در حالی که رؤسای بازنشسته فدراسیونها روزهای پایانی نشستن بر صندلی ریاستشان را پشت سر میگذارند و براساس آنچه اعلام شده از تاریخ ۲۶ ماه جاری دیگر حق امضای هیچ سندی را ندارند، اما اوضاع در فدراسیون فوتبال کمی پیچیدهتر از فدراسیونهایی است که مشمول قانون منع بهکارگیری بازنشستگان میشوند. در این میان عصر دوشنبه کنفدراسیون فوتبال آسیا در بیانیهای قویاً از فدراسیون فوتبال خواست استقلال خود را حفظ کند تا سایه تعلیق و تحریم بر سر فدراسیون مهدی تاج نیفتد.
در چنین شرایطی گروهی از کارشناسان معتقدند اجرای این قانون منافاتی با استقلال فدراسیون فوتبال ندارد و هیچ خطری فوتبال ایران را تهدید نمیکند. در این میان صحبتهای معاون سابق سازمان تربیت بدنی میتواند تا حدودی پاسخ سؤالات و ابهامات موجود باشد.
سعید فائقی، معاون پیشین سازمان تربیت بدنی با اشاره به این موضوع که نه تنها فدراسیون فوتبال بلکه تمامی فدراسیونها غیردولتی هستند، به خبرنگار «ایران» گفت: «طبق قانون فردی که به عنوان رئیس فدراسیون فعالیت میکند، مسئول اداره امور عمومی است بنابراین هم این شخص که به عنوان رئیس فدراسیون شناخته میشود و هم اعضای هیأت رئیسه فدراسیونها داوطلبانه کار میکنند و ریاست فدراسیون شغل محسوب نمیشود.»
او بیان کرد:«در قانون شغلی به نام رئیس فدراسیون وجود ندارد و ردیف بودجه دولتی در اختیار فدراسیونها قرار نمیگیرد. دولت از طریق مادهای به نام ماده ۱۷ برای آنها بودجه تأمین میکند که سرفصلش کمک به بخش خصوصی است و دولت از ردیف کمک به بخش خصوصی به فدراسیونها پول میدهد.»
معاون پیشین سازمان تربیت بدنی درخصوص تهدید «ایافسی» به تعلیق فوتبال ایران گفت: «مسئولان فدراسیون فوتبال کشورمان موضوع منع بهکارگیری بازنشستگان را با ایافسی در میان گذاشتند و ایافسی به این نتیجه رسیده که دولت قصد دخالت در امور فدراسیون فوتبال را دارد. تهدید ایافسی کاملاً جدی است و در صورتی که آنها احساس کنند دولت کوچکترین دخالتی در فدراسیون فوتبال داشته، فوتبالمان را تعلیق خواهند کرد.»
فائقی درخصوص راهکار مسئولان ورزش برای جلوگیری از تعلیق احتمالی، افزود: «راحتترین راه برای کنار گذاشتن تاج، برگزاری مجمع فوقالعاده است و اعضای مجمع میتوانند تاج را کنار بگذارند و ایافسی و فدراسیون جهانی فوتبال هم کاملاً تصمیمات مجمع را قبول دارند و مجمع را به عنوان مرجع قانونی فدراسیون فوتبال میشناسند. از طرفی به نظرم تاج شیوه جدیدی برای اداره فدراسیون ندارد.»
او با تأکید بر اینکه قانون منع بهکارگیری بازنشستگان نواقصی دارد، بیان داشت: «از نظر من اجرای این قانون کمی عجولانه است و ما با کنار گذاشتن بازنشستهها نمیتوانیم در بحث اشتغال برای نسل جوانمان موفق باشیم چرا که این راه ایجاد اشتغال برای جوانانمان نیست و تهدیدی برای ورزش کشورمان است، این جزو نواقص مهم این قانون است.»
فائقی ادامه داد: «البته میتوانیم این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم. مدیریت ورزش ما ضعیف است و این قانوان اجازه میدهد که این ضعف را جبران کنیم. باید اجازه بدهیم نیروهای تازه نفس در رأس کار قرار بگیرند، نیروهایی که از بدنه ورزش هستند و تحصیلات عالیه دارند. در حال حاضر این نیروها انگیزه بالایی برای به دست گرفتن امور دارند و استفاده از این نیروها میتواند ضعف مدیریتی در ورزش را جبران کند.»
فائقی بیان داشت: «موضوع دیگر این است که هیچ کس نمیتواند تضمین دهد که با این تغییرات ورزش ما پیشرفت خواهد کرد اما از نظر من فردی که حدود ۳۰ سال در فدراسیون فعالیت میکند، دیگر چیزی برای ارائه ندارد و باید خودش از رأس فدراسیون کنار برود. از نظر من قانون منع بهکارگیری بازنشستگان سیاسی است و اثر آن میتواند بجز بخش ورزش در سایربخشها در انتخابات دوره آینده ریاست جمهوری تأثیرگذار باشد.»
محمد محمدی سدهی
- 15
- 6