کیروش اگرچه از فوتبال ایران جدا شده، اما اظهارات وی همچنان فوتبال و حتی سیاست و اقتصاد ایران را به چالش کشیده شده است. در تازهترین مصاحبه وی از مشکلات نقدینگی و کمک قطر صحبت کرده اما واقعیت چیست؟!
اظهارات عجیب کیروش
شبکه فاکس اسپورتس روز شنبه ۱۳ بهمن نوشت: فقدان کمک مالی از سوی دولت ایران طی سالیان دراز، همواره یکی از مشکلات گریبانگیر تیمملی این کشور بوده اما عمق فاجعه پس از انتشار ویدئویی از کیروش بیش از پیش آشکار شد.
در این ویدئو کیروش پرتغالی که قراردادش با تیمملی ایران پس از جامملتهای آسیا به پایان رسید، میگوید: اگر کمکهای فدراسیون فوتبال قطر در کار نبود، هیچ نداشتیم، آمادهسازیها و برگزاری بازیهای دوستانه امکانپذیر نبود. وی ادامه میدهد: در بازی آخر، قطر هزینه ورزشگاه، زمین و سایر هزینههای مربوط به ۲ تیم را تقبل کرد؛ قطر تمام هزینهها را پرداخت کرد چون ایران آه در بساط نداشت. احساسات ناخوشایندی وجودم را فرا گرفته است؛ باید بهسختی تلاش میکردم تا تیم، بازیکنان و کادر فنی را در کنار یکدیگر نگه دارم؛ نمیتوان تظاهر کرد که هیچ مشکلی وجود ندارد؛ همه از این مشکل بزرگ سهم دارند.
کمک قطر به ۱۴ کشور!
قطر در راه آمادهسازی خود برای میربانی از جامجهانی ۲۰۲۲، امکانات و زیرساختهای فوتبالی گستردهای را تاسیس و راهاندازی کرده است. این کشور کوچک عربی در این راه به بسیاری از کشورهایی که در مسیر دورزدن تحریمهای سخت کشورهای عربی در کنار این کشور بودهاند، برای استفاده رایگان از این امکانات خدمات ارائه کرده است. یکی از این ۱۴ کشور ایران بود که اردویی ۱۷ روزه را در قطر پیش از جامملتها برپا کرد.
برگزاری این اردوی رایگان و با استاندارد بالا در حالی انجام شد که کیروش سرمربی وقت تیمملی در اینباره نظر دیگری داشت و او در اینباره گفته بود که «اگر قطر نبود ما هیچ پولی نداشتیم و اردویی برگزار نمیشد». چهارده تیمی که در طول ماه دسامبر در قطر و با هزینه فدراسیون فوتبال قطر اردو زده بودند، به این ترتیب هستند: اردن، افغانستان، الجزایر، ایران، پاکستان، ترکمنستان، چین، سریلانکا، سوریه، عراق، فلسطین، فیلیپین، قرقیزستان، ویتنام.
در این میان یمن و لبنان هم قرار بود که در این کمپ اردو داشته باشند که لبنان محل اردوی خود را تغییر داد و عربستان به یمن اجازه نداد تا به قطر بیاید و آنها را به مالزی فرستادند. در این میان ایران طولانیترین مدت زمان اقامت را در دوحه داشت، اردویی که سرمربی میخواست در دوبی و با هزینه برای فدراسیون برگزار کند که در نهایت در دوحه و مجانی(همچون ۱۳ تیم) دیگر برگزار شد. بازیهای دوستانه ایران هم همچون تمامی بازیهای دوستانه بین تیمهایی که در دوحه اردو زده بودند بدون هیچ هزینهای برای هیچ تیمی اغلب پشت درهای بسته انجام شد.
هزینه میلیاردی تیمملی
حمیدرضا داورزنی معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای گفت: از ابتدای سالجاری، ۲۷ میلیارد تومان کمک و چهار و نیم میلیون دلار ارز به فوتبال پرداخت کردهایم که بسیار بیشتر از تعهد ابتدای سال وزارتخانه بوده است. معاون ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان افزود: در این رابطه به پیشنهاد سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان و موافقت معاون اول رئیسجمهور، یازده میلیارد تومان در سه مرحله(دوونیم، ۵ و سهونیم میلیارد) طی دو ماه جهت تامین هزینههای تدارکاتی و پشتیبانی و آمادهسازی تیمملی و همچنین پاداش ورزشکاران در اختیار فدراسیون فوتبال قرار گرفت که تا اینجای کار هر آنچه که مربوط به وزارتخانه بوده تمام و کمال انجام شده است.
داورزنی اظهار داشت: با توجه به آمادگی تیم و اینکه تیم ۸ سال در اختیار سرمربی و کادر فنی گرانقیمت خود بود، انتظار مردم، قهرمانی این تیم در جامملتها بود و ما پیشبینی پاداش این موفقیت را داشتیم تا در صورت قهرمانی بلافاصله پرداخت شود. وی تصریح کرد: از نظر ارزی نیز از ابتدای سال تا اوایل مهر ارز مورد نیاز تیمملی و فدراسیون فوتبال با نرخ ۴۲۰۰ و از مهر ماه تاکنون ارز یورو با نرخ بازار ثانویه و مجموعا به میزان چهار و نیم میلیون دلار در اختیار فدراسیون فوتبال قرار گرفته است. معاون قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در خصوص نتایج تیمملی در جامملتهای آسیا گفت: درباره عملکرد تیمملی و مسائل فنی، باید فدراسیون پاسخگو باشد و قطعا بهزودی این کار را انجام خواهد داد.
داورزنی تاکید کرد: برای آینده تیمملی بهتر است فدراسیون ابتدا اهداف و برنامههای خود را تا جامجهانی و جامملتهای پیشرو تبیین کند و براساس آن گزینههای سرمربیگری تیمملی را شناسایی و پس از رسیدن به جمعبندی معرفی کند. قطعا وزارت از این فرایند تیمملی و سرمربی معرفی شده همچون گذشته حمایت خواهد کرد.
- 18
- 5