سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۲۹ - ۰۵ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۰۳۴۸
لیگ برتر و جام حذفی

یک ابهام بزرگ؛ مهاجم قرمزها می‌تواند با رباط پاره بازی کند؟

ریسک بزرگ آل‌کثیر و یحیی

عیسی آل کثیر,مصدومیت آل کثیر
به نظر می‌رسد عیسی زیر بار نمی‌رود و از عمل جراحی امتناع می‌کند. یحیی گل‌محمدی اعلام کرده بود درصورتی‌که مصدومیت آل‌کثیر قطعی شود او را از لیست تیم کنار خواهد گذاشت اما درخواست این بازیکن باعث شد گل‌محمدی با ماندن او درجمع بازیکنان پرسپولیس موافقت کند.

آیا عیسی آل‌کثیر می‌تواند برای پرسپولیس به میدان برود؟ میزان مصدومیت او چقدر است؟ واقعا رباط‌صلیبی این بازیکن پاره نیست؟ با رباط‌صلیبی پاره می‌توان به‌طور حرفه‌ای فوتبال بازی کرد؟ اینها سوالاتی است که این روزها ذهن علاقه‌مندان به تیم پرسپولیس و دوستداران فوتبال را به خود مشغول کرده است. مهاجم سرخپوشان پایتخت که در جریان دیدار با پدیده مشهد در ۱۸ دی‌ماه دچار آسیب‌دیدگی شد، برای تشخیص مصدومیت‌ ام‌آر‌آی گرفت تا پزشکان فوق‌تخصص تشخیص دقیقی درباره او بدهند. مشورت‌های دو جراح متخصص نتیجه‌ای جز پارگی رباط‌صلیبی این بازیکن نداشت و رسما اعلام شد او باید مورد جراحی قرار گرفته و حداقل ۶ ماه دور از میادین باشد اما خودش نظر دیگری دارد!

بدون‌شک هیچ‌کس بهتر از پزشکانی که او را مداوا می‌کنند و کادر پزشکی باشگاه پرسپولیس نمی‌توانند در این مورد اظهارنظر کنند. با این حال به نظر می‌رسد عیسی زیر بار نمی‌رود و از عمل جراحی امتناع می‌کند. یحیی گل‌محمدی اعلام کرده بود درصورتی‌که مصدومیت آل‌کثیر قطعی شود او را از لیست تیم کنار خواهد گذاشت اما درخواست این بازیکن باعث شد گل‌محمدی با ماندن او درجمع بازیکنان پرسپولیس موافقت کند. آل‌کثیر با نامه کتبی خود اعلام کرد هیچ مشکلی برای تمرین و بازی‌کردن ندارد تا گل‌محمدی بازهم مانع این امر نشود و او را که باید زیر تیغ جراحان قرار دهد در تمرینات تاکتیکی نیز قرار داده تا این‌گونه فشار تمرینات را با زانوی مصدوم آل‌کثیر امتحان کند. گل‌محمدی درحالی آل‌کثیر را در لیست بازیکنان خود نگه داشت که بررسی دوباره زانوی مصدوم او توسط جراحان پاسخی تکراری به همراه داشت و آنها وانمود کرده بودند فشار دوباره روی پای او می‌تواند لطمه‌های جبران‌ناپذیری به این بازیکن وارد کند اما اصرارهای عجیب مهاجم سرخ‌ها و موافقت عجیب‌تر گل‌محمدی باعث شد تصمیم عیسی بالاتر از جراحان ارتوپدی قرار بگیرد.

فشار تمرین با مسابقه فرق دارد

این نگاه اما چقدر کارشناسانه است؟ آیا باید با این بازیکن و خواسته‌اش کنار آمد یا لازم است درمورد بازیکنی که از بهترین‌های فوتبال به حساب می‌آید این‌طور غیرکارشناسانه برخورد کرد؟

کسری کاظمی، فیزیوتراپ ورزشی که اتفاقا سال‌ها با فوتبالیست‌های لیگ برتر همکاری می‌کند در این مورد به «فرهیختگان» می‌گوید: «من نمی‌دانم دقیقا پارگی رباط پای این بازیکن در چه حدی است و اگر اطلاعات کاملی از پرونده پزشکی او داشتم می‌توانستم نظر قطعی دهم ولی می‌توان این موضوع را از ابعاد مختلف ارزیابی کرد. اگر پارگی قطعی باشد بازیکن قادر به انجام فعالیت ورزشی نیست. علائم درد و التهاب بعد از مدتی از بین می‌رود و شکل ظاهری زانو به قوت خود باقی می‌ماند ولی این فقط در حالت عادی ممکن است و درصورت ورزش شدید مثل فوتبال خود را نشان خواهد داد و فرد قادر به انجام فعالیت ورزشی نخواهد بود.»

حال اگر این پارگی قطعی نباشد چه شرایطی برای بازیکن به وجود می‌آید؟ کاظمی می‌گوید: «در رباط‌صلیبی درصد پارگی مهم نیست بلکه این کارایی رباط است که اهمیت دارد. آیا آن رباط کارایی لازم را برای ثبات زانو دارد یا نه؟ اگر این کارایی به اثبات برسد با هر درصدی می‌تواند بازی کند تا شاید جایی پاره شود. اما اگر رباط پارگی نداشته باشد ولی نتواند ثبات زانو را در فعالیتی مثل فوتبال که شامل چرخش و فرازوفرود است حفظ کند کیس جراحی می‌شود. به همین دلیل لازم است کادر پزشکی این بازیکن اظهارنظر کند. این تنها رباط‌صلیبی نیست که برای ما مهم است و این مصدومیت آسیب‌هایی به همراه دارد. آیا مینیسک، غضروف و دیگر موارد آسیب‌دیده است. اینها همه باید بررسی شود ولی اینکه ورزشکار خودش تصمیم بگیرد عاقلانه نیست و لازم است کادر پزشکی در این خصوص تصمیم بگیرد.»

حال این سوال به وجود می‌آید که چطور می‌توان میزان ثبات زانو را تشخیص داد؟ این فیزیوتراپ ورزشی می‌گوید: «ورزشکار در فیزیوتراپی تلاش می‌کند تا به آمادگی نسبی برسد و توان حرکتی‌اش افزایش پیدا کند و به شرایط خوب برگردد. حالا سطح تمرینی بالا می‌رود و به شرایط تمرینات آماده‌سازی می‌رسد و اگر در این مرحله مشکلی نداشته باشد داخل زمین می‌رود و در زمین هم اگر مشکلی نداشته باشد کار با توپ را شروع می‌کند. با این حال شرایط مسابقه با تمرین فرق می‌کند. در چنین شرایطی بازیکن ممکن است در تمرینات خوب باشد و در اولین بازی هم خوب باشد ولی وقتی ترسش ریخت و به زانو اعتماد کرد بی‌محابا بازی می‌کند و آن وقت است که ممکن است زانو بی‌ثباتی خود را نشان دهد و آسیب بیشتری ببیند.»

بازیکن نباید خودش تصمیم بگیرد

کاظمی درمورد بازیکنی که بخواهد در چنین شرایطی بازی کند پیشنهاد می‌دهد: «من شرایط را در نظر می‌گیرم. هر ورزشکاری با دیگری متفاوت است. ممکن است به دو ورزشکار مشابه دو توصیه متفاوت کنم. این به میزان تشخیص پزشک بستگی دارد؛ چراکه ممکن است یکی جراحی لازم باشد و دیگری لازم نداشته باشد. نمی‌توان در این مورد به صورت کلی نظر داد.» این اما همه ماجرا درمورد یک بازیکن مصدوم با شرایط عیسی آل‌کثیر نیست. ممکن است اتفاقاتی رخ دهد که یک بازیکن را با دیگری متفاوت کند. این متخصص فیزیوتراپی ورزشی می‌گوید: «مسائل پزشکی پیچیده است و بهتر است اظهارنظرها از سوی کادر پزشکی باشد. پزشکانی که بررسی‌های پاراکلینیکی کرده و در این مورد تخصص دارند. برخی ورزشکاران مثال آل‌کثیر بازیکن تیم بزرگی هستند و حتی ممکن است گزینه تیم ملی باشند و درکل سرمایه ملی باشند، درنتیجه باید تصمیمات مشاوره‌ای گرفته شود. تنها این مورد قطعی است که خود بازیکن نمی‌تواند در چنین مواردی تصمیم بگیرد و تصمیم باید تخصصی باشد. متاسفانه این روزها همه درمورد مسائل پزشکی اظهارنظر می‌کنند و کمترین اظهارات را از کادر پزشکی می‌شنویم. حتی برای رنگ ماشین به متخصص مراجعه می‌کنند ولی درمورد پزشکی گویندگان غیرمتخصص بسیارند و به بازیکن و سیستم ورزشی آسیب می‌زنند.»

farhikhtegandaily.com
  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • سه شنبه ۲ مرداد
    -
    ۱۸:۰۰
  • دوستانه
    اشتورم گراتس - پورتو
    ۲۰:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    دیناموکیف - پارتیزان بلگراد
    ۲۱:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
  • چهارشنبه ۳ مرداد
    دوستانه
    منچسترسیتی - سلتیک
    ۰۳:۰۰
  • والیبال قهرمانی زیر ۲۰ سال آسیا ۲۰۲۴
    ایران - چین تایپه
    ۱۳:۰۰
  • دوستانه
    کاشیما آنتلرز - برایتون
    ۱۳:۳۰
  • دوستانه
    سرزو اوزاکا - دورتموند
    ۱۳:۴۵
  • دوستانه
    روتاخ اگرن - بایرن مونیخ
    ۱۵:۳۰
  • فوتبال المپیک
    امید آرژانتین - امید مراکش
    ۱۶:۳۰
  • فوتبال المپیک
    امید ازبکستان - امید اسپانیا
    ۱۶:۳۰
  • فوتبال المپیک
    امید گینه - امید نیوزیلند
    ۱۸:۳۰
  • فوتبال المپیک
    امید مصر - امید دومینیکن
    ۱۸:۳۰
  • فوتبال المپیک
    امید عراق - امید اوکراین
    ۲۰:۳۰
  • فوتبال المپیک
    امید ژاپن - امید پاراگوئه
    ۲۰:۳۰
  • دوستانه
    گالاتاسرای - لچه
    ۲۱:۰۰
  • فوتبال المپیک
    امید فرانسه - امید آمریکا
    ۲۲:۳۰
  • پنج شنبه ۴ مرداد
    دوستانه
    چلسی - رکسام
    ۰۵:۳۰
  • دوستانه
    آرسنال - بورنموث
    ۰۶:۰۰
  • والیبال قهرمانی زیر ۲۰ سال آسیا ۲۰۲۴
    ایران - قطر
    ۱۳:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    فولاد هرمزگان - ایرالکو اراک
    ۱۹:۰۰
ویژه سرپوش