سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۳۸ - ۲۸ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۲۳۹۸
خارج از گود فوتبال

کاری که اصولگرایان با علی دایی و کریمی کردند

علی کریمی و دایی,آتش علی کریمی و علی دایی

روزنامه شرق نوشت: این ضرب‌المثل ایرانی که می‌گوید دو پادشاه در یک اقلیم نگنجند، با مرور اتفاقاتی که برای علی دایی و علی کریمی رخ داده باورپذیر می‌شود. این دو از زمانی که نامی برای خودشان در دنیای فوتبال به هم زده‌اند، دل خوشی از یکدیگر نداشتند. دایی زودتر از علی کریمی چهره شده بود و مسن‌تر‌بودن او در این ماجرا دخیل بود. با‌این‌حال، هر دو در زمره اسطوره‌های سرخی بودند که حضورشان در فوتبال ایران فراموش‌نشدنی است. علی دایی و علی کریمی با هم اختلاف‌نظرهای عجیبی داشته‌اند. همواره علیه یکدیگر جبهه گرفته و حتی روبوسی‌های اجباری هم نتوانسته بود ریشه اختلافات موجود بین این دو نفر را از بین ببرد. عجیب آنکه درباره دلیل اصلی و اولیه اختلاف‌نظر این دو نفر هنوز حرف‌و‌حدیث زیاد است.

درباره شروع این اختلافات از دلایل پیش‌پا‌افتاده‌ای صحبت می‌شود؛ از اینکه علی کریمی به علی دایی لایی زده یا اینکه در اردوی تیم ملی جای علی دایی نشسته و اینکه در اتوبوس تیم ملی با تشکیل باند مخالف دایی، او را به سخره گرفته است. با‌این‌حال، درباره ریشه‌های واقعی این اختلاف می‌توان به مسائل فوتبالی سر زد. علی کریمی با همان زبان تندوتیز همیشگی‌اش به علی دایی کنایه می‌زد که تکنیک مناسبی ندارد.

او می‌گوید دایی این‌همه گل زده ولی هرگز کسی ندیده او بتواند بازیکنی را دریبل بزند. جمله معروف «علی دایی را خدا بغل کرده» یکی از جملاتی است که اختلاف این دو نفر را روشن می‌کند. البته دایی هم برای دلخوری از علی کریمی به قدر کافی دلیل داشت. او می‌گفت عده‌ای در تیم ملی در چشم من نگاه می‌کنند ولی به من پاس نمی‌دهند. اشاره‌اش به علی کریمی و رفقای نزدیک او در تیم ملی بود. اتفاقی که رفته‌رفته موجبات خداحافظی علی دایی از تیم ملی را رقم زد.

با‌وجود‌این‌ فرصت برای تلافی کارهای علی کریمی خیلی سریع نصیب علی دایی شد. او سرمربی تیم ملی شد و در عین ناباوری، علی کریمی را که به نظر می‌رسید می‌توانست عصای دست این مربی باشد، به تیم ملی دعوت نکرد. دایی می‌گفت علی کریمی به سبک و سیستم بازی مدنظرش برای تیم ملی نمی‌خورد. علی کریمی هم به نزدیکانش گفته بود تا زمانی که علی دایی سرمربی تیم ملی باشد، حاضر نیست برای تیم ملی ایران بازی کند. البته این دو، هربار که صحبت از اختلافات می‌شد، می‌گفتند هیچ مشکلی با یکدیگر ندارند و کدورتی در بین نیست. علی کریمی می‌گفت از قبل هم مشکلی وجود نداشته ولی اختلاف‌نظر چرا. یک ‌بار هم که دایی سرمربی پرسپولیس بود و علی کریمی برای استیل‌آذین بازی می‌کرد، شایعه حضور علی کریمی در پرسپولیس به درخواست علی دایی مطرح شد که آن زمان جرقه‌هایی برای آشتی این دو شکل گرفت. علی کریمی استقبال کرد و حتی از اینکه در این سال‌ها با علی دایی اختلاف‌نظر داشته ابراز پشیمانی کرد.

با‌این‌حال آن وصال صورت نگرفت تا اختلافات به‌صورت صد‌درصدی حل‌وفصل نشود. علی کریمی بعدها نه به‌شدت همیشگی بلکه در لفافه کنایه‌هایی را به علی دایی می‌زد ولی رفته‌رفته از شدت آنها کاسته شد. جدایی این دو از دنیای فوتبال هم که دیگر به این اختلاف قدیمی رنگ فراموشی سپرد. دو علی مهم فوتبال ایران پیش‌تر در داستان فوت غم‌انگیز مهرداد میناوند و علیرضا انصاریان به آغوش یکدیگر رفتند تا خیلی‌ها از این بگویند که تلاش چندساله میناوند برای آشتی‌دادن این دو نفر بالاخره جواب داد. هرچند کاندیدا‌شدن علی کریمی برای انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال و عدم حمایت علی دایی از او باز‌هم باعث به‌وجود‌آمدن اختلافاتی بین این دو نفر شد...

دایی و علی کریمی با وجود آنکه دو چهره تأثیرگذار و پرهوادار در فوتبال ایران بوده‌اند، هیچ‌وقت نتوانستند برای همیشه اختلافی را که بینشان وجود داشت، نادیده بگیرند. آنها به مرور زمان این اختلاف را کم‌رنگ کردند ولی آشتی‌کنانی در کار نبوده است. این موضوع ولی به لطف جبهه اصولگرایان، رسانه‌ها و روزنامه‌های نزدیک به این جریان به تازگی رقم خورده و علی دایی و علی کریمی بعد از سال‌ها بالاخره با یکدیگر آشتی کرده‌اند! شاید آنها نیاز به یک مخالف مشترک داشتند تا به هم نزدیک شوند. ماجرا از این قرار است که بعد از مرگ مهسا امینی، علی کریمی تبدیل به چهره‌ای تأثیرگذار در فضای مجازی شد. طیف اصولگرایان به علی کریمی تاخته و حتی او را در زمره لیدرهای اعتراضات خیابانی گنجاندند.

حمله به کریمی فقط معطوف به این ماجرا نشد، چون او را وطن‌فروش و خائن هم نامیدند و برای مصادره ویلایش هم اقدام ناقصی کردند. علی دایی هم دو استوری حمایتی از اعتراضات گذاشت ولی مسیر این دو از یکدیگر جدا و متفاوت بود. اگرچه علی کریمی چهره‌های ورزشی و هنری بسیاری را در استوری و توییترش «تگ» می‌کرد و برای آنها هشتگ‌های خاصی مانند #شرف و #باشرف می‌زد، ولی حتی در همین مدت هم چنین کاری را برای علی دایی انجام نداد تا اینکه ماجرای مرگ دانش‌آموز اردبیلی پیش آمد. علی دایی با انتقاد از اتفاقاتی که در یکی از مدارس اردبیل رخ داد، از این گفت که سکوت جایز نیست. از این رو مورد حمله طیف اصولگرایان قرار گرفت که خواسته بودند مثل علی کریمی نباشد.

الفاظ به کار برده علیه علی دایی البته بعضا هم دوستانه نبود و او را فریب‌خورده نامیدند. دایی ولی پای حرفی که زده بود ایستاد و گفت که ادعای مطروحه درباره مرگ اسرا پناهی، دانش‌آموز اردبیلی را قبول ندارد. درست در همین کشمکش با رسانه‌ها و چهره‌های اصولگرا بود که اتفاق مورد‌انتظار برای اهالی فوتبال بالاخره رخ داد؛ علی کریمی با انتشار یک توییت و تصویری از خودش در آغوش علی دایی از او به‌عنوان آقای ‌گل نام برد و به مردم اردبیل پیام فرستاد. بعد هم که موضوع مهم‌تری در این ارتباط رقم خورد و این دو برای اولین بار بعد از سال‌ها، یکدیگر را در اینستاگرام فالو کردند. دو چهره مشهور دنیای فوتبال ایران که یکی ۱۰ و دیگری ۱۳ میلیون فالوئر دارند، حالا به لطف انتقاد و حملات اصولگرایان بالاخره اختلافات قدیمی را فراموش کرده و با یکدیگر آشتی کردند.

  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش