جمعه ۱۶ شهریور ۱۴۰۳
۰۹:۰۱ - ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۰۵۲۹
لیگ برتر و جام حذفی

فغانی: علیه شخص یا تیم جبهه نگرفتم، هدف دلداری بود

علیرضا فغانی,داوربین المللی
اگر در این چند سال گذشته به آرشیو رجوع کنید می‌بینید درخصوص خیلی از بازیکنان، مربیان، مدیران و ارکان فوتبال حرف و حدیث بوده و درمورد داوران هم بوده است ولی واقعا اگر کسی مدرک قانونی دارد به مسئول مربوطه ارجاع داده شود تا آن برخورد قانونی درمورد هرکسی که حالا این موارد در موردش صورت گرفته لحاظ شود.

 علیرضا فغانی هم صریح است و هم شفاف صحبت می‌کند، تعارف هم ندارد و اگر چیزی به ضرر فوتبال باشد به زبان می‌آورد. داور بین‌المللی فوتبال ایران که این روزها سخت برای رسیدن به دومین دوره قضاوتش در جام‌جهانی تلاش می‌کند حالا می‌خواهد جو فوتبال ایران آرام باشد تا فضا برای حضور پرقدرت تیم ملی کشورمان در جام‌جهانی همراه با آرامش باشد. او که فعلا درگیر قضاوت مسابقات لیگ قهرمانان آسیا در منطقه شرق آسیاست، می‌خواهد احترام بین اهالی فوتبال حفظ شود تا در این دوره از جام‌جهانی تیم با روانی آرام‌تر راهی مسابقات شود. فغانی همان‌قدر که به فکر تیم ملی است به فکر لیگ‌های فوتبال و البته جامعه داوری هم هست؛ جایی که آرامش و قدرت برای ادامه کار را راه لیگی پویا و شایسته‌سالار می‌داند. او که این روزها به دلیل تمجید مارکوس مرک داور خوش‌سابقه آلمانی و البته استوری‌ای که برای دعوت به آرامش گذاشته بود موردپرسش‌های زیادی قرار گرفته است، صبور و باحوصله پاسخگوی سوالات «فرهیختگان» شد، حتی سوالاتی که دوست نداشت به آن پاسخ دهد. در ادامه گفت‌وگوی «فرهیختگان» با داور مطرح فوتبال ایران را خواهید خواند.

از حضورتان در شرق آسیا برای قضاوت مسابقات بگویید.

برای مسابقات لیگ قهرمانان آسیا در منطقه شرق که در دو گروه به میزبانی بوریرام برگزار می‌شود، به همراه آقایان منصوری، ابوالفضلی به‌عنوان کمک و بیژن حیدری دیگر داور کشورمان، حسین عسگری به‌عنوان ناظر، شاهین رحمانی به‌عنوان یکی از مسئولان برگزار‌کننده مسابقات و سیامک حاجی‌زاده یکی از اعضای تیم رسانه‌ای که از سمت ‌ای‌اف‌سی مسئولیت دارد به نمایندگی از جامعه فوتبال ایران آماده هستیم مسابقاتی را که به ما واگذار شده، قضاوت کنیم.

پیش‌تر دراین باره توضیح دادید ولی هنوز هم بحث درباره استوری حمایتی شما از علی خسروی وجود دارد که واکنش‌های مختلفی را به همراه داشت و متهم شدید که علیه سرمربی استقلال موضع گرفتید.

درخصوص استوری آن چیزی که از جانب داوران بیشتر مطرح شد، دعوت خسروی به خویشتن‌داری و دلداری دادن به او بود، همچنین یادآوری جایگاه ایشان و قضاوت‌های خوبی که در مسابقات بین‌المللی ازجمله المپیک و جوانان جهان داشتند. جبهه گرفتن علیه شخص یا باشگاهی نبود و امیدوارم این موضوع به خیر و خوشی تمام شود. خسروی الان عضو کمیته داوران است و حالا اینکه در گذشته چه اتفاقاتی افتاده یا برای همه ما در گذشته‌مان چه اتفاقاتی افتاده مهم نیست، مهم این است که الان در چه جایگاهی فعالیت می‌کنیم و تشخیص داده شده که در آن جایگاه فعالیت کنیم، اینکه بخواهیم به همدیگر حمله کنیم و تحت‌فشار قرار بدهیم کار درستی نیست. به‌هرحال امیدوارم شرایط لیگ برترمان در آرامش و براساس توانایی‌ها و شایستگی خود تیم‌ها پیش برود و داوران هم بتوانند قضاوت‌های کم‌اشتباه‌تری به نمایش بگذارند.

عنوان «شیتیل‌بگیران» برای درصدی از جامعه داوری در تمام دوره‌ها و سال‌ها از سمت مربیان و باشگاه‌ها مستقیم و غیرمستقیم مطرح شده، نظر شما درباره این موضوع چیست؟ می‌گویید جامعه داوری فوتبال ایران مبرا از این اتفاق است؟

نه‌تنها برای داوران بلکه برای اصحاب رسانه، مربیان، بازیکنان و خیلی‌های دیگر حرف و حدیث هست و در برنامه‌هایی چون برنامه نود در گذشته و الان هم در برنامه فوتبال برتر تکرار می‌شود، مسائلی چون صحبت‌های بازیکنان تیم حریف، مربیان، شرط‌بندی و خیلی مسائل دیگر وجود دارد که اگر قرار باشد این مسائل بدون مدرک و استناد قانونی در رسانه عنوان شود بیشتر جو فوتبال را به‌هم می‌ریزد و الان هم خوشبختانه تیم ملی کشورمان در بهترین حالت به جام‌جهانی صعود کرده و باید در آرامش به کار خودش ادامه بدهد که متاسفانه این حرف‌ها باعث می‌شود مقداری آرامش از فوتبال‌مان دور شود.

اگر یک درصد خریدن داوری مسابقه‌ای در ایران واقعی باشد به نظرتان چطور می‌شود جلوی این اتفاق‌ها را گرفت؟ می‌تواند به قراردادها و توجه درست هم مربوط شود؟

صحبت به این شکل درباره این بحث اصلا حرفه‌ای نیست، اگر در این چند سال گذشته به آرشیو رجوع کنید می‌بینید درخصوص خیلی از بازیکنان، مربیان، مدیران و ارکان فوتبال حرف و حدیث بوده و درمورد داوران هم بوده است ولی واقعا اگر کسی مدرک قانونی دارد به مسئول مربوطه ارجاع داده شود تا آن برخورد قانونی درمورد هرکسی که حالا این موارد در موردش صورت گرفته لحاظ شود.

از خودتان بگویید، مورد تمجید مارکوس داور مطرح آلمانی هم قرار گرفتید و این موضوع در رسانه‌های دنیا مورد‌توجه قرار گرفت.

من و تیم داوری بعد از اینکه سخندان بازنشسته و ابوالفضلی جایگزین شد برای جام‌جهانی ۲۰۲۲ آماده می‌شویم و جزء کاندیداها هستیم و به امید خدا در ماه آینده لیست نهایی اعلام می‌شود و یک کلاس چند روزه هم به احتمال زیاد مجدد در قطر خواهیم داشت و اگر جزء کاندیداهای نهایی باشیم، درصورت انتخاب تمام سعی‌مان را برای آماده شدن در جام‌جهانی می‌کنیم و اگر هم نشدیم برای همه آنهایی که در این تورنمنت حضور خواهند داشت، آرزوی موفقیت می‌کنیم. مارکوس مرک هم به من لطف داشت و باعث افتخارم است که ایشان درباره‌ام این‌گونه صحبت کرد.

حد و مرزی برای قضاوت‌تان بعد از رسیدن به جام‌جهانی قائلید؟ مانند فینال جام‌جهانی.

اگر به صحبت‌های مرک یا همه بزرگانی که در آن سطح قضاوت کردند توجه بفرمایید چند بار تاکید می‌کند که حضور در جام‌جهانی خودش افتخار بزرگی است ولی حالا یک توقع و انتظاری به وجود آمده که ما فینال جام‌جهانی را باید داوری کنیم، قطعا این‌جوری نیست، کار بسیار سختی است و از روز اول اگر انتخاب شوی باید با داوران قاره‌های دیگر به رقابت بپردازی و اینکه چه تیم‌هایی به مراحل بالاترصعود کنند، مصدومیتی پیش نیاید و همه این عوامل دست به دست هم می‌دهد که یک داور بتواند در سطح بالاتر قضاوت کند ولی همان‌طور که مارکوس مرک گفت حضور در جام‌جهانی با وجود چندین هزار داور در دنیا باعث افتخار است که امیدوارم این دوره هم نصیب ما بشود.

از ماجرای عصبانی‌شدن کارلوس کی‌روش و حرف‌هایی که زده بود مدت زیادی گذشته است و شما آن موقع سکوت را انتخاب کردید، نظرتان درباره آن ماجرا چیست؟

در این‌باره صحبتی ندارم و برای اسکوچیچ و کادرفنی قوی او آرزوی موفقیت می‌کنم که به راحتی تیم ملی کشورمان را در بدترین شرایط تحویل گرفتند و به جام‌جهانی بردند، خیلی جنتلمنانه و محترمانه و امیدوارم همین شخصیتی که خودشان و کادر فنی دارند به بازیکنان هم القا بشود و شاهد یک نمایش خیلی خوب از بازیکنان‌مان که همه هم در سطح طراز اول دنیا با کیفیت عالی بازی می‌کنند، باشیم و این مجموعه سبب شود تیم ملی کشورمان بتواند به دور حذفی جام‌جهانی برای اولین‌بار صعود کند.

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۶ شهریور
    بسکتبال زیر ۱۸ سال قهرمانی آسیا
    زیر ۱۸ سال ایران - زیر ۱۸ سال چین تایپه
    ۱۴:۳۰
  • بسکتبال زیر ۱۸ سال قهرمانی آسیا
    زیر ۱۸ سال ژاپن - زیر ۱۸ سال فیلیپین
    ۱۷:۰۰
  • لیگ‌ ملت‌های اروپا (B)
    قزاقستان - نروژ
    ۱۷:۳۰
  • لیگ‌ ملت‌های اروپا (A)
    فرانسه - ایتالیا
    ۲۲:۱۵
  • لیگ‌ ملت‌های اروپا (B)
    ولز - ترکیه
    ۲۲:۱۵
  • شنبه ۱۷ شهریور
    مقدماتی جام جهانی (آمریکای جنوبی)
    برزیل - اکوادور
    ۰۴:۳۰
  • لیگ‌ ملت‌های اروپا (B)
    جمهوری ایرلند - انگلیس
    ۱۹:۳۰
  • لیگ‌ ملت‌های اروپا (B)
    گرجستان - جمهوری چک
    ۱۹:۳۰
  • لیگ‌ ملت‌های اروپا (A)
    آلمان - مجارستان
    ۲۲:۱۵
  • لیگ‌ ملت‌های اروپا (A)
    هلند - بوسنی
    ۲۲:۱۵
  • لیگ‌ ملت‌های اروپا (B)
    اوکراین - آلبانی
    ۲۲:۱۵
  • یکشنبه ۱۸ شهریور
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
ویژه سرپوش