به گزارش ورزش سه، دیدار پرحاشیه تراکتور و پرسپولیس در حالی از دقیقه ۷۰ نیمه کاره ماند که حداقل برای یک ساعت، طرفداران حاضر در ورزشگاه امیدوار بودند که بازی از سر گرفته شود اما باوجود حضور بازیکنان تراکتور در داخل زمین، خبری از ورود تیم داوری و باشگاه پرسپولیس نشد تا به این ترتیب یکی از بازیهای هفته بیست و هشتم لیگ برتر ایران، بی سرانجام خاتمه یابد.
با این حال ناظر داوری، داور و ناظر ویژه فدراسیون هر کدام گزارشهای خود از این مسابقه را تهیه کرده و در اختیار فدراسیون فوتبال قرار دادند و نکته مهم اینکه حالا همه چیز از دست این سه خارج شده و کمیته انضباطی تکلیف نتیجه بازی حساس را مشخص خواهد کرد.
در بین تمام اتفاقاتی که در حاشیه بازی تراکتور و پرسپولیس رقم خورد، سوالاتی نیز باقی ماندهاند که گزارش منتقل شده به فدراسیون فوتبال، پاسخ این سوالات را میدهد و البته سرنوشت این بازی را هم تا حد زیادی تعیین میکند.
* چرا امید عالیشاه و پیمان بابایی اخراج نشدند؟
برای بسیاری از هواداران فوتبال این پرسش ایجاد شده که چرا داور پس از واکنش امید عالیشاه و برخورد پیمان بابایی با او، این دو را از زمین اخراج نکرد و کارت قرمز را به حامد پاکدل و محمد مسلمیپور نشان داد؟ همانطور که در این گزارش ویژه دو صفحهای آمده و از تصاویر تلویزیونی نیز مشخص است، داور در لحظه برخورد امید عالیشاه پشت به او قرار داشت و همچنین حمله پیمان بابایی به او را هم ندید. با این حال یک بخش مهم از گزارش مربوط به واکنش تند امید عالیشاه است که بعید است تصمیمی را از سوی کمیته انضباطی به همراه نداشته باشد.
* احتمال افزایش محرومیت مدافع اخراجی تراکتور
محمد مسلمیپور مدافع اخراجی تیم تراکتور برخوردی شدید و عجیب با حامد پاکدل انجام داد که یک کارت قرمز را برای هر دو به همراه داشت. با این حال مهاجم پرسپولیس پس از دریافت کارت قرمز با کمترین اعتراض از زمین بیرون رفت اما مسلمیپور باوجود حضور فعال در درگیری فیزیکی، این اخراج را نپذیرفت و اعتراضهای زیادی را به داور انجام داد که شاید منجر به افزایش محرومیت او نیز بشود.
* یک اخراجی در تونل ورزشگاه یادگار امام
پس از اینکه بازیکنان راهی تونل ورزشگاه شدند، به نظر یک برخورد نه چندان مختصر هم رخ داد که با درگیری لفظی شدید همراه و باعث شد تا داور یک کارت قرمز دیگر را هم نشان دهد؛ سعید آقایی بازیکنی بود که با کارت قرمز داور از زمین اخراج شد و اگر قرار بود که بازی از سر گرفته شود، او نمیتوانست تیمش را در ادامه بازی همراهی کند. هیچ بازیکن دیگری در این بین کارت قرمز نگرفت. نکته جالب اینکه یکی از بازیکنان میگوید در حین بازی به آقایی هشدار داده بود که ادامه اعتراضهای او کارت را برایش به دنبال خواهد داشت و به گفته این بازیکن، آقایی بابت الفاظ رکیک طرفداران تراکتور به او، به شدت عصبانی بود و در نهایت نیز کنترل خود را از دست داد.
* تقدیر ویژه از سه تراکتوری و رامین رضاییان
نکته جالب اینکه در گزارش واصله به فدراسیون فوتبال، تنها به اتفاقات منفی بازی اشاره نشده و سه بازیکن به همراه رامین رضاییان مورد تقدیر قرار گرفتهاند. مهدی کیانی، محمدرضا اخباری و سامان نریمانجهان سه بازیکنی هستند که به دلیل همکاری برای حل مشکلات موجود در ورزشگاه، نکات مثبتی را متوجه خود دیدند و البته تلاش آنها فرجام مطلوبی را هم به دنبال نداشت. همچنین رامین رضاییان به خاطر اینکه تلاش داشت تا حتی در آن وضعیت توپ را روی دروازه بفرستد و بازی را از سر بگیرد، مورد تمجید واقع شده است. البته سایر بازیکنان پرسپولیس امکانی هم برای بهبود فضا نداشتند اما انتظار میرفت بازیکنان بیشتری از تراکتور در این ماجرا نقش آفرینی کنند.
* مورد عجیب مهدی ترابی در دقیقه ۲۸
در دقیقه ۲۸ بازی برای نخستین بار پرتاب اشیا باعث شد تا بازی متوقف شود و در همین لحظات ناگهان عبدالله ناصری روی زمین افتاد و اینطور به نظر میرسید که مهدی ترابی سنگی را به سوی او پرتاب کرده که البته هنوز هم به صورت دقیق مشخص نیست این سنگ از سکوها خورده یا ترابی پرتاب را انجام داده است. با این حال نگاهی به گزارش ویژه رسیده به فدراسیون، نشان میدهد که خطر محرومیت ترابی را تهدید نمیکند، مگر اینکه کمیته انضباطی این تصمیم را بگیرد. به نظر میرسد تشخیص این بوده که سنگ از سوی ترابی پرتاب نشده و حتی در این صورت هم عمدی در کار نبوده است.
* داور آماده بازگشت به زمین بود و پرسپولیس نیامد؟
مسئولان باشگاه تراکتور ادعا میکنند ویدیویی را در اختیار دارند که نشان میدهد داور آماده بازگشت به زمین و از سرگیری بازی بوده ولی اعضای تیم پرسپولیس حاضر به بازگشت نشدند. اما در درستی این ادعا تردیدهای جدی وجود دارد چرا که شنیدهها از تونل ورزشگاه یادگار امام و حتی گزارش نوشته شده توسط ناظر و داور، عکس این موضوع را ثابت میکند و نشان میدهد که باوجود تلاش برای از سرگیری بازی، وضعیت ورزشگاه به هیچ عنوان نظر داور را برای بازگشت جلب نکرده است.
* کمیته انضباطی چه تصمیمی میگیرد؟
در نهایت فارغ از ناظر بازی و داور مسابقه، تصمیمگیر نهایی کمیته انضباطی است که باید در مورد اعلام نتیجه ۳-۰ یا برگزاری باقی مانده مسابقه تصمیم بگیرد. با این حال به نظر میرسد همین گزارش دو صفحهای شواهدی را در خود دارد که کمیته انضباطی را به تصمیم نهایی کاملا نزدیک میکند. اما تصمیم مهمتر این کمیته در مورد کارتهای قرمز مهدوی داور بازی خواهد بود و باید تصمیم بگیرد که در صورت ۳-۰ شدن این بازی، کارت قرمز و زردهای داده شده همچنان معتبر هستند یا خیر.
آنچه از گزارش ناظر بازی و داور استنباط میشود این است اگر مراعات خاصی از سوی کمیته انضباطی صورت نگیرد، احتمالا باید منتظر احکام و جرایم شدید علیه خاطیان باشیم. شنبه نخستین جلسه بررسی این پرونده خواهد بود.
کارشناس حقوقی: بازی ۳ بر صفر میشود و عالیشاه محروم
برای بررسی حقوقی اتفاقات پیشآمده در تبریز با آرش شکرریز یکی از کارشناسان حقوقی فوتبال تماس گرفتیم. شکرریز با ابراز تاسف نسبت به اتفاقات رخداده درخصوص نتیجه بازی پرسپولیس مقابل تراکتور به «فرهیختگان» گفت: «اول بگویم باید تاسف خورد وقتی باشگاهها نام فرهنگی را یدک میکشند و بههیچوجه ظرفیت فرهنگی بین تماشاگران رعایت نمیشود. درخصوص سوال شما، مسئولیت هواداران یک مسابقه با میزبان برگزاری بازی است.
توقف این بازی بهعلت رفتار تحریکآمیز یا قوه قاهره نبود، منظور از قوه قاهره همان سیل و توفان و جنگ است.
مشابه این اتفاق در بازی استقلال و فجر در سال۷۷ هم رخ داد، یکبار هم در بازی با سپاهان با یک تیم دیگر رخ داد. با توجه به اتفاقات رخداده و طبق ماده ۶۵ و ۸۵ نتیجه بازی ۳ بر صفر بهسود پرسپولیس میشود.»
شکرریز در ادامه به حرکت عالیشاه اشاره کرد و گفت: «وقتی به طرف عالیشاه سنگ پرتاب کردند او نباید سنگ را به طرف تماشاگران پرتاب میکرد. رفتار او احتمالا محرومیت و جریمه خواهد داشت.»
وی درخصوص میزان محرومیت احتمالی کاپیتان دوم پرسپولیس گفت: «از یک تا ۳ جلسه محرومیت بهعلاوه صدمیلیون جریمه خواهد شد، البته بستگی دارد سابقه داشته باشد یا خیر. ممکن است در رای اغماض کنند و یکی، دو جلسه از محرومیت را ببخشند.»
- 15
- 4