سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۳۱ - ۱۵ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۴۰۹۱
لیگ برتر و جام حذفی

برخی باشگاه‌ها از جیب ۸۰ میلیون ایرانی هزینه می‌کنند

زنوزی: استقلال را به من پیشنهاد دادند اما گفتم اولویتم تراکتور است

محمدرضا زنوزی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی
محمدرضا زنوزی، مالک باشگاه تراکتور اعتقاد دارد که باشگاهداری در کشورمان ورشکسته است.

به گزارش تسنیم، محمدرضا زنوزی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: باشگاهداری در ایران واقعاً ورشکسته است، دلیش هم باشگاهداری دولتی است. امکاناتی که می‌توانستند ایجاد کنند تا باشگاه‌ها سود ده شوند باعث شده این اتفاقات رخ دهد. وقتی شما از جیب خودتان هزینه نکنید، این اتفاقات رخ می‌دهد.

وی در مورد اینکه آیا به نظرش الگوی خصوصی‌سازی باشگاه تراکتور برای دو باشگاه مطرح پایتخت نیز اجرا خواهد شد، گفت: زمان ریاست سعیدلو در سازمان تربیت بدنی پیشنهاد مالکیت باشگاه استقلال را به من دادند، اما من قبول نکردم و گفتم گسترش فولاد را در اختیار دارم. آنجا اعلام کردم اگر قرار است در تیم‌های پرطرفدار وارد شوم الویت اول و آخرم تراکتور است. من آن پیشنهاد را قبول نکردم.

مالک باشگاه تراکتور یادآور شد: من از سال ۷۵ در حال تیمداری هستم. از فوتسال کارم را شروع کرده و تا الان به تراکتور رسیده‌ام. شاید این ایراد وجود داشته باشد که فلانی ورزشی نیست. ورزشکار قرار است ورزش کند، اما به ندرت پیدا می‌شود ورزشکاری در زمینه بیزنس هم وارد شود و موفق باشد. هر کاری باید به کننده آن واگذار شود. شما در دنیا باشگاه‌های موفق را نگاه کنید. کدام مدیر موفقی ورزشی بوده است؟ شاید ۸۰ درصد باشگاه‌ها مدیران بیزنس‌منی دارند که ورزش را اقتصادی کرده‌اند. الان صاحبان رئال مادرید و منچستر آیا ورزشی هستند؟ این کارها آدم حرفه‌ای خودش را می‌خواهد. کسی را می‌خواهد که از این فوتبال پول دربیاورد. هم تیمش را موفق کند و هم به سهام‌داران خود سود بسوزاند. در غیر این‌صورت همین می‌شود که الان ما در آن دست و پا می‌زنیم.

زنوزی درباره اینکه آیا از شرایط اقتصادی تیمش راضی است یا خیر، گفت: من از شرایط تراکتور خیلی راضی هستم. هوادار و تیم خوبی داریم، اما شاید رسانه نداشته باشیم. خیلی رُک بگویم، چند تیم هستند که فضای رسانه‌ای ایجاد کرده‌اند تا دیگر تیم‌ها تلاش کنند و آنها قهرمان شوند.

وی در مورد فرهنگ‌سازی در باشگاه تراکتور و تنش‌های ایجاد شده بین هواداران این تیم که رو به کاهش است، عنوان کرد: ما سعی خودمان را در این زمینه انجام داده‌ایم. از زمانی که من آمده‌ام ببینید چقدر تغییر ایجاد شده است. در بازی هفته گذشته مقابل تراکتور ببینید وضعیت چطور بود. شاید من در کارهای دیگر زندگی‌ام بیشتر موفق باشم،‌ اما در فوتبال چیزهای دیگری هم وجود داردکه تأثیرگذار است. این سیستم این‌طور بنا شده است و زمان می‌برد تا تغییر در آن ایجاد شود. الان مدیریت‌ها رنگی است. حتی در رسانه‌ هم رنگی است. وقتی یک مجری می‌گوید فلان تیم با تیم ما بازی دارد، یعنی چه؟!

مالک باشگاه تراکتور در واکنش به سؤالی در مورد حضور مربیان باتجربه در تیم تراکتور تصریح کرد: فقط برای ما این‌طور است؟ در پرسپولیس و استقلال این‌طور نیست؟ آنها هم همین وضعیت را دارند، اما وقتی برای تیم ماست، همه چیز درشت‌نمایی می‌شود. سال گذشته همین اتفاق برای استقلال هم رخ داده بود، اما متأسفانه برای تراکتور بولد می‌شود. مثلاً ما بازیکن باکیفیت و گرانقیمتی را با قیمت خوب جذب کرده‌ایم. این هنر یک انسان بیزنس‌من است، اما در رسانه‌ها تیم ما لاکچری می‌دانند. ریال به ریال هزینه در تراکتور حساب و کتاب دارد. شاید تیم ما بین سه یا چهار تیم پر هزینه باشد، اما هنر من این است که گران را ارزان می‌خرم. این هنر من است. خیلی خوشحالم که رسانه‌ها این موضوع را بولد می‌کنند.

زنوزی  ادامه داد: سوابق من نشان می‌دهد تیم‌های من از نظر بهداشت مالی همیشه سالم بوده‌اند. بعضاً در رسانه‌ها می‌گویند در تراکتور دلالی وجود دارد، دلالی در باشگاهی می‌تواند باشد که آن باشگاه فقط هزینه می‌کند و کسی نیست نظارت کند. من دلالی را رد نمی‌کنم، اما دلال نمی‌تواند از جیب من بزند،‌ چون من برای ریال به ریال پولم زحمت کشیده‌ام. من به باشگاه‌های غیرخصوصی کاری ندارم. شاید آنها هزینه را بالا می‌برند، اما باشگاه‌های خصوصی این‌طور نیست. شما کیفیت بازیکنانی را که ما امسال آورده‌ایم، نگاه کنید. شما قیمت بازیکنان را در سایت ترانسفر مارکت نگاه کنید و ببینید ما با چه قیمتی بازیکن آورده‌ایم.

وی که با برنامه ورزش و مردم شبکه یک سیما صحبت می‌کرد در رابطه با مالکیتش بر دو باشگاه تراکتور و ماشین‌سازی و شاعبه‌هایی که در این خصوص وجود دارد،‌ عنوان کرد: الآن هم می‌گویم، هر کسی ماشین‌سازی را می‌خواهد بیاید من همینطور این تیم را واگذار می‌کنم. این تیم را نگه داشتم که لیگ ضربه نخورد. این‌ حرف‌ها بیشترش  تولید شما رسانه‌هاست. الان وزارت صنایع هشت تیم دارد،‌ وزارت ورزش دو تیم دارد. ما همه چیزمان به همه چیزمان می‌آید.

مالک باشگاه تراکتور افزود: من الان می‌خواهم ماشین‌سازی را واگذار کنم، اما تیم‌های دیگر یکسری امکانات دارند که ما نداریم. آنها وزارت ورزش را دارند و از جیب ۸۰ میلیون ایرانی هزینه می‌کنند. آیا هوادار ۳۰ میلیونی تراکتور راضی هستند از جیب‌شان برای این دو تیم هزینه شود؟ آیا هواداران سپاهان راضی هستند؟ مگر صد درصد ایران هوادار استقلال و پرسپولیس هستند که از جیب صد درصد مردم هزینه این دو تیم می‌کنند؟ قطعاً هواداران خود استقلال و پرسپولیس هم به این وضعیت راضی نیستند. اگر این دو تیم هم خصوصی شوند نظارت روی آنها بیشتر خواهد شد. من گله‌ای هم از صداوسیما دارم. الان هوادار تراکتور این گلایه را دارند که چرا صداوسیما در پخش زنده شبکه سه تبعیض قائل می‌شود. سال گذشته پُر هوادارترین تیم لیگ برتر کدام تیم بود؟ قطعاً تراکتور، ما در تمام ایران هوادار داریم. حتی در تهران هم ۵۰ درصد ورزشگاه در اختیار ماست. در یکی، دو بازی حتی هواداران‌مان در تهران هم بیشتر از حریف بودند، اما باز هم در پخش زنده بازی‌ها تبعیض می‌شود.

«اکنون سازمان لیگ به دنبال اجرای قانون ۹۰ درصد به ۱۰ درصد برای هواداران تیم میزبان است.»، مالک باشگاه تراکتور در واکنش به طرح این موضوع گفت: آیا برای پیکان و سایپا هم قانون ۹۰ به ۱۰ اجرا می‌شود؟ اگر اجرا نمی‌شود پس انتظار نداشته باشید برای دیگران هم این قانون اجرایی شود.

وی در ادامه با اشاره به تأسیس ورزشگاه اختصاصی تیم تراکتور یادآور شد: ما در حال پیگیری دو پروژه هستیم. ابتدا ورزشگاه یادگار امام (ره) را به ما پیشنهاد کردند که من آن را قبول نکردم. سپس یک مکانی را شهردار تبریز به ما پیشنهاد داد که در حال بحث روی قیمت آن هستیم. شهردار و استاندار تبریز و حتی امام جمعه محبوب ما هم فوتبالی است و از ما حمایت می‌کند تا یکسری اتفاقات از جمله احداث استادیوم‌ اختصاصی انجام شود.

زنوزی درباره بلیت‌فروشی دیدارهای تراکتور هم گفت: ما به عنوان لیدر خصوصی‌سازی در فوتبال یکسری کارها را انجام دادیم. فکر می‌کنم هفته گذشته و در بازی با پرسپولیس که بلیت‌فروشی را خودمان انجام دادیم، همه همکاری کردند و اتفاق خوبی افتاد. حدود ۸۰ هزار نفر به استادیوم آمدند. ما ۵۰ هزار بلیت را الکترونیکی فروختیم و حدود ۱۵ هزار بلیت هم به صورت کارت در استادیوم فروخته شد. یکسری کارهای خوب توسط باشگاه تراکتور انجام شد و حتی برای اولین‌بار در مراسم رونمایی از لباس‌مان هم از بانوان دعوت کردیم که این می‌تواند فرهنگ بالای هواداران را نشان دهد.

مالک باشگاه تراکتور راجع به شکایت این باشگاه از آنتونی استوکس و لی هری اروین، دو بازیکن خارجی فصل گذشته سرخپوشان تبریزی بیان کرد: بخش حقوقی باشگاه در حال پیگری این پرونده‌هاست. استوکس به باشگاهی ترکیه‌ای رفته و این اتفاقی است که سر پرسپولیس هم آمد. به نظرم همان اتفاقی که برای پرسپولیس رقم خورد، برای باشگاه ترکیه‌ای هم پیش خواهد آمد و پنجره نقل‌وانتقالاتی آنها هم بسته خواهد شد.

وی در پاسخ به این سؤال که چه برنامه‌ای برای سودده شدن تراکتور در آینده دارد، گفت: ما می‌خواهیم تراکتور را به جایگاه اصلی خودش برسانیم، یعنی از نظر ورزشی، فرهنگی و اقتصادی باید این کار صورت بگیرد. چندین بار رهبر معظم انقلاب گفته‌اند آذربایجان سر ایران است و ما می‌خواهیم در حوزه فرهنگ و اقتصاد هم تراکتور به عنوان نماینده آذربایجان سر ایران باشد و به این سرانجام برسد. سعی داریم قدرت تیم را حفظ کرده و آن را ارتقا بدهیم تا تراکتور در جایگاهی که رهبر انقلاب گفته‌اند، باقی بماند.

وی افزود: در بحث حق پخش تلویزیونی و بلیت‌فروشی و... فوتبال ما اقتصادی است، اما ما نتوانستیم از این مسئله بهره‌برداری کنیم. یکسری شرکت متفرقه به وجود آمدند و در حالی که ما هزینه می‌کنیم، فوتبالیست را ما می‌خریم، ورزشگاه را ما می‌سازیم، یک عده دیگر از فوتبال بهره‌برداری می‌کنند.

مالک باشگاه تراکتور تبریز با بیان اینکه این تیم ۳۰ میلیون هوادار دارد عاشق تراکتور هستند، یادآور شد: روز اولی که باشگاه تراکتور را خریدم، اعلام کردم باشگاه باید یک برنامه اقتصادی داشته باشد تا به هوادارانش کمک کند. ما یک اپلیکیشن طراحی کردیم که هواداران عضو آن می‌شوند و ما برای خرید بلیت هواپیما، هتل، تاکسی و دیگر اجناس به آنها تخفیف می‌دهیم.

زنوزی ادامه داد: اکنون در فوتبال دست ما در جیب هوادار است که آنها به ما کمک کنند، اما این مسئله کجای دنیا وجود دارد؟ ما باید خدماتی به هواداران بدهیم که ارزان‌تر از جای دیگر باشد که از این مسئله هم باشگاه بهره‌مند شود و هم هوادار به سود برسد. یکی از برنامه‌های ما همین اپلیکیشن است که یکی دو ماه دیگر راه‌اندازی می‌شود و آن را به بورس هم خواهیم برد تا هواداران هم سهامدار شوند و هم به سود برسند.

وی با اشاره به میزبانی دیدار هفته دوم مقابل پرسپولیس خاطرنشان کرد: از نیروی انتظامی استان آذربایجان شرقی باید تشکر کنم که در بازی هفته قبل خیلی به نظم بازی کمک کرد. همچنین از هواداران تراکتور در استان‌های دیگر از جمله اردبیل و آذربایجان غربی که برای حمایت از تراکتور به تبریز آمدند.

مالک باشگاه تراکتور بار دیگر درباره برنامه‌های اقتصادی این باشگاه گفت: یکسری شرکت حواشی فوتبال ایجاد شده‌اند که ربطی به فوتبال ندارند. ۱۶ تیم لیگ برتری و ۱۸ تیم در لیگ دسته اول تیمداری می‌کنند. برای این تیم‌ها هزینه زیادی پرداخت می‌شود، اما سود آن به شرکت‌های دیگر می‌رسد. ما در حال تنظیم یک سوپراپلیکیشن هستیم که تمام این خدمات و کارهایی که شرکت‌های دیگر در مورد فوتبال انجام می‌دهند را انجام خواهیم داد و بخش اقتصادی باشگاه را قوی می‌کنیم، ارقام درشتی در این شرکت‌ها وجود دارد و ما به دنبال همین درآمدها هستیم. شما حساب کنید که ۳۰ میلیون هوادار بخواهند از اپلیکیشنی که برای خودشان است، استفاده کنند چه سودی حاصل می‌شود.

زنوزی درباره ادعای اینکه تراکتور ۳۰ میلیون هوادار دارد، گفت: ۷۰، ۸۰ درصد آذری زبان‌ها طرفدار تراکتور هستند. ایران حداقل ۴۰ میلیون آذری زبان دارد که ۳۰ میلیون آن تراکتوری هستند! وقتی ما در تهران بازی داریم و ۵۰ درصد ورزشگاه هوادار تراکتور هستند، دیگر خودتان حساب کنید چقدر می‌شود! ما در دیگر شهرها هم همین شرایط را داریم و در هیچ شهری میهمان نیستیم. همیشه هواداران تراکتور به ما لطف دارند.

وی درباره اینکه چرا تراکتور اسپانسر البسه ندارد و گفته می‌شود لباس‌های فعلی این تیم از فدراسیون خریداری شده است، اظهار داشت: ما آدیداس را گرفته‌ایم. حدود هشت سال به فدراسیون فوتبال سرویس دادم و این وظیفه‌ام بود که به خاطر کشورم ایران خدمات هوایی را برای تیم ملی گذاشتم، اما یک تقدیر و تشکر خشک و خالی از ما نکردند. حتی گفتند با هواپیمای تیم ملی مسافرکشی می‌کنند، اما کسی نگفت این هواپیما برای خودمان است. حالا چطور فدراسیون به ما لباس داده است؟ ما با آدیداس قرارداد امضا کردیم و از یک ماه پیش نام تراکتور را در سایتش هم آورده است. به‌هرحال ما قراردادی با آنها داریم.

مالک باشگاه تراکتور در پاسخ به این سؤال که گفته شده است برخی بازیکنان ایرانی هم با این باشگاه قرارداد ارزی دارند، خاطرنشان کرد: بروند و نگاه کنند. کار سختی نیست و این را از فدراسیون فوتبال پیگیری کرده و نگاه کنند. ما رشید مظاهری را آوردیم و یکی از مدیران اسبق استقلال صحبت‌هایی درباره او کرد که مظاهری پاسخش را داد. من از جیب خودم هزینه می‌کنم و می‌دانم چقدر هزینه کنم. قیمت را کسانی بالا می‌برند که از جیب خودشان هزینه نکرده و از جیب ملت هزینه می‌کنند. تحمل این مسائل را هم ندارند و به همین دلیل در رسانه‌ها شایعاتی را مطرح می‌کنند و چند بار برای خود من حاشیه ساختند.

زنوزی افزود: فوتبال حاشیه زیاد دارد و تراکتور هم یکی از تیم‌های بزرگ ایران است که حاشیه‌های خودش را دارد. من در این ۲۰ سال که در فوتبال هستم، سعی کردم خیلی در رسانه‌ها نباشم. سال گذشته چون تراکتور را گرفته بودیم، سعی کردم خودم پای کار باشم که دیدم برخی در حال حمله کردن هستند و سعی کردم امسال بیشتر نظارت کنم. من خودم هم حاشیه‌ای هستم و اگر حاشیه هم بیاید، این حواشی تصاعدی بالا می‌رود که به همین دلیل امسال خودم را کنار کشیدم.

وی درباره حاشیه‌های اخیر هواداران تراکتور با علیرضا بیرانوند اظهار داشت: من برای فوتبال بیرانوند احترام قائلم. او بازیکن بزرگی است. بیرانوند یکی از بزرگ‌ترین دروازه‌بان‌های تاریخ فوتبال ماست، اما به لحاظ اخلاقی خودش را باید اصلاح کند. حرکاتی که او سال گذشته در تبریز انجام داد یا حرکاتی که امسال انجام داد را ببینید. بازیکن باید با هواداران یک مقدار مؤدبانه برخورد کنند و این را فیفا هم می‌گوید که بازیکنان نباید به هواداران واکنش نشان بدهند.

مالک باشگاه تراکتور گفت: نمی‌دانم قوانین فدراسیون فوتبال چیست که برای بازیکنان برخی تیم‌های خاص حریم‌هایی در نظر گرفته است. ما سال گذشته هم شکایت کردیم، اما ترتیب اثر داده نشد. به شکایت‌های ما از پدیده، پرسپولیس و سپیدرود رسیدگی نشد و مسکوت مانده است. برای تمام اینها سند داریم، اما زورمان به اینها نمی‌رسد. همان‌طور که گفتم ما تلاش می‌کنیم و تا اندازه‌ای دست ماست. ما در کار دیگر صد درصد خودمان تلاش می‌کنیم و همه چیز در دست ماست، اما اینجا همه چیز دست ما نیست و نمره را در نهایت یکی دیگر باید بدهد.

زنوزی در پاسخ به این پرسش که آیا باشگاه تراکتور به دنبال انجام بازی دوستانه با تیم‌های مطرح باشگاهی است یا خیر، گفت: این تأخیر در شروع لیگ کمی برنامه ما را به‌هم زد. مدیران ما زحمات خوبی می‌کشند و یکسری کارها انجام می‌دهند و قرار بود با روبین‌کازان بازی کنیم، اما دیر شروع شدن لیگ ما و زود شروع شدن لیگ روسیه مشکلاتی ایجاد کرد که نتوانستیم این کار را انجام دهیم، اما فعلاً در حال بررسی هستیم.

وی درباره اینکه برنامه‌ای برای ورود به رشته‌های دیگر دارند یا خیر، خاطر نشان کرد: ما به دنبال ورود به والیبال هستیم. اولویت دوم‌مان بعد از فوتبال این رشته است. اول می‌خواهیم فوتبال روی غلتک بیفتد و بعد از آن والیبال را شروع می‌کنیم. در این بین شاید به رشته‌های دیگر هم برسیم.

مالک باشگاه تراکتور در مورد آکادمی این باشگاه نیز توضیح داد: امسال تغیرات اساسی در این حوزه انجام شده است. به نظرم مدیرعامل می‌تواند در مورد ریز این موضوع توضیح دهد.

زنوزی در پایان گفت: از تمام هواداران استقلال و پرسپولیس عذرخواهی می‌کنم که برخی صحبت‌ها را مطرح کردم. شاید آنها ناراحت شوند، اما من واقعیت‌ها را می‌گویم. از من به دل نگیرند، من به نفع آنها صحبت می‌کنم. شاید در کوتاه مدت متوجه منظور من نشوند، اما در بلندمدت این صحبت‌ها به نفع استقلال و پرسپولیس و کشور خواهد بود و این دو تیم هم از وابستگی رهایی پیدا می‌کنند. گاهی اوقات عدم مدیریت در تیم‌ها باعث کارهایی می‌شود که شایسته ورزش ما نیست.

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش