انگليسي است. خيلي خب ولي شانس حضور در بارسا را از دست دادهاي.
* دلوفئو چطور؟
مورد او متفاوت است. او نميخواست برود و از او خواستند كه برود.
* پس ايدههاي خيلي روشني داري
يك بازيكن كه در پروسه رشد و پرورش است، نميتواند از تيم جدا شود. من در سن ۱۶ سالگي نميخواستم از بارسا بروم و حس ميكردم كه در اوج هستم.
* شايد اين حرفها براي دورههاي قبل است.
نه. بارسا به پرورش بازيكنان خانگي نياز دارد. نميتوان پذيرفت كه بازيكنان اينطور تيم را ترك كنند.
* انتقادات از قطر را درك ميكني؟
كساني كه آنقدر از قطر انتقاد ميكنند را دعوت ميكنم تا به اين كشور سفر كنند و ببينند كه گاهي حرفهايي كه ميشنوند دروغ هستند.
* روز اول اكتبر (روز برگزاري رفراندوم استقلال كاتالونيا) كجا خواهيد بود؟
در قطر.
* چه كار ميكنيد؟
اگر بگذارند، رأي خواهم داد. من طرفدار حقوق، تصميمگيري و رأيگيري هستم. خيليها ميگويند كه در قطر مردم نميتوانند رأي دهند و ما در اسپانيا دموكراسي داريم.
- 13
- 2