دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۱۹ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۳۲۵۰
لیگ برتر و جام حذفی

حاشیه‌ها به استقلال لطمه نزند، قهرمان است

جباری: مثل کی‌روش مربی سختگیری می‌شوم

مجتبی جباری,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی

ورود جباری به عرصه مربیگری از آن منظر مهم است که او با سابقه سال‌ها بازی در ترکیب استقلال در آینده می‌تواند یکی از گزینه‌های جدی مربیگری در این تیم باشد. جباری اما رفتن به کلاس مربیگری را مقدمه‌ای برای طی مسیری طولانی می‌داند و اعتقاد دارد که باید کارش را از تیم‌های پایه شروع کند. حرف‌های جباری دقیقا برخلاف آن تصوراتی است که پس از حضور او در تمرین استقلال و احتمال دستیاری وینفرد شفر به وجود آمد. جباری فعالیت در تیم‌های پایه را هدف قرار داده و قصد دارد در این حوزه مشغول به کار شود. او تاکید می‌کند که هیچ عجله‌ای برای نشستن روی نیمکت تیم‌های بزرگسال ندارد. شماره ۸ رویایی سابق باشگاه استقلال هیچ ابایی از یاد دادن الفبای فوتبال به نوجوان‌ها و جوان‌ها ندارد و این کار را بنیادین و موثر می‌داند. حرف‌های جباری پس از ماه‌ها سکوت مجذوب مان می‌کند.

 

چه شد که تصمیم گرفتی به کلاس مربیگری بروی؟

 من به کار مربیگری علاقه دارم و دوست داشتم در کلاس‌های مربیگری شرکت کنم. البته خیلی قبل‌تر از اینها منتظر تشکیل کلاس بودم که به خاطر یکسری تغییرات نشستن در کلاس درس کمی عقب افتاد. به هرحال هر طور بود در این دوره شرکت کردم. تجربه خوبی بود و نکات قابل توجه و مهمی را از آقای سنجری، مدرس این کلاس یاد گرفتیم.

 

قصد دارم در آینده باز هم در کلاس‌های مربیگری شرکت کنم تا به آن نقطه‌ای که مدنظرم است برسم.

 

در دورانی که بازی می‌کردی به موفقیت‌های بسیاری رسیدی. تصور می‌کنی این فضا برای تو در عرصه مربیگری فراهم باشد؟

 حقیقت این است که فضا برای موفقیت در مربیگری محدودتر است. بازیگری داستان جدایی است و مربیگری هم جدا اما کسی که به کارش علاقه داشته باشد قطعا موفق می‌شود.

 

نقطه آرمانی که در این دایره برای خودت تصویرکرده‌ای کجا است؟

 قطعا دوست دارم پیشرفت کنم و به مدارج بالا برسم اما حقیقتا علاقه دارم از تیم‌های پایه شروع کنم.

 

با این همه سابقه اما می‌توانی از همین حالا برای مربیگری در تیم‌های بزرگسال استارت بزنی.

 

 حتما می‌شود اما من برنامه خودم را برای مربیگری دنبال می‌کنم و اعتقاد دارم که باید از پایه شروع کرد. اساس همه تیم‌ها از پایه است و اگر کسی بتواند در این حوزه موفق باشد قطعا درآینده در تیم‌های بزرگسال هم موفق خواهد بود. ضمن اینکه فوتبال ما در بخش پایه ضعف دارد و کسی به آن توجهی نمی‌کند. همیشه برای من سوال بوده که چرا به تیم‌های پایه رسیدگی نمی‌شود؟ شما اگر به تیم‌های بزرگ نگاه کنید می‌بیند که باشگاه‌های موفق همگی در رده‌های پایه شرایط بسیار ایده‌آلی دارند و کارهای دقیقی در آن انجام می‌شود. من هم دوست دارم فعالیتم را از آنجا استارت بزنم و بروم با بچه‌ها کارهای تکنیکی انجام بدهم و هرچه در این سال‌ها یاد گرفتم را به آنها یاد بدهم. شاید بعضی‌ها بخواهند از همان ابتدا بروند و یک تیم بزرگسال را بگیرند و بازیکنان را مدیریت کنند اما من دوست دارم به نوجوان‌ها و جوان‌ها روپایی زدن، سانترکردن، بغل پا زدن و همه تکنیک‌های فوتبال را یا بدهم؛ هرچه خودم یاد گرفتم.

 

اما همه مربیان فوتبال این ویژگی را که خودشان وسط گود به نوجوان‌ها آموزش بدهند را ندارند.

 

 بله، در همین کلاس‌های مربیگری افرادی بودند که درکنار ما نشسته بودند و نمی‌توانستند یک بغل پای ساده به توپ بزنند. اینها به نظر من مشکل ایجاد می‌کند. مربی وقتی خودش جلوی شاگردانش همه فنون فوتبال را انجام می‌دهد این در نتیجه گرفتنش تاثیر بیشتری می‌گذارد. این ویژگی تسلط مربیان را بالاتر می‌برد و از نظرمن اینکه یک مربی کارکردن با توپ را بلد باشد حسن بسیار بزرگی است. هر چند که در کنارش باید مسائل دیگر هم باشد.

 

همانطور که گفتی در فوتبال ایران به تیم‌های پایه کمتر توجه می‌شود. با توجه به شرایط حاکم در فوتبال ایران آن فضایی که مد نظرت است در این بخش برای فعالیتت فراهم می‌شود؟

 تا زمانی که جای مناسبی برای کار نداشته باشم وارد این حوزه نمی‌شوم. شرط من برای کار این است که اولا در جایی متمرکز شروع کنم و اینکه امکانات مناسب برای فعالیت در کنار جوان‌ها وجود داشته باشد. با امکانات کم و محدود نمی‌شود کار را به نتیجه رساند. همه اخلاق من را می‌دانند. سختگیری‌های خاص خودم را دارم. من می‌خواهم کاری که انجام می‌دهم نتیجه داشته باشد.

 

به سختگیری‌هایت اشاره کردی، یاد زمانی افتادیم که در همین استقلال بازیکن بودی و به بسیاری از جزییات توجه می‌کردی و حتی گاهی تنش‌هایی هم ایجاد می‌شد. رفتاری که داشتی بی‌شباهت با رفتاری نیست که کارلوس کی‌روش داشت. ممکن است برای موفقیت در مربیگری سرمربی سابق تیم ملی را الگوی کاری‌ات قرار بدهی؟

 من اصرار کی‌روش برای گرفتن یکسری امکانات را می‌پسندیدم. مربیگری به نوعی مبارزه هم هست. کی‌روش برای رسیدن به یکسری امکانات خیلی زحمت کشید و زمان زیادی هم وارد چالش شد اما در نهایت خروجی عملکردش در تیم ملی خوب بود. من هم مثل کی‌روش مربی  سختگیری خواهم شد و اصلا دوست ندارم در فضایی کار کنم که فاقد امکانات باشد.

 

 رفتن به دنیای مربیگری در تیم‌های پایه تو را از رسیدن به مدارج بالاتر محروم نمی‌کند؟

 من هیچ عجله‌ای برای رسیدن به تیم‌های بزرگسال ندارم. دوست دارم از کار در تیم‌های پایه سیراب شوم و کسب تجربه کنم، بعد به تیم‌های بزرگسال بروم.

 

به مربیگری در استقلال هم فکر می‌کنی؟

 به هرحال مربیگری در استقلال به آنهایی که در این تیم بازی کرده‌اند، می‌رسد و من هم دوست دارم در این موقعیت قرار بگیرم اما باز هم تاکید می‌کنم که هیچ عجله‌ای برای این کار ندارم و پله به پله جلو می‌روم.

 

بازی‌های اخیر استقلال را چطور ارزیابی می‌کنی؟

 بازی با فولاد خیلی مهم بود که استقلال برد. وقتی یک تیم خوب و مدعی را در خانه‌اش می‌بری یعنی توانایی‌های بیشتری داری. استقلال با بازیکنان جدید راه افتاده و یک اتفاقی که در تیم رخ داده و بی‌شباهت به فصل قبل نیست، جذب بازیکنان تاثیرگذار خارجی در نیم فصل دوم است. فصل پیش هم استقلال با یکسری خریدها در نیم فصل دوم تیم بهتری شد و حالا هم همان اتفاق رخ داده است.

 

این تیم ظرفیت قهرمانی دارد؟

 فکر می‌کنم اگر استقلال تمرکزش را از دست ندهد و وارد حاشیه‌ها نشود، قهرمان می‌شود. این استقلال پتانسیل قهرمانی را دارد اما باید بتواند این وضعیت را حفظ کند.

 

 

ما و مفهوم آکادمی، ما و مفهوم تیم‌های پایه

مجتبی جباری به اهمیت توجه به تیم‌های پایه اشاره کرده است. جباری خود متولد تیم‌های پایه باشگاه استقلال است و عمیقا می‌داند که رسیدگی به امور تیم‌های پایه تا چه اندازه در رشد یک باشگاه اهمیت دارد. جباری محصول سیکل معیوب تیم‌های پایه فوتبال ایران بوده و اگر در آن دوران که بازیکنانی همچون او به فوتبال تهران و بعد ایران معرفی شدند با امکانات بهتری آموزش داده می‌شدند نه تنها مدارج بالاتری را طی می‌کردند بلکه بازیکنان بیشتری از دل محله‌های پراستعداد تهران کشف می‌شد. سال‌ها است تیم‌‌های پایه به شکلی ناقص و نه چندان حرفه‌ای اداره می‌شوند و حال تصور کنید که اگر این کار با اصول و تدابیر مطلوب‌تری انجام شود چه نتایج بزرگتری به دست می‌آید.

 

حرف‌های جباری در  توجه به تیم‌های پایه را کمتر بازیکنی در فوتبال ایران به زبان می‌آورد. خیلی‌ها می‌خواهند در همان نقطه پایان دوران بازیگری کار مربیگری را استارت بزنند و وارد تیم‌های بزرگسال بشوند در حالی دغدغه جباری که سرد  و گرم فوتبال را چشیده تیم‌های پایه است. نکته‌ای عمیق که شاید در ذهن دیگر فوتبالیست‌های همطراز او نباشد. جباری می‌خواهد کار را اصولی پیش ببرد، نه تنها برای خود بلکه برای فوتبال ایران که در بخش آموزش همچنان احساس ضعف می‌کند. ضعف در برنامه‌ریزی و ضعف در اختصاص بودجه و امکانات. این دو لازم و ملزوم هم‌ هستند.

 

حمیدرضا عرب

 

 

newspaper.iran-varzeshi.com
  • 19
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش