شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۰۷:۴۱ - ۲۶ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۰۱۷
لیگ برتر و جام حذفی

امکانات ضعیف داوران لیگ برتری فوتبال؛

قاضی‌های بی‌لباس

داوری,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی

علیرضا فغانی: هیچ امکاناتی نداریم؛ فقط مقصر هستیم!

 

با فرارسیدن فصل سرما داوران فوتبال ایران از لیگ برتر گرفته تا سایر رده‌ها،‌ با مشکل لباس مواجه هستند. شاید باورکردن این واقعیت برای آنهایی که اتفاقات فوتبال را دنبال می‌‌کنند، خیلی سخت باشد. آن‌هم در فوتبالی که پول‌های میلیاردی در آن ردوبدل می‌شود و فوتبالیست‌ها قراردادی نجومی با باشگاه‌های خود امضا می‌کنند یا این‌که سرمربی تیم‌ملی برای هر پیروزی تیمش در بازی‌های دوستانه یا رسمی ٦‌هزار دلار به‌عنوان پاداش از فدراسیون فوتبال دریافت می‌‌کند. در چنین وضعیتی از ابتدای لیگ برتر هفدهم تا به امروز،‌ فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ حق‌الزحمه داوران رده‌های مختلف را پرداخت نکرده‌اند که این مسأله با اعتراض شدید مهمترین رکن برگزاری مسابقات فوتبال در سطح کشور روبه‌رو شده است.

 

درآمد یک فصل قضاوت، کمتر از پاداش یک بازی کی‌روش!

حقوق داوران لیگ برتری برای قضاوت هر مسابقه ٦٥٠‌هزار تومان است که با کسر مالیات رقم پرداختی از سوی مسئولان به ٥٨٥‌هزار تومان می‌رسد. اگر فرض کنیم که یک داور در تمامی ٣٠ هفته از مسابقات لیگ فرصت قضاوت پیدا می‌کند، درنهایت سالی ١٧‌میلیون و ٥٥٠‌هزار تومان درآمد از قضاوت خواهد داشت. این درحالی است که امکان ندارد یک داور در طول فصل ٣٠ هفته قضاوت داشته باشد و شاید به صورت میانگین در بهترین حالت پرکارترین داور ٢٠ قضاوت در طول فصل تجربه کند. در چنین شرایطی مدیران فوتبال ایران هیچ اهمیتی به داورانی که از ارکان اصلی فوتبال در هر کشوری هستند، قایل نیستند که اگر بودند تا به امروز حق و حقوق آنها پرداخت شده بود. اوج تبعیض اینجاست که اگر یک داور ٣٠ هفته قضاوت در یک فصل داشته باشد، باز هم دریافتی او به رقم پاداش کی‌روش برای برنده‌شدن تیم‌ملی در یک مسابقه نمی‌رسد و جالب اینجاست که پاداش‌های کی‌روش به صورت منظم از سوی فدراسیون پرداخت می‌شود.

 

جنجال در جزیره کیش

اخیرا جلسه دانش‌افزایی داوران در جزیره کیش هم با حاشیه‌های بسیار زیادی همراه بود. در وهله اول فدراسیون حاضر نشده بود که هزینه بلیت رفت‌وبرگشت داوران به جزیره کیش را بدهد و به داوران گفته شده بود خودشان هزینه بلیت را تقبل کنند. وقتی داوران به این ماجرا اعتراض کردند، قرار شد هیأت‌های فوتبال استان‌ها این هزینه را متقبل شوند که هیأت‌ها نیز از این همکاری صرف‌نظر کردند. با این حال به هر سختی که بود، این کلاس‌های دانش‌افزایی در جزیره کیش برگزار شد. البته دادن اولویه و تخم‌مرغ آب‌پز در چند وعده غذایی به داوران هم یک بحران و جنجال بزرگ را برای فدراسیون فوتبال در شرایطی به وجود آورد که یک هفته قبل در آستانه مجمع عمومی سالانه فدراسیون فوتبال و انتخابات عضو هیأت‌رئیسه روسای هیأت‌ها با خانواده‌هایشان با هزینه فدراسیون به جزیره کیش رفتند تا این‌جا هم داوران از بی‌احترامی به خودشان گلایه‌هایی جدی داشته باشند.

 

افزایش حقوق هنوز اعمال نشده

مدیران فدراسیون فوتبال سال‌های ‌سال است که قول افزایش ٣٠‌درصدی دستمزد داوران را به آنها داده‌اند که این مسأله تاکنون اجرایی نشده است. آخرین وعده به داوران این بود که برای دستمزد قضاوت‌های فصل جدید این افزایش ٣٠‌درصدی در پرداختی به آنها اعمال خواهد شد که نکته قابل ‌تأمل اینجاست که تاکنون حتی یک ریال هم به داوران پرداخت نشده است. سازمان لیگ فوتبال ایران هم مدت‌هاست به خاطر اختلافات حقوقی و مالی با اداره مالیات حساب‌های بانکی‌اش مسدود شده است و در چنین شرایطی فدراسیون هم پولی در بساط ندارد که به داوران بدهد. آن هم در شرایطی که داوران کمترین دریافتی را از فوتبال ایران دارند و تاکنون این مسئول هم به مشکلات آنها آنطور که باید رسیدگی نکرده است. اوضاع برای داوران لیگ دسته اول و دسته دوم بدتر است و بعضی از آنها حتی نزدیک به دو‌سال است که حقوقی از فدراسیون و سازمان لیگ با این‌که رقم دستمزد آنها خیلی کم است، نگرفته‌اند.

 

به داوران گفتند لباس آستین‌بلند فصل قبل به شما دادیم!

همانطور که در ابتدای گزارش به آن اشاره شد، داوران لیگ برتری با فرارسیدن فصل سرما لباس آستین‌بلند ندارند که از آنها استفاده کنند و فدراسیون هم هیچ لباسی برای آنها خریداری نکرده است. مدیریت فوتبال کشور به داوران اعلام کرده که یک دست لباس آستین‌بلند مربوط به فصل سرما‌ سال گذشته در اختیار داوران مختلف گذاشته و آنها برای فصل جاری هم باید از همان لباس استفاده کنند و قرار نیست لباس جدیدی به آنها داده شود. جالب اینجاست که داوران از این مسأله هم نارضایتی زیادی دارند و برایشان قابل ‌تحمل نیست که فدراسیون یک دست لباس را برای استفاده در دو فصل به آنها داده باشد و به همین ترتیب خواهان خریداری لباس جدید آستین‌بلند برای خودشان از سوی فدراسیون هستند.

 

فغانی: داوران نه پول می‌گیرند نه لباس؛ فقط مقصرند

علیرضا فغانی بدون تردید در سال‌های اخیر بهترین داور ایران و یکی از بهترین داوران آسیا و جهان بوده که مسابقات بین‌المللی و فینال‌های بزرگی را هم سوت زده است. او در واکنش به مشکلات به وجود آمده اخیر برای داوران می‌گوید: «همه مردم در شرایط کنونی اقتصادی با مشکلات بسیار زیادی روبه‌رو هستند و داوران هم از این قاعده مستثنی نیستند. حالا توجه کنید که آنها از ابتدای لیگ تاکنون یک ریال هم از دستمزد خود را دریافت نکرده‌اند و من فکر نمی‌کنم که حق داوران زحمتکش این کم‌لطفی‌ها باشد. نگاه‌ها به جامعه داوری باید طوری باشد که فدراسیون پرداخت پول ناچیز داوران را در اولویت خود قرار دهد، نه این‌که تمام هزینه‌ها برای سایر حوزه‌ها باشد و به داوران که رسیدند، پولی برای پرداخت‌کردن نداشته باشد. البته مسئولان کمیته داوران هم در به وجود آمدن این شرایط و مشکلاتی که برای داوران به وجود آمده، مقصر هستند.

 

آنها باید بتوانند حق داوران را بگیرند که تا الان کاری از دستشان برنیامده است.» فغانی با اشاره به موضوع لباس آستین‌بلند برای داوران هم گفت: «داوران برای مسابقات فصل جاری با توجه به فرارسیدن سرما درخواست لباس آستین‌بلند دادند که به آنها گفته شد؛ سال گذشته لباس آستین‌بلند داده‌ایم و امسال هم باید از همان‌ها استفاده کنید. موضوع لباس دیگر ساده‌ترین بحث است و در همه جای دنیا بهترین لباس و تجهیزات در اختیار داوران قرار می‌دهند. این‌جا هم با این‌که می‌گویند لباس ‌سال گذشته داده‌ایم، ‌اما به نظر من لباس فصل قبل برای فصل قبل است و برای فصل جدید باید لباس جدید به داوران بدهند، چون این کمترین حق آنها از این فوتبال است. حقوق که نمی‌گیرند،‌ لباس که نمی‌گیرند، آن‌وقت تمام کاسه و کوزه‌ها هم سر آنها در این فوتبال شکسته می‌شود».

 

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش