چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۲۶ - ۱۲ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۱۰۱۲
خارج از گود فوتبال

کلکسیون خودروهای پله؛ از مرسدس بنز تا خودروهای ارزشمند آلمانی

پله,کلکسیون خودروهای پله
به بهانه درگذشت اسطوره فوتبال جهان، پله، در اینجا نگاهی خواهیم داشت به کلکسیون خودروهای او و معرفی بیشتر برخی اتومبیل های این مجموعه.

اگر پیگیر اخبار دنیای فوتبال باشید، حتماً در جریان هستید که دو روز پیش، پله، فوتبالیست اسطوره ای برزیل، پس از مدتی طولانی مقابله با سرطان (cancer) سرانجام درگذشت.

به عقیده بسياري افراد، او به همراه مارادونا، بهترین بازیکنان فوتبال قرن بیستم و برترین بازیکنان تاریخ فوتبال به شمار می روند. او برای تیم باشگاهی خود، سانتوس، ۶۴۳ گل به ثمر رساند. همچنین برخی ادعاهای دیگر حاکی از به ثمر رساندن ۱۰۰۰ گل باشگاهی و بیش از ۱۲۸۳ گل ملی برای پله هستند. با این حال، رکورد ثبت شده در فیفا برای او ۱۲۸۱ گل در ۱۳۶۶ بازی است.

پله همچنین تنها بازیکن تاریخ است که موفق شده سه بار در سال های ۱۹۵۸ و ۱۹۶۲ و ۱۹۷۰ به مقام قهرمان جام جهانی دست پیدا کند. او سپس در انتهای دوره بازی خود، زمان کوتاهی را هم در باشگاه نیویورک کاسموز در آمریکا سپری کرد و حتی پس از پایان فوتبال نیز به عنوان مشاور ارشد در فیفا فعالیت می کرد.

در تمام طول سال های حیات، پله به عناوین مختلف، جوایز و هدایای بسیاری دریافت کرده است. برخی از این هدایای ارزشمند در حقیقت خودروهایی کمیاب بودند که توسط افراد، موسسات یا کمپاني های مختلف به او اهدا شده بودند. این اتفاق باعث شده بود که پله کلکسیون خودروی ارزشمندی در اختیار داشته باشد.

به بهانه درگذشت این ستاره فراموش نشدنی دنیای فوتبال، امروز نگاهی خواهیم داشت به کلکسیون خودروهای پله و بعضی اتومبیل های جذاب حاضر در کلکسیون او را بررسی خواهیم کرد.

کلکسیون خودروهای پله؛ پر از مرسدس و دیگر خودروهای ارزشمند آلمانی

پله,کلکسیون خودروهای پله

در اوج دوران ورزشی پله در دهه ۱۹۶۰ میلادی، این بازیکن افسانه ای هدایای مختلفی را از کمپانی مرسدس بنز آلمان دریافت کرد. یکی از این هدایا، یک خودروی Mercedes 250 W114 بود. علاوه بر این ، یکی دیگر از هدایای ارزشمند پله نیز مدل ۲۸۰ SE W108 مرسدس بود که بسیاری افراد آن را آغازکننده مسیر ساخت اتومبیل های لوکس کلاس S مرسدس می دانند که نماد تکنولوژی و لوکس بودن در میان اتومبیل های این برند به شمار می رود.

این خودروی لوکس و جادار توسط پاول برسک طراحی شده و در اواخر دهه ۱۹۶۰ میلادی روانه بازار شد. این مرسدس بنز در مدل های مختلف شش و هشت سیلندر به بازار عرضه شده بود و خریداران می توانستند از بین این دو مدل، یکی را انتخاب کنند. همچنین تریم داخلی بسیار لوکس و سیستم تعلیق فوق العاده از دیگر مشخصات این خودرو به شمار می رفتند.

مرسدس پله البته به اندازه مرسدس های سری اس فاخر و لوکس نبود. در عین حال این اتومبیل برای زمان خود محصولی بسیار پیشرو و جذاب به شمار می رفت. این خودرو موتوری شش سیلندر و ۲.۵ لیتری خطی در اختیار داشت که قادر به تولید توان ۱۲۸ اسب بخاری بود و حداکثر سرعت آن به ۱۱۲ مایل بر ثانیه می رسید.

این خودروی فوق العاده همانند خود پله بسیاری تیز و چابک بوده و شتاب گیری بسیار سریعی داشت؛ به طوری که ظرف تنها ۱۲.۸ ثانیه به سرعت ۶۰ مایل بر ثانیه می رسید.

دیگر خودروهای آلمانی پله

مرسدس تنها خودروساز آلمانی نیست که به پله اتومبیل هدیه داده است. چرا که در کلکسیون خودروهای پله او می توان اتومبیل های جذاب دیگری از برندهایی نظیر بی ام و یا فولکس واگن نیز پیدا کرد. فولکس واگن به طور خاص یکی از نمادین ترین اتومبیل های خود، یعنی فولکس واگن بیتل را به پله هدیه داده و او هم ظاهرا به شدت طرفدار این خودرو بود.

در حالی که بسياري ورزشکاران حرفه ای ترجیح می‌دهند خودروهایی نظیر فراری یا لامبورگینی خود را به معرض نمایش بگذارند، پله اکثر مواقع سوار به خودروی Volkswagen Beetle خود رویت می شد. بیتل که اکنون رسما بازنشسته شده است، یکی از پرفروش ترین خودروهای تاریخ به شمار می رود.

پله,کلکسیون خودروهای پله

نخستین مدل بیتل در سال ۱۹۳۸ و در اثر همکاری عجیب هیتلر و فردیناند پورشه تولید شد. با این حال موفقیت اصلی این خودرو مربوط به دهه ۶۰ میلادی و دوران درخشش پله بود. با این وجود فروش این خودرو در دهه ۷۰ به تدریج افت کرد و VW پس از احیای مجدد آن در دهه ۱۹۹۰، در سال ۲۰۱۹ برای همیشه به خط تولید این خودرو پایان داد.

این البته پایان همکاری پله و فولکس واگن نبود؛ چرا که مدتی بعد، پله به عنوان سفیر برند فولکس واگن شناخته شد و به تبلیغ محصولات این کمپانی در کشور برزیل پرداخت.

همه خودروهای کلکسیون پله آلمانی نبودند

پله,کلکسیون خودروهای پله

البته حضور پررنگ برندهای آلمانی در کلکسیون خودروهای پله به این معنا نبود که تمامی خودروهای او آلمانی بودند. این فوتبالیست افسانه ای همچنین یک خودروی Aero Willis 2600 هم در اختیار داشت؛ چرا که این خودرو برای مدتی در کشور برزیل تولید می شد.

البته به گزارش El Futbolero، پله با رسیدن به دهه نهم زندگی توانایی خود برای رانندگی را از دست داد. به همین دلیل، در سال های پایانی عمرش برای رفت و آمد از راننده شخصی استفاده میکرد و به نوعی از کلکسیون خودروی خود جدا شده بود.

gadgetnews.net
  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱۴ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    شارلوت - اینتر میامی
    ۰۳:۰۰
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
ویژه سرپوش