شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۰:۱۲ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۱۶۴۴
لیگ برتر و جام حذفی

فرهاد مجیدی ترسو یا ماجراجو؟

فرهاد مجیدی استقلال,ماجراجویی فرهاد مجیدی
فرهاد مجیدی، مربی جوان باشگاه استقلال، بالاخره به چیزی که از آن به‌عنوان «شایعه» یاد می‌شد، رنگ واقعیت پاشید و از استقلال جدا شد. او در فاصله چند هفته مانده به تثبیت قهرمانی تیمش در لیگ برتر ایران، با این شایعه روبه‌رو شد که هنوز لیگ ایران به پایان نرسیده، مشتری جدیدی در لیگ امارات دارد.

فرهاد مجیدی، مربی جوان باشگاه استقلال، بالاخره به چیزی که از آن به‌عنوان «شایعه» یاد می‌شد، رنگ واقعیت پاشید و از استقلال جدا شد. او در فاصله چند هفته مانده به تثبیت قهرمانی تیمش در لیگ برتر ایران، با این شایعه روبه‌رو شد که هنوز لیگ ایران به پایان نرسیده، مشتری جدیدی در لیگ امارات دارد.

خودش هرگز چیزی را تأیید و تکذیب نکرد، ولی حال‌و‌روز الوصل امارات، تیمی که فرهاد چندین سال در آن توپ زده بود، این گمانه‌زنی را قدرت می‌بخشید که مجیدی قرار است به این باشگاه برگردد و این بار روی صندلی سرمربیگری آنها بنشیند. رابطه خوب مجیدی با مدیریت الوصل نیز مزید بر علت شده بود تا آنچه از آن به‌عنوان شایعه یاد می‌شود، چندان هم بی‌ربط جلوه نکند. لیگ که تمام شد و فرهاد با چشم‌های گریان مدال قهرمانی را به سینه چسباند، بی‌پرواتر از قبل از شایعه مذکور یاد شد.

می‌گفتند این اشک‌ها نه رنگ شوق، بلکه بوی «جدایی» می‌دهد. این بار دیگر نیاز به زمان زیادی نبود تا تصمیم فرهاد مجیدی قطعی شود؛ او با نوشتن بیانیه‌ای از مدیریت استقلال خواست مجوز خروجش از استقلال به مقصد امارات صادر شود. مقصد اما غیرمنتظره بود؛ الاتحاد کلبا! خبری از الوصل نبود و فرهاد مجیدی با تیم نه‌چندان مطرح اماراتی به توافق رسید؛ توافقی که عنوان می‌شود یک‌ساله است و می‌تواند یک سال دیگر هم تمدید شود. او در میان بهت هواداران استقلال که می‌دیدند مدیریت باشگاه آبی نیز رضایت‌نامه را صادر کرده‌، عکسی با پیراهن باشگاه اماراتی گرفت تا جایی برای شک و شبهه باقی نماند. فرهاد سریع‌تر از چیزی که تصور می‌شد، استقلال را ترک کرد تا به امارات برگردد. از این به بعد او قرار است هدایت تیمی را در لیگ «ادنوک» به دست بگیرد که شرایط خوبی نداشته و از رده یازدهم تا چهاردهم امارات دست‌و‌پا زده است.

خروج فرهاد مجیدی از استقلال و وداع نابهنگام او با این باشگاه، حرف‌وحدیث‌های زیادی در پی داشته است؛ عده‌ای به او تاخته و گلایه کرده‌اند که دوباره استقلال را تنها گذاشته و عده‌ای هم حق را به مجیدی داده‌اند تا در عرصه مربیگری روزهای جدیدی را تجربه کند. در میان این دو تحلیل، رنگ دو نکته پررنگ‌تر است: تصمیم به ترک استقلال از ترس فرهاد مجیدی است یا حس ماجراجویی‌اش گل کرده است؟

فرهاد ترسید

برای ترسیم ذهنیت عده‌ای که رفتن فرهاد مجیدی را پای ترسو‌بودنش می‌گذارند، می‌‌توان به چند نکته کلی اشاره کرد؛ مواردی که قطعا می‌توانست بیش از این هم باشد.

  وداع در اوج: شاید مهم‌ترین انگیزه‌ای که باعث شد فرهاد مجیدی استقلال را ترک کند، سناریوی «وداع در اوج» است. او قدرتمندترین قهرمانی تاریخ لیگ برتر ایران را رقم زد و استقلال را بدون شکست، آن‌هم بعد از ۹ سال ناکامی، به قهرمانی رساند. فرهاد از نتایج سال آینده ترسید. او نگران بود خاطره خوشی که در ذهن هواداران ساخته، کم‌رنگ شود و دیگر روی سکو، کسی اسمش را با صدای بلند فریاد نزند.

  دفاع از عنوان قهرمانی: این موضوع هم یک جمله کلیشه‌ای دارد که کهنه نمی‌شود: قهرمان‌شدن سخت است، ولی دفاع از عنوان قهرمانی سخت‌تر‌. شاید فرهاد مرد روزهای سخت‌تر استقلال نبود. او احتمالا نگران این بود که نتواند استقلال را برای دومین سال پیاپی، موضوعی که قاعدتا خواست هواداران این باشگاه است، قهرمان کند. این مورد نیاز به روحیه‌ای قوی، برنامه‌ریزی مدون‌تر و البته تلاش دوچندان دارد. احتمالا فرهاد از لحاظ روحی و روانی آن‌قدر قدرت نداشت تا بماند و استقلال را برای دومین بار پیاپی قهرمان کند. او کار سخت را که قهرمانی بود، انجام داد؛ ولی از انجام کار سخت‌تر که دفاع از عنوان قهرمانی بود، سر باز زد.

  سختی‌های احتمالی در سال دوم: ترس فرهاد مجیدی شاید در این زمینه بیش از بقیه موارد باشد. اتفاقا هر دو مورد نخست زیرمجموعه این بخش است؛ ولی اگر او همان «توهم توطئه‌ای» را که بارها مربیان لیگ برتری در آن دمیده‌اند، باور داشته باشد، احتمالا راضی به ماندن نشده است. به عبارتی، برای ماندن ترسیده است. فرهاد مجیدی در کنار چند مربی دیگر، در زمره آدم‌هایی است که زیاد از عبارت «نمی‌خواهند و نمی‌گذارند» که قهرمان شویم استفاده کرده است. در فصل جاری کمتر، اما در سال‌های اخیر مکرر این جمله را گفته است. فرهاد مجیدی در مواجهه با چنین فرضیه و توهمی، ترجیح داد راه خروج را به جای بقا برگزیند.

  سلطان خداحافظی‌های نابهنگام: برای توضیح این مورد نیاز به واکاوی چندانی نیست. او شاید تغییراتی در فلسفه مربیگری‌ خود ایجاد کرده باشد، اما ویژگی‌های اخلاقی‌اش تغییر زیادی نکرده است. فرهاد در استقلال، سلطان خداحافظی‌های نابهنگام است. اوجش در لیگ یازدهم بود که تیمش برای قهرمانی می‌جنگید، اما پایش را در یک کفش کرد که به دلیل مسائل خانوادگی باید به امارات برود. او استقلال را تنها گذاشت تا قهرمانی از کف این تیم برود. دو فصل بعد هم به‌طور ناگهانی گوشه‌های زمین را بوسید تا یک‌باره با خداحافظی‌اش بسیاری را غافلگیر کند. اصل غافلگیری را این بار در درست‌ترین زمان ممکن به جا آورد و در شرایطی که عنوان شده بود قراردادی سه‌ساله با استقلال دارد، راهی امارات شد تا سرمربی تیم گمنام الاتحاد کلبا شود.

فرهاد  مجیدی  ماجراجو   می‌شود

دلایلی که نشان می‌دهد فرهاد مجیدی از عدم توانایی برای تکرار قهرمانی ترسیده همان‌قدر که قابل وصف است، می‌تواند با زاویه دید دیگری بررسی شود. زاویه‌ای که فرهاد را نه یک مربی ترسو، بلکه یک مربی جوان، ماجراجو و جویای نام توصیف می‌کند.

  پختگی فرهاد مجیدی: واقعیت این است که فرهاد مجیدی در عرصه مربیگری، مربی پخته‌ای شده است. او کارش را با دستیاری شروع کرده و هیجانات ناشی از ترشح آدرنالین را هم سپری کرده است. در فصل جاری، کمتر رو به بیان جملات هیجانی آورد و کمتر بهانه تراشید و بیشتر تلاش کرد در فضای مجازی حضور چندانی نداشته باشد و در نهایت مزد تحولاتش را گرفت. او به جای بهانه، کار کرد و استقلال را بعد از ۹ سال قهرمان کرد؛ آن‌هم در شرایطی که پیش از او، مربیان ریزودرشت زیادی به استقلال آمدند که نتوانستند کار فرهاد را تکرار کنند. او با چنین پختگی‌ای، از لحاظ فنی به این نتیجه رسیده که نیاز به هدفی جدید در زندگی حرفه‌ای‌ خود دارد. پس تصمیم فرهاد، حاصل یک پختگی فنی‌ است که احتمالا جزئی از برنامه‌های بلندمدت دوران مربیگری‌اش است.

  نگاهی به آینده: انتخاب فرهاد مجیدی هوشمندانه است؛ جدایی از لیگ و تیمی که فشار و استرس زیادی به او وارد می‌کند، به مقصد تیمی که می‌تواند با فراغ‌ بال، پروژه بازسازی‌اش را رقم بزند. در الاتحاد کلبا کسی از فرهاد مجیدی توقع قهرمانی ندارد. او همین که تیم را در میانه‌ بالای جدول نگه دارد، کارستان کرده است. این پروژه ولی می‌تواند برای فرهاد مجیدی فرصتی برای پیاده‌کردن ایده‌های فنی‌اش باشد. اگر موفقیتی در این زمینه حاصل کند، آن‌وقت به‌درستی به هدفی که در سر دارد که رسیدن به نیمکت تیم‌های بهتری در امارات و حاشیه خلیج فارس است، می‌رسد. او سال‌ها در لیگ امارات بازی کرده و با شرایط این لیگ آشناست. بعید است فرهاد مجیدی بی‌گدار به آب زده باشد. الاتحاد کلبا، اولین پله از ماجراجویی عربی او خواهد بود.

گزینه باز  بازگشت: دیگر نکته‌ای که جدایی مجیدی از استقلال را هوشمندانه جلوه می‌دهد، خراب‌نکردن پل‌های پشت سر است. او به‌عنوان قهرمانی محبوب از تیمی جدا شده که راه قهرمانی را گم کرده بود. فرهاد حالا هر زمانی که هوس کند، می‌تواند به تیم استقلال که مربیگری در آن کار ساده‌ای نیست، برگردد. او رفت تا در استقلال جاودانه باشد. شاید اگر مجیدی می‌ماند و استقلال را قهرمان نمی‌کرد، به این زودی‌ها فرصت بازگشت نصیبش نمی‌شد؛ اما با این خروج او هر زمان که برگردد، دست‌کم خیالش راحت است که دو فصل را به‌راحتی سرمربی این تیم می‌شود. این موضوعی است که مجیدی در بیانیه خروجش نیز آن را رد نکرده است؛ «مربیگری در امارات تجربه تازه‌ای برای مربی ایرانی است و از این منظر پیشنهاد کار جدیدم را دریافت کردم و طی نامه‌ای درخواست جدایی خود را تقدیم مدیریت کردم. از باشگاه می‌خواهم که با موافقت خود، من را در مسیر آینده‌ام حمایت کند. روزهایی خوب و پرامید برای استقلال آرزو می‌کنم و همین که شما را لحظه‌ای از موفقیت اخیر استقلال شاد دیده‌ام، بزرگ‌ترین دستاورد و پاداش برای من است. خداحافظی بخشی از چالش شغل ماست. من را در کار تازه‌ام همچنان همدل با خود بدانید. گوشه قلب‌تان اگر جایی دارم، آن بزرگ‌ترین جایگاهی است که در عمر ورزشی‌ام به دست آورده‌ام. شک ندارم روزی خواهد رسید که با تجربه بیشتر و پخته‌تر استقلال را به قهرمانی آسیا می‌رسانم».

sharghdaily.com
  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۲ شهریور
    لیگ برتر ایران
    ذوب آهن - هوادار
    ۱۹:۱۵
  • لیگ برتر ایران
    چادرملو اردکان - شمس آذر قزوین
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    خیبر خرم آباد - سپاهان
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    استقلال - ملوان
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    الاتحاد کلبا - الوصل امارات
    ۲۰:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    سلتاویگو - والنسیا
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    القادسیه - الفتح
    ۲۱:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    مونشن گلادباخ - بایرلورکوزن
    ۲۲:۰۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - مون پلیه
    ۲۲:۱۵
  • چمپیونشیپ انگلیس
    شفیلد ونزدی - لیدز
    ۲۲:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    سویا - ویارئال
    ۲۳:۰۰
  • شنبه ۳ شهریور
    سوپرلیگ آرژانتین
    ایدیانا ریواداویا - پلاتنسه
    ۰۰:۳۰
  • والیبال زیر ۱۷ سال قهرمانی جهان ۲۰۲۴
    ایران - لیبی
    ۱۱:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    برایتون - منچستر یونایتد
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    کریستال پالاس - وستهم
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - ایپسویچ
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - لسترسیتی
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ساوتهمپتون - ناتینگهام فارست
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    تاتنهام - اورتون
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    شباب الاهلی امارات - البطائح
    ۱۷:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الخلود - الاتحاد
    ۱۹:۴۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - آرسنال
    ۲۰:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    پارما - آث میلان
    ۲۰:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    اودینزه - لاتزیو
    ۲۰:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - آینتراخت فرانکفورت
    ۲۰:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    بارسلونا - اتلتیک بیلبائو
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاخدود - الهلال
    ۲۱:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    اینتر - لچه
    ۲۲:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    اسپانیول - رئال سوسیداد
    ۲۳:۰۰
  • یکشنبه ۴ شهریور
    لیگ برتر انگلیس
    ولورهمپتون - چلسی
    ۱۶:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    بورنموث - نیوکسل
    ۱۶:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    ولفسبورگ - بایرن مونیخ
    ۱۷:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال مادرید - وایادولید
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    لیورپول - برنتفورد
    ۱۹:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    اتلتیکومادرید - خیرونا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش