دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۸ - ۰۱ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۰۰۶۰
لیگ برتر و جام حذفی

شما فوتبال بلد نیستید

استراماچونی و کالدرون,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی

فوتبال بی‌بته شاید عنوان بی‌ادبانه‌ای برای دربی باشد اما برای ساختن تصویر دقیق‌تری از واقعیت گاهی باید ادب را کمی کنار گذاشت. این فوتبال بی‌پشتوانه بود، نسب به گذشته‌ای نداشت، شکل‌گرفته نبود. نمایشی بود که انگار باید تازه پا بگیرد، رشد کند و بعد چیزی از آن ساخته شود. واژه دیگری که در این بازی برای نقد صحنه‌ها می‌توانست به زبان بیاید، باز هم از دایره ادب خارج بود. چلمن یا هپل‌هپو. این کلمات نه برای یک بازیکن بلکه برای تعریف فرم و محتوای این بازی به کار می‌آیند. استراماچونی و کالدرون امروز می‌توانند فهمیده باشند که چرا استقلال و پرسپولیس آنها را استخدام کرده‌اند. فوتبال در ایران پیوستگی در رشد ندارد.

یک مربی هر چه ساخته باشد، با رفتنش همه چیز فرو می‌ریزد. مربی پیشین یک تیم می‌تواند برانکو ایوانکوویچ باشد یا وینفرد شفر. اثری از فوتبال آنها در تیم‌شان بجا نمی‌ماند و مربی جدید در یک چشم بر هم زدن یک ویرانه فنی را در اختیار می‌گیرد. دربی به این دلیل که قدرت ساختن تصویری شفاف‌تر از ناکارآمدی‌های فردی و تیمی را دارد، فرصت بهتری است برای اینکه همه را با واقعیت مواجه کند. اینکه حساسیت‌های دربی از کیفیت بازی می‌کاهد همیشه تحلیل درستی نیست، بلکه بازی در حساسیت و استرس بیشتر واقعیت‌ها را عیان می‌کند.

استراماچونی و کالدرون شاید واقعیت‌های تیم‌شان را در دربی بهتر و با وضوح بیشتر دیدند. بازیکنانی که کیفیت چندانی در اجرای ایده ندارند و بازی را حتی نمی‌توانند یکی دو دقیقه پیوسته و طبق ایده پیش ببرند. کالدرون و استراماچونی اما شاید در دقایقی از دربی به دریافت‌های دقیق‌تر فنی از تیم‌شان رسیدند. آواری را دیدند که باید از فوتبال تیم‌شان بردارند، آواری از ندانستن‌ها و غلط‌ها در بازی تک تک بازیکنان. آواری که فوتبال را به نمایشی پراشتباه و به تصویری از یک خرابه در میدان تبدیل می‌کند.

بازی استقلال - پرسپولیس پر از اشتباهات تکراری بود. کیفیت نازل بازیکنان ذوق را کور می‌کرد و هر تماشاگری حق داشت ساده بپرسد اینها برای ساختن چه کیفیتی از فوتبال سالیانه چند میلیارد دستمزد می‌گیرند و چرا به بازیکنانی با این کیفیت چنین دستمزدی پرداخت می‌شود؟ طرح این موضوع هر چقدر عامیانه باشد و به بحث‌های تاکسی شباهت داشته باشد اما بازهم از درصد واقعیتش چیزی کم نمی‌شود.

شاید تنها نکته امیدوارکننده این دربی کیفیتی از مربیگری بر اساس شناخت و آگاهی فنی بود که آندره‌آ استراماچونی نمایش داد. او تنها ستاره در یک بازی بی‌کیفیت و پراشتباه بود. البته این بازی فکت‌های کافی را برای بحث درباره این کیفیت در اختیار ما نگذاشته و این ادعا را به یک برداشت سطحی از بازی نزول داده است. کم پیش می‌آید مربی بازنده در دربی، ستاره بازی باشد اما استراماچونی شاید اولین بار در دربی به باشگاه استقلال فهماند که مربی باهوشی است.

استقلال برای تبدیل شدن به تیمی که از مخمصه نتایج بد رها شود، هنوز کارهای دشواری را پیش رو دارد. این تیم شباهتی به یک مجموعه موفق پیدا نکرده و فقط در بازی‌اش ردپایی از مربی می‌بینید که مشغول ساختن است. این پروژه برای استراماچونی سخت به نتیجه می‌رسد اما شاید در بلندمدت نتایج خوبی را بسازد.

پرسپولیس با کالدرون اگرچه می‌تواند خوشحال باشد که با ۹ امتیاز به صدر برگشته اما کالدرون می‌داند که همیشه نمی‌تواند با کیفیتی که در دربی ارائه داد، سه امتیاز به دست آورد. او بعد از دربی درباره تغییر سبک حرف زده و این مسیر را سخت دانسته اما سبک مورد نظر کالدرون هر چه باشد، برای اجرا به کیفیت نیاز دارد. پاس که در هیچ سبکی از بازی حذف نمی‌شود. سبک کالدرون هر چه باشد، با پاس‌های غلط شکل نخواهد گرفت، مثل استقلال که با فوتبال پراشتباه نمی‌تواند طبق ایده‌های استراماچونی بازی کند.

دربی‌های تهران اغلب بی‌کیفیت هستند اما همیشه لازم نیست عواملی مثل استرس بازیکنان را عامل نزول کیفی دربی بدانیم و بگذریم. این فوتبال پشتوانه فنی ندارد که هر بار در فضای دربی بی‌چیز است و مشتش برای تماشاگر باز می‌شود.

فرشاد کاس‌نژاد

newspaper.iran-varzeshi.com
  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش