دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۰ - ۱۴ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۱۲۷۱
فوتبال ملی

فوتبال ایران در نقطه صفر؛ عربستان با رونالدو، ما با رادو

تیم ملی,رونالدو

فدراسیون فوتبال بعد از جام جهانی روزهای شلوغی دارد. مهدی تاج در آستانه جام جهانی به فدراسیون برگشت و امید داشت که با صعود تیم ملی از مرحله گروهی به موفقیتی تاریخی برسد، ولی نتایج دلخواه به دست نیامد.

هیجان جام جهانی تمام شد و حالا او مانده و کوهی از کارهای نیمه‌تمام که باید به آنها برسد. رسیدگی به تیم‌های پایه از جمله تعیین سرمربی تیم امید یکی از آنهاست. پرونده مارک ویلموتس هم هرچند تاج مدعی است که در جیب اوست، ولی به هرحال بدهی مربی بلژیکی باید دیر یا زود پرداخت شود.

او دوشنبه بازدیدی از کمپ تیم ملی داشت تا از مراحل ساخت ساختمان جدید فدراسیون بازدید کند. در خبر سایت فدراسیون فوتبال از عبارت «شروع عملیات عمرانی» استفاده شده، ولی کلنگ افتتاح این پروژه پیش از این دو بار به زمین خورده است. بار اول در سال ۹۶، وقتی اینفانتیو، رئیس فیفا به تهران آمده بود و بار دوم در سال ۹۷، وقتی شیخ سلمان، رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا برای تماشای فینال لیگ قهرمانان در تهران بود. با این حال این ساختمان که قرار است شبیه توپ فوتبال باشد هنوز در نقطه صفر است و آجری روی آجر گذاشته نشده است. زمان تقریبی اجرای این پروژه سه سال است و حتی اگر طبق برنامه پیش برود زودتر از سال ۱۴۰۴ به پایان نمی‌رسد، ولی با در نظر گرفتن مشکلات مالی فدراسیون و کمک فیفا که هنوز تکلیفش تعیین نشده، به این زودی منتظر دیدن این سازه کروی نباشید.

سایت فدراسیون با انتشار عکس‌های قدم زدن تاج در محل احداث این ساختمان مانور زیادی روی این خبر داده، ولی اولویت هواداران فوتبال ساختمان جدید نیست و کارهای جدی‌تری روی زمین مانده که مهمترین آنها انتخاب سرمربی جدید تیم ملی است.

پروسه مبهم انتخاب سرمربی

تعدادی از تیم‌های حاضر در جام جهانی در بازگشت از قطر سراغ تغییر سرمربی رفتند. در جمع آسیایی‌ها ژاپن، استرالیا و عربستان به ترتیب با موریاسو، آرنولد و رنار ادامه می‌دهند، ولی کره جنوبی و قطر هم مثل ایران هنوز وضعیت مبهمی دارند. اگر خبر رسانه‌های قطری را بپذیریم که کی‌روش با فدراسیون فوتبال این کشور به توافق رسیده و معارفه‌اش بعد از جام خلیج فارس برگزار خواهد شد، جدی‌ترین گزینه نشستن روی نیمکت تیم ملی حذف می‌شود و همه چیز از نو شروع خواهد شد.

در روزهای گذشته گزینه‌های مختلفی برای مربیگری تیم ملی مطرح شده که در میان آنها مربیان خوب و موفقی هم دیده می‌شوند، ولی ابهام بزرگ که می‌تواند عامل نگرانی هم باشد، پروسه انتخاب سرمربی است.

در سال‌های گذشته انتخاب سرمربی تیم ملی بیش از آنکه نتیجه یک تفکر و فرآیند تصمیم‌گیری معین باشد، روی اتفاقات بوده است. نه کارلوس کی‌روش، نه مارک ویلموتس و نه دراگان اسکوچیچ بر اساس ایده مشخصی استخدام نشدند و تنها با گذشت زمان مشخص شد که هر کدام از آنها چه ویژگی‌های فنی و اخلاقی دارند. این روزها هم شاهد اختلاف بین تاج و اعضای هیأت رئیسه برای انتخاب سرمربی تیم ملی هستیم و مشخص نیست که نتیجه این کشمکش‌ها چه نامی باشد.

شاید مهمتر از ساختمان جدید که آن هم فعلاً در حد حرف است، فدراسیون نیاز به ساختار جدیدی دارد که سرمربی جدید بر اساس آن انتخاب شود و هر بار شاهد این آشفتگی نباشیم. فدراسیون در مقاطع مختلفی سراغ تشکیل کمیته فنی رفته، ولی پیشکسوتانی که عضو این کمیته بوده‌اند، معمولاً ارتباطی با فوتبال روز جهان ندارند و حضورشان موثر نبوده است. اعضای هیأت رئیسه هم به همان اندازه با دنیای فوتبال مدرن بیگانه‌اند و نتیجه‌اش این است که فدراسیون هر بار سراغ ایجنت‌ها می‌رود. البته رجوع به ایجنت‌ها قطعاً بهتر از رویه سلطانی‌فر، وزیر ورزش دولت قبل بود که از طریق یک موسسه فرهنگی در هلند ویلموتس را به فدراسیون معرفی کرد تا تیم ملی بدترین روزهای ده سال اخیرش را تجربه کند.

در فاصله یک سال تا جام ملت‌های آسیا، اگر فدراسیون فوتبال سرمربی مناسبی انتخاب کند، حتی در صورت نتایج نه چندان خوب در قطر می‌توان امید داشت که او یک پروژه چهار ساله جوانگرایی تا جام جهانی بعدی را پیش ببرد ولی اگر پای یک ویلموتس جدید به کمپ تیم ملی باز شود، بعد از جام ملت‌ها فدراسیون مجبور خواهد شد یک بار دیگر تمام مراحل انتخاب سرمربی را دوباره طی کند.

تیم ملی,رونالدو

 عربستان با رونالدو، ما با رادو

به گزارش دنیای اقتصاد،  رضا درویش، مدیرعامل پرسپولیس با حضور در یک برنامه تلویزیونی درباره وضعیت طلبکاران خارجی این باشگاه گفت: «فقط یک رادوشوویچ را داریم به توافق رسیدیم در اقساط ۱۱ ماهه طلب او را پرداخت کنیم. قرارداد او نزدیک به یک میلیون دلار است.

محاسبه کردیم ایشان نسبت زمان بازی‌ به پولی که گرفته، از مسی گران‌تر شده است! الان شنیدم ماهی ۲۵۰۰ یورو می‌گیرد.» با میراثی که محمدحسن انصاری‌فرد در زمان مدیریت پرسپولیس از خود‌ به جا‌ گذاشته، روزی نیست که یادی از این محبوب دل‌های سابق و مغضوب فعلی نشود. در زمان او، بوژیدار رادوشوویچ سنگربان نیمکت نشین قرمزها در ۳۰ سالگی قراردادش را به مدت سه سال تمدید کرد و باتوجه به صحبت‌های مدیرعامل فعلی، چیزی حدود ۴۰ میلیارد تومان خرج روی دست باشگاه گذاشت. در واقع رادو دو سالی می‌شود که پرسپولیس را ترک کرده، اما با توجه به شکل قرارداد و عدم پرداخت پول، خانه‌نشینی کرد تا پول بادآورده‌ای را به حسابش واریز کنند. البته که او در مدت زمان حضورش در ایران هم حقوقش را دریافت کرد تا در واقع یک قرارداد گزاف با سنگربانی بسته شود که در مجموع ۴۰ بازی هم برای پرسپولیس انجام نداد.

در فوتبال دولتی ایران، مدیران می‌آیند و بدون دستاورد می‌روند. اگر انصاری‌فرد آن قرارداد کذایی را با رادو بست، درویش هم با عدم پرداخت راه شکایت را باز گذاشت. مشکل فقط پرداخت پول از بیت‌المال نیست، بلکه مدیران ناکاربلد را هم فراموش نکنید. درست بیخ گوش ما عربستان، کریستیانو رونالدو را با آن اسم و رسم به کشورش می‌کشاند و کلی اعتبار، درآمد و پیشرفت را آورده این اقدام می‌بیند. فوتبال در آنجا هم با پول دولت اداره می‌شود، اما اگر سالانه ۲۰۰ میلیون یورو هم به رونالدو می‌دهند، حساب‌وکتاب چگونگی پرداخت را می‌کنند. اینجا اما مدیر می‌آید به اندازه یک مسی به بازیکن درجه چندمی پول می‌دهد، می‌رود و نفر بعدی درهای جدیدی از سوء‌مدیریت را نشان می‌دهد و این چرخه معیوب همچنان ادامه دارد.

  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش