دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۵۸ - ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۱۱۶۳
فوتبال در جهان

کسر امتیاز به‌جای کسر پول ‌توجیبی

رحیم استرلینگ,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,اخبار فوتبال جهان

رحیم استرلینگ در بازی با تاتنهام در لیگ طوری عصبی بود که کسی مشابه آن را ندیده بود. ۲ روز قبل از این بازی آلن شیرر از رفتار او در داخل و بیرون زمین تمجید کرده و از دیگران خواسته بود استرلینگ را الگوی رفتاری خود قرار دهند. در بازی با تاتنهام انگار دیه‌گو کاستا یا رائول گارسیا با پیراهن منچسترسیتی به میدان رفته بودند. رحیم چندبار با مدافعان بلژیکی و همچنین دنی رز درگیری داشت. اینها نشان‌دهنده روحیه شکننده او در این روزهاست. مهاجم انگلیسی که اصلیتی جاماییکایی دارد به‌شدت از نژادپرستی روی سکوهای ورزشگاه‌ها در انگلیس و اروپا ناراحت است. او یک پیشنهاد برای پایان‌دادن به این اتفاقات دارد؛ اینکه تیم‌های خاطی با جریمه کسر ۹ امتیاز روبه‌رو شوند.

 

جریمه‌های نقدی فعلی جوابگو نیست. دنی رز گفته وقتی جریمه یک باشگاه یا فدراسیون به‌خاطر توهین‌های تماشاگرانش به‌اندازه هزینه یک شام بیرون خوردن در لندن و اندازه پول‌توجیبی یک خانواده متوسط است، مسلما این تنبیه بازدارنده نیست. ویو اندرسن، ستاره پیشین فوتبال انگلستان مدعی است که فضای فوتبال نسبت به ۲۰سال گذشته هیچ تغییری نکرده و سیاهان به همان اندازه آزار می‌بینند. این در حالی است که اوضاع در فوتبال انگلیس نسبت به سایر کشورهای اروپایی کمی بهتر است و دست‌کم دور تماشاگران در این کشور فنس نمی‌بندند. با این‌حال به‌نظر نمی‌رسد پیشنهاد رحیم عملی باشد. کاربران توییتر و کارشناسان فوتبال بعد از مصاحبه استرلینگ با تایمز دارند بر سر این بحث می‌کنند که اگر یک‌وقت برخی هولیگان‌ها یا هواداران اجیر شده تیم رقیب در پوشش هواداران تیم خودی به بازیکن سیاهپوست یک تیم توهین کند آن‌وقت تکلیف چیست. البته در ورزشگاه‌ها باشگاه‌ها روی هواداران خود شناخت و کنترل دارند و می‌توانند آنها را به‌راحتی شناسایی کنند.

 

بیشتر بلیت‌ها پیش از آغاز فصل پیش‌فروش می‌شود و صندلی هر کس مشخص است. به قول آلگری، سرمربی یوونتوس، به برکت حضور ده‌ها دوربین در ورزشگاه‌ها امکان شناسایی هواداران خاطی وجود دارد. اما ممکن است این وسط برخی سوءاستفاده کنند و موجب کسر امتیاز از تیمی شوند که هواداران آن واقعا دست از پا خطا نکرده‌اند. در بازی سپتامبر گذشته تیم‌های ملی انگلیس و سوئیس در ورزشگاه کینگ‌پاور لسترسیتی شبکه تلویزیونی پخش‌کننده آن مسابقه ۲۵ثانیه اول بازی را به‌صورت سیاه‌وسفید پخش کرد. مناسبت آن بیست‌وپنجمین سالروز تاسیس کمپین «kick it out» بود؛ کمپینی که با گونه‌های نژادپرستی مبارزه می‌کند. رحیم که در واکنش به توهین هواداران چلسی گفته بود فقط می‌تواند به اینگونه حرکات بخندد، دیگر خنده‌اش نمی‌آید. او چند هفته پیش هواداران خاطی مونته‌نگرو را یک مشت احمق خواند که یک شب باشکوه را خراب کرده‌اند. او دیگر به این چیزها نمی‌خندد و عصبانی می‌شود و واکنش عصبی او شبیه چیزی است که در بازی با تاتنهام در زمین خودی و بدون آنکه مورد آزار قرار گرفته باشد به نمایش در می‌آید. او بعد از بازی با مونته‌نگرو پیشنهاد کرده بود تماشاگران از حضور در ورزشگاه محروم شوند؛ «وقتی تماشاگران را از حضور در ورزشگاه محروم کنی، آنها به فکر فرو می‌روند چون عاشق فوتبال هستند.»

 

استرلینگ حالا به این نتیجه رسیده که به فکر فرورفتن تماشاگران کافی نیست و فقط کسر امتیاز می‌تواند عامل بازدارنده باشد؛ «هیچ هواداری حاضر نیست تیمش با کسر امتیاز در جدول سقوط کند.» او به تایمز گفته که نمی‌خواهد نسل آینده رنج‌هایی که او تحمل کرده را تجربه کند. البته او هم رنج‌های نسل قبل از خودش را تجربه نکرده؛ نسلی که به استناد فیلم «کتاب سبز» فقط در برخی هتل‌ها یا رستوران‌ها می‌توانستند اقامت کنند و بیشتر از عصر حاضر مورد توهین و آزار سفیدها قرار می‌گرفتند. آیا محرومیت تماشاگران و جریمه و کسر امتیاز می‌تواند به توهین به اقلیت‌های نژادی و مذهبی در ورزشگاه‌ها پایان دهد؟ پاسخ منفی است؛ یکی از تماشاگران در لیگ دسته اول فوتبال انگلستان که با ورود به زمین بازیکن حریف را کتک زده بود، بعد از بخشودگی یک‌ماه از ۲ماه حبسی که به او تعلق گرفته بود، گفت: « این بهترین یک‌ماه زندگی‌ام بود!». آنها با نژادپرستی و توهین قومیتی و مذهبی حال می‌کنند!

 

 

newspaper.hamshahri.org
  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش