دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۰۲ - ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۲۱۱۷
لیگ برتر و جام حذفی

شاه‌حسینی: آفت قضاوت، مصلحت است

عبدالرحمن شاه‌حسینی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی

بازی پرسپولیس و سپاهان در حالی با اتفاقات عجیب و حاشیه‌های فراوان همراه بود که این ال‌کلاسیکوی ایرانی از این دست اتفاقات ناگوار کم به خود ندیده است. دهم دی ماه سال ۸۶ بازی رفت این دو تیم در لیگ هفتم در شرایطی در ورزشگاه فولادشهر اصفهان با پیروزی ۲-۱ سپاهان به پایان رسید که یکی از مأموران نیروی انتظامی مستقر در خط حائل جایگاه تماشاگران دو تیم به نام «سرباز احمدی»، در اثر پرتاب ترقه از ناحیه دو چشم بشدت مصدوم شد و تا مدت‌ها چشمان او در خطر نابینایی کامل قرار داشت.

 

نوزدهم دی ماه کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال که ریاستش را عبدالرحمن شاه‌حسینی برعهده داشت، باشگاه سپاهان را به کسر ۵ امتیاز از لیگ برتر فصل ۸۷ -۸۶، ۳ ماه برگزاری مسابقه بدون حضور تماشاگر در خارج از استان اصفهان و نیز پرداخت ۲۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم کرد. حکمی که البته بعدها تغییر کرد و کاهش داده شد که این موضوع استعفای شاه‌حسینی را هم در پی داشت ولی مشکلاتی که برای سرباز احمدی به وجود آمد، به یکی از نشانه‌های تلخ حاشیه در فوتبال ایران تبدیل شد و باعث شد تا چند سال چنین اتفاقاتی را شاهد نباشیم.

 

اتفاقات اخیر بازی پرسپولیس و سپاهان، باعث شد تا به سراغ شاه‌حسینی برویم و رئیس سابق کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در گفت‌وگویی که با خبرنگار «ایران» داشت، به جزئیات ویژه‌ای درباره مسائل حاشیه‌ای اشاره کرد. شاه‌حسینی در ابتدای صحبت‌های خود درباره چرایی اتفاق‌های رخ داده در هفته‌های پایانی لیگ برتر گفت: «اگر بخواهیم به این موضوع به صورت ریشه‌ای بپردازیم، می‌توان آن را به صورت‌های مختلف بررسی کرد که فهرست‌وار آن را بیان می‌کنم. مشکلات مدیریتی که در فوتبال ایران در حدود ۱۰ سال اخیر حاکم بوده، جمع شده و در ماه‌های اخیر خود را نشان داده است.

 

من فکر می‌کنم آقایان جرقه‌های این مسائل را که در جای جای ایران زده شده همیشه به شوخی گرفته‌اند و گفته‌اند می‌گذرد و تمام می‌شود ولی در نهایت به اتفاق‌های فعلی منجر شده. از طرفی اگر بخواهیم از لحاظ قضایی به آن بپردازیم، قوانینی که داریم با اینکه یک سری نواقص دارد ولی قوانینی است که جواب فوتبال ما را کامل می‌دهد ولی ما این قوانین را بموقع، به سرعت و شجاعانه و در عالم بی طرفی و با رعایت اصول عدالت و انصاف اجرا نکرده‌ایم. اگر هم مواقعی اجرا شده، بی موقع، با تأخیر و با تبعیض بوده است.»

 

این کارشناس مسائل قضایی ادامه داد: «ما در بحث قضاوت یک نکته بسیار مهمی داریم و آن این است که امکان دارد فردی که در مسند قضاوت قرار می‌گیرد، ۲ هزار پرونده به او بدهند و هزار و ۹۵۰ پرونده خیلی عادی باشد و رأی‌اش هم به سرعت صادر شود ولی یک سری پرونده‌ها امکان دارد تأثیرگذار و حساس باشد. امتحان مقام قضایی رسیدگی کننده روی این پرونده‌های به قول ما برای دانه درشت‌هاست که چه برای اشخاص حقیقی و چه حقوقی اتفاق می‌افتد. اگر بخواهم یک نمونه نو و جدید مثال بزنم، مسائل بازی تراکتورسازی چه زمانی اتفاق افتاد؟ هفته پیش. چرا باید رأی آن چرا باید رای آن تازه امروز صادر شود؟»

 

وی انتقاد خود را درباره صادر نشدن آرای پرونده‌های اخیر چنین بیان کرد: «سم قضاوت، مصلحت است. هرگاه مصلحت وارد قضاوت شود، دیگر آن قضاوت، قضاوت نیست. در این اتفاق اخیری که افتاد، معاون وزیر ورزش می‌گوید به فدراسیون فوتبال دستور داده‌ایم که به این قضایا قاطعانه ورود و برخورد کند. همین جا کار خراب می‌شود. مگر برای رسیدگی به کار ذاتی با توجه به اینکه طبق آیین‌نامه فیفا تنها مرجعی که باید به این موضوع رسیدگی کند کمیته انضباطی است و در اساسنامه خودمان آمده که مستقل است، جای دیگری باید ورود کند؟ خودشان باید اتوماتیک وار ورود کنند. البته مردم و جامعه فوتبال نباید به اینکه فدراسیون فوتبال، بتواند در کوتاه مدت این نابهنجاری‌ها را سر و سامان دهد، امیدی داشته باشند.»

 

شاه‌حسینی در ادامه صحبت‌های خود چنین نظر داد: «الان دو تکلیف که فوتبال ما را به خون و خونریزی تبدیل کرده، باید متصور شویم؛ یکی اینکه نهادهای انتظامی، امنیتی و قضایی با توجه به اینکه این قضایا عنوان مجرمانه دارد، باید ورود کنند. با کسانی که مرتکب جرم شده‌اند، برخورد کنند و از طرفی به قضیه فوتبال ورود کنند و راهکارهای بازدارنده‌ای را که در آینده از تکرار این اتفاق‌ها، جلوگیری می‌کند پیش‌بینی کنند. باید دستگاه‌های حکومت ورود کنند و اجازه ندهند که یک عده‌ای از فضایی که مورد علاقه مردم است، سوء استفاده کنند.

 

از طرف دیگر فدراسیون فوتبال هم در حدود صلاحیت‌هایی که مربوط به خودش می‌شود، باید احکام قاطعانه‌ای را درخصوص متخلفان صادر کند که این احکام باعث شود اگر کسانی اعم از هوادار، مربی، بازیکن و... هوس کنند دوباره این کارها را انجام دهند، با خودشان نگویند که برای ما می‌صرفد و حکم سبکی می‌دهند. ضمن اینکه این احکام باز بعد از مدتی به خاطر فشارهای بعضی از آقایان دستخوش تغییر و تحول نشود.»

 

رئیس سابق کمیته انضباطی یادآور شد: «بحث سپاهان و پرسپولیس نیست. باید با هر کسی و در هر مقام و مسندی که هست، هر باشگاهی که هست و هر دامنه نفوذی که دارد، یک آدم شجاعی باید وجود داشته باشد که با آنها برخورد کند. البته یک شرط و شروطی هم دارد. اینکه اسیر این جو و غوغاسالاری نشود و بی گناهی هم تنبیه نشود. چه در دستگاه قضایی از حیث رسیدگی مجرمانه‌اش و چه در دستگاه قضایی فوتبال از حیث تخلفات فوتبالی. مدعی‌العموم یعنی دادستان تهران فوراً باید ورود کند و برای این قضیه پرونده تشکیل دهد و کسانی که مرتکب جرم شدند، مجازات شوند.»

 

شاه‌حسینی درباره اینکه آیا محرومیت تیم‌ها و جریمه بازیکنان جواب می‌دهد؟ گفت: «این اتفاقات جرم است و رسیدگی به جرم هم که در صلاحیت فدراسیون فوتبال نیست و دستگاه قضایی باید ورود و مجرمان را شناسایی کند و پرونده قضایی تشکیل دهد و طبق قانون مجازات اسلامی، مجازات کند. یک طرف دیگر تخلفات فوتبالی است که فدراسیون باید رسیدگی کند. البته اگر می‌خواهند مثل گذشته یک سری احکام صادر کنند که دچار تغییر و تحول شود و درست اجرا نشود که نتیجه‌اش همین خواهد بود ولی باید قاطعانه برخورد شود. ضمن اینکه باید کارگروهی نه زیر نظر فدراسیون فوتبال بلکه زیر نظر نهادهای نظارتی تشکیل شود که این موضوع را از لحاظ کارشناسی و با  حضور کارشناسان فوتبال و روانشناسان کالبدشکافی کنند که چرا این اتفاق‌ها روز به روز در فوتبال ایران بیشتر می‌شود. مطمئن باشید اگر مدیریت فوتبال خوب عمل کرده بود، قطعاً باید کمتر می‌شد و حالا که بیشتر شده، بدانید که نقصی وجود داشته است.»

 

iran-newspaper.com
  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش