دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۴۴ - ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۶۲۵۵
فوتبال ملی

تیم امید تیم کیست؟ فرهاد مجیدی سرمربی کجاست؟

فرهاد مجیدی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,فوتبال ملی

از نامشخص بودن نهادهای تصمیم‌گیر تا دخالت‌های فنی تیم امید تیم کیست؟ فرهاد مجیدی سرمربی کجاست؟

 ۱- تیم امید یا تیم المپیک ایران نه این‌بار بلکه در ادوار گذشته و سال‌هایی که ما به خاطر داریم، همیشه با یک بحران مواجه بود. این تیم بین فدراسیون فوتبال و کمیته ملی المپیک سرگردان است. نام المپیک را یدک می‌کشد و به کمیته ملی المپیک اتصال پیدا می‌کند و نام تیم امید فوتبال ایران را نیز بر خود می‌گذارد و در تیم‌های ملی فدراسیون فوتبال جا می‌گیرد. قدرت تصمیم‌گیری درباره تیم المپیک نیز به شکلی سنتی همیشه بین این دو نهاد تقسیم می‌شود. گاهی فدراسیون فوتبال برای اینکه بتواند در هزینه‌های تیم امید از کمیته ملی المپیک کمک بگیرد، این تقسیم قدرت در تصمیم‌گیری را می‌پذیرد. فدراسیون فوتبال درباره تیم امید تصمیمات عجیب‌تری هم پیش‌ترها گرفته. کنترات دادن تیم امید به حبیب کاشانی برای تأمین هزینه‌ها را از یاد نبرده‌ایم.

حمید استیلی از همان دوران به تیم امید متصل شد تا این‌بار نیز خود چیزی شبیه همان ساز و کار مدیریت کنتراتی تیم امید را به دست آورد.

۲- حرف‌های چند روز پیش فرهاد مجیدی، سرمربی تیم امید درباره دخالت در تصمیماتش تکان‌دهنده بود. او از اکبر محمدی نام برد که اجازه نداده سرمربی در انتخاب دستیارانش آزادانه تصمیم بگیرد و گزینه‌های او را مردود کرده: «بعضی از اعضای کمیته فنی مثل اکبر محمدی با حضور دستیارانم مخالفت کردند. برای من جای سؤال است که چطور افرادی که رزومه خاصی ندارند درباره حضور یک دستیار خارجی با رزومه در تیم امید مخالفت می‌کنند.

البته آنها خودشان گزینه‌هایی را در نظر داشتند که مورد تأیید من قرار نگرفت.» مجیدی حتی از دخالت در انتخاب بازیکنان حرف زد و آینده‌ای را نوید داد که خودش بتواند انتخاب‌کننده بازیکنان باشد: «اگر دخالت نکنند و اجازه بدهند من کارم را انجام دهم، با نفراتی که خودم دعوت خواهم کرد شرایط بهتری رقم خواهد خورد. با تمام احترامی که برای کادرفنی قبلی قائلم، به نظرم در لیگ ایران بازیکنان بهتر و باکیفیتی حضور دارند که جای‌شان در تیم امید خالی بوده.»

فرهاد مجیدی واضح و علنی از دخالت‌های گسترده‌ای درباره انتخاب دستیار و انتخاب بازیکن در تیم امید حرف زده و فدراسیون فوتبال هنوز بعد از چند روز درباره این فاجعه توضیح نداده است. فدراسیون اگر به سرمربی‌اش در مسائلی مثل انتخاب دستیار و حتی انتخاب بازیکن اعتماد ندارد، چگونه همکاری‌اش را با سرمربی ادامه می‌دهد؟

کمیته فنی فدراسیون فوتبال که در تیم‌های ملی معمولاً نقش شفافی ندارد، آیا در تیم ملی هم می‌تواند دستیارهای مارک ویلموتس را تأیید نکند و برای تیم ملی بازیکن انتخاب کند؟ فدراسیون فوتبال اگر می‌خواهد کمیته فنی با این گستره اختیارات داشته باشد، باید این روش را شفاف اعلام کند تا شائبه‌ای ساخته نشود. اکنون اما کار از شائبه گذشته و دخالت‌ها علنی شده‌اند. درباره نقش حمید استیلی نیز پرسش‌هایی مطرح است. آیا او با این رویه همراه است و دخالت در کار سرمربی در این حد و اندازه را منطقی می‌داند؟ اگر استیلی نیز قصد چنین دخالت‌هایی را دارد، چرا در شرح مسئولیت‌های خود در معامله‌ کنترات سرمربیگری را هم اضافه نکرده؟ مدیر تیم امید مسئول مراقبت از حوزه اختیارات سرمربی است اما انگار همه چیز وارونه شده.

۳- دیروز اما اتفاق عجیب‌تری برای تیم امید رخ داد. دیروز، روز گزارش‌هایی بود که در آنها فرهاد مجیدی سازنده یک تیم ناامید لقب گرفت که انتخابی اشتباه برای این تیم بود. یادآوری مخالفت کمیته ملی المپیک با انتخاب فرهاد مجیدی نیز تکمله همه آن گزارش‌ها بود تا مجیدی مربی کت و شلوارپوشی جلوه کند که به درد این تیم نمی‌خورد و خیلی زود باید این پست را ترک کند. فدراسیون ۵ ستاره -با کنایه- نیز مقصر این انتخاب لقب گرفت و تمام. این گزارش‌های شبیه به هم اما از کجا پیدا می‌شوند؟

درباره اینکه فرهاد مجیدی بهترین انتخاب برای تیم امید نبود، می‌توان به نقد‌های غیرسفارشی گوش کرد و البته با بسیاری از انتقادات همراه شد اما فرهاد مجیدی چه خوب و چه بد برای تیم امید انتخاب شد و دخالت‌های بعدی در کار او از جلوه‌های زشت در اداره یک تیم ملی است. مجیدی آنطور که خودش گفته هنوز به انتخاب بازیکن به سلیقه خود نرسیده و این یعنی بازی‌های اخیر تیم امید هدر رفته‌اند. مجیدی اگر بدترین مربی برای تیم امید باشد اما باز هم دخالت‌های گسترده در کار او به معنای بی‌تدبیری در مدیریت تیم امید از سوی همه نهادهای مسئول در تیم امید است. در اعتراض به این دخالت‌های عجیب اما خبری از موج رسانه‌ای نیست.

۴- فرهاد مجیدی سرمربی کجاست؟ این را خودش هم احتمالاً هنوز نمی‌داند. وقتی یک مربی نمی‌تواند دستیارانش را انتخاب کند، حتی نمی‌تواند بازیکنانش را انتخاب کند و فدراسیون فوتبال این رویه غلط را اصلاح نمی‌کند، چرا باید به کارش ادامه دهد؟ فرهاد مجیدی دخالت‌ها را فریاد زده اما کمیته ملی المپیک، فدراسیون فوتبال و حتی حمید استیلی یک جمله نپرسیده‌اند که چرا سرمربی باید تحت چنین فشارهایی کار کند؟

فرشاد کاس‌نژاد

newspaper.iran-varzeshi.com
  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش