شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۴۵ - ۲۶ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۲۱۸۴
فوتبال ملی

صحبت های فغانی درمورد دستمزد داوری در استرالیا و برخوردها پس از شهرآورد جام حذفی

فغانی داور دربی 96,اظهارات فغانی بعد از دربی
داور سرشناس ایرانی گفت:‌ مدیریت آقای اصفهانیان در این چند سال اخیر خیلی حرف و حدیث دارد. کشور ما به گونه ای است که می گویند ۸ سال باش و بعد برو و حتی نظارتی هم وجود ندارد.

 علیرضا فغانی پس از حدود یک سال دوری از ایران و لیگ برتر که به دلیل مهاجرت به استرالیا و قضاوت در این کشور صورت گرفته بود حالا به ایران برگشته و پس از قضاوت در دربی قصد دارد در چند هفته پایانی لیگ برتر هم سوت بزند. گفتگوی او را با برنامه شب‌های فوتبالی می‌خوانید.

فغانی در ابتدا با اشاره به دلتنگی برای فوتبال ایران و آدم‌هایش گفت: به هر حال دل آدم های برای هم تنگ می شود ولی خیلی ها هم هستند که اصلا دوست ندارند ریخت آدم را ببینند (با خنده)! من در بحث بین المللی هنوز با نام کشورم فعالیت می کنم و خیلی هم مشتاقم که این امر برای جام جهانی بعدی هم رخ بدهد. کار در دو کشور هم موردی ندارد. فعلا کار در استرالیا تمام شده و مکاتبات صورت گرفته و مشکلی وجود ندارد. الزامی هم برای قضاوت در ایران نبود تا اینکه یکسری شیطنت ها از سوی کمیته داوران قبلی و آقای اصفهانیان که متاسفانه وضع حاکم فعلی به خاطر مدیریت ایشان بود، صورت گرفت. من وقتی به استرالیا رفتم حتی خود فیفا و AFC هم مشکلی نداشتند.

وی با اشاره به تفاوت‌های قضاوت در ایران با استرالیا عنوان کرد: لیگ استرالیا یکی از حرفه ای ترین لیگ های آسیاست. این لیگ با VAR انجام می شود و حرفه ای تر از فوتبال ماست. در آن سطح من قضاوت می کردم و اگر در سطحی پایین تر قضاوت می کردم، شاید شیطنت آقایان نتیجه می داد! این یک تظاهر بود؛ مثلا با خود من صحبت می کردند و می گفتند که نه ما می خواستیم ولی اتفاقاتی که رخ داد نشان داد که همه از طرف ایشان و دو سه تا دوستی که هر وقت هستند همیشه این شیطنت ها وجود دارد و ضربه های سختی به داوری زده می شود. مثل زمانی که آقایان جهانبازی، بخشی زاده و قهرمانی جزو الیت های آسیا بودند و با یک حرکت تعجب برانگیز این دوستان را از لیست خارج و چهار نفر داور جوان را وارد لیست کردند. جوان گرایی بد نیست به شرط اینکه به موقع باشد. این داوران جوان شاید تا همین سال پیش مسابقات لیگ قهرمانان آسیا را در ۶-۷ سال اخیر قضاوت نکرده اند.

داور سرشناس ایرانی در ادامه با انتقاد از برخی مدیران فوتبال کشور توضیح داد: مدیریت های غلطی که نمی دانم اسمش را حسادت بگذارم یا ندانستن و به روز نبودن همیشه بوده و ضربات خیلی بده زده است. این فتنه ای که دفعه پیش دوستان علیه من ترتیب داده بودند به خودشان برگشت و امیدوارم که در آرامش بقیه عمرشان را سپری کنند که فکر نمی کنم این گونه باشد! الان که همای سعادت روی دوش آقای عزیزی خادم نشسته امیدوارم که بتوانند از فرصت استفاده کنند و نام نیکی از خودشان به جای بگذارند.

فغانی با اشاره مستقیم به اصفهانیان وی را مورد انتقاد قرار داد و خاطرنشان کرد: من فکر نمی‌کنم که مشکلات فقط مربوط به داوری باشد. در بحث مدیریتی همه باشگاه ها مشکل ندارند. ثبات مدیریتی نباشد، مربی ثبات ندارد، بازیکن مشکل مالی دارد و همه این ها باعث می شود که یکسری اتفاقات در بازی رخ بدهد، اعتراضاتی انجام شود و تنش به وجود بیاید. در نهایت هم هیچ دیواری هم کوتاه تر داور نیست. البته نمی گویم که اشتباهات داوری وجود ندارد. در همین فینال یورو ۲۰۲۰ هم با وجود VAR دیدیم که مشکلاتی در قضاوت وجود داشت. داوری ایران افت داشته است. مدیریت آقای اصفهانیان در این چند سال اخیر خیلی حرف و حدیث دارد. کشور ما به گونه ای است که می گویند ۸ سال باش و بعد برو و حتی نظارتی هم وجود ندارد. آقای کامرانی فر و افشاریان وظیفه سختی روی دوش دارند. تعداد داوران زیادی در لیگ برتر هست. روال بدی است که همه می گویند بخاطر رای آوردن بوده است.

وی افزود: در استرالیا ما ۴ داور هستیم با ۳-۴ داور استانی که می شویم ۸-۹ نفر و چند کمک داور که در کنارمان هستند. هر هفته ۶ بازی داریم که ما ۴ نفر حتما باید باشیم و بعد دوستان دیگر. در استرالیا که من در یک شهر زندگی می کنم بازی های تیم همان شهر را هم قضاوت می کنم حتی برای کاهش هزینه ها کمک داوران را هم از همان شهر انتخاب می کنند. در آنجا این ذهنیت ها نیست که داور یک شهر برای تیم آن شهر قضاوت نکند. این ها جا افتاده است. زود به هم تهمت نمی زنند و خیلی زود الفاظی چون شرط بندی را به هم نسبت نمی دهند. در ایران داوران نه تنها کمک داور ویدیویی نیست بلکه باید تمرکزشان را روی جلوگیری از تنش های حین، قبل و بعد از بازی هم بگذارند. یک صفحه از یک باشگاهی یک اشتباه داور که مربوط به شش سال قبل است را می گذارد و آگاهانه کارهایی را انجام می دهند.

فغانی در پایان خاطره جالبی نقل کرد و گفت: آن اوایل که من رفته بودم از دستمزدهای میلیاردی فغانی صحبت می کردند. آنجا هزینه ها هم زیاد است ولی خب اینجا هزینه ها و درآمدها نمی خواند. همین چند روز پیش که آمدم هوس کله پاچه کردیم و گفتیم که برویم و بخوریم. بعد که می خواستیم به فدراسیون فوتبال برویم من گفتم یک آدامس بخرم. یک ۵ هزار تومانی در آوردم ولی دیدم همین جوری نگاهم می کند! گفت که قیمت آدامس ۳۰ هزار تومان است! گفتم آقا یک آدامس خروس به من بده! هزینه ها این جا خیلی بالا رفته ولی حقوق ها فکر نمی کنم به این اندازه بالا رفته باشم. داوران هیچ گاه خودشان را با فوتبالیست ها مقایسه نمی کنند. ما راه خودمان را انتخاب کردیم ولی باید به گونه ای باشد که به داوری توهین نشود.

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱۰ خرداد
    لیگ آزادگان
    چادرملو اردکان - فجر سپاسی
    ۱۹:۳۰
  • جمعه ۱۱ خرداد
    دوستانه
    آاس رم - آث میلان
    ۱۳:۳۰
  • جام حذفی عربستان
    الهلال - النصر
    ۲۱:۳۰
  • شنبه ۱۲ خرداد
    لیگ برتر امارات
    خور فکان - الاتحاد کلبا
    ۱۷:۵۰
  • لیگ برتر ایران
    پیکان - استقلال
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    ملوان - آلومینیوم اراک
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    صنعت نفت آبادان - تراکتور
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    گل گهرسیرجان - ذوب آهن
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    سپاهان - شمس آذر قزوین
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    پرسپولیس - مس رفسنجان
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    نساجی مازندران - فولاد
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    استقلال خوزستان - هوادار
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    شارجه امارات - الوحده امارات
    ۲۰:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    رئال مادرید - دورتموند
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش