دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۲۳ - ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۷۸۰
لیگ برتر و جام حذفی

آقای مجیدی! نه تو قلعه نویی هستی و نه حالا ۲۰ سال پیش!

فرهادمجیدی,باشگاه استقلال
سرمربی استقلال بازیکنان جوان و نام‌آشنایی را در فصل نقل و انتقالات به خدمت گرفت و دور بسیاری از ستارگان مطرح آبی‌ها خط قرمز کشید، حال باید دید آیا جوانگرایی فراهاد مجیدی مثل پروژه ۲۰سال پیش قلعه‌نویی موفق می‌شود.

استقلال با فرهاد مجیدی تابستان عجیبی را پشت سر می‌گذارد؛ یک فصل نقل‌وانتقالات پرماجرا که با خروج بسیاری از بازیکنان اسم‌ورسم‌دار تیم و جذب عده‌ای بازیکن کم‌نام و نشان همراه بوده است. تاکنون جدایی نفراتی مثل شیخ دیاباته، هروویه میلیچ، مهدی قائدی، داریوش شجاعیان، فرشید اسماعیلی و مسعود ریگی قطعی شده و جوانانی همچون امیرحسین حسین‌زاده، علیرضا رضایی و محمدرضا آزادی به تیم افزوده شده‌اند. البته بازیکنان نامدارتری مثل امین قاسمی‌نژاد، عارف آقاسی، زبیر نیک‌نفس و احتمالا لوسیانو پریرا هم استقلالی شده‌اند، اما به‌طور کلی سهم جوانان بیشتر به‌نظر می‌رسد و گویا فرهاد مجیدی در تلاش است تا استقلال را «نو» کند. از این منظر برخی او را با امیر قلعه‌نویی سال ۸۲ مقایسه می‌کنند؛ زمانی که سرمربی جدید استقلال در آغاز لیگ سوم حرفه‌ای تنی چند از بازیکنان قدیمی همچون هادی طباطبایی، سیروس دین‌محمدی، جواد زرینچه، مهدی هاشمی‌نسب و... را کنار گذاشت و با میدان دادن به جوانانی همچون وحید طالب‌لو، پیروز قربانی، امیرحسین صادقی و داوود سیدعباسی، دوران موفقیت‌آمیزی را در این تیم شروع کرد. آیا واقعا فرهاد مجیدی امروز در موقعیت ۱۸ سال پیش امیر قلعه‌نویی قرار گرفته و تیمی خواهد ساخت که یک دهه پابرجا باشد؟ امیدواریم این اتفاق رخ بدهد، اما چند نکته مهم و چند تفاوت خطرناک بین این فرهاد و آن امیر هست که کار مجیدی را کمی سخت می‌کند.

هشدار اول

اگرچه ۳سال طول کشید تا تیم جوان‌شده امیر قلعه‌نویی در اوایل دهه۸۰ قهرمان شود و بر قله فوتبال ایران بایستد، اما آن تیم و آن جوانان از همان ابتدا نشان دادند پتانسیل بالایی دارند. استقلال در لیگ سوم تنها با ۲امتیاز کمتر نسبت به پاس روی پله دوم قرار گرفت. آنها در همان فصل پرسپولیس پرستاره اکبر غمخوار را در دور رفت شکست دادند که آن پیروزی، سهم زیادی در افزایش اعتماد هواداران نسبت به جوانان قلعه‌نویی داشت. تیم امیر که از ابتدا هم از هواداران ۳سال فرصت خواسته بود، در لیگ چهارم روی پله سوم قرار گرفت و نهایتا در لیگ پنجم عنوان قهرمانی را به‌دست آورد. این یعنی نشانه‌های رونق از همان ابتدا آشکار بود و در چنین شرایطی بردباری آسان‌تر می‌شود. هواداران پرسپولیس هم در لیگ پانزدهم بهترین فوتبال را از تیم برانکو دیدند و پای آن ایستادند. بنابراین فرهاد مجیدی خیلی فرصت ندارد. تیم او از ابتدای لیگ۲۱ و شاید پیش از آن، از همین دیدار حساس با الهلال عربستان باید نشان بدهد عوض شده است و آینده درخشانی دارد.

فرهادمجیدی,باشگاه استقلال

هشدار دوم

امیر قلعه‌نویی آن زمان تازه سرمربی استقلال شده بود. البته او سابقه دستیاری و هدایت موقت تیم را داشت، اما کار جدی و مستقلش به‌عنوان سرمربی را از همان ابتدای لیگ سوم شروع کرد. بنابراین از نظر مردم تازگی داشت و بهتر و بیشتر تحمل شد. فرهاد مجیدی اما ۲ نیم‌فصل کامل سرمربی استقلال بوده است. حالا دیگر خبری از هیجان و طراوت انتخاب اول نیست. وجه سلبریتی مجیدی حالا برای خیلی از هواداران از بین رفته و آنها می‌خواهند از تیم‌شان فوتبال ببینند. بنابراین یقین داشته باشید دوران مدارا با مجیدی کوتاه‌تر از قلعه‌نویی خواهد بود. اگر امیر در فصل سوم نتیجه گرفت، لیگ۲۱ برای فرهاد خود «فصل سوم» است!

هشدار سوم

دوران امیر قلعه‌نویی چیزی به اسم «اینستاگرام» وجود نداشت. فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، این نسل از هواداران فوتبال را کم‌طاقت‌تر کرده است. آن دوران همه‌چیز در چند روزنامه و هفته‌نامه خلاصه می‌شد و ۴تا شعار هم در تمرین و ورزشگاه چاشنی کار بود. تازه خود قلعه‌نویی هم استاد این داستان‌ها بود و بازی را خیلی خوب می‌شناخت. امروز اما صبر هواداران کم است. در این تیم علیرضا منصوریان را روی قلمدوش هواداران سرمربی کردند و یک‌سال و ۲‌ماه بعد «پیتزافروش» صدایش کردند. مجیدی هرچه دارد خیلی زود باید رو کند، وگرنه بعدا نمی‌تواند گله‌مند باشد که چرا به من به اندازه قلعه‌نویی فرصت داده نشد. این سال و زمانه، آن روز و روزگار نیست.

hamshahrionline.ir
  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش