چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۴:۰۸ - ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۱۲۹۶
فوتبال ملی

مهدوی‌کیا: در فوتبال پایه راه را گم کرده‌ایم/ آرات می‌تواند فوتبالیست بزرگی باشد

مهدی مهدوی کیا,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,فوتبال ملی
بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال کشورمان گفت: متاسفانه در فوتبال پایه راه را گم کرده‌ایم و چند سالی است که استعدادهای ناب را نمی‌بینیم.

به گزارش تسنیم، مهدی مهدوی‌کیا در خصوص مقایسه شرایط حال حاضر فوتبال پایه نسبت به زمان خودش در سال‌های گذشته گفت: شرایط در گذشته یک مقدار بهتر بود چون عشق و علاقه در کار بیشتر بود. از آن زمانی که فوتبال‌مان را در حرف حرفه‌ای کردیم نه در عمل و پول به فوتبال آمد خیلی از مسائل کنار رفت. مشکلات زیادی در فوتبال پایه داریم و خیلی از مربیان زحمت می‌کشند و کارهای خیلی خوبی انجام می‌شود اما شرایط در زمان ما بهتر بود. آموزش و عشق و علاقه بهتر و بیشتر فوتبال پایه مدنظر بود.

وی ادامه داد: باشگاه‌های بزرگی مثل بانک ملی، راه‌آهن، هما و خیلی از باشگاه‌های دیگر که در رده پایه بازیکن ملی تحویل فوتبال مملکت دادند تعطیل شدند و نگاه‌ها طور دیگری شد. در فوتبال پایه ما بخش زیادی به دنبال درآمدزایی هستند. اگر بخواهیم به چند سال پیش برگردیم و با الان مقایسه کنیم، باید بگویم از نظر استعدادهای فوتبالی در آن زمان ۱۰-۱۲ نفر در فوتبال اروپا داشتیم و این نشان می‌دهد که روی فوتبال پایه‌مان کار کرده بودیم.

مهدوی‌کیا عنوان کرد: اکنون ژاپن و کره جای ما را گرفتند و دقیقا در این ۲۰ سال جای ما و ژاپن عوض شد. آنها روی فوتبال پایه‌شان سرمایه‌گذاری کردند. ببینید در فوتبال پایه ما چقدر هزینه می‌کنیم، ما در باشگاه‌های بزرگ‌مان حتی ریالی به مربی‌های پایه پرداخت نمی‌کنیم و امکاناتی در این زمینه ندارند. در کل فکر می‌کنم زمانی که ما در شرایط سنی ۱۴-۱۵ سال بودیم شرایط خیلی بهتر بود. 

بازیکن پیشین تیم ملی که با برنامه «ورزش و مردم» گفت‌وگو می‌کرد، در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه الگوهای بهتری وجود دارد نباید الان شرایط بهتر شود؟ گفت: زمانی که ما فوتبال بازی می‌کردیم خانواده‌ها مخالف فوتبال بودند و همه دوست داشتند بچه‌ها درس بخوانند. الان برعکس شده و خانواده‌ها دوست دارند بچه‌ها فوتبالیست شوند. متاسفانه الان خیلی‌ها سوءاستفاده می‌کنند. خیلی از باشگاه‌های ما تیم‌های پایه را رها کردند و  به مربی می‌گویند که یک تیم را بچرخاند. آن مربی هم ۱۰-۱۵ بازیکن دارد و بقیه بازیکنان را باید با پول به خدمت بگیرد و این بازیکنان می‌آیند جای استعدادهای ما را می‌گیرند.

وی افزود: اگر قرار است در آسیا حرفی برای گفتن داشته باشیم باید به بازیکنانی که استعداد دارند اهمیت دهیم. متاسفانه الان می‌بینیم که یکسری از بازیکنانی که استعداد ندارند وارد این عرصه می‌شوند و بسیاری از بازیکنانی که استعداد دارند راه خودشان را پیدا نمی‌کنند. یکی از مسائلی که آکادمی کیا را راه‌انداختم همین دلیل بود. خیلی از افراد من را می‌دیدند و می‌گفتند که استعداد داریم ولی باید برای بازی کردن پول پرداخت کنیم.

مهدوی‌کیا در پاسخ به این سوال که در افرادی که پول خرج کردند نمونه‌ای بوده که فوتبالیست حرفه‌ای شوند؟ خاطرنشان کرد: هیچ فردی نتوانسته از خانواده مرفه فوتبالیست خوبی شود. در تمام دنیا همیشه فوتبال متعلق به قشر ضعیف بوده و بچه‌هایی بودند که با تمام توان بدون هیچ چیزی تلاش کرده و موفق شده‌اند. متاسفانه ما در فوتبال پایه یک مقدار راه را گم کرده‌ایم، خیلی از مربیان زحمت می‌کشند ولی راه به سمت و سویی رفتند که چند سالی است استعدادهای ناب را نمی‌بینیم.

وی یادآور شد: باید از باشگاه‌های بزرگمان شروع کنیم و اگر باشگاه‌های ما روی تیم‌های پایه سرمایه‌گذاری کنند شرایط بهتر می‌شود. در اروپا تیم‌ها وقتی در لیگ قهرمانان بازی می‌کنند روز قبل از آن تیم‌های پایه‌شان با هم بازی می‌کنند و این باشگاه‌ها ملزم به سرمایه‌گذاری در این بخش هستند که خودشان را نشان بدهند. این موضوع را به AFC پیشنهاد دادم ولی این شرایط به خاطر مسائل مالی در آسیا امکان‌پذیر نیست. می‌توانیم در لیگ ایران چنین طرحی را پیاده کنیم. وقتی قرار است سپاهان با استقلال و پرسپولیس با ذوب‌آهن بازی کنند روز قبل از آن جوانان‌شان با هم بازی کنند. این موضوع باعث می‌شود بازیکنان دیده شوند و بعد از آن هم این جوانان به همان باشگاه‌ها تزریق می‌شوند.

مهدوی‌کیا در پاسخ به این سوال که بازیکنانی که در رده پایه بازی می‌کنند چند نفر‌شان در آینده فوتبالیست حرفه‌ای می‌شوند و امیرحسین حاجی‌زاده نوجوان اردبیلی در حال حاضر چه شرایطی دارد؟  تصریح کرد: این پروسه طولانی مدت است. بچه‌ای در سن ۵-۶ سالگی اگر استعدادی داشته باشد تضمینی برای فوتبالیست حرفه‌ای شدن او نیست. از سن ۱۶ سالگی می‌توانیم بگوییم که این بچه فوتبالیست حرفه‌ای می‌شود یا نه.

بازیکن پیشین تیم ملی گفت: موارد زیادی داریم که بچه‌ای در سن ۱۰-۱۲ سالگی اعجوبه بوده ولی بعد از ۲-۳ سال از نظر فیزیکی نتوانسته شرایط خوبی پیدا کند. این مسیر خیلی سخت است. در مورد امیرحسین حاجی‌زاده باید بگویم که در سن ۹ سالگی ویدیویی بیرون داد که بعد از آن باشگاه پرسپولیس با او قرارداد امضا کرد و حتی صحبت حضور او در رئال مادرید شد. در اردویی امیرحسین حاجی‌زاده را به ما معرفی کردند که در آن زمان شرایط خوبی نداشت و اضافه وزن داشت و به خاطر شرایطش افسرده شده بود. مدتی با ما تمرین کرد و شرایط خوبی پیدا کرد و الان در آکادمی ما حضور دارد و بازیکن خوبی است. اینکه در آن زمان گفته شد این بچه به رئال مادرید خواهد رفت ممکن بود او را نابود کند ولی الان در آکادمی ما تمرین می‌کند و از نظر اخلاقی بسیار خوب است و از لحاظ فنی توانایی بالایی دارد.

مهدوی‌کیا اظهار داشت: اینکه  فیلمی گرفته و کارهای نمایشی نشان داده شود، ملاک این نیست که یک بازیکن فوتبالیست بزرگی می‌شود. راه‌های فوتبالیست بزرگ شدن خیلی سخت است و زمانی کار نتیجه‌بخش است که در زمین فوتبال کار انجام شود. نمی‌توانیم بگوییم فردی که در یک ویدیو همه را دریبل می‌کند،  فوتبالیست بزرگی می‌شود. بزرگترین مسئله که خیلی مهم است شخصیت و اراده هر فرد است و اگر از نظر ذهنی و شخصیتی آمادگی نداشته باشیم کار رها می‌شود.

وی گفت:‌ در دنیا نمونه زیادی داریم که یک فرد از بچگی کار کرده ولی به یک سنی که می‌رسد ورزش را کنار می‌گذارد. استعداد خیلی مهم است ولی روش استفاده از آن استعداد مهم است که بتوانیم بگوییم بچه‌های ۱۰-۱۲ ساله فوتبالیست‌های بزرگی می‌شوند یا نه؟ کار خیلی سخت است و زمان می‌برد. الان در آکادمی‌مان دو فوتبالیست ۱۶ ساله داریم که یکی از آنها در دورتموند خودش را نشان می‌دهد و دومی هم در بارسلونا کار می‌کند.

پیشکسوت فوتبال کشورمان با بیان اینکه دنیای امروز متاسفانه دنیای مجازی شده است، عنوان کرد: متاسفانه ما چه بخواهیم و چه نخواهیم فضای مجازی روی خانواده‌ها و جامعه تاثیر گذاشته است. خیلی خوشحال می‌شویم که بچه‌های کشورمان موفق شوند و در هر عرصه‌ای افتخار به دست بیاورند.

وی گفت: توصیه‌ای که می‌توانم بکنم این است که هیچ وقت بچه‌ها را تحت فشار نگذاریم چون هر بچه‌ای یک ظرفیتی دارد. ممکن است یک بچه‌ای در سن ۱۰-۱۱ سالگی خوب باشد ولی در سن ۱۴-۱۵ سالگی بچه‌های دیگر نسبت به او پیشرفت بیشتری کنند. خانواده‌ها باید با این مسائل کنار بیایند و نباید به بچه‌ها فشار بیاورند. فشار زیاد به بچه‌ها می‌تواند آنها را از آن کار متنفر کند. باید اجازه بدهیم بچه، بچگی کرده و راهش را پیدا کند. در اینکه آرات حسینی استعداد است شکی نیست، حتی من توسط یکی از دوستانم کمک کردم که در انگلیس راه درست را پیدا کند. امیدوارم در سال‌های آینده خبرهای بهتری از او بشنویم و در جایگاهی که دوست دارد قرار بگیرد ولی این قدر در فضای مجازی هجمه علیه او ایجاد نکنیم که او همه کار باید بکند.

مهدوی‌کیا خاطرنشان کرد: باید این را درنظر بگیریم که زمانی که او در زمین فوتبال قرار گرفت و در قالب یک تیم بازی کرد چه شرایطی دارد و وقتی به سن ۱۶ سالگی رسید می‌توانیم بگوییم که آرات فوتبالیست بزرگی خواهد شد یا نه. 

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • چهارشنبه ۳ بهمن
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    دنور ناگتس - فیلادلفیا سیکسرز
    ۰۶:۳۰
  • لیگ برتر استرالیا
    آدلاید یونایتد - اوکلند اف سی
    ۱۲:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    گیتی پسند - پاس گرگان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    گیتی پسند - پالایش نفت اصفهان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    فرش آرا - فولاد هرمزگان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    فولاد زرند ایرانیان - سفیر گفتمان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    الاتحاد کلبا - بنی یاس
    ۱۶:۳۵
  • لیگ اروپا
    بشیکتاش - اتلتیک بیلبائو
    ۱۹:۰۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الشباب
    ۲۰:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    لایپزیش - اسپورتینگ
    ۲۱:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    شاختار - برست
    ۲۱:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    آث میلان - خیرونا
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    سلتیک - یانگ بویز
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    فاینورد - بایرن مونیخ
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    پاری سن ژرمن - منچسترسیتی
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    رئال مادرید - سالزبورگ
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    اسپارتا پراگ - اینتر
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    آرسنال - دیناموزاگرب
    ۲۳:۳۰
  • پنج شنبه ۴ بهمن
    لیگ اروپا
    آلکمار - آاس رم
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    پورتو - المپیاکوس
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    فنرباغچه - لیون
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    هوفنهایم - تاتنهام
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    لاتزیو - رئال سوسیداد
    ۲۳:۳۰
  • لیگ اروپا
    منچستر یونایتد - گلاسکو رنجرز
    ۲۳:۳۰
  • لیگ اروپا
    آینتراخت فرانکفورت - فرنتس واروش
    ۲۳:۳۰
  • لیگ اروپا
    آر اف اس - آژاکس
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش