رضا حبیب زاده، بازیکن ذوب آهن در دقیقه ۲۵ بازي استقلال و ذوبآهن موفق شد با ضربه سر شیرجهای دروازه استقلال را باز کند و اولین گل بازی را به ثمر برساند اما در هنگام زدن ضربه سر، ضربه پای وريا غفوري، مدافع استقلال به صورت حبیبزاده برخورد کرد و باعث شد او برای دقایقی روی زمین دراز کشیده و توان بلند شدن نداشه باشد. درست در همان لحظاتي كه همه بينندگان و تماشاگران از اين ضربه به صورت مهاجم ذوبآهن شوكه بودند، نفس حبيبزاده بند آمده بود و بازيكنان بالاي سر او ايستاده بودند.
سيد مهدي رحمتي، تنها بازيكني بود كه تصميم گرفت پيش از رسيدن تيم پزشكي، حبيبزاده را ياري كند و زبان اين بازيكن را كه راه تنفسياش را بند آورده بود با انگشت بيرون بكشد. اما نكته جالب حضور بيژن حيدري به عنوان داور بازي بود. حيدري كه شغل اصلياش پزشكي است، درست در لحظاتي كه جان حبيبزاده تهديد ميشد ايستاده بود و او را تماشا ميكرد؛ هرچند او سعي داشت اطراف بازيكن مصدوم را خلوت كند اما انتشار تصاويري از او كه نشان ميداد حيدري هيچ كاري براي بهبود وضعيت بازيكن مصدوم انجام نميدهد، باعث واكنش كاربران شد. به همين دليل گفتوگويي با داور ديدار ذوبآهن و استقلال انجام داديم كه در ادامه آن را پي ميگيريم؛
انتشار تصاويري از شما كه در حال تماشاي بازيكن مصدوم هستيد، باعث واكنش كاربران در فضاي مجازي شده است. چرا در آن لحظات براي نجات جان حبيبزاده كاري نكرديد؟
براساس آنچه فيفا مصوب كرده، داور و بازيكنان حق دخالت در كار بازيكن مصدوم را ندارند. من دوست داشتم به بازيكن مصدوم ذوبآهن كمك كنم ولي نميتوانستم برخلاف قوانين رفتار كنم.
اما وقتي جان بازيكن تهديد ميشود، عمل كردن به قوانين فيفا چه دليلي دارد؟
من درك ميكنم در چنين موقعيتهايي قوانين بيمعني هستند اما بررسي چشميام نشان داد مشكل بازيكن در حال برطرف شدن است؛ بنابراين لزومي به دخالت من نبود. من ديدم پزشك ذوبآهن و پزشك استقلال در حال انجام همان كاري هستند كه من بايد انجام ميدادم و دخالتي نكردم.
تصاوير نشان ميدهد رحمتي سريعتر از پزشكان در حال مداواي بازيكن مصدوم است اما شما به عنوان پزشك هيچ دخالتي نكرديد.
طبيعي است كه وقتي دست رحمتي در دهان بازيكن مصدوم است، من نميتوانم دستم را در دهان او بكنم. آنچه درباره بازيكن ذوبآهن اهميت داشت اين بود كه راه تنفسياش بايد باز ميشد كه اين اتفاق نيز با تلاش رحمتي و پزشكان رخ داد و لزومي به دخالت من نبود.
به هر حال شما از نظر علمي، تخصص بالاتري نسبت به رحمتي داريد و شايد اگر در آن صحنه به بازيكن مصدوم كمك ميكرديد، كار اشتباهي محسوب نميشد.
من ميخواستم كمك كنم اما وقتي ديدم تنفسش برقرار شد، دخالتي نكردم. زبان حبيبزاده در انتهاي حلق او گير كرده بود و بايد بيرون كشيده ميشد؛ وقتي اين كار انجام شد، لزومي به كار ديگري حس نكردم ضمن اينكه نبايد فراموش كنيم در چنين مواقعي، بازيكن نبايد تكان بخورد زيرا ممكن است همان اتفاقي كه براي لئوناردو پادواني رخ داد، اتفاق بيفتد. به خاطر دارم كه در آن بازي نيز داور بودم و اشتباه در تكان دادن بازيكن مصدوم باعث شد پادواني به وضعيتي برسد كه هنوز توانايي حركت كافي را ندارد. در اينگونه مواقع ممكن است شكستگي مهره گردن رخ بدهد و نخاع آسيب ببيند. بنابراين فردي كه تخصصي ندارد نبايد دخالت كند و اجازه بدهد روند طبيعي درمان طي شود.
البته از همان لحظات اول مصدوميت سعي كرديد اطراف بازيكن را خلوت كنيد؛ يعني سعي كرديد شرايط درمان را فراهم كنيد.
تنها كاري كه ميتوانستم بكنم اين بود كه دور بازيكن را خلوت كنم و اجازه ندهم اطراف او شلوغ شود. اگر تصاوير را ببينيد من همين كار را انجام دادم.
واكنشهاي متعددي به تصميم شما درباره ضربه وريا غفوري به صورت حبيبزاده نشان داده شده، برخي كارشناسان داوري معتقدند اشتباه كرديد و بايد در اين صحنه مدافع استقلال را با كارت قرمز جريمه ميكرديد. نظر خودتان بعد از بازبيني صحنه چيست؟
من در اين مورد نظري ندارم و قضاوت را به كارشناسان ميسپارم. فكر ميكنم صحنه واضح و مشخصي بود اما كارشناسان در اين باره نظر بدهند بهتر است.
محمد آقاييفرد
- 19
- 4