دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۱۴ - ۲۳ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۶۴۹۴
لیگ برتر و جام حذفی

وقتی بلد نیستیم از خریدهای جدیدمان پول در بیاوریم

پنجره بسته درآمدزایی

مراسم معارفه بازیکن جدید استقلال,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی

به گزارش دنیای اقتصاد، در مورد اختلاف سطح حیرت‌انگیز و کهکشانی فرمول‌های درآمدزایی در فوتبال ایران و اروپا زیاد حرف زده شده؛ مباحثی که عمدتا هم سرشاخه‌های کلیدی و شناخته‌شده‌ای مثل حق پخش تلویزیونی، تبلیغات محیطی و اسپانسرینگ داشته است. همه آنها درجای خود درست، اما کل موضوعات مفروض در مقوله درآمدزایی فقط همین نیست.

خیلی مواقع ریزه‌کاری‌ها و جزئیاتی وجود دارد که توجه به آنها هم می‌تواند حال اقتصادی باشگاه‌ها را بهتر کند. اگر ما در بحث حق پخش تلویزیونی با مانع بلندی همچون صداوسیما مواجهیم و عملا کار چندانی از دست‌مان برنمی‌آید، در عوض در حوزه‌های دیگر می‌توان با کمی سلیقه و درایت به شکلی آسان‌تر و بدون مانع آنچنانی درآمد درست کرد. مثلا کافی است الان در بحبوحه فصل نقل‌وانتقالات، رفتار باشگاه‌های اروپایی در معرفی خریدهای جدیدشان را با عملکرد تیم‌های ایرانی مقایسه کنیم تا روشن شود که کمیت فوتبال ما حتی در ساده‌ترین کارها هم می‌لنگد.

یک پیراهن بگیر بالا و خلاص!

هفته گذشته بارسلونا قرارداد خرید فرانکی دی یونگ از آژاکس را قطعی کرد و این ستاره هلندی را با قیمت ۷۵ میلیون یورو به نیوکمپ آورد. البته که دی یونگ بازیکن خوبی است، اما در قامت یک ستاره جنجالی و بزرگ به بارسلونا نیامده. با وجود این، تشریفات معرفی دی یونگ و فضاسازی با خرید او همچنان ادامه دارد. باشگاه اسپانیایی برای این بازیکن در ورزشگاه خانگی‌اش مراسم معرفی گذاشت که بیش از ۲۰ هزار هوادار در آن حاضر شدند.

بدیهی است که برای چنین مراسم‎هایی اسپانسرهای تجاری دست به جیب گرفته می‌شود و اگر بلیتی هم به فروش برسد، درآمد حاصل از آن به باشگاه کمک خواهد کرد. برای سال‌های طولانی افسانه‌ای بین فوتبال‌دوستان ایرانی وجود داشت مبنی بر اینکه باشگاه رئال‌مادرید ظرف ۴۸ ساعت پول خرید دیوید بکام را از مسیر بلیت‌فروشی برای معارفه او و نیز فروش پیراهن ستاره انگلیسی درآورد. حالا اگر اینها بیش از حد اغراق‌آمیز باشد، باز تغییری در اصل موضوع ایجاد نمی‌کند. دی یونگ بعد از معرفی در نیوکمپ، به موزه باشگاه برده شده و مدیران بارسلونا چندین ویدئوی خلاقانه و ابتکاری از او تهیه کردند.

حتی بخش‌هایی برای سورپرایز ستاره هلندی وجود داشت، از جمله پیام‌های ضبط شده‌ای که خطاب به او پخش کردند. این مسائل نه‌تنها باعث می‌شود بازیکن جدید اعتبار تاریخی باشگاهش را با گوشت و پوست لمس کند، بلکه به درآمدزایی مضاعف نیز یاری می‌رساند. تهیه و پخش همین ویدئوها در صفحات رسمی باشگاه در شبکه‌های اجتماعی است که باعث افزایش اقبال به آنها می‌شود. به این ترتیب باشگاه می‌تواند برای این صفحات آگهی بگیرد و بیشتر و بیشتر پول در بیاورد.

در ایران اما باشگاه تراکتورسازی ظرف ۲۴ ساعت سه کاپیتان تیم‌ملی را جذب می‌کند، مالک باشگاه با همان ژست تکراری بالا گرفتن پیراهن در کنار آنها تصویری به یادگار می‌اندازد و خلاص! چرا شرایط باید طوری باشد که این راه‌های ساده ایجاد جذابیت و ثروت هم به ذهن مدیران ایرانی نرسد؟ چرا ما که این‌قدر برای خرید بازیکن زجر می‌کشیم، برای پروژه بعد از خرید او هیچ برنامه‌ای نداریم؟ حتی اگر پول هم نمی‌توانید در بیاورید، لااقل خبرها و گزارش‌های جذاب درست کنید که برند تیم را در درازمدت تقویت کند. از این ژست بالا گرفتن پیراهن دست بردارید لطفا!

مقابله با عشق‌های مفتی

خیلی‌ها می‌گویند مردم ایران زیاد دوست ندارند پای علایق‌شان هزینه بپردازند. این یعنی اگر باشگاه‌های ما بزرگ‌ترین خرید تاریخ‌شان را هم انجام بدهند و برای آن بلیت‌فروشی بگذارند، نهایتا کسی حاضر نمی‌شود برای تماشای مراسم معارفه آن بازیکن دست به جیب شود و بلیت بخرد. حتی اگر این نکته را قبول کنیم و مسائلی مثل فقدان کپی‌رایت در ایران را نیز بپذیریم، باز این دلیل قانع‌کننده‌ای برای فرار از مسوولیت ایجاد خلاقیت نیست.

باشگاه‌های ایرانی می‌توانند با وجود تمام این محدودیت‌ها، حداقل بابت خریدهای مهم‌شان تولید محتوای اختصاصی داشته باشند. اگر اینستاگرام رسمی پرسپولیس موقع خرید ترابی مثلا سری هم به منزل شخصی او بزند یا تصاویر دوران کودکی این بازیکن با پیراهن سرخپوشان را به‌طور اختصاصی پخش کند، آیا جایگاه رسانه‌ای‌اش را تقویت نخواهد کرد؟ یا اگر صفحه استقلال بعد از خرید دیاباته یک مصاحبه جذاب در مورد لذت گلزنی به یوونتوس با او انجام بدهد، این کار به سود رسانه رسمی آبی‌ها تمام نخواهد شد؟

بله؛ شاید اینجا سانتیاگو برنابئو نباشد که نصف ورزشگاه برای معارفه هازارد پر شود، اما اگر درایت در کار باشد، بالاخره می‌شود کارهایی انجام داد؛ مثلا باشگاه می‌تواند چند فروشگاه اختصاصی پوشاک راه بیندازد و لباس بازیکنان (مخصوصا خریدهای جدید) را زودتر و بهتر عرضه کند؛ اما متاسفانه مدیران باشگاه‌های ما حتی برای لباس‌فروشی‌های میدان منیریه هم رقیب قدری نیستند!

سال‌هاست که گفته می‌شود باشگاه‌های پرهوادار ایرانی می‌توانند از طریق روش‌های ساده‌ای مثل تاسیس رستوران‌های زنجیره‌ای و حضور سرزده بازیکنان در این شعب درآمدزایی کنند که البته این مسائل خیلی جدی گرفته نمی‌شود. ماجرای فروشگاه لباس و پوشاک هم همین است. باشگاه‌های اروپایی با توجه به اطلاعاتی که از قبل در مورد خریدهای جدید دارند، حتی لباس بازیکنان تازه‌وارد را زودتر به فروشگاه‌ها سفارش می‌دهند و در نتیجه بلافاصله بعد از معرفی بازیکن، دست بالا را در بازار می‌گیرند.

طبعا ایرانی‌ها هم با کمی درایت می‌توانند همین کار را انجام بدهند، اما مطمئن باشید چنین پیشنهادهایی نیز به هیچ کجا نخواهد رسید. ساده‌ترین شرط برای تحقق این مساله، ثبات مدیریت است که در فوتبال ایران به کیمیا می‌ماند. تا وقتی مدیران ما ۶ یا ۸ ماه یا حداکثر یک سال روی صندلی‌های‌شان باقی می‌مانند، طبیعی است که اصلا فرصتی برای فکر کردن به چنین ایده‌هایی نداشته باشند. آنها فقط کلاه‌شان را سفت می‌چسبند که باد نبرد.

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش