دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۷:۴۱ - ۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۱۹۸۸
لیگ برتر و جام حذفی

گزارشی از شرایط و امکانات ورزشگاه نفت و گاز اروندان در آستانه برگزاری دیدار پایانی حذفی

آخرین فینال در خرمشهر؟

وضعیت ورزشگاه خرمشهر,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی

استقلال و خونه‌به‌خونه بابل روز پنجشنبه در خرمشهر فینال جام حذفی را برگزار می‌کنند. در چنین شرایطی سوال مهم این است که ورزشگاه نفت و گاز اروندان به معنای واقعی آمادگی میزبانی این بازی بزرگ را دارد؟ به هر صورت به خاطر حضور استقلال قطعا تماشاگران زیادی هم به استادیوم خواهند آمد. ورزشگاه خرمشهر در دو فصل اخیر با بدترین زمین چمن و وضع نور از فینال میزبانی کرد. اتفاقی که مسئولان را به فکر تغییر میزبان انداخت. منتهی یک فرصت دیگر هم به خرمشهر برای میزبانی داده شد تا مسئولان مشکلات مختلف را حل کنند. در این گزارش، آخرین وضع استادیوم نفت و گاز اروندان را بررسی کرده‌ایم.

 

درباره استادیوم

ورزشگاه ١٥‌هزار نفری نفت و گاز اروندان یکی از جدیدترین ورزشگاه‌های ساخته‌شده در جنوب کشور و منطقه جنگ‌زده خرمشهر است که در چهارم بهمن ماه ١٣٩٤ به صورت رسمی افتتاح شد. از آنجایی که مهدی تاج در آن مقطع رئیس سازمان لیگ برتر بود، در افتتاحیه این ورزشگاه حضور داشت، همان جا تصمیم گرفته شد از آنجایی که جام حذفی فوتبال کشور به‌عنوان یادواره آزادسازی خرمشهر است، فینال این مسابقات در همین ورزشگاه برگزار شود. به این ترتیب فینال حذفی بین تیم‌های استقلال و ذوب‌آهن در نهم خرداد ٩٥ و همچنین فینال نفت تهران و تراکتورسازی در تاریخ یازدهم اردیبهشت ٩٦ در ورزشگاه نفت و گاز اروندان برگزار شد. فینال‌‌هایی که کیفیت بد زمین و نور ورزشگاه مشکلاتی اساسی برای تیم‌ها به وجود آورد و انتقادهای زیادی را متوجه مسئولان برگزاری کرد.

 

اولتیماتوم جدی

مشکلات عدیده ورزشگاه نفت و گاز اروندان در دو‌سال اخیر به قدری بزرگ بود که مسئولان سازمان لیگ را به خاطر انتقاد رسانه‌ها و باشگاه‌ها ناچار کرد به فکر راه چاره برای حل این مشکلات بیفتند. به همین ترتیب از همان روز فینال حذفی فصل قبل به مسئولان خوزستان و هیأت فوتبال این استان اعلام شد اگر مشکلات مربوط به محوطه بیرونی ورزشگاه، ‌زمین چمن و نور استادیوم را رفع نکنند، چاره‌ای جز این نیست که فینال حذفی در شهر و استادیوم دیگری برگزار شود. به همین ترتیب کارگروهی ویژه متشکل از تمام مسئولان مربوط به برگزاری مسابقه در خوزستان تشکیل شد تا با یک برنامه‌ریزی بلندمدت و کوتاه‌مدت به شرایط بحرانی ورزشگاه نفت و گاز اروندان رسیدگی کنند.

 

وضعیت اسفناک چمن و نور استادیوم

فینال‌ سال گذشته بین تیم‌های نفت تهران و تراکتورسازی در شرایطی برگزار شد که شرایط زمین چمن و نور استادیوم به معنای واقعی فاجعه بود. خرابی و کنده‌شدن بخش قابل توجهی از زمین و زردشدن چمن به‌خاطر گرمای شدید عملا موقعیتی را به وجود آورد که شرایط فنی فینال حذفی به‌عنوان یکی از مهمترین مسابقات برگزارشده در فصل، بدترین اوضاع ممکن را داشته باشد. همین خرابی چمن روی کیفیت بازی هم تأثیر مستقیم گذاشت و عملا شرایطی را به وجود آورد که تیم‌ها مجبور باشند رو به بازی مستقیم و سانترکردن بیاورند، ضمن این‌که ناهموار بودن چمن ‌درصد آسیب‌دیدگی فوتبالیست‌ها را بیشتر هم می‌کرد. تاریکی ورزشگاه به خاطر کمبود نور هم معضل بزرگ بعدی بود که متاسفانه برگزاری بازی در خرمشهر را زیر سوال برد.

 

عزل پیمانکار و تقسیم کار برای بازسازی استادیوم

از آنجایی که مسئولان سازمان لیگ و فدراسیون طبق قول‌وقرار قبلی تمایل داشتند فینال در همان خرمشهر برگزار شود، ‌برای بازسازی ورزشگاه فرجه‌ای به مسئولان استان خوزستان داده شد. در نخستین قدم پیمانکار ورزشگاه اروندان به‌خاطر این‌که در حفظ و نگهداری ورزشگاه به هیچ عنوان موفق عمل نکرد، از کار خلع شد و امور استادیوم به‌صورت کامل به منطقه آزاد اروند تحویل داده شد تا از سوی مسئولان این ارگان استادیوم آماده برگزاری جام حذفی شود. البته تصمیم ابتدایی این بود که زمین چمن توسط اداره کل ورزش و جوانان استان خوزستان درست شود و برگزاری مسابقه و نصب نورافکن و رسیدگی به اوضاع پارکینگ، رختکن، سکوها و ... در اختیار منطقه آزاد اروند باشد.

 

بهاروند: استانداردها برای برگزاری فینال فراهم شده است

حیدر بهاروند، نایب‌رئیس دوم فدراسیون فوتبال و رئیس سازمان لیگ درباره شرایط زمین چمن استادیوم اروندان به روزنامه «شهروند» می‌گوید: «در طول چند ماه گذشته ما بارها و بارها نظارت و بازرسی از شرایط آماده‌سازی استادیوم داشته‌ایم. قرار این بود که مشکلات حل شوند تا دیگر بحث کیفیت بد زمین چمن و نور استادیوم روی فینال تأثیر منفی نگذارد. هفته گذشته خود من سفری به خرمشهر داشتم و از شرایط ورزشگاه بازدید کردم که خوشبختانه استانداردهای لازم فراهم شده است و چمن نسبت به سال‌های قبل واقعا شرایط بهتری دارد. البته قبل از بنده هم در چند نوبت سعید فتاحی و سایر مسئولان سازمان لیگ بازدیدهایی داشتند تا کار طبق برنامه‌ریزی جلو برود. در سایر حوزه‌ها هم تلاش‌های شبانه‌روزی باعث شد استادیوم را آماده میزبانی کنند.»

 

فتاحی: ٣٥ تا ٤٠ نورافکن در استادیوم نصب شد

سعید فتاحی، رئیس کمیته مسابقات سازمان لیگ هم در گفت‌وگو با «شهروند» توضیحاتی درباره شرایط نور استادیوم اروندان ارایه داد. این مقام مسئول می‌گوید: «یکی از شروط اصلی سازمان لیگ برای برگزاری بازی در خرمشهر حل مشکل نور ورزشگاه بود که فاصله زیادی تا استانداردهای مدنظر داشت. خوشبختانه اخیرا توسط مسئولان مربوطه حدود ٣٥ تا ٤٠ نورافکن جدید هم در استادیوم نصب کردند که عملا مشکل نور را برطرف می‌کند.

 

شرایط ورودی و خروجی استادیوم، رختکن تیم‌ها و داوران و آبخوری و سرویس‌های بهداشتی و موارد دیگر هم خوب است و تقریبا دیگر مشکل حاد و بزرگی برای برگزاری فینال وجود ندارد. قرار شد برای ظرفیت پارکینگ‌ها هم مدیریت لازم صورت بگیرد تا تماشاگران و تیم‌ها برای رفت‌وآمد به ورزشگاه هم مشکل خاصی نداشته باشند.» فتاحی در ادامه می‌گوید: «من از روز دوشنبه خودم به خرمشهر سفر خواهم کرد تا از نزدیک آخرین هماهنگی‌ها برای برگزاری هر چه بهتر مسابقه را انجام بدهیم. تلاش‌هایی هم شده که شرایط جایگاه وی‌ای‌پی‌، جایگاه خبرنگاران و موضوع اینترنت استادیوم هم خوب باشد. همچنین به شرایط محوطه بیرونی استادیوم هم به شکلی قابل‌توجهی رسیدگی شده است.»

 

شاید میزبانی فینال فصل بعد از خرمشهر گرفته شود

با توجه به سختگیری‌هایی که سازمان لیگ برای آماده‌سازی ورزشگاه نفت و گاز اروندان داشت، حالا همه امیدوار هستند وقتی شرایط این استادیوم برای میزبانی فینال حذفی تایید شده است، در روز مسابقه دیگر شاهد مشکلات قبلی نباشیم. فعلا مسئولان تاکید دارند که تمامی کارهای مربوط به رساندن ورزشگاه به استانداردهای مورد نیاز را انجام داده‌اند، اما در روز برگزاری فینال نتایج تمام این کارها مشخص خواهد شد. منتهی نکته قابل تامل اینجاست که این احتمال وجود دارد ‌سال آینده برگزاری فینال حذفی در خرمشهر منتفی شود. طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته فینال حذفی فصل بعد سوم (سالروز آزادسازی خرمشهر) یا نهم خردادماه ١٣٩٨ برگزار خواهد شد.

 

از آنجایی که گرمای هوا در آن تاریخ در خرمشهر زیاد است، شاید مسئولان مجبور شوند تصمیم بگیرند فینال حذفی ‌سال آینده را در شهر دیگری برگزار کنند. البته این یک پیش‌بینی است و تصمیم قطعی درباره آن اتخاذ نشده است، ولی اگر در فینال روز پنجشنبه باز هم مشکلات وجود داشته باشد می‌توان گفت برای فصل آینده قطعا این تصمیم عملی خواهد شد.

 

چمن تایید شد

زمین چمن ورزشگاه اروندان از اواخر‌ سال گذشته پس از بررسی و کارشناسی‌های صورت‌گرفته زیر نظر کارشناسان خبره دوباره زیر کشت رفت و از بهمن ماه ٩٦ تاکنون مسئولان هر روز روی شرایط زمین کار کرده‌اند تا فینال حذفی بین تیم‌های استقلال و خونه‌به‌خونه در چمنی سبز و هموار برگزار شود و مشکلات سال‌های قبل دیگر وجود نداشته باشد. از همین رو تصمیم گرفته شد برای آماده‌سازی هر چه بهتر ورزشگاه برای میزبانی حذفی در این مدت هیچ مسابقه دیگری در ورزشگاه اروندان برگزار نشود که همین اتفاق هم رخ داد تا پروسه آماده‌سازی با مشکل و تأخیر مواجه نشود.

 

دردسر هواداران برای حضور در خرمشهر

یکی از موضوعاتی که درباره برگزاری فینال حذفی در خرمشهر مطرح است، بعد مسافت برای تیم‌های حاضر در این مسابقه است. ‌سال گذشته که بازی تراکتورسازی و نفت تهران در خرمشهر برگزار شد، فقط تعداد محدودی از هواداران تیم تبریزی از شهر خود راهی خرمشهر شدند تا بتوانند بازی را تماشا کنند. پیش‌بینی می‌شود در فینال روز جمعه میان استقلال و خونه‌به‌خونه بابل هم شاهد این اتفاقات باشیم. اگرچه به‌خاطر حضور استقلالی‌های زیاد در استان خوزستان پیش‌بینی می‌شود هواداران این تیم مشکلی برای حضور در ورزشگاه نداشته باشند، اما این مسأله برای تهرانی‌ها وجود دارد. از سوی دیگر هواداران بابلی نیز از شمالی‌ترین نقطه ایران باید به جنوبی‌ترین نقطه کشور بروند تا تیم‌شان را مورد تشویق قرار دهند که این مسأله هم ابهام‌ دارد، چراکه تا حدی حق هواداران خونه‌به‌خونه نادیده گرفته می‌شود.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش