با شروع بیست و دومین دوره لیگ برتر، بانوان کشور پس از سالها تلاش موفق به حضور در ورزشگاه شدند.
اولین حضور بانوان در لیگ برتر امسال مربوط به دیدار استقلال با مس کرمان بود. دیداری که در آن ۵۰۰ نفر از بانوان استقلالی برای اولین بار مستطیل سبز آزادی را از نزدیک دیدند. حضور دختران استقلالی واکنش های زیادی را در رسانه های خارجی و داخلی در پی داشت. هیجان خاصی که فارغ از رنگها همه اهالی فوتبال را خوشحال کرد.
بعد از استقلالی ها، نوبت به دختران قرمزپوش پرسپولیس رسید. در بازی پرسپولیس و صنعت نفت آبادان بانوان پرسپولیسی با ظرفیتی چند برابر بیشتر از بانوان استقلال وارد ورزشگاه شدند.
سومین حضور بانوان هم به دیدار استقلال با پیکان بر میگردد. جایی که بانوان استقلالی برای دومین بار متوالی در یک بازی خانگی به تشویق تیمشان پرداختند.
این که پس از سالیان طولانی شرایط حضور بانوان در ورزشگاه امکانپذیر شده است، شرایط خاصی را در ورزشگاه ایجاد کرد. بعد از این اتفاق شاهد آرامش بیشتر و فحاشی کمتری بودیم. نکتهای که خیلی از کارشناسها به آن اعتقاد داشتند، این که با حضور بانوان زیرساخت های ورزشگاه هم به آرامی بهتر میشود و تا زمانی که این موضوع آغاز نشود خبری از اصلاحات هم نیست.
با همه اینها، حضور بانوان در ورزشگاه یک نکته دارد، تا این لحظه و با گذشتن پنج هفته از لیگ برتر شرایط تماشای بازی در ورزشگاه فقط برای بانوان تهرانی فراهم شده. علیرغم این که تیمهای استان ها و شهرستان های دیگر درخواست های خود را ابلاغ کردند و حتی برخی از تیم های مثل ملوان زودتر از تیم های استقلال و پرسپولیس برای حضور بانوان شهرشان در ورزشگاه اقدام کردند، هنوز خبری نیست.
برخی از باشگاهها شرایطی را مهیا کردند که بانوان در تمرین تیم محبوبشان شرکت کنند، مثل تیم نساجی مازندران، اما هنوز موانع باشگاه ها برای آوردن بانوان شهرشان به ورزشگاه به صورت کامل برطرف نشده.
در همین رابطه با مسئول رسانهای باشگاه نساجی قائم شهر، در مورد مشکلات حضور بانوان شهر قائم شهر در ورزشگاه گفتگویی انجام دادیم که در ادامه میخوانید.
مهدی یکتا در گفتگویی درباره موانع حضور بانوان در ورزشگاه شهید وطنی قائمشهر گفت: در زمانی که خود سازمان لیگ قوانین برای حضور بانوان را اعلام کرد که البته ما نمیدانیم منابع این قوانین از کجاست، اعلام شده محل ورود و خروج بانوان مشخص باشد. ورزشگاه شهید وطنی قائم شهر، یک ورزشگاه ۷۰ یا ۸۰ ساله است، ما هر سال مسائلی را برای ورود بانوان داریم. ورزشگاه مثل پیرزنی است که بخواهیم زیبایش کنیم و یک سری زیرساخت هارا ندارد. ورزشگاه ۸۰ سال پیش در بافت خارج از شهر ساخته شده است، ولی الان مطابق حوزه شهرنشینی داخل شهر است. در واقع ما زیرساخت های عادی یک ورزشگاه معمولی را هم نداریم. برای همین ما طی دو سال گذشته دو در ورود خروج ایجاد کردیم، در جنوبی طبق قوانین سازمان لیگ برای ورود تماشاگران و گیت بلیت است. یک در ورودی به اضافه آن دو در هم داریم که جداست، پس جمعا سه در داریم. یک سکوی جدید داریم در ضلع غربی که پشت دروازهبان است، آن سکو حدودا دو هزار صندلی دارد که ما به خانم ها اختصاص دادیم. یعنی اگر مشکلات حل شود و بانوان وارد ورزشگاه شوند ضلع غربی متعلق به آنهاست.
وی افزود: ما یک خیابان در موازات ضلع غربی ورزشگاه داریم به نام خیابان شریعتی، در آن خیابان بخشی را گرفتیم برای این که بتوانیم یک در جدید ایجاد کنیم. آن در قرار است مختص ورود بانوان باشد. کار های خیابان و احداث در جدید کاملا در حال انجام است. ما این امید را داریم پس از حل مشکل درب ورودی برای خانم ها، مشکلات حضور عزیزان برطرف شود. ما پیگیری های زیادی برای حضور بانوان در ورزشگاه شهید وطنی انجام دادیم. منتظر هستیم تغیرات ایجاد شود و دوباره درخواست دهیم.
او در پایان ضمن اشاره به اینکه تنها مشکل نساجی همین در ورودی است، گفت: به ما گفتند دیگر مشکلی نیست، ما از نظر زیر ساختی و طبق قوانین ایران هر چیزی که گفتند را اصلاح کردیم، این قوانین که در فیفا نیست، در ایران است. گفتند یک سری حریم ها رعایت شود که ما این کار را انجام دادیم. برای مثال این را عرض میکنم، مثلا یک شهری کاملا مذهبی است و از این نظر ها به شدت سخت گیری برای خود مردم وجود دارد، خب این ها به این مسائل بر نمیخورند اما قائم شهر یک شهری است که، هم اقوام مختلفی دارد، هم طبقه کارگری دارد و تنوع فرهنگی زیادی وجود دارد. مثلا شهر بابل به دارالموئمنین است و کاملا مذهبی است. اما قائم شهر مثل تهران به لحاظ فرهنگی تنوع زیادی دارد و ما حساسیت خاصی نداریم. اگر حساسیت دیگری نباشد، ما همه چیز را برای حضور بانوان مهیا کردیم.
در ادامه صحبتی با یکی از مسئولان باشگاه فولاد داشتیم تا علت تاخیر در حضور بانوان فولادی در ورزشگاه را جویا شویم.
این مسئول فولاد درباره علت تاخیر در آمدن بانوان فولادی برای تماشای بازی گفت: ما مشکلی برای حضور بانوان در ورزشگاه شهرمان نداریم، در واقع یک سری قوانین اعلام شد که با مطابقت دادن آن ها در ورزشگاه و بر طرف شدن مواع قانونی به زودی می توانیم شاهد بانوان فولادی در ورزشگاه باشیم. اگر هم مشکلی هست برای همه تیم های شهرستانی یکسان است. ما هم به زودی شرایط قانونی را با توجه به قوانین سازمان لیگ ایجاد می کنیم تا بانوان وارد ورزشگاه شوند.
با این موارد و مطابق صحبت های صورت گرفته با چندی مسئول از باشگاه های مختلف می توان به این نتیجه رسید که مشکل زیرساختی در ورزشگاه های شهر های دیگر اصلی ترین مورد در به تعویق افتادن حضور بانوانشان است.
قوانین سازمان لیگ برای ایجاد تغیرات در زیرساخت، در کنار حضور بانوان تهرانی در ورزشگاه باعث شده باشگاه های دیگر هم به فکر چاره ای جدید برای ورزشگاهشان باشند. اگر این دلیل اصلی باشد و مشکل دیگری دست و پا گیر باشگاه ها نشود، می توان از لحاظ گسترش زیرساخت های فنی این اتفاق را مثبت دانست. البته اگر سریع انجام شود نه بعد از تمام شدن مسابقات.
حضور بانوان در دیدار نساجی - استقلال قطعی شد
به گزارش سرپوش، با اعلام باشگاه نساجی مجوز حضور هواداران بانوان نساجی در دیدار با استقلال صادر شد. براین اساس زنان و دختران هوادار نساجی می توانند برای تماشای بازی تیم شان در ورزشگاه آزادی حضور پیدا کنند.
گفتنی است دیدار استقلال و نساجی مازندران در چارچوب هفته ششم لیگ برتر روز شنبه از ساعت ۱۸ در ورزشگاه آزادی برگزار می شود.
خرید اینترنتی بلیت دیدار استقلال و نساجی از هفته ششم لیگ برتر در سامانه footballeticket.ir
به گزارش سرپوش، در چارچوب مسابقات هفته ششم لیگ برتر فوتبال، تیمهای استقلال و نساجی از ساعت ۱۸:۰۰ شنبه نوزدهم شهریورماه در ورزشگاه آزادی به مصاف هم خواهند رفت.
این مسابقه با دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا با حضور تماشاگران برگزار می شود و حدود ۵۰ درصد از سکوهای ورزشگاه بلیت فروشی انجام می شود.
بلیت فروشی این مسابقه از طریق سایت https://footballeticket.ir انجام خواهد شد.
آغاز رسمی بلیت فروشی دیدار استقلال مقابل نساجی
بلیت فروشی دیدار استقلال در هفته ششم لیگ برتر آغاز شد.
هواداران و علاقهمندان میتوانند با مراجعه به سایت footballeticket.ir اقدام به خرید بلیت این بازی کنند.
تیم استقلال روز شنبه نوزدهم شهریور در ورزشگاه آزادی و از ساعت ۱۸ میزبان نساجی مازندران خواهد بود.
جزئیات بلیت فروشی بازی ششم استقلال/تعداد بلیتهای بانوان نساجی مشخص شد
تعداد ۲۷هزار بلیت برای این بازی در نظر گرفته شده که ۲۷۰۰ قطعه به هواداران تیم نساجی اختصاص دارد.
همچنین تعداد هزار بلیت برای بانوان استقلالی و ۱۰۰ قطعه بلیت نیز برای بانوان هوادار نساجی در نظر گرفته شده است.
جایگاه در نظر گرفته شده برای بانوان در طبقه دوم است که تفاوت قیمتی با جایگاه طبقه اول در پشت دروازه جنوبی ندارد.
لازم به ذکر است به افرادی که بلیت ندارند اجازه ورود به ورزشگاه داده نمیشود.
سهیل مهدی در این باره که آیا تماشاگران خانم تیم استقلال در بازی این تیم مقابل نساجی باز هم به طبقه دوم فرستاده خواهند شد یا برخلاف بازی با پیکان دوباره در طبقه اول مستقر می شوند توضیح داد: «با توجه به خرابی های موجود در طبقه اول و سکوهایی که قسمت زیرین آنها تخریب شده و ایمنی آن بخش از ورزشگاه را تحت الشعاع قرار داده، مادامی که سکوهای طبقه اول را بازسازی نکنند و تحت تعمیر قرار نگیرند ما نمی توانیم پذیرای بانوان در طبقه اول و بخشی که برای آنها تعبیه شده بود باشیم. به این خاطر در بازی های آینده و تا پیش از تعمیرات اساسی سکوها، در طبقه دوم میزبان بانوان خواهیم بود».
پشت پرده تبعید زنان به طبقه دوم
رقابتهای هفته ششم لیگ برتر ایران امروز با انجام همه هشت دیدار پیگیری میشود تا تکلیف تیمهای مدعی رفتهرفته مشخص شود. فعلا پرسپولیس با کسب ۱۱ امتیاز از پنج بازی در صدر جدول ردهبندی قرار گرفته و تنها تیم دورقمی جدول است. پشت سر سرخپوشان تهرانی، گلگهر و فولاد با ۹ و چهار تیم سپاهان، نفت مسجدسلیمان، استقلال و پیکان با هشت امتیاز در رده چهارم تا هفتم قرار گرفتهاند. همین فشردگی امتیازات بهخوبی نزدیکبودن سطح تیمها، حداقل تا به اینجای فصل را نشان میدهد و هر امتیازی ممکن است این ردیف اول تا هفتم جدول را دستخوش تغییر قرار دهد.
مطابق با دو، سه هفته اخیر، یکی از دیدارهای مهم امروز مربوط به بازی تیمهای استقلال و نساجی است که قرار است در ورزشگاه آزادی برگزار شود. از آنجا که سه هفتهای میشود تصمیم گرفته شده تا زنان علاقهمند به فوتبال هم به ورزشگاه آزادی بیایند، استقلال برای سومین بار در این فصل قرار است میزبان تماشاگران زن هم باشد. با این حال این مورد تغییرات ریزی به خود دیده است. استقلال برای اولین بار در دیدار برابر مس کرمان، پذیرای تماشاگران زن شد.
در آن بازی مقرر شد تا ۵۰۰ نفر با تهیه بلیت به ورزشگاه بیایند؛ ولی این تعداد تقریبا با رشد چهار برابری روبهرو شد. ماجرا از این قرار بود که مسئولان تصمیم گرفتند همه زنانی را که برای تماشای این بازی به ورزشگاه آزادی آمده بودند، اعم از آنهایی که بلیت داشتند یا نه، به ورزشگاه راه دهند. بهاینترتیب، تعداد آنها از ۵۰۰ به دو هزار نفر رسید.
در بازی دوم برابر پیکان، ولی دیگر خبر از راهدادن همه نبود؛ درست که تعداد زنان از ۵۰۰ به هزار نفر افزایش یافت؛ ولی این بار آنهایی که بلیت نداشتند به ورزشگاه نرسیدند. اتفاق مهمتر، ولی تغییر جایگاه زنان در بازی با پیکان بود. در شرایطی که پیشتر زنان در ضلع جنوبی و در جایگاه ۵ ورزشگاه آزادی قرار گرفته بودند، در این بازی آنها را به طبقه دوم ورزشگاه فرستادند!
این مورد هم بیدلیل نیست. ریشه این تصمیمگیری به جدال تیمهای پرسپولیس و صنعت نفت در ورزشگاه آزادی برمیگردد. در آن بازی، تماشاگران زن پرسپولیسی به ورزشگاه آمده و از آنجا که برای اولین بار در این دوره خودشان را برای تماشای یک دیدار فوتبالی حاضر میکردند، هیجان زیادی داشتند. بازتاب وسیع عکسهای تماشاگران زن پرسپولیسی در فضای رسانهای، خاطر عدهای از مسئولان را مکدر کرده و آنها خواسته بودند تا چنین موضوعی دیگر تکرار نشود. اینطور شد که باشگاه استقلال در آستانه بازی با پیکان مجبور شد چنین موضوعی را در نشست با تعدادی از فعالان زن که ورود تماشاگران به ورزشگاه را سازماندهی میکردند، توضیح دهد.
یکی از این افرد که نخواست نامش منتشر شود، به «شرق» میگوید: «در بازی قبل از پیکان از سوی باشگاه استقلال به ما گفتند به دلیل رفتارهایی که تماشاگران زن پرسپولیسی داشته و عکسهای زیادی از آنها منتشر شده، دستور دادهاند تا زنان به طبقه دوم ورزشگاه آزادی بروند تا زیاد در دید عکاسان قرار نگیرند». البته این تنها اتفاق موجود نیست؛ چون در همان بازی با پیکان هم به عکاسان گفته بودند از تماشاگران زن عکاسی نکنند. یکی از عکاسهای باسابقه ورزشی در این زمینه به «شرق» میگوید: «بله، چنین چیزی درست است. ما عکاسها را جمع کردند و خیلی محترمانه از سوی یگان ویژه و البته حراست سازمان لیگ و فوتبال گفتند از جایگاه تماشاگران زن عکاسی نکنیم. البته ما از قبل چند فریمی عکس گرفتیم؛ ولی دوستان عکاسی را که بعد از ما به ورزشگاه آمدند، اجازه ندادند. با گذاشتن تعدادی از مأموران انتظامی ورزشگاه، مانع از عکاسی از جایگاه زنان شدند».
چنین تصمیماتی در شرایطی گرفته شده که هنوز حساسیتهایی نسبت به ورود تماشاگران زن به ورزشگاه با وجود رویهشدن چند هفتهای این ماجرا وجود دارد. روز گذشته حجتالاسلام سیدمحمد سعیدی، امام جمعه قم، در خطبههای نماز جمعه از ورود زنان به ورزشگاه گلایه کرد و خواست تا جلوی این اتفاق گرفته شود. «دولت سیزدهم دولت مردمی و انقلابی است که ضمن تشکر از دولت براساس اصل امر به معروف و نهی از منکر انتظار مردم از رئیسجمهور این است که به وزیر ورزش تذکر دهد که از ناهنجاری ورود زنان به ورزشگاهها جلوگیری کنند و امر خدا مقدم بر نهادهای بینالمللی است. باید از ورود تماشاگران که صحنههای ناهنجاری در ورزشگاهها دارد، جلوگیری شود و این انتظار هم وجود دارد که دولت برای جامعه تولید شادی حلال کند و این امر ضروری است و متدینان از این وضع گله دارند. متدینان عبور از خط قرمزها برایشان قابل تحمل نیست و نباید گذاشت که ناهنجاریهای اخلاقی عدهای در ورزشگاهها که به علت برنامهریزی نادرست مدیران میانی است، به نام دولت مردمی ثبت شود».
چنین انتقادهایی در حالی مطرح میشود که فوتبال ایران سالهای زیادی است به دلیل راهندادن زنان به ورزشگاه مورد انتقاد فیفا قرار گرفته است. نهاد بینالمللی فوتبال، درست در آستانه برگزاری رقابتهای این دوره لیگ برتر خواست تا مسئولان ورزشی ایران بالاخره اجازه ورود زنان به ورزشگاه را بدهند. چنین اتفاقی با رایزنیهای مختلف در نهادهای مختلف محقق شده و حالا علاوه بر بازیهای ملی، هواداران زن دو باشگاه استقلال و پرسپولیس هم میتوانند با حضور در ورزشگاه، بازی تیم مورد علاقهشان را از نزدیک تماشا کنند. با این حال این موضوع چندان ساده هم نخواهد بود. انتظار میرود که برای بازی امروز استقلال مقابل نساجی، زنان طرفدار استقلال به ورزشگاه بروند؛ ولی آنها دوباره در طبقه دوم قرار خواهند گرفت تا حساسیتهای جدیدی که در بین طیف خاصی شکل گرفته تا حدودی جرح و تعدیل شود.
منبع: روزنامه شرق
ادامه دارد...
- 17
- 4
حسین رجبعلی
۱۴۰۱/۶/۱۹ - ۰:۰۰
Permalink