دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۲۸ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۱۳۳۷
فوتبال ملی

مقایسه‌ای میان دستیاران کی روش با دستیاران سرمربی های اسپانیا،‌پرتغال و مراکش

اوسیانو کروز و کی روش,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,فوتبال ملی

برای مردمی که پرواز خوشبختی هر ٤‌سال یک‌بار از آسمان کشورشان عبور می‌کند، حس و حال روزهای منتهی به جام‌جهانی خریدنی نیست. درست مثل حال خود مردم ایران. آنهایی که ١٤٠روز آینده را فقط با فکر به این سپری می‌کنند که این‌بار و در دومین صعود متوالی کی‌روش و شاگردانش به جام‌جهانی، قرار است چه نمایشی از آنها ببینند. تجربه جام‌جهانی قبلی خیلی‌ها را امیدوار کرده که در این جام‌جهانی هم تیم‌ملی‌شان تحت‌تأثیر اسم‌های بزرگ قرار نگیرد و دوباره خاطره جمله گزارشگر انگلیسی بعد از بازی مقابل آرژانتین زنده شود.

 

گزارشگری که بعد از به صدا درآمدن سوت مازیچ صربستانی گفت: «آرژانتین بازی را برد و ایران دل‌ها را» برای همه قابل درک است که صعود ایران به‌عنوان نخستین تیم آسیا به جام‌جهانی روسیه باعث بالارفتن انتظارات شده و حالا دیگر فقط چشم ایرانی‌ها به تیم کی‌روش نیست. البته که مرد پرتغالی هم خودش خوب می‌داند برای جاودانه‌شدن کار سختی پیش‌رو دارد، اما نکته قابل توجه دیگر که این روزها و با تماشای فوتبال روز دنیا بشدت به چشم می‌خورد، این است که در جام‌جهانی ٢٠١٨ نیمکت‌ها و مغزهای متفکری که روی آنها می‌نشینند نیز، نقش پررنگی دارند.

 

در کنار آشنایی نسبی که همه طرفداران فوتبال با بازیکنان تیم‌های همگروه ایران دارند، بد نیست این‌بار نگاهی داشته باشیم به کادرفنی تیم‌های حاضر در گروه ایران. مقایسه نفرات فنی سه تیم دیگر، همه را بیشتر در جریان سطحی قرار می‌دهد که کی‌روش و دوستانش باید در آن رقابت کنند.

 

اسپانیا؛ شاگرد کرایف در کادر لوپتگی

از ماتادورها شروع کنیم. آنها بدون باخت و با ٢٨ امتیاز به روسیه رسیدند. یولن لوپتگی ٥١ساله که تیم را به این موفقیت رساند، در جام‌جهانی نیز روی نیمکت اسپانیا خواهد نشست. کسی که بعد از یوروی ٢٠١٦ به سلطه ٨ساله ویسنته دل‌بوسکه پایان داد و سکان هدایت را در اختیار خودش گرفت. با وجود این‌که لوپتگی به‌عنوان دروازه‌بان برای رئال‌مادرید و بارسلونا در مجموع ٦ بازی انجام داد، اما رایو وایکانو تیمی است که بخش عظیمی در تاریخ بازیگری سرمربی کنونی تیم‌ملی اسپانیا دارد. او ۵۵۲روز بدون شکست را پشت‌سر گذاشته است.

 

از نظر خیلی‌ها بعد از ناکامی اسپانیا در یورو. لوپتگی بهترین انتخاب بود؛ چراکه او سابقه کار در تیم‌های زیر ۱۹، زیر ۲۰ و زیر ۲۱ساله‌های اسپانیا را هم در کارنامه دارد. همچنین موفقیت‌های او در کسب قهرمانی رقابت‌های جام‌‌ملت‌های اروپای زیر ۲۱‌سال و زیر ۱۹‌سال در انتخاب فدراسیون فوتبال اسپانیا بی‌تأثیر نبود. یولن از آن دست مربیانی است که اعتقاد زیادی به استفاده از بازیکنان زیاد دارد و معمولا وسواس خاصی برای استفاده از یک ترکیب خاص نشان نداده.

 

آمار ثبت‌شده از او حاکی از این است که ۴۱ بازیکن در طول این ۱۶ مسابقه تحت هدایت او برای اسپانیا به میدان رفتند. کنار دست لوپتگی، دستیاری به نام پابلو سانز می‌نشیند. مربی ۴۵ساله و اهل بارسلون که در زمان یوهان کرایف فقید چند بازی برای کاتالان‌ها انجام داد و بعد راهی رایو وایکانو شد. او در کادرفنی لوپتگی جانشین تونی گرنده شد. کسی که از‌ سال ٢٠٠٨ همراه دل‌بوسکه بود و با آمدن لوپتگی به کادرفنی کره‌جنوبی پیوست.

 

خوزه مانوئل اوکوتورنا هم دیگر دستیار لوپتگی و مربی دروازه‌بانان ماتادورهاست. او سابقه بازی در تیم‌های رئال‌مادرید و والنسیا را در کارنامه دارد. کسی که با دل‌بوسکه آمد اما برخلاف تونی گرنده از لیست دستیاران لوتپگی خارج نشد و هنوز مربی دروازه‌بانان تیم است.

 

پرتغال؛ معتمد‌های سانتوس

از فرناندو سانتوس و همکارانش در تیم‌ملی پرتغال کارنامه‌ای در یورو ٢٠١٦ باقی ماند که آنها را تبدیل به یکی از غیرقابل پیش‌بینی‌ترین کادرفنی‌ها تبدیل کرد. در جامی که مدعیان قابل حدس‌تری نسبت به پرتغال حضور داشت، این سانتوس بود که جام را به مردم کشورش هدیه داد. مربی ٦٣ساله‌ای که کارنامه مربی‌گری‌اش به‌مراتب پررنگ‌تر از کارنامه بازیگری‌اش است. پاناتینایکوس، آاک، اسپورتینگ لیسبون، بنفیکا، پائوک، پورتو و تیم‌ملی یونان معروف‌ترین تیم‌هایی هستند که سانتوس هدایت آنها را برعهده داشته. پیش از جام‌جهانی ٢٠١٤ بود که او روی نیمکت تیم‌ملی کشورش نشست و عملکرد ضعیفش هم باعث نشد مسئولان فوتبال پرتغال خیلی زود او را اخراج کنند.

 

سانتوس ماند و حالا با پرتغال در جام‌جهانی هم یکی از مدعیان شاید دوباره چراغ خاموش است. او در طول ٤٦باری که روی نیمکت پرتغال نشسته، از ٦١ بازیکن در ترکیبش استفاده کرده و به نسبت بیشتر از لوپتگی تمایل دارد تا در پست‌های مختلف بازیکنان زیادی را ارزیابی کند. کنار دست سانتوس، ایلیدو واله می‌نشیند. کسی که‌ سال ٢٠١٤ به همراه خود سانتوس به کادرفنی پرتغال اضافه شد. او تا ‌سال ٢٠١١ سابقه مربیگری تمامی تیم‌های پایه فوتبال پرتغال را داشته. با تیم زیر ٢٠ساله‌ها نایب قهرمان جام‌جهانی شده و تیم زیر ٢٣ساله‌ها را نیز در رقابت‌های بین‌المللی‌ سال ٢٠١١ قهرمان کرده است.

 

مراکش؛ جمع سرمربیان جمع است

بدون شک تنها تیم آفریقایی گروه، ناشناخته‌ترین تیم نیز است. البته نسبت به سایر تیم‌ها؛ چراکه مراکش با وجود در اختیارداشتن ستاره‌هایی در سطح اول فوتبال اروپا چندسالی است حسابی سر زبان‌ها افتاده. بدون ‌شک تغییر اصلی در فوتبال مراکش زمانی اتفاق افتاد که آنها سراغ هروه رنارد رفتند. سرمربی فرانسوی که از ‌سال ٢٠١٦ روی نیمکت مراکش نشست. مشخصا هدف فدراسیون فوتبال مراکش، رسیدن به جام‌جهانی بعد از سه دوره متوالی ناکامی بود. رویایی که رنارد به واقعیت تبدیل شد.

 

رنارد ٤٩ساله و فرانسوی بعد از این‌که در ‌سال ٢٠١٥ ساحل‌عاج را قهرمان جام‌ملت‌های آفریقا کرد، راهی تیم لیل کشورش شد. اما بعد از ١٣ بازی و ١٣ امتیاز از کار برکنار شد تا به نوعی ثابت شود او بیشتر مرد کار در تیم‌های ملی است. رنارد سابقه قهرمانی با زامبیا در جام‌ملت‌های آفریقای ‌سال ٢٠١١ را نیز در کارنامه دارد. او تا‌به‌حال ٢١بار روی نیمکت مراکش نشسته و تقریبا یک‌چهارم بازی‌ها را واگذار کرده است. استفاده او از ٤٩ بازیکن نشان‌دهنده این است که او هم مثل لوپتگی به‌مراتب کمتر از سانتوس دست به تغییر در ترکیب تیمش و استفاده از بازیکن زیاد در پست‌های مختلف می‌زند.

 

پاتریس بامله ٣٩ساله دستیاری است که نه فقط در تیم‌ملی مراکش بلکه تقریبا در تمام تیم‌هایی که رنارد مربیگری کرده، حضور داشته است. حداقل درچند‌ سال اخیر، این‌طور بوده و زامبیا، ساحل‌عاج و لیل تیم‌هایی هستند که بامله همراه با رنارد در آنها حضور داشته است. البته نکته جالب درباره او این است که بعد از رفتن رنارد از تیم‌ملی زامبیا، بامله به مدت یک‌سال هدایت این تیم را برعهده گرفت.

 

ایران؛ تغییرات پرتعداد روی نیمکت

سرانجام تیم‌ملی ایران و سرانجام کارلوس کی‌روش. کمتر کسی است که بعد از ٧‌سال حضور، چیز زیادی درباره مرد پرتغالی حاضر روی نیمکت ایران نداند. کسی که یکی از بادوام‌ترین مربیان تیم‌ملی بوده و خیلی‌ها بزرگترین دستاورد فوتبال ایران با او را پرستیژی می‌دانند که ساخته شده است. تیم ایران یک جام‌جهانی و یک جام‌ملت‌های آسیا را با کی‌روش به‌عنوان دو تورنمنت مهم پشت‌سر گذاشته است. همچنین تیم ایران برای نخستین‌بار در تاریخ دوبار پشت‌سر هم راهی جام‌جهانی شد و این کار توسط کادرفنی مورد بحث صورت گرفت. کی‌روش تا الان ٨١بار روی نیمکت ایران نشسته است. شکست‌ناپذیری یکی از گل‌واژه‌های محبوبیت او در فوتبال ایران است.

 

ثبت فقط ٨ باخت در کارنامه، تیم ایران را در زمان مربیگری کی‌روش به قطب اول فوتبال آسیا تبدیل کرده است. ایران در رقابت‌های مقدماتی هم بدون باخت به روسیه رسید تا در کنار اسپانیا در این گروه از این حیث مشترک باشد.کی‌روش از یک نظر که در این گزارش برای تمامی سرمربیان حاضر در گروه ایران بررسی کردیم، روی دست همه زده است. او درطول این ٧‌سال حضور روی نیمکت ایران از ٩٥ بازیکن استفاده کرده که بیش از هر مربی دیگری در ارزیابی بازیکنان در پست‌های مختلف وسواس داشته است.

 

چیزی که تیم او را به میانگین سنی پایین و طراوت بالایی رسانده است. طراوتی که البته با چاشنی آب دیده‌شدن از نظر قرارگرفتن مقابل تیم‌های بزرگ بیشتر به چشم خواهد آمد. در کنار کی‌روش هموطنش یعنی اوسیانو کروز می‌نشیند. مربی‌ای که بعد از امید نمازی به جمع اعضای کادرفنی ایران اضافه شد. کروز هم مثل کی‌روش کارنامه درخشانی دارد.

 

همان‌طور که کارلوس سابقه نشستن روی نیمکت تیم‌هایی مثل رئال‌مادرید (سرمربی)، تیم‌ملی پرتغال (سرمربی) و منچستر یونایتد (مربی) را دارد، گذشته اوسیانو نیز قابل توجه است. مخصوصا از نظر بازیگری؛ چراکه کروز ۵۴بار برای تیم‌ملی پرتغال بازی کرده و اسپورتینگ لیسبون، سوسیه‌داد و تولوز از معروف‌ترین تیم‌های او بودند.

 

احسان خراسانی

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش