دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۰ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۰۹۲۱
خارج از گود فوتبال

بهناز شفیعی:وقتی ورزشگاه آزادی ساخته می‌شد مترجم گروه سازنده بودم

آتوسا حجازی: برای حضور در استادیوم از هفت خوان رستم گذشتیم

خانواده ناصر حجازی در ورزشگاه آزادی,حضور گزینشی بانوان در ورزشگاه
حضور تماشاگران در بازی ایران و عراق، یکی از نقاط عطف این دیدار بود. تماشاگرانی که از نزدیک شاهد راهیابی تیم ملی به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر بودند تا جشن صعود با حضور آنها بسیار ویژه‌تر شود. در میان این هواداران، ۲ هزار زن هم حضور داشتند تا پس از حدود ۲ سال شاهد حضور آنها روی سکوهای ورزشگاه آزادی باشیم. اما این دیدار، میهمان‌های ویژه‌ای هم داشت. بهناز شفیعی همسر زنده‌یاد ناصر حجازی دروازه‌بان بزرگ تاریخ فوتبال ایران و استقلال و دخترش آتوسا حجازی که از جایگاه ویژه این مسابقه را تماشا کردند.

 بهناز شفیعی همسر زنده‌یاد ناصر حجازی هم درباره حضورش در ورزشگاه آزادی به همراه دخترش به «ایران» گفت: «حضور در استادیوم آزادی و تماشای بازی تیم ملی ایران که خوشبختانه با صعود به جام جهانی همراه شد، بسیار خوب بود و به همه خصوصاً بازیکنان تبریک می‌گویم. من بعد از حدود ۴۳ سال دوباره به ورزشگاه آزادی آمدم. البته یک بار برای مراسم ناصر آمده بودم ولی این بار برای تماشای بازی بود و خیلی خوشحال شدم که خانم‌ها توانستند برای تماشای بازی به استادیوم بیایند.»

او یادآور شد: «زمانی که ورزشگاه آزادی به سرپرستی مهندس اردلان ساخته می‌شد، گروهی امریکایی هم در آنجا بودند که من مترجم‌شان بودم. آن سال ورزشگاه آزادی ساخته شد ولی از آن سال به بعد تغییرات زیادی نکرده و سؤال من این است که بعد از سال‌ها چرا تعمیرات اساسی برای آن انجام نمی‌شود؟ من وقتی در جایگاه ویژه نشسته بودم، می‌ترسیدم که سقف پایین بیاید. دیوارهای زیادی خراب بود. ما که فقط نباید از یک جایی استفاده کنیم. وقتی این همه تبلیغات در استادیوم انجام می‌شود، باید بخشی از آن برای تعمیرات ورزشگاه خرج شود. به خدا اینقدر که غصه خوردم، بخشی از بازی را متوجه نشدم.»

شفیعی از شرایطی که درباره ورودشان به ورزشگاه پیش آمده بود هم انتقاد کرد: «وقتی می‌خواستیم به ورزشگاه وارد شویم، ما را راه نمی‌دادند و در نیم ساعت جلوی در ورزشگاه ایستادیم. وقتی که ما را دعوت کرده‌اند، باید یک ماشین یا ون هم می‌گذاشتند که تا ورودی ورزشگاه ما را می‌برد. فقط به خاطر اسم ناصر بود که ما را از آن قسمت راه دادند وگرنه کسی را راه نمی‌دادند. این بی‌نظمی‌ها برای ورود خانم‌ها بود ولی امیدوارم که برطرف شود. آتوسا عصبانی شده بود ولی این طبیعی است که بعد از مدت‌ها که خانم‌ها می‌خواستند بیایند، کمی بی‌نظمی باشد.»

 او ادامه داد: «زمانی که ناصر فوتبال بازی می‌کرد، من تمام بازی‌های او را چه در ورزشگاه امجدیه و چه در آزادی از نزدیک نگاه می‌کردم و حتی یک مسابقه را هم از دست ندادم. گاهی با اتوبوس بازیکنان از هتل می‌آمدم و با آتیلا بازی را تماشا می‌کردیم.» همسر زنده‌یاد حجازی درباره اینکه فرزندانش بازیکنان حرفه‌ای در فوتبال و فوتسال شدند و حالا هم شاهد حضور امیر عابدزاده درون دروازه تیم ملی بودیم گفت: «من دقیقاً حس آقای عابدزاده را که بازی پسرش را در ورزشگاه می‌دید، درک می‌کنم. وقتی استقلال با مربیگری ناصر قهرمان لیگ شد، همین صحنه‌ها را دیدم که آتیلا را بغل کرد. آن موقع از شوق گریه کردم و خیلی خوشحال شدم. حالا هم امیدوارم امیر پا جای پای پدرش بگذارد و به دروازه‌بان بزرگی تبدیل شود. البته هست و استعداد خوبی دارد.» شفیعی درباره استقلال هم عنوان کرد: «استقلال امسال خیلی خوب شده و روند مناسبی را در پیش گرفته. البته امیدوارم در نیم فصل ترمیم شود و آقای فرهاد مجیدی هم نقاط ضعف را برطرف کند تا تیم به همین روند ادامه دهد و به قهرمانی دست پیدا کند.»

آتوسا حجازی :امیر و احمدرضا را دیدم، یاد پدرم و آتیلا افتادم/  برای حضور در استادیوم از هفت خوان رستم گذشتیم

خانواده ناصر حجازی در ورزشگاه آزادی,حضور گزینشی بانوان در ورزشگاه

آتوسا حجازی در گفت‌و‌گویی که با خبرنگار «ایران» درباره حضورش در استادیوم به همراه مادرش  داشت،گفت: «ما برای این بازی از طرف فدراسیون فوتبال دعوت شده بودیم ولی برای حضور در ورزشگاه از هفت‌خوان رستم عبور کردیم. برای من جای تعجب داشت با اینکه دعوتنامه داشتیم، اینقدر با مکافات وارد ورزشگاه شدیم و در ۶، ۵ گیت ورودی ما را سؤال و جواب کردند. این موضوع باعث شد تا چندبار با آقای دکتر امین نوروزی تماس بگیریم و اگر ایشان نبودند، به خانه بر‌می‌گشتیم. چون اصلاً درست نیست وقتی کسی را دعوت می‌کنند، اینقدر اذیت شود. باید یک نفر را جلوی در استادیوم می‌گذاشتند که لیست دعوت شده‌ها را داشته باشد و مشکلی برای مدعوین به وجود نیاید. نه اینکه سر هر گیت ما به دکتر نوروزی زنگ بزنیم که چه کار کنیم. این در حالی بود که کل تماشاگران خانم ۲ هزار نفر بودند. اگر تماشاگر بیشتری بخواهد بیاید، چطور می‌خواهند برنامه‌ریزی کنند؟ خدا کند که در بازی‌های بعدی چنین شرایطی به وجود نیاید. ما ۱۰ دقیقه‌ای از شروع بازی گذشته بود که توانستیم داخل استادیوم شویم.» با این حال او از اینکه تماشاگران زن از حضور در استادیوم به وجد آمده بودند، تمجید کرد: «خانم‌هایی که توانستند بازی تیم ملی را در ورزشگاه آزادی ببینند، خیلی خوشحال شده بودند. من خودم بار دومی بود که به ورزشگاه آزادی می‌آمدم. یک بار به‌خاطر مراسم درگذشت پدرم بود که اصلاً آن موقع متوجه نشدم کجا هستم ولی این بار هم که آمدم، جو استادیوم من را نگرفت. شاید به خاطر اینکه پشت شیشه‌ها و در جایگاه ویژه نشسته بودیم. اگر می‌توانستم به میان خانم‌ها بروم و از نزدیک پیست بازی را ببینم، شاید حسم متفاوت‌تر بود.»

آتوسا حجازی درباره بازی تیم ملی توضیح داد: «بازی تیم ملی هم که خیلی خوب بود. البته صعود ما از قبل تقریباً مسجل شده بود ولی عراقی‌ها موقعیت آنچنانی نداشتند و تمام بازی هم دست ایران بود. ما حداقل باید ۳ گل می‌زدیم اما همین صعود هم بسیار خوشحال‌کننده بود. به کادر فنی و بازیکنان تیم ملی تبریک می‌گویم که جانانه جنگیدند.»

یکی از اتفاق‌های جالب این مسابقه حضور امیر عابدزاده درون دروازه تیم ملی بود که بعد از بازی به سمت پدرش رفت و دستان احمدرضا عابدزاده را بوسید. او در این باره چنین واکنشی داشت: «ما چون احتمال می‌دادیم که بعد از بازی شلوغ می‌شود، ۵ دقیقه قبل از پایان بازی استادیوم را ترک کردیم ولی در فضای مجازی کار جالب امیر عابدزاده را دیدم. خیلی جذاب بود و البته غم‌انگیز. چون یاد پدرم افتادم. زمانی که استقلال در نیمه‌نهایی جام باشگاه‌های آسیا حضور داشت و به فینال رسید، پدرم بعد از بازی آتیلا را در آغوش کشیده بود و همان صحنه‌ها در ذهنم تداعی شد.»

او درباره اینکه آیا شده بود ناصر حجازی یکی از بازی‌هایش را از نزدیک ببیند، چنین پاسخ داد: «اصلاً این اتفاق نیفتاد. از من درباره بازی‌هایم پرس‌و‌جو می‌کرد و گاهی پیش می‌آمد در پارکینگ خانه بازی‌ام را در جمع خانواده ببیند ولی آن زمان این‌طور نبود که بتواند بازی‌ام را تماشا کند. خدا را شکر الان خیلی بهتر شده ولی الان که امیر عابدزاده به این سطح رسیده، خیلی خوشحال‌کننده است.»

او درباره فرزندانی که راه پدرشان را در ورزش دنبال می‌کنند یادآور شد: «خیلی سخت است. چون کلاً انتقادها از فرزندان بیشتر است تا اینکه بخواهند از آنها تعریف کنند. آن زمان هم اگر آتیلا یک پاس اشتباه می‌داد، غوغا می‌شد. هزار جور حرف باید می‌شنید و بازی‌های خوبش هم به چشم نمی‌آمد. تا الان هم کسی نبوده که مثل آقای عابدزاده فرزندش هم به سطح ملی برسد، لژیونر شود و به جام جهانی صعود کند.مثل پسر پیتر اشمایکل که خودش در سطح حرفه‌ای انگلیس و تیم ملی دانمارک بازی می‌کند.»

حجازی که خودش بازیکن سابق تیم ملی فوتسال و سرپرست این تیم بوده، درباره اولین حضور تیم ملی فوتبال زنان در جام ملت‌های آسیا و قهرمانی تیم ملی فوتسال زنان در تورنمنت کافکا چنین نظر داد: «حضور تیم ملی زنان در جام ملت‌ها برای اولین بار اتفاق خیلی خوبی بود ولی امیدوارم امکانات بیشتری در اختیارشان قرار بگیرد. درباره تیم فوتسال هم که ما جزو قدرت‌های آسیا هستیم. خانم‌ها خیلی قدرت زیادی دارند و اگر بیشتر به آنها رسیدگی شود، می‌توانند حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشند.»

او درباره استقلال که به قهرمانی نیم‌فصل رسیده هم گفت: «استقلال تیم بزرگی است و امیدوارم به همین روند ادامه دهد و به قهرمانی برسد.»

newspaper.hamshahrionline.ir
  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش