پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۲۷ - ۲۱ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۴۷۵۳
لیگ برتر و جام حذفی

مایلی‌کهن: ۱۰ هزار بازیکن بهتر از جونیور داریم

محمد مایلی‌ کهن,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی

ماه‌ها بود که خبری از محمد مایلی‌کهن نداشتیم. نه مصاحبه می‌کرد و نه نامش را به عنوان گزینه مربیگری تیم‌های مختلف می‌شنیدیم. تماس با او برای پرداختن به سوژه قرارداد دو میلیون و ۷۰۰ هزار دلاری ویلموتس، بحث فسخ قرارداد او و همچنین شرایط تیم ملی برقرار شد اما به پرسپولیس و جونیور براندائو هم رسید. مایلی‌کهن مثل همیشه صحبت‌های جالب، منطقی و بعضاً جنجالی انجام داد که خواندنش خالی از لطف نیست.

اول از همه می‌خواهیم درباره مارک ویلموتس و شایعه‌هایی که کنار نام او وجود دارد، صحبت کنید. اینکه چنین اخباری منتشر شد تا فدراسیون فوتبال ارز دولتی بگیرد و مشکلات مالی‌اش را برطرف کند. نظر شما چیست؟

 من نظری ندارم، اصلاً به من چه ربطی دارد. یکی دیگر پولش را می‌گیرد، آن وقت من باید حرف بزنم؟ راستی مگر ویلموتس ایران است؟

بله. یکی، دو روز قبل آمد و فعالیتش را در تیم ملی از سر گرفت.

 می‌خواست الان هم نیاید؟ ناسلامتی دو روز دیگر با عراق بازی داریم.

اما فدراسیون فوتبال معتقد است که مارک ویلموتس پروازی نیست.

 فدراسیون درست می‌گوید. ویلموتس پروازی نیست. جهشی، شیرجه‌ای و حتی غواصی است.

نمی‌دانم شنیده‌اید یا نه اما شایعه‌ای درباره قرارداد ویلموتس با تیم ملی وجود دارد.

 چه شایعه‌ای؟

اینکه دستمزد سالانه او دو میلیون و ۷۰۰ هزار دلار است. به نظرتان زیاد نیست؟

 علی برکت‌الله. من بارها گفته‌ام که برای شماها پول نیست، وگرنه مملکت پول زیاد دارد.

اما این رقم یعنی دو برابر قرارداد کارلوس کی‌روش که واقعاً هم نسبت به ویلموتس در سطح بالاتری قرار داشت.

 بله دیگر. او هم رفته کلمبیا و قهرمان کوپا آمریکا شده. در بازی‌های دوستانه هم ۴ تا ۴ تا می‌زند. البته ۳ تا هم از الجزایر می‌خورد. من یک سؤال از شما دارم.

بفرمایید.

 می‌خواهم ببینم تیم ملی چه تفاوتی با دوران کارلوس کی‌روش داشته؟

کمی هجومی‌تر شده.

 هجومی شده؟ بازی با کامبوج را می‌گویید؟ ابرام چرخی هم بود به کامبوج ۱۴، ۱۵ تا می‌زدیم.

یعنی شما معتقدید که تیم ملی فرق نکرده؟

 فرقش را باید در بازی با بحرین می‌دیدیم. فرقی کرده بود؟

درباره بازی با بحرین که انتقاد زیاد است. بخصوص که این تیم در زمره تیم‌های درجه دو آسیا محسوب می‌شود.

 بحرین درجه سه هم نیست ولی من نگران بازی با عراق هستم. تیم ملی باید پوست می‌انداخت اما تغییری در لیست بازیکنان نمی‌بینیم. شما می‌بینید؟

چند بازیکن به اردو اضافه شده‌اند. نمونه‌اش محمد محبی که در سپاهان درخشید.

 فقط محمد محبی؟ در خط حمله یک بازیکن شبیه هم داریم. طارمی، انصاری‌فرد و آزمون. هر سه بازیکنان خوبی هستند اما شبیه به هم‌اند. یعنی بازیکن‌هایی هستند بلندزن و تمام‌کننده اما آیا تکنیک‌شان طوری است که بتوانند از حریف عبور کنند؟ شما لواندوفسکی را در بایرن‌مونیخ ببینید. تمام‌کننده است اما در کنار او بازیکنی مثل کومان هم هست که می‌تواند از مدافعان عبور کند. یکی باید بسازد تا از قدرت تمام‌کنندگی این مهاجمان استفاده کنیم. باز خدا را شکر مجبور شدند ترابی را به تیم ملی دعوت کنند.

منظورتان عدم حضور بازیساز در تیم ملی است؟

 صرف بازیساز نه، کسی که تکنیکی باشد و از مدافع پیش رو به راحتی بگذرد. درست است که ترابی دو گل زده و چند پاس گل هم داده اما نسبت به قبل نزول کرده و دلیلش را نمی‌دانم. او خوب است و به درد تیم ملی می‌خورد اما نسبت به قبل پیشرفت آنچنانی نکرده. ما الان در لیگ چند بازیکن داریم که سرمربی تیم ملی آنها را نمی‌بیند.

مثلاً کدام بازیکنان؟

 من به سن و سال کاری ندارم، چون معتقدم بهترین بازیکنان باید به تیم ملی دعوت شوند. امین قاسمی‌نژاد در پدیده است که فوق‌العاده کار می‌کند. در سپاهان امید نورافکن حضور دارد که به نظر من همین حالا باید در ترکیب ثابت تیم ملی بازی کند. مهدی کیانی، علی‌رغم اینکه بالای ۳۲، ۳۳ سال دارد اما یکی از دلایل موفقیت سپاهان است. در همین تیم، عزت پورقاز هم هست، یک دفاع وسط باهوش و باشعور که قطعاً یکی از دلایل کلین‌شیت‌های این تیم است. نیازمند دروازه‌بان مؤدب، بی‌حاشیه و توانمندی است که آینده روشنی دارد اما خب نباید نقش کیانی و پورقاز را نادیده بگیریم.

مگر شما همیشه به حضور بازیکنان جوان علاقه‌مند نبودید؟ چطور حالا معتقدید که این بازیکنان باتجربه و بالای ۳۰ سال باید به تیم ملی دعوت شوند؟

 من بازیکنان جوان و کم سن و سال زیادی را به تیم ملی آوردم. نه اینکه من بیاورم، آنها لایق جایگاه مناسب بودند اما همیشه هم می‌گفتم در حالت ۵۰-۵۰، من بازیکن باتجربه را انتخاب می‌کنم. حتی اگر ۳۷، ۳۸ سال داشته باشد. حالا اگر بازیکن جوان، یک سر و گردن از باتجربه بالاتر باشد، چرا نباید آن جوان را انتخاب کنیم؟ می‌بینید که هر دو مورد را می‌گویم. هم جوانی مثل نورافکن و هم باتجربه‌هایی چون قاسمی‌نژاد و کیانی. البته باز هم تکرار می‌کنم که روز پنجشنبه بازی سختی پیس رو داریم که من نگرانش هستم.

البته پنجشنبه بازی داریم و دوشنبه تازه تمرینات آغاز شده. این موضوع شرایط را سخت نمی‌کند؟

 خب تمرین تاکتیکی است و نه پرفشار اما مهم‌ترین مسأله در ساخت تیم ملی انتخاب نفرات است. در ایران تا دلتان بخواهد بازیکن داریم اما هیچ‌کدام دیده نمی‌شوند. آن وقت رئیس فدراسیون فوتبال در مصاحبه‌اش که پخش هم شده، طوری حرف می‌زند که انگار تغییر و تحولاتی به‌وجود نیامده.

چطور؟ مگر تاج چه حرفی زده؟

 حرفی نزده. فقط ۴ بار به جای ویلموتس گفت کی‌روش. ۴ دفعه گفت پول کی‌روش فراهم شده و ما از این جهت مشکلی نداریم. بعد خبرنگار گفت ویلموتس که او هم جواب داد آهان، ویلموتس. با این رئیس چه انتظاری دارید که نتیجه بگیریم؟

حرف‌های‌تان درباره تغییرات تیم ملی درست اما بازی با عراق یک بازی است و می‌خواهم بدانم چرا احساس نگرانی می‌کنید؟

 نگرانی نه، احساس خطر می‌کنم. برابر بحرین، گول بازی با هنگ‌کنگ و کامبوج را خوردیم. تازه بحرین تیم همیشگی‌اش هم نبود اما شکست خوردیم. به نظر من عراق خیلی بهتر از بحرین است اما امیدوارم نتیجه بگیریم.

باز هم تکرار می‌کنم که تیم ملی نیاز به پوست‌اندازی دارد و در درازمدت این موضوع آزارمان خواهد داد. من مسعود شجاعی را خیلی دوست دارم اما چرا باید او را دعوت کنند و روی نیمکت بنشانند؟ اگر بتواند فیکس بازی کند که چه بهتر اما اگر نمی‌تواند چه ایرادی دارد که جای او یک جوان روی نیمکت بنشیند؟

کمی هم درباره پرسپولیس و کالدرون صحبت کنیم. موافقید؟

 مسأله پرسپولیس و کالدرون نیست اما یادتان هست من چه زمانی درباره جونیور حرف زدم؟ از او انتقاد کردم اما گفتند هنوز نیامده و اگر بیاید مؤثر کار می‌کند. به جرأت می‌گویم همین الان ۱۰ هزار بازیکن ایرانی داریم که بهتر از جونیور هستند. بعد هم می‌شنوم که ۵۰۰ هزار دلار قرارداد بسته.

۵۰۰ نه، ۵۷۳ هزار دلار.

 عجب. باید کسی را که جونیور را آورده اعدام کنند. آخر مگر می‌شود؟ کسی که فوتبال هم نداند می‌فهمد که جونیور به درد نمی‌خورد. چطور این کار را کردند؟ البته زمان برانکو هم دو تا کروات و دو تا اوکراینی آوردند که پول گرفتند اما بازی نکردند.

البته شایعه شده که جونیور فقط ۱۰۰ هزار دلار از این پول را می‌گیرد و بقیه به افراد دیگر می‌رسد.

 ۱۰۰ هزار تا هم برای او زیاد است. باید یک پولی هم می‌داد تا اینجا می‌آمد. خب چه کسی جونیور را انتخاب کرده؟

من یا کالدرون؟

کالدرون دیگر.

 چشم‌بسته جونیور را انتخاب کرده؟ باید سی‌دی ببیند، عملکردش را در تمرین مشاهده کند و بعد بازیکن را بخرد.

خرج که از کیسه میهمان شود، حاتم طایی شدن آسان بود. این همه مدیر آمدند و رفتند، آیا یکی یقه آنها را گرفت که چطور خرج کردید و چرا بیهوده منابع مالی را هدر دادید؟ همه هم گفتند که بهترین بودیم و مثل ما دیگر نمی‌آید.

انتقاد که از مدیران استقلال و پرسپولیس زیاد است اما سؤال این است که چرا مسئولان بالاتر از آنها ایرادی به عملکردشان نمی‌گیرند؟

 موضوع اصلی همین است. شما هم اگر جوابش را پیدا کردید به من بگویید. فوتبال ما به همین دلایل پیشرفت نمی‌کند. ما همین حالا می‌توانیم چند تیم نوجوانان، جوانان، امید و بزرگسالان داشته باشیم. منتهی آیا کسی هست که آنها را مدیریت کند؟ تا می‌گوییم بالای چشمتان ابرو است، ناراحت می‌شوند.

اما تمرکز فدراسیون فوتبال روی تیم ملی بزرگسالان بیشتر از پایه‌هاست. این را در زمان کی‌روش دیدیم و حالا هم در دوره ویلموتس می‌بینیم. همین قرارداد میلیون دلاری نشانه‌ای برای این مسأله نیست؟

 متأسفانه یک چیزهایی را به هم می‌بافیم تا به امتیازهایی برسیم. بازی کره شمالی و کره جنوبی، چند هفته قبل در پیونگ‌یانگ برگزار شد. در مرکز کره شمالی و بدون حضور تماشاگر. اینفانتینو هم آنجا حضور داشت اما دولت کره شمالی اجازه نداد تماشاگر وارد ورزشگاه شود. اینجا اما هر اتفاقی می‌افتد، می‌گویند که دولت نباید دخالت کند. همه گراها را خودمان می‌دهیم، آن وقت انتقاد هم می‌کنیم.

موضوع اصلی همین است. انگار درباره فسخ قرارداد ویلموتس هم می‌گویند کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه بوده و همه چیز با این مربی هماهنگ شده است.

 همین را می‌گویم دیگر. همیشه می‌گویند پول نداریم اما ببینید با هر تیم چند نفر اعزام می‌شوند. ببینید چقدر آدم اضافه همراه تیم‌ها به خارج از کشور می‌روند. می‌دانید که در مقطع فعلی اعزام یک نفر هم کلی هزینه دارد. همه چیز گران شده اما ما می‌رویم و به بازیکن و مربی خارجی کلی پول می‌دهیم.

شما همیشه حامی مربی ایرانی بودید و می‌گفتید تفاوت آنها با خارجی‌ها آنقدرها که می‌گویند زیاد نیست.

می‌خواهم تفاوت‌ها را بگویم. مثلاً ویلموتس حدود ۳۰ میلیارد در سال می‌گیرد و بهترین مربی ایرانی شاید ۳ میلیارد.

نمی‌گویم مربی ایرانی بیشتر بگیرد اما دو میلیون و ۷۰۰ هزار دلار برای ویلموتس زیاد نیست؟

 در این مورد اشتباه فکر می‌کنید. من اصلاً منکر مربی خارجی خوب نیستم. من بیشتر کلاس‌های مربیگری مدرسان خارجی را رفته‌ام و این هم بر اساس سلایقم بوده. به هیچ‌وجه نمی‌توانیم دانش مربیان بزرگ خارجی را زیر سؤال ببریم اما وقتی ویلموتس نیست و بازی‌ها را نمی‌بیند، چرا باید اینقدر بگیرد. اگر مربی دیگری در بحرین می‌باخت، خود ما پدرش را در‌می‌آوردیم. از من شروع می‌شد و به شما ختم می‌شد. آیا حالا اجازه می‌دهند که به این شکست‌ها بپردازیم؟ تا حرفی می‌زنیم ناراحت می‌شوند. خلاصه بی‌خودی نیست که جهان دهمی هستیم.

فکر می‌کنم شما معتقدید که اگر مربی بزرگی بیاید و انرژی بگذارد، ایرادی ندارد که پول زیادی هم بگیرد.

 مربی بزرگ خارجی هر چه می‌گیرد نوش جانش اما باید حضور داشته باشد و اثر بگذارد. من به ارقام کاری ندارم اما اگر پول نداریم، برای هیچ‌کس نباید داشته باشیم. اینها آدم را افسرده می‌کند. من همیشه گفته‌ام فوتبال را دوست ندارم، بلکه عاشق فوتبالم اما آینده خوبی را نمی‌بینم.

امیر اسدی

iran-varzeshi.com
  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    سانفرسه هیروشیما - ویسل کوبه
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    اسپانیا - آلمان
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش