دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۰۴ - ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۲۵۹۸
لیگ برتر و جام حذفی

صالح مصطفوی: هرکسی از سلامت مردم بگوید متهم به ترس از قهرمانی پرسپولیس می‌شود

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی
به‌صورت کلی درخصوص بیانیه باشگاه پرسپولیس صحبتی ندارم. آنها نگران از دست رفتن جامی هستند که با چند امتیاز اختلاف می‌توانند به آن برسند و دوست دارند رقابت‌ها ازسر گرفته شود تا قهرمانی‌شان را جشن بگیرند اما اولا شانس آنها روی کاغذ بیشتر است ثانیا اینکه فرض کنیم رقابت‌ها ازسر گرفته شده و پرسپولیس هم قهرمان شود که احتمال آن هم کم نیست اما اگر فقط یکی از بازیکنان خودشان یا حتی یکی از بازیکنان تیم‌های دیگر دچار این بیماری شود و خدای‌نکرده جانی از دست برود آیا قهرمانی به یک جان می‌ارزد؟

فوتبال ایران شرایط عجیبی دارد، یک روز تیم‌ها متحد می‌شوند و علیه ازسرگیری لیگ برتر فوتبال ایران موضع‌گیری می‌کنند و فردای آن روز چند تیم دیگر در تقبیح این اتحاد و موضع‌گیری‌ها بیانیه می‌دهند و درراستای منافع فوتبال و هواداران‌شان خواستار شروع دوباره لیگ می‌شوند. استقلالی‌ها ازجمله افرادی بودند که ترجیح‌شان لغو مسابقات بود با این حال دیروز عنوان شد که احتمالا از دهه سوم خرداد مسابقات لیگ ازسرگرفته خواهد شد. گفت‌وگوی «فرهیختگان» با صالح مصطفوی، مربی تیم فوتبال استقلال درباره لیگ و حواشی آن را در زیر می‌خوانید.

از خبر مهم روز شروع کنیم. قرار است رقابت‌های لیگ برتر مجددا آغاز شود و ظاهرا شما به‌خاطر وضعیت کرونا چندان موافق نبودید.

در این خصوص به‌اندازه‌ای صحبت شده که شاید مسائلی که عنوان شود یک مقدار تکراری باشد. متاسفانه کسانی که درباره سلامت مردم، بازیکنان و کادرفنی و خانواده‌هایشان صحبت می‌کنند متهم می‌شوند به ترس از قهرمان‌شدن پرسپولیس درحالی که فوتبال رقابتی در داخل زمین است. شما بازی می‌کنید و در همان زمین هم نتیجه قهرمانی به‌دست می‌آید‌. سالیان پیش را به‌یاد می‌آورم که تیم فوتبال بهمن حدود ۱۱ امتیاز در فاصله ده، دوازده هفته مانده به پایان رقابت‌ها از تیم دوم جدول پیش بود اما درنهایت تیم دیگری قهرمان شد.

شاید در این فصل هم این اتفاق بیفتد و شاید هم فصل ادامه پیدا کرده و پرسپولیسی که امروز شانسش از سایر تیم‌ها بیشتر است، قهرمان شود اما کسانی که از سلامت صحبت می‌کنند و به‌دنبال راهکاری هستند که سلامتی بازیکنان و تمامی دست‌اندرکاران برگزاری مسابقات به‌خطر نیفتد درحال متهم‌شدن به این موضوع هستند که از قهرمان‌شدن پرسپولیس می‌ترسند که یک‌مقدار صحبت کردن درخصوص این موضوع را سخت می‌کند. درواقع به این موضوع فشار تبلیغاتی-رسانه‌ای می‌آورند تا درخصوص سلامتی صحبت نشود اما حقیقت این است که پزشکان تیم‌ها در این مورد صحبت می‌کنند و پروتکل‌های درنظر گرفته‌شده برای سلامتی بازیکنان را بررسی کرده‌اند اما درواقعیت و طبق نظر آنها خیلی از این پروتکل‌ها اجرایی نیست، ضمن اینکه اجرای آنها در شهرهایی مثل تهران و اهواز نیز بسیار سخت‌تر است. این موضوع می‌تواند خطرات زیادی را درپی داشته باشد که شامل بازیکنان و خانواده‌های آنها بشود و سلامتی عده‌ای ممکن است به‌خطر بیفتد اما درعین حال ما با باشگاه‌های‌مان قرارداد داریم و باشگاه‌های ما زیرمجموعه سازمان لیگ هستند و سازمان لیگ هم وقتی درخصوص برگزاری یا عدم برگزاری رقابت‌ها تصمیم‌گیری کلی داشته باشد، ما مجبوریم از آن تبعیت کنیم.

نظر شخصی خود شما در این خصوص چیست؟

به‌نظر من با توجه به شرایط کنونی اجرای پروتکل‌های سلامتی که برای بازیکنان و کادرفنی درنظر گرفتند بسیار سخت است و ریسک بیمارشدن خانواده‌ها و اعضای باشگاه‌ها را بالا می‌برد. با توجه به اینکه ممکن است سلامتی بازیکنان و سایر دست‌اندرکاران به‌خطر بیفتد، موافق شروع تمرینات و بازی‌ها نیستم.

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی

درگذشت یک بازیکن جوان که در یک برنامه تلویزیونی نامش مطرح شده بود واکنش‌های زیادی را در پی داشت و از یک‌سو اهالی فوتبال این موضوع را بهانه‌ای برای تعطیلی لیگ عنوان کرده و ازسوی دیگر برخی دیگر عنوان کردند که مرگ وی نباید مستمسک عده‌ای برای تعطیلی یا ازسرگیری رقابت‌های لیگ باشد.

طبق اطلاع‌رسانی‌ای که از ابتدا صورت گرفت خیلی‌ها در جامعه فکر می‌کنند فوتبالیست‌ها بنیه بدنی قوی‌تری دارند و چون جوان هستند اگر کرونا بگیرند برایشان اتفاقی نمی‌افتد و حتی در پروتکل‌های تنظیم‌شده این‌طور به‌نظر می‎‌رسید که برای افراد زیر ۶۵ سال اگر کرونا بگیرند ممکن است اتفاقی نیفتد اما فوت متین نشان داد ابتلای جوانی که اتفاقا فوتبالیست هم بوده می‌تواند به اتفاقات تلخی منجر شود. متین فوتبالیست بود، حالا کاری نداریم به اینکه او در لیگ بازی می‌کرد یا خیر اما کرونا گرفت و در سن پایین این اتفاق برایش رخ داد و متاسفانه فوت کرد. بنابراین پروتکلی که اعلام‌شده به‌نوعی دوگانگی دارد و این نشان می‌دهد خود مسئولان برگزارکننده هم به ریسک آن واقفند ولی در آستانه برگزاری هستند.

باشگاه پرسپولیس هم بیانیه‌ای صادر کرد و این‌طور عنوان شد که اگر لیگ به‌خاطر یک فوتبالیست تعطیل می‌شود پس باید بیمارستان‌ها را هم تعطیل کرد!

به‌صورت کلی درخصوص بیانیه باشگاه پرسپولیس صحبتی ندارم. آنها نگران از دست رفتن جامی هستند که با چند امتیاز اختلاف می‌توانند به آن برسند و دوست دارند رقابت‌ها ازسر گرفته شود تا قهرمانی‌شان را جشن بگیرند اما اولا شانس آنها روی کاغذ بیشتر است ثانیا اینکه فرض کنیم رقابت‌ها ازسر گرفته شده و پرسپولیس هم قهرمان شود که احتمال آن هم کم نیست اما اگر فقط یکی از بازیکنان خودشان یا حتی یکی از بازیکنان تیم‌های دیگر دچار این بیماری شود و خدای‌نکرده جانی از دست برود آیا قهرمانی به یک جان می‌ارزد؟ بله بیمارستان‌ها باز هستند و نزدیکان خود ما مشغول فعالیت و کار در بیمارستان بوده و زحمات زیادی می‌کشند اما در همان بیمارستان پرستار شب تا صبح برای نجات جان مردم می‌ماند و کار می‌کند نه برای تفریح مردم. او ماه‌ها خانواده‌اش را نمی‌بیند اما آیا این فشار لازم است به بازیکنان و کادر برگزاری و آماده‌سازی تیم‌ها و مسابقات بیاید که بخواهند با یک نفر کرونایی سروکار داشته باشند و ماه‌ها خانواده‌شان را نبینند و به قرنطینه بروند؟ آیا اصلا امکانات برای باشگاه‌ها وجود دارد که درصورتی که در یک بازی یا در یک تیم یک مورد کرونایی مشاهده شد، همه را قرنطینه کنند؟ آیا این لزوم وجود دارد که ما برای نشاط مردم و تفریح آنها از یکی از پرمخاطره‌ترین کارها استفاده کنیم یا می‌توان خیلی کارهای دیگر برای نشاط جامعه انجام داد؟ در هر صورت به‌نظر من این کار یک کار پرمخاطره است.

به استقلال برسیم. شرایط بعد از تغییرات مدیریتی چگونه است؟

خیلی درگیر موضوعات مدیریتی نبودم و به همین دلیل شناخت خاصی از سعادتمند ندارم اما به‌هرحال از ایشان تعریف زیاد شنیده‌ایم و درحد همین مصاحبه‎‌هایی که انجام داده و حضور مستمرشان در باشگاه شناختی به‌دست آورده‌ام؛ اما درخصوص مباحث کلی مدیریت در استقلال باید عرض کنم مدیری که بتواند بدهی‌های استقلال را صاف کند و شرایط مالی این تیم را در یک حد ثابت نگه دارد یعنی بتواند مطالبات کادر و بازیکنان را پرداخت کند و بدهی‌های قبلی را هم مدیریت کند تا مخاطراتی از قبیل بسته‌شدن پنجره نقل‌وانتقالات پیش نیاید و امکانات تمرینی و لجستیکی مناسب را برای باشگاه تهیه و تامین کند، درواقع طی فصل مدیر خوبی است اما مدیر ایده‌آل برای استقلال مدیری است که بتواند برای این باشگاه یک کمپ درست کند تا تیم همیشه درگیر زمین تمرین نباشد.

امکانات یک باشگاه را فراهم کند و آدم‌های قوی و درجه یک را برای آکادمی و تیم‌های پایه باشگاه درنظر بگیرد. این درحالی است که هر مربی سالمی که در آکادمی کار  کرده صدایش از شرایط آکادمی باشگاه استقلال درآمده. آکادمی که می‌تواند برای باشگاه درآمدزایی کند و به‌نوعی منبع بازیکن باشد. چرا باید بازیکنی که در آکادمی استقلال رشد و توسعه پیدا می‌کند به باشگاه‌های دیگر برود و با پول زیادی دوباره از تیم‌های دیگر خریداری شود. تیم‌هایی که هواداران بیشتری دارند از امکانات بیشتری هم برخوردارند و معمولا در رده‌های مختلف هم مدعی هستند. بنابراین مدیر خوب و ایده‌آل باید چنین خصلت‌هایی را داشته باشد و امیدوارم سعادتمند بتواند با کمک دوستانش این شرایط را برای باشگاه استقلال فراهم کند.

با توجه به شرایطی که پیش‌آمده و تعطیلی موقت لیگ آیا استقلال با ازسرگیری رقابت‌ها می‌تواند خودش را به‌عنوان یک مدعی قهرمانی نشان دهد و حتی این عنوان را کسب کند؟

واقعیت این است که استقلال در این فصل یکی از یکدست‌ترین و همدل‌ترین تیم‌هایی بوده که به‌شخصه در دوران حضورم در باشگاه استقلال به‌یاد دارم و کمترین اختلاف بین بازیکنان یا بازیکنان و کادرفنی دیده نمی‌شود. من از هفته پنجم فصل جاری و از زمانی که استراماچونی سرمربی تیم بود کنار این تیم هستم و بعد از آن‌هم با حضور مجیدی به‌کارم ادامه دادم و واقعا این همدلی و وحدت را از نزدیک دیده‌ام، اما متاسفانه شرایطی که چه از داخل و چه از بیرون به این تیم تحمیل شد شرایطی را به وجود آورد که باعث شد یک‌سری امتیازات حساس را در جریان فصل از دست بدهیم، به‌طور مثال پنج‌امتیاز را درحالی از دست دادیم که تیم در شوک رفتن استراماچونی بود و سه‌امتیاز دیگر در شرایطی از دست رفت که تا دو روز قبل از بازی زمین تمرین نداشتیم. ازسوی دیگر در آسیا امتیازاتی را از دست دادیم که دلایل لجستیکی و پشتیبانی داشت و امیدوارم با حضور سعادتمند این شرایط مقداری نرمال‌شده و دوباره به روزهای اوج بازگردیم.

و صحبت پایانی؟

امیدوارم دوباره شرایط طبیعی ‌شده و وضعیت بهداشتی جامعه به‌حدی برسد که همه ما با اطمینان‌خاطر بتوانیم برگردیم سر کارهای‌مان و ترس از این بیماری منحوس زودتر از سر همه مردم ایران و جهان ریشه‌کن شود و امیدوارم مردم با همدلی و کمک به یکدیگر این شرایط را مرتفع کنند. به‌نظر من کرونا فقط یک حسن داشت و آن‌هم مصداق بارز شعر سعدی بود که می‌گوید بنی‌آدم اعضای یک پیکرند و مصداق آن در این روزهای کرونایی به‌معنای واقعی به چشم آمد. ‌برهمین اساس امیدوارم شرایطی ایجاد شود که مردم با همدلی و درکنار یکدیگر بر این بیماری غلبه کنند. ازسوی دیگر چه لیگ برگزار شود و چه نشود از هواداران استقلال و پرسپولیس و درکل از همه هواداران فوتبال ایران خواهش می‌کنم درکنار همدیگر کمک کنیم و رعایت مسائل بهداشتی را در اولویت قرار دهیم تا این بیماری ریشه‌کن شود، چراکه آن زمان تیم‌ها می‌توانند بدون هیچ ترسی از بیماری به زمین بیایند و همه باهم از فوتبال لذت ببریم. فوتبال بردوباخت دارد و یک‌روز شما قهرمان می‌شوید و یک روز تیم دیگر و آن‌چیزی که می‌ماند، لذت و هیجانی است که از بازی‌ها برای مردم باقی می‌ماند. امیدوارم شرایطی ایجاد شود که با اطمینان‌خاطر و بدون ترس از هیچ بیماری‌ای بتوانیم شرایط را برای مردم عزیزمان فراهم کنیم. همچنین امیدوارم بعد از عادی‌شدن شرایط دیگر در ورزشگاه‌ها شاهد فحاشی نباشیم چون به‌نظر من توهین و فحاشی از اقدامات بسیار ناجوانمردانه در فوتبال به‌شمار می‌رود.

*محمدرضا حاجی‌عبدالرزاق،روزنامه‌نگار

farhikhtegandaily.com
  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش