اصغر شرفی پیشکسوت فوتبال ایران در رابطه با ضعیف شدن و رو به انحلال رفتن تیمهای نامدار فوتبال ایران اظهار کرد: فوتبال ما یک مریض سرطانی است و باید غده سرطانی را از بدنش خارج کرد. این فوتبال دولتی است و نباید دست آدمهای غیر فوتبالی باشد. دولت نباید در مدیریت باشگاهها دخالت کند.
او در ادامه گفت: زمان ما کسی که طرفدار یک تیم میشد، به خاطر بازیکنانی بود که در آن تیم بازی میکردند اما امروز این مساله اصلا اهمیتی ندارد. مثلا مهدی طارمی زمانی که به باشگاه پرسپولیس خسارت میزند، به جای آن که جبران کند به راحتی از این تیم جدا میشود.
شرفی اظهار کرد: فوتبال، همه جای دنیا بازدهی دارد به غیر از کشورهایی مثل ما. دلیلش تنها این است که فوتبال ما دولتی است. فوتبال را باید به دست مردم بدهند.
او در رابطه با راه حل رشد فوتبال ایران گفت: دولت دارد هر سال پولهای کلانی به پای فوتبال میریزد اما بازدهی ندارد. آنها به جای هزینه کردن در تیمهای باشگاهی، باید زیرساختهای ورزشی را گسترش دهند. به طور مثال زمینهای فوتبال بسازند و هرکسی که خواست، به صورت خصوصی بیاید و باشگاهها را اداره کند.
این پیشکسوت فوتبال تصریح کرد: این فوتبال که پایهاش در آب است و با هر بادی تکان میخورد، چرا باید باقی بماند؟ باشگاههای ریشهداری مثل پاس، دارایی، شموشک، راه آهن و ... از بین رفتند. مثلا تیم پاس ۱۱ بازیکن در تیم ملی داشت. کسانی که این تیم را به همدان بخشیدند باید بیایند و پاسخگوی انحلالش باشند. با این شرایط تیمهای لیگ برتری دیگر هم قطعا قربانی این نوع مدیریت فوتبال میشوند.
او درباره نقش هواداران در پایداری تیمها اظهار کرد: هواداران نقش مهمی در پایداری تیمها دارند. مثلا همین دو تیم پرسپولیس و استقلال اگر برای چند هفته هواداران پشتیبانیشان نکنند، از بین میروند. وقتی که هر سال بازیکنان جدیدی به باشگاهها اضافه میشوند و سال دیگر از آن باشگاه جدا میشوند، چه انتظاری میرود که آن باشگاه هواداران ثابتی داشته باشد.
- 14
- 2