شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۰۹ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۱۴۱۰
فوتبال ملی

چند سوال ساده پیرامون یک بازی لغو شده

آیا قرارداد مکتوب و الزام‌آوری با یونان بسته بودیم یا خیر؟

تیم ملی فوتبال یونان,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,فوتبال ملی

خبر آنقدر ساده و تکراری و قابل انتظار بود که از شنیدنش تعجب هم نکردیم. اینکه یونان با تیم ملی ما بازی نخواهد کرد. برای بسیاری از مخاطبانی که این مطلب را خوانده‌اند، اصلا سوالی پیش نیامد که چرا یونان نباید با ایران بازی کند اما پشت‌بند این خبر، دلیل دیگری اعلام شد که می‌شود آن را یک بهانه و توجیه خواند. اینکه روابط سیاسی بین یونان و ترکیه تنش دارد و بر سر همین موضوع یونانی‌ها ترجیح می‌دهند با ایران در خاک ترکیه بازی نکنند.

 

این وسط چند سوال ساده پیش می‌آید که باید پرسیده شود؛ سوال‌هایی که فدراسیون فوتبال البته پاسخی برای آنها نخواهد داشت.

 

قبل از پرسش سوال بیایید یک نکته را با هم مرور کنیم.

 

شرایط یک بازی دوستانه چیست و چگونه دو فدراسیون با هم بر سر یک مسابقه توافق می‌کنند؟

فدراسیون‌ها از طریق ایجنت‌های برگزاری مسابقات که به آنها (مچ ایجنت) می‌گویند، برای تاریخ‌های خالی خود برنامه‌ریزی می‌کنند. به‌عنوان مثال فدراسیون ترکیه به اطلاع مچ ایجنت خود می‌رساند که برای تاریخ نوزدهم اکتبر دنبال یک بازی تدارکاتی با حریفی از حوزه مدیترانه یا خاورمیانه یا آمریکای لاتین باشد. شرکت طرف قرارداد نیز با فدراسیون‌هایی که با آنها قرارداد دارد یا با شرکت‌های دیگر که وکیل دیگر فدراسیون‌ها هستند مکاتباتی انجام می‌دهند و توافق اولیه صورت می‌گیرد. در چنین شرایطی فدراسیون سفارش‌دهنده متوجه می‌شود که سه تیم خواهان برگزاری مسابقه دوستانه در آن تاریخ هستند. شرایط سه تیم بررسی می‌شود و در اختیار سرمربی قرار می‌گیرد تا تصمیم خود را اعلام کند.

 

بعد از اینکه سرمربی انتخاب خود را انجام داد، فدراسیون‌ها از طریق واسطه، کار خود را پیش می‌برند و مکاتبات یا جلسات برای برگزاری مسابقه صورت می‌گیرد. معمولا در چنین مکاتباتی محل برگزاری، زمان و شرایط مالی مورد بحث قرار می‌گیرد. اینکه بازی در کدام شهر و ورزشگاه و در چه ساعتی برگزار شود و اینکه آیا این بازی تماشاگر دارد یا نه، بخشی از صحبت‌هایی است که باید در این مرحله به توافق رسیده باشند. مسائل مالی هم مورد توافق قرار می‌گیرد و بعد نمایندگان فدراسیون قرارداد مسابقه را امضا می‌کنند.

 

قرارداد مسابقه نوعی تفاهمنامه است که طی آن، دو فدراسیون به واسطه‌گری یک یا دو شرکت رسمی تحت مجوز فیفا، با هم امضا می‌کنند تا مسابقه دوستانه‌ای را برگزار کنند. این قرارداد باید متضمن بندهایی باشد که تمام ابهامات لازم پیرامون یک مسابقه را برطرف کند.

 

قطعا ایران و یونان هم تلفنی با هم توافق نکرده‌اند و قطعا قطعیت برگزاری این مسابقه باید به صورت مکتوب بین طرفین امضا شده باشد تا بعدها جای شکایت و ادعای خسارتی پیش نیاید. در این قرارداد بندهای زیادی وجود دارد. به‌عنوان مثال برزیل در قراردادهای خود بندی را قرار می‌دهد که طی آن تیم حریف تضمین می‌کند که بازیکنانش به هیچ عنوان برای مصدوم کردن ستاره‌ای مثل نیمار اقدام نخواهند کرد. برای مسی نیز چنین بندی تنظیم می‌شود تا یک وقت بازیکن گمنامی از یک کشور دوردست نخواهد با پاره کردن رباط صلیبی یک فوق‌ستاره خود را مطرح کند.

 

در چنین بندهایی همیشه یک بند یدکی دیگری هم هست به نام بند شرایط فوق‌العاده که تضمین می‌کند که حوادث بین‌المللی یا طبیعی مانند جنگ و انقلاب یا زلزله در صورت وقوع باعث فسخ شدن مسابقه می‌شوند و حق هیچ شکایتی برای طرفین محفوظ نمی‌ماند.

 

یک بند دیگر به بند حق شکایت در صورت فسخ شدن قرارداد و لغو شدن بازی مربوط می‌شود. طی این بند دو فدراسیون تضمین می‌دهند که در صورت لغو کردن بازی بدون بهانه منطقی باید به فدراسیون مقابل خسارت بدهند.

 

حالا سوال اینجاست. ما چطوری با یونانی‌ها قرارداد امضا کرده‌ایم که خیلی راحت، بدون اطلاع قبلی و در آستانه برگزاری این بازی به خود اجازه می‌دهند به بهانه واهی مسابقه را لغو کنند؟ آیا اصلا با آنها قراردادی بسته‌ایم؟ آیا اصلا با آنها بند شکایت در صورت فسخ را امضا کرده‌ایم؟ آیا اصلا با آنها قرارداد حقوقی سفت‌وسختی داشته‌ایم که مانع از رخ دادن شرایطی شویم که حالا رخ داده؟

اخباری که در رسانه‌ها منتشر شده ابهامات را افزایش داده است. گویا یونانی‌ها تمایل داشتند که بازی در آتن برگزار شود، نه در استانبول. سوال اینجاست که اگر یونانی‌ها چنین تمایلی داشتند می‌توانستند به طرف ایرانی اعلام کنند و برای تیم ملی ما بلیت هواپیما تهیه کنند.

 

طبعا اگر بازی در یونان برگزار می‌شد از راه بلیت فروشی به یونانی‌ها می‌شد بسیار ساده این مبلغ را تامین کرد. چرا یونانی‌ها به ما اطلاع ندادند؟ مگر قرارداد مسابقه بین دو کشور امضا نشده بود که به همین راحتی آن را لغو کردند؟

ادعا شده که شرایط سیاسی بین دو کشور از دو ماه پیش تغییر کرده و طرفین با هم مشکلات سیاسی دارند که البته بین این دو کشور مساله طبیعی است. یونان و ترکیه دهه‌هاست بر سر قبرس با هم مشکل دارند ضمن اینکه مسائل تاریخی بین این دو کشور از زمان استعمار عثمانی و مستعمره بودن یونان هم برسر جای خود باقی مانده. طبیعتا فدراسیون ما نمی‌توانسته از این تنش‌ها بی‌اطلاع باشد و سوال اینجاست که چرا قرارداد سفت‌تر و سخت‌تر امضا نشده است؟

 

اتفاقی که رخ داده بسیار ساده است. یونانی‌ها حتی نیازی به این پیدا نکرده‌اند که به ما اطلاع دهند که نیاز به تغییر محل بازی دارند و خیلی راحت بازی را به‌هم زده‌اند. حالا فدراسیون باید به این سوال‌ها پاسخ بدهد:

 

ا- آیا قرارداد یا تفاهمنامه الزام‌آوری بین دو فدراسیون امضا شده بود یا توافقات به صورت شفاهی صورت گرفته بود؟

 

۲- اگر بین دو کشور سندی مبنی‌بر این بازی امضا شده چرا این مسابقه لغو شده است؟ در قرارداد یا سند یا تفاهمنامه چیزی در مورد حق دو کشور برای فسخ مسابقه قید شده بود یا خیر؟

 

۳- جریمه فدراسیون فوتبال یونان بابت فسخ یک‌طرفه قرارداد چقدر است و یونانی‌ها چگونه بابت این حرکت غیرحرفه‌ای از ما عذرخواهی خواهند کرد؟

 

۴- آیا فدراسیون فوتبال ایران به فیفا شکایت می‌کند یا خیر؟

 

خوشحال می‌شویم اگر فدراسیون فوتبال کشورمان برای این پرسش‌ها پاسخی داشته باشد.

 

هومن جعفری

 

newspaper.fdn.ir
  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش