سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۵۶ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۶۲۵۵
لیگ برتر و جام حذفی

احکام مماشات‌پذیر کمیته انضباطی و اعمال محدودیت در رجوع به CAS

کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی

باشگاه استقلال به دادگاه حکمیت ورزش(CAS) شکایت کرد و حالا باشگاه ماشین‌سازی زمزمه‌های شکایت به این دادگاه را مطرح کرده است. این یعنی باشگاه‌ها کم کم به سوی ناامیدی از حل شدن مشکلات خود از طریق فدراسیون فوتبال می‌روند! اتفاقی که بروز آن میان بازیکنان هم دور از ذهن نیست. با توجه به عملکرد منفعل کمیته انضباطی و فدراسیون فوتبال در حل مشکلات اهالی فوتبال، آیا باید منتظر این باشیم که از این به بعد پرونده‌های فوتبال ایران در دادگاه حکمیت ورزش افزایش یابد؟ دو مانع بزرگ بر سر راه این اتفاق وجود دارد: اول اساسنامه فدراسیون فوتبال و محدودیتی که برای ارسال شکایت به CAS اعمال شده است و دوم هزینه سنگین ارسال درخواست به CAS.

 

 رأی استیناف درباره بازی سوپرجام و اعلام نتیجه ۳ بر صفر به سود پرسپولیس در این بازی، استقلالی‌ها را به سراغ دادگاه حکمیت ورزش(CAS) برد. امید باشگاه استقلال این بود که این دادگاه بتواند به‌عنوان دادگاه تجدیدنظر، حق ضایع‌ شده از آنها را از فوتبال بگیرد. طبق گفته مدیران باشگاه درخواست تجدیدنظر هم به CAS ارسال شد اما هنوز نتیجه رسیدگی به پرونده شکایت باشگاه استقلال مشخص نشده است.

 

بعد از باشگاه استقلال، حالا نوبت به باشگاه ماشین‌سازی رسیده که در پرونده پرحاشیه انتقال داریوش شجاعیان به باشگاه استقلال، بحث شکایت به CAS را مطرح کند. به این موضوع کاری نداریم که این ادعا، درست در آستانه بازی استقلال مقابل تراکتورسازی تا چه اندازه با هدف برهم زدن آرامش آبی‌پوشان و در حمایت از دیگر تیم تبریزی صورت گرفته است. داستان از این قرار است که حالا رفته رفته CAS به‌عنوان مرجعی قابل استناد، به تنها امید فوتبالی‌ها برای گرفتن حق خود تبدیل شده است.

 

شاید حتی این وسوسه را در بازیکنان هم به وجود آورد که برای رسیدن به حق خود به سراغ دادگاه حکمیت ورزش بروند. آن هم وقتی احکام کمیته انضباطی، آنطور که باید از طرف باشگاه‌ها جدی گرفته نمی‌شود.

 

تصور اشتباهی که درباره گستره عملکرد CAS از سوی برخی افراد وجود دارد این است که برای شکایت به این مرجع، باید حتماً حکمی از سوی فیفا صادر شده باشد تا با آن حکم مجوز انتقال پرونده به CAS صورت گیرد. عده‌ای دیگر به اشتباه بر این عقیده‌اند که CAS صرفاً یک مرجع تجدیدنظرخواهی است و هرگز حکمی صادر نمی‌کند یا تصورات اشتباه دیگری مثل اینکه این دادگاه به مشکلات ورزشی درون یک کشور رسیدگی نمی‌کند و تنها در صورتی وارد عمل می‌شود که دعوا بین افراد یا باشگاه‌هایی از دو کشور مختلف باشد. همه اینها اما تصوراتی است که هرکس از زاویه دید خودش مطرح می‌کند.

 

دادگاه حکمیت ورزش(CAS) اما با گستره وسیع فعالیت‌های خود، قابلیت رسیدگی به مسائل حقوقی ورزشی متعددی را دارد. هم می‌تواند تجدیدنظر کند، هم حکم صادر کند، هم می‌تواند پرونده‌ای را در حضور قاضی بررسی کند و هم می‌تواند در مقام میانجی‌گری ظاهر شود. دکتر پرند عزیزی، عضو ایرانی دادگاه حکمیت ورزش(CAS) درباره گستره فعالیت‌های این دادگاه و مواردی که اهالی ورزش می‌توانند به آن مراجعه کنند، می‌گوید: «ورزشکاران می‌توانند در موارد مختلفی برای حل مشکلات خود به دادگاه حکمیت ورزش مراجعه کنند. در برخی موارد در اساسنامه فدراسیون ورزشی آنها CAS صالح دانسته شده و این اجازه به ورزشکاران داده شده که به آن مراجعه کنند. گاهی ورزشکار در قرارداد خود ‌بندی می‌آورد که CAS را صالح می‌داند و در صورتی که به مشکلی با باشگاه خود مواجه شود، یک راست شکایت خود را به دادگاه حکمیت می‌برد.»

 

عزیزی حتی به این نکته اشاره می‌کند که «ممکن است در قرارداد هم این موضوع ذکر نشده باشد اما دو طرف با یکدیگر توافق کنند که مشکل خود را به CAS ببرند. در این صورت هم مشکلی وجود ندارد و توافق طرفین کفایت می‌کند برای اینکه پرونده در CAS مورد بررسی قرار گیرد.»

 

این عضو دادگاه حکمیت ورزش درباره روند ارسال درخواست رسیدگی به شکایت توضیح می‌دهد: «CAS بخش‌های متعددی دارد. افراد می‌توانند برای میانجی‌گری به این دادگاه مراجعه کنند که یک نفر در مقام میانجی بین دو طرف قرار می‌گیرد و مشکلات را مورد بررسی قرار می‌دهد که البته ممکن است این میانجی‌گری به نتیجه نرسد و با توجه به خواسته‌های دو طرف مشکل حل نشده باقی بماند. در بخش دیگر CAS اختیار لازم برای صدور حکم را دارد. علاوه بر هزار فرانکی که باید برای ارسال درخواست پرداخت شود، اگر در بخش صدور حکم بخواهند پرونده از سوی یک قاضی مورد بررسی قرار گیرد، ۱۰ هزار فرانک دیگر باید پرداخت شود و اگر ۳ نفر در بررسی پرونده دخیل شوند، مبلغ پرداختی بین ۳۰ هزار تا ۶۰ هزار فرانک تغییر خواهد کرد.»

 

 با همه این تفاسیر اما آنچه کارکرد این دادگاه را برای کشورهای مختلف و بخصوص رشته‌های ورزشی مختلف محدود می‌کند، محدودیت‌هایی است که فدراسیون‌های ورزشی برای مراجعه به CAS در اساسنامه خود ایجاد می‌کنند. دکتر عزیزی در همین رابطه می‌گوید: «به طور خاص درباره فوتبال ایران، اساسنامه فدراسیون این اجازه را به بازیکنان و باشگاه‌ها نمی‌دهد که پیش از صدور حکم از سوی کمیته انضباطی و استیناف، شکایت خود را به دادگاه حکمیت ورزش(CAS) ببرند. وقتی اساسنامه فدراسیون چنین اجازه‌ای ندهد، طبیعی است که بازیکنان هم نمی‌توانند در قراردادهای خود ‌بندی اضافه کرده و قید کنند که در صورت بروز مشکل با باشگاه به طور مستقیم به دادگاه حکمیت مراجعه خواهند کرد.»

 

فدراسیون فوتبال در شرایطی مسیر رسیدن به دادگاه حکمیت ورزش را کمیته انضباطی و استیناف دانسته که در سال‌های اخیر، بسیاری از احکام صادر شده از سوی این دو نهاد مورد نقدهای بسیاری واقع شده‌ و نقص‌های بسیاری در آنها دیده شده است، ضمن اینکه احکام کمیته انضباطی هرگز از سوی باشگاه‌ها آنقدر جدی گرفته نشده است. بخصوص وقتی پای هواداران در میان بوده و همین موضوع فشار روی فدراسیون را به اندازه‌ای افزایش داده که راهی برای فرار از مجازات واقعی متخلفان بوده است.

 

مجموعه همین اتفاقات باعث می‌شود به طور مثال بازیکنان برای گرفتن حق خود، در قدم اول گرفتار حکم‌های تقلیل‌ شده‌ کمیته انضباطی شوند که با هزار ملاحظه صادر شده است و آنگاه وقتی بخواهند شکایت خود را در مراحل بعدی به مراجعی چون CAS ببرند، نه تنها باید مبلغ هنگفتی در حد هزار تا ۱۰ هزار فرانک سوییس را پرداخت کنند، بلکه در نهایت به این گناه هم متهم می‌شوند که آبروی فوتبال ایران را برده‌اند و چهره‌اش را مخدوش کرده‌اند!

 

بهناز میر مطهریان

 

newspaper.iran-varzeshi.com
  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش