دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۰۸ - ۱۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۴۷۳۶
فوتبال ملی

حميدرضا آصفی درباره پشت‌پرده تغيير حكم AFC برای مناقشه ايران و عربستان می‌گوید

حميدرضا آصفي,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,فوتبال ملی

اعلام از AFC و انكار از فدراسيون فوتبال ايران. شوك بزرگ با مصاحبه دبيركل كنفدراسيون فوتبال آسيا به فوتبال ايران وارد شد. ويندرسون جان اعلام كرده بازي تيم‌هاي ايراني مقابل تيم‌هاي عربستاني در ليگ قهرمانان، به مانند فصل گذشته در كشور ثالث برگزار خواهد شد و اين يعني اينكه استقلال و تراكتورسازي نمي‌توانند در تهران و تبريز از حريفان عربستاني‌شان ميزباني كنند.

 

هفته قبل بود كه پيش از جلسه هيات‌رييسه ‌AFC، دو طرف موضع‌شان را اعلام كرده بودند. طرف سعودي و اماراتي اعلام كردند كه در صورت موافقت AFC با راي كميته مسابقات، نمايندگان اين كشورها در مسابقات ليگ قهرمانان آسيا شركت نمي‌كنند و مهدي تاج، رييس فدراسيون فوتبال هم در موضعي مشابه ظاهر شد و تاكيد كرد كه هيات رييسه با اين راي موافقت مي‌كند و اگر اين طور نشود، نمايندگان ايران در ليگ قهرمانان حاضر نمي‌شوند.

 

جلسه هيات‌رييسه AFC برگزار شد و اعضاي هيات‌رييسه در حضور اينفانتينو خواهان به پايان رسيدن بازي در زمين بي‌طرف شدند و اين موضوع را در مصوبه‌اي روي خروجي سايت AFC قرار دادند. اما يك اشكال عجيب وجود داشت. نام ايران در مصوبه ديده نشد. به‌ نظر مي‌رسيد كنفدراسيون فوتبال آسيا، ايران را شامل اين قانون ندانسته است.

 

چند ساعت بعد مصاحبه علي كفاشيان روي سايت فدراسيون قرار گرفت و او به ايراني‌ها اطمينان داد كه مشكلي وجود ندارد و ايران برنده بزرگ اين پرونده بود. تنها دلواپس فدراسيون، حميدرضا آصفي است كه چند روز قبل در گفت‌وگو با ايسنا عنوان كرد كه هيچ‌چيز مشخص نيست و امكان خريدن AFC از سوي سعودي‌ها و تغيير راي وجود دارد و در نهايت هم همين اتفاق مي‌افتد. خيلي زود حقايق روشن شد و با مصاحبه دبيركل كنفدراسيون فوتبال آسيا پرده‌ها كنار رفت. حالا همه از شكست ديپلماسي فدراسيون فوتبال ايران مي‌گويند. حميدرضا آصفي، مشاور بين‌الملل فدراسيون فوتبال ايران به اين ابهامات پاسخ روشن مي‌دهد.

 

اين روزها همه هواداران فوتبال ايران از شكست ديپلماسي فدراسيون فوتبال مي‌گويند كه در ماجراي مناقشه ايران و عربستان، به مردم دروغ گفته شد. آيا فدراسيون ايران حقيقت را مي‌دانست و طور ديگري وانمود كرد؟

اصلا اين‌طور نيست. پرونده از مدت‌ها پيش كه مطرح شده بود، فدراسيون به‌دنبال راه‌حلي براي خروج از اين بحران بود. انصافا هم خوب دنبال شد و موضوع هر دوهفته يك‌بار در جلسات مورد بررسي قرار مي‌گرفت. كارهايي كه مي‌شد را واقعا ما در دستور كار قرار داديم و حتي در برهه‌اي مي‌خواستيم وزارت امور خارجه را درگير اين ماجرا كنيم اما نگراني داشتيم سعودي‌ها از اين موضوع سوءاستفاده‌ كنند و بگويند ورزش را سياسي كرده‌ايم. براي همين لابي‌هايي را در دستور كار قرار داديم و به‌صورت غيرمستقيم، تدابير ديپلماتيك انجام شد.

 

واقعا شرايط برابر نبود براي ايران...

دقيقا! اين مناقشه نابرابر بود و من دليل دارم. يك بعدش اين بود كه سعودي‌ها اسپانسر را تحت‌فشار قرار دادند تا در صورتي‌كه بازي‌ها رفت و برگشت در تهران و عربستان باشد، اسپانسرها كنار مي‌كشند. اين‌گونه كنفدراسيون فوتبال آسيا بهره مالي از كنار كشيدن اسپانسرها نخواهد نداشت. وقتي پاي پول وسط باشد، ديگر راي مشخص است. ضمن اينكه عربستاني‌ها اقدامات چركي هم داشتند. كشوري كه در يمن آن فجايع را مرتكب مي‌شود و كشوري را به خاك و خون مي‌كشد، از كشتن بچه‌ها شرم نمي‌كند و هزينه‌هاي سنگين براي خريد اسلحه مي‌كند، حتما با پول‌هايش فوتبال را هم چرك مي‌كند. اين كارها را ما نمي‌توانيم انجام دهيم و امكان خريدن كنفدراسيون فوتبال آسيا هم نداريم. واقعا فدراسيون كم‌كاري نكرد.

 

اما واقعا راي كنفدراسيون فوتبال آسيا به ‌نفع ايران بود و همه‌چيز به‌نظر مي‌رسيد حل شده است.

بله؛ دو سند وجود دارد. اول اينكه راي به‌قدري روشن بود كه اينفانتينيو به ايران تبريك گفت و دوم اينكه روزنامه‌هاي سعودي تيتر زدند كه AFC تسليم ايران شد. من شخصا فكر مي‌كنم راي به نفع ما است. اما آنها هنوز راي را انشا نكرده‌اند و همين دلشوره‌آور است. انشا و ابلاغ راي زمان زيادي نمي‌برد اما آنها بيشتر از ده روز است كه از ابلاغ راي پرهيز كرده‌اند. اينكه انشا نشده يعني زير فشار سعودي‌ها رفته‌اند و خطرناك است. تا وقتي هم راي ابلاغ نشده است از قضاوت بايد پرهيز كنيم.

 

به‌نظر شما چرا دبيركل كنفدراسيون فوتبال آسيا چنين مصاحبه‌اي انجام داد؟ آيا هدف خاصي را دنبال مي‌كرد؟

احتمالات متفاوتي مي‌تواند داشته باشد. يكي اينكه مي‌خواهند عكس‌العمل ايران را ببينند و ارزيابي از وضعيت آينده داشته باشند، دوم اينكه نفوذ عربستان علت اين مصاحبه است، سوم اينكه خودش احتمال داده راي تغيير كند يا اينكه از روي ناآگاهي بوده. به‌هرحال بايد منتظر بمانيم.

 

علت سفر هيات عربستان به كنفدراسيون فوتبال آسيا چيست؟ اعتراض به راي يا اينكه مي‌خواهند حتي سفر به قطر را هم منقضي كنند؟

مجموعه اين موضوعات مي‌تواند باشد. بهترين مرجع براي آدم‌هاي منصف، روزنامه‌هاي خود عربستان است كه به AFC حمله كردند. اين روشن است و فدراسيون هم كوتاهي نكرده است. بايد صبر كنيم تا راي انشا شود.

 

يكي از پرسش‌هاي مهم اين است كه ايران در جلسه چگونه از موجوديت فوتبال ايران و كشور دفاع كرد؟

اين موضوعات را براي بار اول مي‌خواهم اعلام كنم كه معمولا جايي گفته نمي‌شود. اول اينكه ما اعلام كرديم سعودي‌ها با همه مشكل دارند و محدود به يك يا دو كشور نيست. آنها با ايران، سوريه، لبنان، قطر، يمن و بسياري از كشورها مشكل دارند اما ايران فقط يك كشور را به رسميت نمي‌شناسد و آن ‌هم اسراييل است. ما با هيچ كشوري مشكل نداريم و در سياست ما كاملا عيان است.

 

دوم اينكه به لحاظ سياسي اين موضوع نمي‌تواند مورد مناقشه باشد چرا كه ما با امريكا در حالت قطع رابطه هستيم اما ورزشكاران آنها به ايران مي‌آيند و ورزشكاران ما به امريكا مي‌روند. ما حتي وقتي با عراق در جنگ بوديم، سفارتخانه آنها در ايران باز بود. براي همين اين موضوع رد است.

 

سوم اينكه از لحاظ امنيتي هيچ مشكلي براي هيچ كشوري پيش نيامده است و سعودي‌ها اعلام كنند چه تضمين امنيتي مي‌خواهند تا در اختيارشان قرار دهيم؟ نمايندگان‌شان از پاسخ عاجز ماندند و هيچ جوابي نداشتند.

 

چهارم اينكه آنها اعلام كردند دولت عربستان رفت‌وآمد شهروندانش در ايران را ممنوع كرده كه پاسخ داديم براي ورزشكارانش مي‌تواند تبصره بگذارد و توضيح داديم در روزهاي حج با وجود اينكه رفت‌وآمد ممنوع بود اما حجاج ايراني توانستند به اين كشور سفر كنند. مجموع اين دلايل بود كه همه را مجاب به راي به ‌نفع ايران كرد.

علي عالي

 

etemadnewspaper.ir
  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش